Danes je 14 Nov 2018, 08:14


linhai hytrack 420 4x4 problem

  • Avtor
  • Sporočilo
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor15 Jan 2013, 11:32

Pogledi, če niso premočne žarnice notri, da preveč porabijo in s tem izničijo učinek polnenja aku.
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor15 Jan 2013, 16:35

basko69 napisal/-a: Aku mi ne polni ko so prižgane luči


V vsakem primeru bi moralo polniti tudi v primeru, ko imaš na štirikolesniku prižgano vse mogoče, vključno z npr...vitlom, lučmi na prikolici, dodatno nameščenimi lučmi itd..itd..torej smo spet pri "reglerju" :oops: kar pa se niti ne zdi tako nemogoče.
Odsoten
Uporabniški avatar

sasog

Obiskovalec

  • Prispevkov: 369
  • Pridružen: 22 Okt 2007, 05:40
  • Kraj: Ljutomer

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor15 Jan 2013, 17:52

ko so luči prižgane ti bi moral tudi polnit... išči napako pol na regulatorju ali pa v navitju

LP!

Sašo
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor15 Jan 2013, 18:25

krigl napisal/-a:
sasog napisal/-a:ko so luči prižgane ti bi moral tudi polnit... išči napako pol na regulatorju ali pa v navitju

LP!

Sašo
Torej lahko je kriv regulator, ali pa altenator oz. navitje, ki proizvaja elektriko. V večini primerov je ponavadi kriv regulator.


jaka napisal/-a:..torej smo spet pri "reglerju"



ogoče bo 3-jič uslišano [-o< [-o< [-o<
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 10:54

basko69 napisal/-a:
basko69 napisal/-a:Sem sinoči napolnil aku., vrednost napolnjenega je bila 14v, aku. sem dal na sobno temperaturo. Ko sem čez 1 uro izmeril vrednost je bila 13.8v, nato spet čez eno uro vred. 13.7v. Zjutraj ob 5.30 uri je vrednost napetosti padla na 13.2 volta.Ali je to normalno da napetost pri nepriklopljenem na sobni temperaturi pada?



sem ugotovu kje je problem, Aku mi ne polni ko so prižgane luči, ko pa imam prižgane samo pozicijske pa polni normalno.

Mi je avto elek. izmeru tudi delovanje regulatorja pa proizvaja medfazno cca.14v , pravi da v redu.Tuljave pa nisma merla, a mislite tuljavo ki je pred svečko?
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 11:02

krigl napisal/-a:Pogledi, če niso premočne žarnice notri, da preveč porabijo in s tem izničijo učinek polnenja aku.



žernice so 35w, tak kot je po specifikaciji. Imam vprašanje, kako lahko posušim leča, ker imam močno zarosene in se mi tudi po daljši turi ne posušijo ko so prižgane luči.ATv imam parkiran zunaj po streho,a je to mogoče hiba teh luči da so zarosene?
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 11:06

jaka napisal/-a:
krigl napisal/-a:
sasog napisal/-a:ko so luči prižgane ti bi moral tudi polnit... išči napako pol na regulatorju ali pa v navitju

LP!

Sašo
Torej lahko je kriv regulator, ali pa altenator oz. navitje, ki proizvaja elektriko. V večini primerov je ponavadi kriv regulator.


jaka napisal/-a:..torej smo spet pri "reglerju"



ogoče bo 3-jič uslišano [-o< [-o< [-o<



medfazna napetost na regulatorju je cca. 14v.

sem se vozu z ugasnjenimi lučmi pa mi drug dan spet ni vžgal tak da sem ga ponovno polnil z polnilcem, tak da je verjetn res altenator oz. navitje. Bomo še to prevarl.
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 12:22

basko69 napisal/-a:
krigl napisal/-a:Pogledi, če niso premočne žarnice notri, da preveč porabijo in s tem izničijo učinek polnenja aku.



žernice so 35w, tak kot je po specifikaciji. Imam vprašanje, kako lahko posušim leča, ker imam močno zarosene in se mi tudi po daljši turi ne posušijo ko so prižgane luči.ATv imam parkiran zunaj po streho,a je to mogoče hiba teh luči da so zarosene?



Ko enkrat pride vlaga noter, ostane noter. Imam enak oz. sem imel enak problem na svojem vzadi. Luč oz. cel fokus sem dol odmontiral, odstranil žarnice itd... nato pa sem s fenom fokus oz. ohišje kr lep čas grel pa pihal z vseh strani, da se je izsušilo. Če je stvar zatesnjena dokaj vredu, vlaga nima kam, tudi če ti luči segrevajo prostor.
Odsoten

sendro

Obiskovalec

  • Prispevkov: 160
  • Pridružen: 23 Jun 2010, 18:14
  • Kraj: Zg.posočje

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 15:36

Izmeri še tiste tri rumene žice ki pridejo iz motorja(navitja)do regulatorja.
V teh je izmenični tok in se merijo med sabo,dajat pa morajo tudi do 100V izmenične napetosti ko je motor na obratih.
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor23 Jan 2013, 16:56

sendro napisal/-a:Izmeri še tiste tri rumene žice ki pridejo iz motorja(navitja)do regulatorja.



Slika
Odsoten

basko69

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 13 Dec 2012, 08:07

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor24 Jan 2013, 08:58

bom popoldan hvala
Odsoten

bondbond

Začetnik

  • Prispevkov: 4
  • Pridružen: 08 Apr 2014, 19:43

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor08 Apr 2014, 19:59

Tudi sam se lastnik novega Hytracka 420 4 x4. Zanima me naslednje ker v homologaciji piše, da ima vozilo 9,8 Kw na WBC-jevi spletni strani in na nekaterih drugih spletnih straneh pa sem zasledil, da piše 9,8-15 kw odprt 26 KM. Večinoma vsi prodajalci navajajo 15kw!
Zanima me koliko ima sedaj nova mašinadejansko kw, ker mi prodajalec pravi, da se tega agregata kot pri nekaterih atv ne odpira, ker nima te možnosti in,da naj bi imel 9,8 kw.

Drugače sem zaenkrat po 100km zelo zadovoljen ( upam, da se še kaj "razlaufa" :lol: , da bo bolj vlekel) in upam, da bo dobro služil.

Hvala za odgovor,
b
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Sep 2015, 17:15

Da malo obudim temo... :)
Mam eno vprašanje. Zdi se mi, da nimam pravega nivoja bencina v filtru goriva. Na sliki imam označen nivo. Ni to premalo??

Je to vredu, oz. kaj bi lahko bil vzrok, da ga ni več??
Slika

Kakšno funkcijo pa ima tale slepa cev na uplinjaču? Zdi se mi malo prepognjena.... Je lahko kakšen vzrok za tisto zgoraj?
Slika


Hvalaaa
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Sep 2015, 18:34

Filter moraš odzračit, malo se boš zajebaval ampak gre... čeprav tudi pri tem nivoju teče bencin skozi.
pokonci ga obrni pa z vrga vbrizgaj gorivo notri.

Ona prepognjena cev pa je oddušnik za membrano v uplinjaču. probaj jo speljati tako, da ne bo prepognjena.
Veze s filtrom goriva nima, ti pa mogoče malo vpliva na odzivnost agregata, malo bolj počasi dobi obrate in spusti, ampak po sliki sodeče mislim da vseeno nebi smelo delati problemov, dokler ni dol zabita.

LP
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Sep 2015, 18:56

Kako misliš odzračit? Da odstranim obe cevki in ponovno dam gor potem filter?
Je morda tale filter lahko vzrok, da mi vse na toliko časa štirikolesnik obstane in 20 min ne vžge? Sedaj sem vzel dol zaščitno plastiko, saj hočem ugotovit, ali je tole vzrok, saj prej nisem videl nivoja. Sem mislil, da ko bo naslednjič obstal, da bi dal takoj direkt na uplinjač cevko, brez filtra, da vidim, če je to to. Menjana je že bila vžigalna tuljava, tako da je izgleda problem v dovodu goriva...

Aha, torej je tista cevka za dovod zraka, ali kaj drugega? Res da ni zabita, ampak se je že zoožala, tako da jo bom odrezal in probal speljati tako kot praviš..
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Sep 2015, 19:50

Samo izhodno dol das, gor obrnes in vbrizgas noter.

Preveri tudi, da ti v tanku ne naredi vakuma, da je cevka na pokrovcku prosto pretocna za zrak.

Zadnje... svecko si zamenjal?
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor04 Sep 2015, 21:11

krigl napisal/-a:Samo izhodno dol das, gor obrnes in vbrizgas noter.

Preveri tudi, da ti v tanku ne naredi vakuma, da je cevka na pokrovcku prosto pretocna za zrak.

Zadnje... svecko si zamenjal?

Aha, torej, da napolnim filter? Ja, pokrovček imam zdaj narahlo zategnjen.. Ja, vedno mam eno v rezervi, vedno sem poiskušal ob tistem ko je atv obstal zamenjat, vendar ni bilo učinka...

Hvala za nasvete.. čimveč takih še prosim...da vem v primeru ponovitve napake ukrepat. Nekaj verjetno mora biti na tem, saj potem motor čez nekaj časa normalno gre kot da ni bilo nič..
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor05 Sep 2015, 05:52

Naslednjic ko obstane daj samo kapico na rezervno svecko, da vidis ce je iskra.

Ce je, potem se skoncentriraj na uplinjac.
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor05 Sep 2015, 10:48

Tudi to sem že... iskro ima.
Kot pravim, zamenjana je bila že tudi vžigalna tuljava in je enako..

Hvala
Odsoten
Uporabniški avatar

el.presidento

ON™®

  • Prispevkov: 3271
  • Pridružen: 21 Jan 2006, 15:43
  • Kraj: Ivančna Gorica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor05 Sep 2015, 20:30

Če je iskra res v redu kot praviš, potem je z elektriko verjetno 99% vse ok. Imaš pa verjetno problem z dovodom bencina (ni dovoda bencina ali pa premajhen dovod).

V kolikor si okoli bencinskega filtra že uredil zadevo kot ti je napisal Krigl, potem preveri še vakum v bencinskem tanku. Na pokrovčku za gorivo imaš cevko katera je lahko nekje priščipnjena kar posledično naredi vakum v tanku za gorivo in prepreči nadaljen dovod goriva. V tem primeru se lahko probaš voziti s sneto cevko, ki je pritrjena na pokrovčku za gorivo.

Prvič probaj te stvari, če ne bo bolje pa sporoči...
www.atv.si, www.atv-oprema.si
2015 - SMC Jumbo 720R 4x4
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400XS
2012 - SMC Jumbo 720R 4x4
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R 4x4
2010 - SMC Jumbo 360 R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor06 Sep 2015, 11:05

el.presidento napisal/-a:Če je iskra res v redu kot praviš, potem je z elektriko verjetno 99% vse ok. Imaš pa verjetno problem z dovodom bencina (ni dovoda bencina ali pa premajhen dovod).

V kolikor si okoli bencinskega filtra že uredil zadevo kot ti je napisal Krigl, potem preveri še vakum v bencinskem tanku. Na pokrovčku za gorivo imaš cevko katera je lahko nekje priščipnjena kar posledično naredi vakum v tanku za gorivo in prepreči nadaljen dovod goriva. V tem primeru se lahko probaš voziti s sneto cevko, ki je pritrjena na pokrovčku za gorivo.

Prvič probaj te stvari, če ne bo bolje pa sporoči...


Ok, hvala. Nisem še uredil, ker nisem bil doma. Bom pa poskusil tekom dneva oz. jutri zjutraj.
Torej pravite, da bi filter goriva moral biti pol do vrha, oz. kako bi naj bilo? Bom ga pa probal postavit nekak torej vertikalno, če bo boljše.

Hvala..
Odsoten

krigl

Obiskovalec

  • Prispevkov: 855
  • Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor06 Sep 2015, 11:18

Daj prvo probaj direkt cevko brez filtra, da to izločiš iz možnih razlogov za tvoj problem.

Pa pogledaj tudi, kje imaš črpalko goriva, če deluje... najbolje je da direktno iz ventila za gorivo v uplinjač daš cevko, da je brez vmesnih sistemov za dovod goriva. če bo tank poln, bo že gravitacija poskrbela, da bo tekel v uplinjač, dokler se boš po ravninah vozil.
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor08 Sep 2015, 12:29

Za zdaj sem samo malo povrtal luknjo na zamašku tanka, iz 1mm sem povečal na 3 mm zaradi morebitnega vakuuma.. Včeraj sem se malo peljal po ravnini in je sedaj ostajal nivo v filtru enak.
Danes če bo vreme grem še malo po goricah gor in dol, kjer je bilo največ težav, pa potem vidim.. Če ne pa bom dal direktno in se bo videlo.

A ima Linhai sploh črpalko goriva?
Jaz imam samo povezavo tank-filter-uplinjač..
Odsoten
Uporabniški avatar

el.presidento

ON™®

  • Prispevkov: 3271
  • Pridružen: 21 Jan 2006, 15:43
  • Kraj: Ivančna Gorica

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor08 Sep 2015, 15:04

Luknje na zamašku ne bi bilo potrebno povrtavati. Važno je da ni kakorkoli zamašen dovod zraka po cevki do zamaška.
www.atv.si, www.atv-oprema.si
2015 - SMC Jumbo 720R 4x4
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400XS
2012 - SMC Jumbo 720R 4x4
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R 4x4
2010 - SMC Jumbo 360 R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Odsoten

damek89

Začetnik

  • Prispevkov: 16
  • Pridružen: 20 Avg 2014, 14:45

Re: linhai hytrack 420 4x4 problem

Odgovor09 Sep 2015, 13:00

Po cevki ni problem, je dosti vecja luknja od te na zamasku, tudi spihal sem jo. Ta na zamasku pa je izgledala najbolj cudna. Izgleda da je problem v filtru. Vceraj sem prevozil enih 30 km in je nakoncu bil nivo v filtru cist prazen, ni pa obstal.. Cez noc je spet narasel na normalni nivo...

Res da je verjetno problem nekje zrak, ampak kje.. Poskusim se zamenjat filter..
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Linhai

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost