Kateri bencin?
Kateri bencin?
Lp, v pon. ali pa v torek grem po štirikolesnika. kateri bencin tankate vi?
Ali je enako kot pri atvih..vec oktanov boljse izgorevanje, ali ne?
Ali je enako kot pri atvih..vec oktanov boljse izgorevanje, ali ne?
Zadnjič spremenil TINY30, dne 02 Jan 2009, 18:49, skupaj popravljeno 1 krat.
kle pa morm komentirat!!
na svojem SMC-ju,sem tankal 95 in se je peljal ko metek:):),enkat sem pa za hec natočil 98plus,pa če kgo vrjame ali ne,so bili pospeški občutno boljši,motor se je tudi lepše zavrtel,na končni,se je pa poznalo (po števcu)za 6km/h!!tko da zdej če se le da tankam 98plus!!
to so moje lastne izkušnje!!mogoče malo neverjetno,ampak je res!!
na svojem SMC-ju,sem tankal 95 in se je peljal ko metek:):),enkat sem pa za hec natočil 98plus,pa če kgo vrjame ali ne,so bili pospeški občutno boljši,motor se je tudi lepše zavrtel,na končni,se je pa poznalo (po števcu)za 6km/h!!tko da zdej če se le da tankam 98plus!!
to so moje lastne izkušnje!!mogoče malo neverjetno,ampak je res!!
Dvakrat sem imel pri avtu težave z Petrolovim bencinom. Avto enostavno ni šel tako kot bi moral in sem najprej pomislil, da je z avtom kaj narobe. Pri iskanju problema sem posumil bencin, spraznil tank do konca in šel tankat na OMV in avto je zopet šel tako kot mora. Čez čas sem zopet imel enako težavo, tako da se od takrat, če se le da, izogibam Petrolovih črpalk.
V quad pa vedno tankam 100-ko, čeprav neke večje razlike v moči napram 95-ki nisem opazil. Porabe pa ne merim (niti me ne zanima).
V quad pa vedno tankam 100-ko, čeprav neke večje razlike v moči napram 95-ki nisem opazil. Porabe pa ne merim (niti me ne zanima).
LT-R 450
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Zgornja Kungota
- Kontakt:
Skip napisal/-a:Kar pa se tiče Agipa in Petrola, pa tudi sam opažam da mi gre dizelček lepše z bencinom od Agipa - sam ma pa Petrol bistveno bolj luštne punce zaposlene
aaaa,od kdaj pa dizelček kuri bencin??
10 % bencina lahko brez problemov tankaš v dizla; v teh hladnih dneh je to celo priporočljivo, saj olajša jutranji štart in zmanjša možnost zamašitve foltra s parafinom.
Dizl je bil pri nas vedno problematičen. Pri določeni temperaturi se je parafin izločil oziroma strdil in zamašil filter. Pomagali so aditivi (seveda preden se je to zgodilo...), ali pa dodatek bencina ali petroleja k nafti.
V zadnjih sezonah pa so začeli prodajati pozimi dizl z aditivi, pri Petrolu je to Alpin Dizl...
V zadnjih sezonah pa so začeli prodajati pozimi dizl z aditivi, pri Petrolu je to Alpin Dizl...
- Rafter
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Southern District of Maribor
Moj svak mi je že pred 15 leti kazal tovarniška navodila za MB 814 (kamiončić 7,5T, 140 KM), kjer je pisalo, da lahko na 150 l dizla doda do 1l bencina za temperature pod -5 ali do 5l za temperature pod -10°C, s striktnim opozorilom, da ga ne sme potem furat ko je zunaj plus.
Drugače pa sem jaz v najin tamali avto (Saxo 1.1i) enih par krat tankal OMV plus (ne vem, al je 98 ali 100?) pa je avto potegnil konkretno bolj, končna je bila ista, poraba pa pol litra večja.
Drugače pa sem jaz v najin tamali avto (Saxo 1.1i) enih par krat tankal OMV plus (ne vem, al je 98 ali 100?) pa je avto potegnil konkretno bolj, končna je bila ista, poraba pa pol litra večja.
Kaj sedaj, post nazaj poveš, da to velja striktno samo za cviček, sedaj so pa že navodila, kako in kdaj to mešati z nafto?Rafter napisal/-a:Moj svak mi je že pred 15 leti kazal tovarniška navodila za MB 814 (kamiončić 7,5T, 140 KM), kjer je pisalo, da lahko na 150 l dizla doda do 1l bencina za temperature pod -5 ali do 5l za temperature pod -10°C, s striktnim opozorilom, da ga ne sme potem furat ko je zunaj plus.
- Rafter
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Southern District of Maribor
Zanimivo branje za tiste, ki govorijo nemško.XXXL napisal/-a:Če verjameš navodilom za stari MB, verjemi še na besedo, da ga zmešajo lahko tudi 10%. Lahko pa naredimo navodila...
Ne to pa ne bo držalo, on je samo na forumu XXXL, v živo je bolj majhen in koščen dečekRafter napisal/-a:A niso forumi ravno zaradi tega?TINY30 napisal/-a:p... neki vprasam pol pa ze kr ena debata rata s tega, jao..![]()
Važno da se ne tepemo. Sicer me je kar strah, kak bi to z XXLom zgledalo. Baje ima človek moje propozicije?![]()
![]()
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
google translateRafter napisal/-a:Zanimivo branje za tiste, ki govorijo nemško.XXXL napisal/-a:Če verjameš navodilom za stari MB, verjemi še na besedo, da ga zmešajo lahko tudi 10%. Lahko pa naredimo navodila...
Ne se norca delat z mene... kle sva na sliki skupaj z bratom. Jaz sem desni...Jure napisal/-a:Ne to pa ne bo držalo, on je samo na forumu XXXL, v živo je bolj majhen in koščen dečekRafter napisal/-a:A niso forumi ravno zaradi tega?TINY30 napisal/-a:p... neki vprasam pol pa ze kr ena debata rata s tega, jao..![]()
Važno da se ne tepemo. Sicer me je kar strah, kak bi to z XXLom zgledalo. Baje ima človek moje propozicije?![]()
![]()

Kaj a si brat pušča dolge lase ???? 
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)