Danes je 17 Jul 2019, 12:04


TGB blade 1000 ocena

 • Avtor
 • Sporočilo
Odsoten

quadrilio

Začetnik

 • Prispevkov: 4
 • Pridružen: 05 Sep 2014, 09:52

TGB blade 1000 ocena

Odgovor31 Mar 2018, 11:14

Pozdrav vsem
Glede na to,da je pisanje o tem modelu nekako zašlo v pozabo,bom svoje skromne izkušnje z njim poskušal podati v nekaj stavkih.
Kupil sem ga v začetku marca v Stični pri Boštjanu,model je osnovni,LT-brez servo volana,fensi-pensi felten,mega originalnega kovčka in plinskih amortizerjev,a se kljub temu tako na cesti kot na terenu vsaj za moje pojme zelo dobro obnaša.
Ne bi izgubljal besed o agregatu,poteg je konkreten/zverinski. :P
Tukaj tudi leži kleč,namreč stroj nima centrifugalne sklopke,ta je integrirana v CVTju,od tod tudi bolj grob prijem ob štartu,posebno vzvratno ali v kratki prestavi.To se posledično lahko pozna na obrabi jermena ali njegovemu predčasnemu trganju.Priporočam zmerno/stopenjsko pospeševanje(eh ja,pri taki špric mašini malo frustrirajoče)
Bremze:za začetek bolj zaspane,treba jih bo razdelat,posebno nožna na vsa 4 kolesa išče pohojenje na vso moč.
Problem rešimo s kombinacijo zaviranja samo spredaj(bolj odzivno)in spuščenim gasom,ker motor zavira konkretno.
Pravzaprav pri mirni vožnji zavore skoraj ne rabimo,motor to opravi preko prenosov zadovoljivo kar sam.
Pomanjkanja servo volana večinoma ni čutiti,razen v težkih terenskih pogojih,z obema diff-lockoma.
Dejstvo,da je standardni cestni pogon preko zadnje osi z diferencilaom,ne pa preko toge osi,postavlja vožnjo v
drugačno luč,predvsem v ostrih ovinkih,kjer ni več potrebno driftanje ali nagibanje vozila čez točko oprijema notranjega kolesa,vožnja je bolj klasično avtomobilska,ni več siljenja naravnost.Zame vsaj,prijetna novost.
Vzmetenje je nekako mehko/trdo,tudi moji klasični amortizerji dobro dušijo tresljaje,nagib vozila v ovinkih je zmeren a prisoten,podvozje ni ravno dirkalno zasnovano.Luči svetijo dobro.
Poraba:mešana vožnja po lokalnih cestah do Turjaka,proti Ribnici,Cerknici in nazaj do Stične in z nekaj malega terena
10l/100km točno.Pa ne povedat ženi :axe:
Prostora na sedežu za obilnega moža in enako obilno boljšo polovico :več kot dovolj.

Anamneza:v tem cenovnem razredu(9000 eur)zagotovo med boljšimi stroji,vsaj glede voznih lastnosti/zmogljivosti,čas bo pokazal zdržljivost in obrabo delov,trenutno imam z njim prevoženih pičlih cca1000km,torej počasi s prehvaljenjem.
Toliko za zdaj,na vprašanja rad odgovorim,če bom le znal.

LP Mladen
Odsoten

Bogomolka

Obiskovalec

 • Prispevkov: 237
 • Pridružen: 01 Maj 2016, 23:59

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor31 Mar 2018, 11:45

Tako se to dela lepo si opisal in lepo je videt da si trdno na tleh kajti teżave se pokažejo kasneje če se sploh! Srečno vožnjo in čim manj težav!

Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
Odsoten
Uporabniški avatar

catbrier

Obiskovalec

 • Prispevkov: 300
 • Pridružen: 25 Feb 2009, 19:10
 • Kraj: brežice

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor15 Apr 2018, 20:53

Pozdravljeni, naj se jaz dodam izkušnjo.... Danes mi je kolega dopoldne posodil literco, glede nato da sem umirjen voznik, nisem preizkušal končne niti nisem šel z njim na teren-izposojeno stvar pazim bolj kot svoje-, sem se pa peljal po asfaltu, kaj naj rečem, stvar trga, ko speljujes treba res počasi dodajati gas, če ne s cukne ko zmešan, ko pa enkrat prime, so pa usta do ušes hehe, drugace pa lepo vodljiv, tudi po slabi cesti ali pa ko sem nalašč zapeljal na ob cestno muldo, ni niti trznil, vzmetenje ima za moje pojme odlično napravljeno, je pa res da ko spustiš gas, sploh pri hitrosti manjši od 40 mašina posteno zavira,ko sem se spuščal po asfaltu navzdol, sploh nisem rabil zavor, tako da tistih 20 km kolikor sem naredil, sem zelo malo uporabljen zavore.... Kar se pa kvalitete tiče, pa bo pokazal čas, drugace pa navdušen nad motorjem... Lp
Odsoten

bavton

Začetnik

 • Prispevkov: 31
 • Pridružen: 03 Sep 2018, 09:55

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor18 Feb 2019, 09:59

No, da še jaz dodam nekaj informacij. Sicer po trenutno 300 prevoženih km in blokirani ročici plina. Motor ima ogromno moči, dosega hitrost do 105 km/h. Na cesti hiter, na terenu okreten. Poraba nad 10 litrov. Moti slabo viden displej ob soncu. Slabost so prenizke stopničke za sopotnika, ki je manjši od 165 cm.
Sedež dovolj velik in dovolj udoben. Vožnja skozi ovinke dobra, malo je treba zategniti amortizerje. Servo krmilo deluje odlično, zavor praktično ne potrebuješ, ker je pojemek ob spustiti ročice plina ogromen. Gume maxis bighorn za na cesto preglasne, teren obvladujejo pohvalno. Več info pa po opravljenem prvem servisu in odblokirani ročici plina.
Odsoten

bavton

Začetnik

 • Prispevkov: 31
 • Pridružen: 03 Sep 2018, 09:55

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor07 Mar 2019, 10:03

Tako, prvi servis 6na 300 km je za nami. Od blokirana ročica plina in centriranje pnevmatik. Motor noro pospešuje, skozi ovinke pelje sorazmerno stabilno, potrebno bo še nastaviti vzmetenje. Oddrsavanja ni, verjetno tudi zaradi bighorn gum in diferenciala. Moti kar precej tresljajev kljub centriranju. Je pa res, da sem imel spredaj nameščen velik kovček in je bil zračni tok v telo precej močan. Hitrost... 119 km/h. Več kot dovolj, bi pa zmogel še kakšen km na uro več. Če primerjam s prejšnjim cf moto x8 je razlika predvsem v moči pospeševanja in vožnji skozi ovinke, kjer je x8 vedno oddrsaval. Teren preizkusim v prihodnjih dneh. Potem pa bo potrebno menjati gume in namestiti nekaj bolj za na cesto. Vozim namreč 95% asfalta. Mogoče kakšen predlog? So pa dimenzij 25x8-12 spredaj in 25x10-12 zadaj.
Odsoten
Uporabniški avatar

catbrier

Obiskovalec

 • Prispevkov: 300
 • Pridružen: 25 Feb 2009, 19:10
 • Kraj: brežice

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor07 Mar 2019, 10:16

Pozdravljen, hmmm glede tresenja, ko sem vozil litrco od kolega, pri 90 km/h je krmilo treslo preveč za moje pojme, kljub cantriranim gumam, mislim da so gume krive, ali pa se 1 varianta obstaja... mogoče je za probat.. Snemi vsako kolo posebej dol, in lepo počasi na roke vsak vijak posebej privijaci, da se feltna lepo vsede na nabo, namreč če je sredina feltne večja za malenkost od naseda(nabe), lahko je to vzrok... Lp
Odsoten

bavton

Začetnik

 • Prispevkov: 31
 • Pridružen: 03 Sep 2018, 09:55

Re: TGB blade 1000 ocena

Odgovor11 Mar 2019, 13:55

Bom poskusil. Tresenje me namreč precej moti. X8 se je peljal mirno brez vseh tresljajev. Je pa res, da so bile polne feltne uteži.

Vrni se na TGB

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost