Danes je 15 Nov 2018, 18:14


linhai hytrack 420 4x4 problem

  • Avtor
  • Sporočilo
Odsoten

skrillex7

Začetnik

  • Prispevkov: 6
  • Pridružen: 02 Jan 2013, 12:57

linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor02 Jan 2013, 13:06

lep pozdrav

sem novi lastnik linhaia hytrack. atv je star eno leto, torej nima več garancije, prevoženih ima cca 2000 km, imam pa ga par dni. imam en problem. Motor ne užge. Hladen z zaugom ne vžge, malo vergla, in to je to. Sem mislil, da je kriv akumulator, zato sem ga dal predvčerajšnim filat čez noč, imel je 11, nafilal je na 14, tako kot je menda potrebno. motor je zjutraj včeraj normalno zalaufu. danes pa ga poskusim zalaufat, in zopet isto. Kaj bi lahko bilo narobe? mu kje krade štrom? je morda regulator?

+ še eno vprašanje. kje se izklopi nadležno piskanje v vzvratno vožnjo? :?:
+ ima kdo slučanjo slovenska ali vsaj angleška navodila v pdf formatu? francosko pa res ne znam :D

hvala lepa in lep pozdrav :)
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor02 Jan 2013, 14:06

Akumulator spet napolni. ATV nato zalaufi ter izveri napetost pri prižganem na akumulatorju.
Meri na vsake 3-5 minut. Če vrednost pada, ti ne polni akumulatorja. Torej lahko je kriv regulator, ali pa altenator oz. navitje, ki proizvaja elektriko. V večini primerov je ponavadi kriv regulator.

V kolikor pa ti pri ugasnjenem kaj kuri elektriko, pa lahko enostavno izmeriš tako, da multimeter nastaviš na meritev toka, nato odvijačiš negativni konektor do akumulatorja in priključiš vmes multimeter zaporedno. Pri ugasnjenem mora biti vrednost 0 A oz. mA, postopoma nižaš obseg meritve na multimetru. Ponavadi kuri štrom kak vitel, če ima dalinca, v kolikor nima glavnega stikala (ki pa ga večina nima).
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor02 Jan 2013, 14:13

Pri Linhajih z vitli se zelo rado dogaja, da stikalo na samem vitlu "spušča" elektriko. Piskač za vzvratno je okrogle oblike (cca fi 2 cm), nahaja se na levi strani in se ga z konektorjem enostavno odklopi.
Težave pri samem vžigu pa so lahko :
-svečka
-staro gorivo,
-čok (plastični vijak na uplinjaču popusti in vleče dodatni zrak v uplinjač)
-povezava uplinjač- zračni filter (guma je trda in se zaradi tresljajev stakne dol)
-membranski ventil med rezervoarjem in uplinjačem
-smeti v uplinjaču
itd..itd..malce se bo treba poigrati.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 07:48

Pozdravljeni ATV-jaši, sem novi na forumu.
Sem bodoči tast od skrillex7, jaz imam ta problem. Ko sem kupil ta atve sem doma ugotovil, da v mašini ni skoraj nič olja,sedaj sem olje zamenja , ponovno sem sinoči napolni akumolator in danes zjutraj je poln. Imam pa vprašanje, katerga s strahom podam. Ko sem se sinoči zapeljal na bencinsko pumpo, da bi tankal mi je motor po 200m zgubil na moči in ugasnil, moram povdariti, da takrat še nisem menjal olja, ker sem hotel motor prvo zagreti.Motor mi ni hotel vžgati, sem poklica ženo, da mi je pripeljala kable za vžig, motor je vžgal. Do pumpe sem se peljal cca.3 km, ponovno ni vžgal, na kable pa je. To se mi je ponovilo še dvakrat ko sem se peljal domov, po asfaltu navkreber mi je zmanjkalo moči in motor je ugasnil , bil sem ves ko hudič razjarjen, kako sem bil tako naiven in kupil kakšen klump.
Imam vprašanje ali je možno da mi je motor zaribal.Doma sem potem zamenjal olje in napolnil akumulator.Ko pridem popolda iz šihta domov bom videl če mi bo vžgal, upam da bo.
Na forumu sem bral , da je mogoče CDI enota fuč kaj pravite nato, vsako menje mi pride prav saj znam tudi sam nekaj pošravfati. Vitla ne požira štroma ker sem jo že prej izklopil, sedaj pa še vedno prazni akum..
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 07:54

basko69 napisal/-a:Pozdravljeni ATV-jaši, sem novi na forumu.
Sem bodoči tast od skrillex7, jaz imam ta problem. Ko sem kupil ta atve sem doma ugotovil, da v mašini ni skoraj nič olja,sedaj sem olje zamenja , ponovno sem sinoči napolni akumolator in danes zjutraj je poln. Imam pa vprašanje, katerga s strahom podam. Ko sem se sinoči zapeljal na bencinsko pumpo, da bi tankal mi je motor po 200m zgubil na moči in ugasnil, moram povdariti, da takrat še nisem menjal olja, ker sem hotel motor prvo zagreti.Motor mi ni hotel vžgati, sem poklica ženo, da mi je pripeljala kable za vžig, motor je vžgal. Do pumpe sem se peljal cca.3 km, ponovno ni vžgal, na kable pa je. To se mi je ponovilo še dvakrat ko sem se peljal domov, po asfaltu navkreber mi je zmanjkalo moči in motor je ugasnil , bil sem ves ko hudič razjarjen, kako sem bil tako naiven in kupil kakšen klump.
Imam vprašanje ali je možno da mi je motor zaribal.Doma sem potem zamenjal olje in napolnil akumulator.Ko pridem popolda iz šihta domov bom videl če mi bo vžgal, upam da bo.
Na forumu sem bral , da je mogoče CDI enota fuč kaj pravite nato, vsako menje mi pride prav saj znam tudi sam nekaj pošravfati. Vitla ne požira štroma ker sem jo že prej izklopil, sedaj pa še vedno prazni akum..

Kako pridem do uplinjača, saj vem kje je samo ne vem kako naj odstranim zaščitno plastiko, da jo nebi odlomil,saj sem opazil da je že na levi stranidesno zgoraj že ena odlomljena, Prosim, prosim za nasvet ker bom kmalu znorel.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 08:05

Ima mogoče kdo Slo. navodila za vzdrževanje Linhaja Hytrack, če ima prosim če mi jih pošlje na e-mail:blumen969@gmail.com, hvala lepa.Jaz sem dobil od lastnika samo francoska.
Zadnjič spremenil basko69, dne 03 Jan 2013, 08:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 08:06

](*,)
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 09:57

Glede plastik, se jaz nebi kaj dosti sekiral, saj večina problemov vezice rešijo če je počeno :axe:

Zaribal tudi še verjetno ni, ker potem ti tudi verjetno nebi več užigal oz. bi ti bat primilo v cilindru.

Slo. navodila za uporabo bi mogoče lahko dobil pri Boštjanu (WBC), mu lahko na mail pišeš (wbc@siol.net).
Servisni manuali so v angleščini, pa verjetno ga kje na google najdeš, jaz ga nimam.

Uplinjač pomoje najlažje dostopaš, če tank goriva odstraniš in seveda zgornje plastike.

Glede na to, da ti pa že plastike probleme delajo, ti pa priporočam da se obrneš na nekoga, ki je že popravljal linhaje. Tako se boš izognil prevelikim stroškom če boš sam kj zaj****, da se ne boš potem po glavi tolkel.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 10:50

Hvala Krigl za odgovor sem kar bolš vole :lol: .Sam štrom morem zrihtat. Bom popoldane spelu cel postopek kot si mi ga mislm ti opisu.Kolk košta, če mogoče veš REGULATOR ali pa upam da ne CDI enota, če jo moj HYtrack ima.Svečka je NKG-jevo nova.
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor03 Jan 2013, 12:08

Regulator računaj tam nekje okoli 80 EUR (nov), čisto odvisno, kje ga dobiš.


viewtopic.php?f=8&t=5838
Tule vpraši, če še ima kakega. Če konektorji ne pašejo, se jih prelota original na nov regulator.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Jan 2013, 10:47

Poznravljeni forumaši.

Sem se včeraj popoldan mal pošpilal z motorjem: preveril olje v motorju bp, bočno plastiko sem predhodno zagrel z kaloriferjem in jo lepo snel, da sem videl motor, kot mi je svetoval "jaka" sem ugotovil, da je bila cev med uplinjačem in air boksom razrahljana sem jo zategnil z 7 vilc ključem, preveril sem akomulator kateri pri izmeri ko motor teče kaže 12V, OK. Nato sem motor ugasnil in šel preverit porabo štroma na aku..Odstranil sem negativni pol in zaporedno vezal amper meter, pokazal mi je vrednost 0,43 mikro ampera (sem štromar in znam odčitat vrednost), da ne bo pomote.

Zanima me ali je to zanemarljiva vrednost ali je kaj narobe?

Vprašanje, ali imam napodlagi tega odčitka kakšnega lopova štroma?

Zvečer sem pusti aku. priklopjen multi meter mi je pokazal 12v, zjutraj sem izmeril vrednost napetosti presenetljivo ¸12v, nisem pa ga vžigal, lahko bi koga zbudil ob 5.30 zjutraj, bom videl kaj bo popoldan ko pridem domov.

"krigel"in "jaka" motor mi ni zaribal, ker sem se sinoči že malo peljal (motor je bil pred tem dobro zagret) vse OK.

Bom pa vse eno kupi no aku. 12V 20Ah, če je vredu? Zaradi vitle. Mogoče sem pa delal preveliko paniko, saj sem začetnik, pomagajmo si in bog nam bo pomagal.

Še enkrat bi prosi če ima mogoče kdo slovenska navodila za vzdrževanja, ker sem zelo švoh z angleščino.
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Jan 2013, 11:04

Pri prižganem ATV ti mora napetost na akumulatorju kazati več kot 12V, nekje med 13 in 14 V, da se stvar polni. Seveda morajo biti porabniki, kot so luči ipd. med meritvijo izključeni.

Če ima prikazovalnik kakšno urco, je to zanemarljiva poraba pri ugasnjenem motorju.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Jan 2013, 11:08

Kak to misliš urco. Luči pa so bile seveda prižgane, saj jih ne morem ugasnat, ko motor laufa.
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Jan 2013, 11:11

Digitalni števci in vse kar je v njem, po vsej verjetnosti je to mislil. Kar pa se tiste gume tiče med uplinjačem in air boxom jo boš moral malce "štukat", drugače se bo še večkrat dogajalo da jo sname dol. Je pač bolj plastična kot gumijasta in objemka ne prime dovolj.
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Jan 2013, 11:29

Pač vse mogoče porabnike moraš za verodostojno meritev ugasniti, če pa luči ne moreš ugasniti (tudi pri mojem pozicijske vedno gorijo), je pa verjetno to v zakup tudi proizvajalec vzel pri načrtovanju elektronike.

V glavnem tako kot sem napisal, vrednosti morajo biti pri vžganem 13-14 V. Pri ugasnjenem pa se vrtijo tam nekje 12-13V, če je akumulator pravilno polnjen.

Za tisto urco, pa tako kot je jaka predvideval.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor07 Jan 2013, 08:22

Kje bi lahko kupil najbolj ugodno :eur kvaliteten akumulator za ATV-JA. pONOVNO SE MI JE IZPRAZNIL.Sen iz okolice Celja.KOlk :eur naj pripravim?
Odsoten
Uporabniški avatar

el.presidento

ON™®

  • Prispevkov: 3271
  • Pridružen: 21 Jan 2006, 15:43
  • Kraj: Ivančna Gorica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor07 Jan 2013, 13:11

Preden kupuješ nov akumulator preveri če ti motor sploh napaja akumulator.
www.atv.si, www.atv-oprema.si
2015 - SMC Jumbo 720R 4x4
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400XS
2012 - SMC Jumbo 720R 4x4
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R 4x4
2010 - SMC Jumbo 360 R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Odsoten
Uporabniški avatar

sasog

Obiskovalec

  • Prispevkov: 369
  • Pridružen: 22 Okt 2007, 05:40
  • Kraj: Ljutomer

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor07 Jan 2013, 18:03

basko69 napisal/-a:Kje bi lahko kupil najbolj ugodno :eur kvaliteten akumulator za ATV-JA. pONOVNO SE MI JE IZPRAZNIL.Sen iz okolice Celja.KOlk :eur naj pripravim?


Basko69 pokliči me in ti pridem pregledat kaj je sploh narobe, da si ne boš delal nepotrebnih stroškov ;)

041 613 933
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor09 Jan 2013, 08:48

Sem sinoči napolnil aku., vrednost napolnjenega je bila 14v, aku. sem dal na sobno temperaturo. Ko sem čez 1 uro izmeril vrednost je bila 13.8v, nato spet čez eno uro vred. 13.7v. Zjutraj ob 5.30 uri je vrednost napetosti padla na 13.2 volta.Ali je to normalno da napetost pri nepriklopljenem na sobni temperaturi pada?
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor09 Jan 2013, 09:25

el.presidento napisal/-a:Preden kupuješ nov akumulator preveri če ti motor sploh napaja akumulator.

Kje pa se nahaja regulator napajanja'
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor09 Jan 2013, 14:53

Slika
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor10 Jan 2013, 11:00

sasog napisal/-a:
basko69 napisal/-a:Kje bi lahko kupil najbolj ugodno :eur kvaliteten akumulator za ATV-JA. pONOVNO SE MI JE IZPRAZNIL.Sen iz okolice Celja.KOlk :eur naj pripravim?


Basko69 pokliči me in ti pridem pregledat kaj je sploh narobe, da si ne boš delal nepotrebnih stroškov ;)

041 613 933




po 36 urah se mi je aku.na sobni temp. iz 14v spraznil na 13v al je to normalno.
Odsoten
Uporabniški avatar

VojcG

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 22 Okt 2011, 20:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor10 Jan 2013, 13:09

pozdravljen,

s podobnim problemom sem se tudi jaz dajal :x , na koncu zamenjal akumulator .... sedaj je pa mir.

za vsak slučaj slika iz Linhai navodil, kako pomeriš napetost, če se ti aku sploh polni.

Slika

LP, Vojko
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor11 Jan 2013, 09:27

a mi lahko zaupaš telfonsko številko, pa te pokličem, Vojko.
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor15 Jan 2013, 11:18

basko69 napisal/-a:Sem sinoči napolnil aku., vrednost napolnjenega je bila 14v, aku. sem dal na sobno temperaturo. Ko sem čez 1 uro izmeril vrednost je bila 13.8v, nato spet čez eno uro vred. 13.7v. Zjutraj ob 5.30 uri je vrednost napetosti padla na 13.2 volta.Ali je to normalno da napetost pri nepriklopljenem na sobni temperaturi pada?



sem ugotovu kje je problem, Aku mi ne polni ko so prižgane luči, ko pa imam prižgane samo pozicijske pa polni normalno.
Naslednja

Vrni se na Linhai

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost