Danes je 17 Avg 2019, 16:08


kfx450r težava

  • Avtor
  • Sporočilo
Odsoten

ojgn

Obiskovalec

  • Prispevkov: 88
  • Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
  • Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU

kfx450r težava

Odgovor13 Okt 2009, 15:38

prijatelj im težave z omenjenim motorjem star je leto in pol na momente motor ne potegne -max 105 km/h drugič pa dobesedno znori na 130 km/h.Motor je še v garanciji in oni ga fopajo da je vse ok da je to normalno itd :?: pozna gdo kakšnega "stručkota" za to zadevo osebno mislim ,da je težava z vbrizgom goriva-računalnik :?: prosim za pomoč ;)
motor ima 3000km
Odsoten

ro-bi

Obiskovalec

  • Prispevkov: 498
  • Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor13 Okt 2009, 20:46

Toliko vzrokov je možnih, da je joj.
Naj na pooblaščenem servisu vztraja!!
Odsoten

alesss

Obiskovalec

  • Prispevkov: 95
  • Pridružen: 21 Maj 2008, 16:12

Odgovor14 Okt 2009, 10:17

Menim da motor (agregat) ni za na cesto (vožnja z polnim plinom v 5 prestavi), če se vozi po cesti je še čudež da je naredil 3000 km brez generalne oziroma menjave bata. Ta motor je za na kros progo oziroma offroad ne pa za na cesto. To sem napisal samo za informacijo kje je razlog napake bi pa težko rekel glede na napisano.
Moje mnenje če se motim me popravite.
Odsoten

Enoslednik

Obiskovalec

  • Prispevkov: 110
  • Pridružen: 21 Maj 2008, 07:57

Odgovor15 Okt 2009, 07:47

Motiš se in z veseljem te bomo ob prvi priliki popravili.
Odsoten

Enx

Poznavalec

  • Prispevkov: 1473
  • Pridružen: 14 Apr 2006, 18:50
  • Kraj: Ljubljana

Odgovor15 Okt 2009, 08:42

Če je homologiran iz Italije je razlog v tem, da ima nova elektronika (zaradi homologacije) omejitev obratov na 5.600. Popravi to, pa bo šel ko šus!
Odsoten
Uporabniški avatar

davor92

Obiskovalec

  • Prispevkov: 60
  • Pridružen: 12 Maj 2009, 11:54

Odgovor15 Okt 2009, 11:32

Pa mislite da na DKS-ju dajo originalni tisti elektronski čip...enega poznam ko mu je BF cukal pa so mu zamenjali z elektroniko nehomologiranega in homologirano je lahko vseeno obdržal za tehnični pregled...drugače pa niti nima slmisla, ker je veliko boljše za motor da je polno odprt..bolše za mašino


Lp
Odsoten

ro-bi

Obiskovalec

  • Prispevkov: 498
  • Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor15 Okt 2009, 20:33

Če so delali naknadno, potem je zelo velika možnost, da je samo ena škatlica dodana, original CDI pa je ostal enak.
Malo poglej , če je na žici, ki vžiga tuljavo (in gre gor na obratomer ter na stikalo za ugasnit) zvezana kaka "after made" škatlica. Mora imeti tudi napajanje speljano notri.
Italjani radi dodajajo kar z "klipsnami" na žice, to je spojka, ki jo z kombinirkam stisneš in dobiš dodatno vejo tiste žice. Tega original ni nikjer in lahko ti pomaga.

lp
Robi
Odsoten

ojgn

Obiskovalec

  • Prispevkov: 88
  • Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
  • Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU

Odgovor17 Okt 2009, 06:18

ro-bi napisal/-a:Če so delali naknadno, potem je zelo velika možnost, da je samo ena škatlica dodana, original CDI pa je ostal enak.
Malo poglej , če je na žici, ki vžiga tuljavo (in gre gor na obratomer ter na stikalo za ugasnit) zvezana kaka "after made" škatlica. Mora imeti tudi napajanje speljano notri.
Italjani radi dodajajo kar z "klipsnami" na žice, to je spojka, ki jo z kombinirkam stisneš in dobiš dodatno vejo tiste žice. Tega original ni nikjer in lahko ti pomaga.

lp
Robi
hvala bova preverila ampak fora je v tem da na momente gre normalno mislim je prava zverina ko pa začne zezat pa zeza v eno in ga je treba po 10krat štartat da sploh vžge :roll:potem pa znori.Zadeva deluje nekako tako če v prvi prestavi ne potegne kot je treba (se čuti)in vse do 5 prestave max 105 km/h,če pa v prvi potegne pa vse prestave vlečejo normalno in je končna preko 124km/h :?:
Odsoten
Uporabniški avatar

BB

Obiskovalec

  • Prispevkov: 88
  • Pridružen: 30 Jul 2007, 21:54
  • Kraj: Dolenjc

Odgovor17 Okt 2009, 13:35

Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.
Odsoten

ojgn

Obiskovalec

  • Prispevkov: 88
  • Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
  • Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU

Odgovor21 Okt 2009, 08:56

BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.

nima nič nažalost :roll:
Odsoten

ro-bi

Obiskovalec

  • Prispevkov: 498
  • Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor22 Okt 2009, 06:27

BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.


To je tudi ena od zelo verjetnih možnosti.
Odsoten

monster1

Začetnik

  • Prispevkov: 37
  • Pridružen: 19 Maj 2010, 03:51

Odgovor18 Okt 2010, 12:22

ro-bi napisal/-a:
BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.


To je tudi ena od zelo verjetnih možnosti.
Smo ugotovil napako motor je imel namontirane ksenonske luči obe, in zgleda, da ja bil odvzem štroma prevelik za foro smo odkolpili konektorje, in motor je začel delovat normalno nakar smo zmontirali originalne luči ,in od takrat dela kot mora:lol:
Odsoten

alesio

Obiskovalec

  • Prispevkov: 105
  • Pridružen: 20 Mar 2010, 09:55
  • Kraj: toti kunec

Odgovor15 Dec 2010, 10:47

kolko km pa vzdrži tak agregat-glede na to ,da se eni čudite da še vedno dela pri 3000 km.kakšen je strošek generalke(npr:bat,tesnila,...)
Odsoten
Uporabniški avatar

jaka

Mojster

  • Prispevkov: 7580
  • Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
  • Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor15 Dec 2010, 16:53

Načeloma so 450 ccm agregati namenjeni tekmovanju in ne nekim dolgotrajnim obremenitvam in priganjanju po cestah itd...
Tukaj imaš slikovne dokaze, kaj se zgodi z takim agregatom (Yamaha yfz 450), ki so ga fantje tiščali po vasi gor in dol.
Škoda, ki so jo povzročili je znašala (samo rez.deli) 1.281,73 eur.


Slika

Slika

Slika

Ker vidim, da se zanimaš za rotaxa (DS 450), razmisli, kakšen bo tvoj način vožnje. Tekmovanja OK, off road OK, nikakor pa daljše cestne vožnje, potovanja itd...
Odsoten

alesio

Obiskovalec

  • Prispevkov: 105
  • Pridružen: 20 Mar 2010, 09:55
  • Kraj: toti kunec

Odgovor15 Dec 2010, 20:12

hvala za slikovni odgovor.uuu,lep strošek.ja,tud ds me zanima uporabljam pa ga oz ga bi samo za of road in mogoče kakšno dirko.iščem nekaj za okrog 5 t.e

Vrni se na Kawasaki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron