Ligier

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 05 Maj 2009, 20:30

zdravo

evo imam jednu molbu ako mi netko može pomoći, od ove firme iz slovenije gdje sam kupio quadove nikakve koristi, hvala bogu nema problema sa quadom ali uskoro ću imati 3000 km i već mjesec dana čekam na obične dijelove poput filtera zraka, prednjih kočnica itd, kako je sa aeon quadovima u sloveniji? jel ih netko prodaje??? znam da dijelovi pašu 100%

već sam kontaktirao talijane koji prodaju aeon i mogu mi dobaviti isti dio koji meni treba jer ja imam taj motor, ali evo samo za sve ostale da znate, ligier je ovako super quad...ali slovenska firma koja ih uvozi...sramota, pogotovo kada ti netko kupi 5 komada! :oops: :oops: :roll: :oops: :roll: :roll:

isto tako kontaktirao sam samu firmu u francuskoj, baš ih briga :roll: :roll:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Maj 2009, 20:37

great wall napisal/-a: od ove firme iz slovenije gdje sam kupio quadove nikakve koristi, :
Posle jebanja nema kajanja !

Ko smo opozarjali ste vsi trdili kako je vsa stvar urejena, dobri trgovci,rezervni deli na zalogi,sedaj pa jok in stok.Tudi lastniki (kar nekaj jih je trdilo, da imajo ATV-je tega proizvajalca itd..) so nekam poniknili. Ni jih. Itd, itd...?????

Zanesljive trgovce z rezervnimi deli boš našel na Nemškem E-bay-u. Naročiš, plačaš, počakaš par dni in poštar že zvoni na vratih !

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 05 Maj 2009, 21:15

jaka napisal/-a:
great wall napisal/-a: od ove firme iz slovenije gdje sam kupio quadove nikakve koristi, :
Posle jebanja nema kajanja !

Ko smo opozarjali ste vsi trdili kako je vsa stvar urejena, dobri trgovci,rezervni deli na zalogi,sedaj pa jok in stok.Tudi lastniki (kar nekaj jih je trdilo, da imajo ATV-je tega proizvajalca itd..) so nekam poniknili. Ni jih. Itd, itd...?????

Zanesljive trgovce z rezervnimi deli boš našel na Nemškem E-bay-u. Naročiš, plačaš, počakaš par dni in poštar že zvoni na vratih !
hahahaha :D :D :D
ma atv je super, jedino treba doći do dijelova, već sam kontaktirao ligier u mađarskoj, poslje sat vremena sam dobio e mail natrag i budu mi pomogli koliko mogu, a za ovim ljudima koji ih uvažaju u sloveniju ću poslati ljubavno pismo od mojeg odvjetnika :D

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 05 Maj 2009, 22:01

Zato pa obstaja preverjanje bonitet. Podjetje oz. podjetnik, ki ima račune več dni v letu blokirane kot proste, ponavadi ni ravno likviden. Če ni likviden, ne more plačat, posledično ne more naročat in seveda ne more izdobavit. Ampak naročila pa pridno sprejema. Po možnosti še z avansom naročnika s katerim plačuje druge dolgove.....
Konkretno ta A***A - dva računa, skupno 328 blokiranih dni v letu 2008 in 2009..... :roll:
Odvetnika si pa v Sloveniji najami, iz Hrvaške boš bore malo in zelo počasi karkoli uredil.
Zadnjič spremenil ork, dne 06 Maj 2009, 07:51, skupaj popravljeno 1 krat.

WEB Racer

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Maj 2009, 23:23

ork napisal/-a: Odvetnika si pa v Sloveniji najami, iz Hrvaške boš bore malo in zelo počasi karkoli uredil.
Po zakonu moraš tako ali drugače najeti odvetnika iz države, kjer poteka obravnava. Poleg tega pa zaradi verodostojnosti in ostalih stvari sodišča dodeljujejo tudi zaprisežene sodne tolmače.
Kar pa se teh asov iz ase tiče, pa je tekla na tem forumu že debata o njih vendar so jo nekateri " preslišali "

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 06 Maj 2009, 07:50

jaka napisal/-a:
Po zakonu moraš tako ali drugače najeti odvetnika iz države, kjer poteka obravnava.
Ni nujno, ne povsod. Med državami članicami EU je drug sporazum.

WEB Racer

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 06 Maj 2009, 11:54

ork napisal/-a:Zato pa obstaja preverjanje bonitet. Podjetje oz. podjetnik, ki ima račune več dni v letu blokirane kot proste, ponavadi ni ravno likviden. Če ni likviden, ne more plačat, posledično ne more naročat in seveda ne more izdobavit. Ampak naročila pa pridno sprejema. Po možnosti še z avansom naročnika s katerim plačuje druge dolgove.....
Konkretno ta A***A - dva računa, skupno 328 blokiranih dni v letu 2008 in 2009..... :roll:
Odvetnika si pa v Sloveniji najami, iz Hrvaške boš bore malo in zelo počasi karkoli uredil.
kada sam kupovao vozila on mi je bio rekao da je imao nekih problema u firmi, mislim to sve svakome može dogoditi, i ja sam bio u nezavidnom položaju nekada davno ali evo sada je sve ok ;)

isto tako kada sam ja kupovao te quadove on je kupio nekoliko malih automobila koji su mu dan danas tamo, prije neki dan sam ih vidio, sve novi modeli, ovako oko kupovine je sve prošlo ok

ja nemam problema sa nijednim quadom jer za sada nijedan nema više od 3000 km, jedino bi želio kupiti rezervne dijelove pošto mi ih je on prodao te smatram da je zadužen za to, dobio sam kontakt od ligier austrija i oni kažu da nema nikakvih problema i da se mogu kupiti preko njih ali čisto zato jer sam vozila kupio kod njega vozio bi i dijelove kupovati tamo

ovako osobno baš nisam ljubitelj tih sudova itd, ako se možemo dogoviriti prvo ču se dogovoriti a ako nemože, e onda ćemo se nažalost vuči po sudovima, a jel znate ima možda netko od njegovih dilera koji prodaju te quadove??? možda da njih kontaktiram, valjda ima netko nešto od dijelova na lageru

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 06 Maj 2009, 12:08

Meni se zdi da je tudi v Murski Soboti en diler z Ligieri. Nekoč so jih imeli, nevem če še jih imajo

http://www.spanik.si/

LP
Sašo

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 06 Maj 2009, 13:25

http://www.aasaa.net/

Jaz sem ga kupil tu in ga tudi sem vozim na redni servis!
Zadnjič spremenil grofmontek, dne 06 Maj 2009, 17:38, skupaj popravljeno 1 krat.

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 06 Maj 2009, 14:41

grofmontek napisal/-a:http://www.aasaa.net/

Jaz sem ga kupil tu in ga tudi sem vozim na redni servis!

Se še najde kdo,ki ne joka in stoka...
on ih je i meni prodao, ovaj mail sam zadnji dobio:
Thursday, April 02, 2009 10:26 PM
AUTOMOBILES LIGIER SLOVENIJA
Deli bodo konec naslednjega tedna.

a pogledaj koji je danas datum, 06.05...i do tada nisam dobio više nijedan odgovor, zovem na mobitel, šaljem sms, email...ništa, ništa, ništa, ko da se zakopao u zemlju, s time da sam dijelove naručio već puno prije od njegovog odgovora

jel mi možeš ti dijelove nabaviti??? i koji quad voziš?

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 06 Maj 2009, 17:36

Jaz sem ga imel na servisu marca.Možno da je po tem ded propadel:S.Vozim be four 220.Če nimaš več garancije je pa itak boljše, da nabaviš dele v tujini kot ti je predlagal Jaka,ker so bolj poceni.

Blue_29
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Blue_29 » 09 Maj 2009, 16:04

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2523697

Sem jim pisal, čakam, če bo kaj. Mogo bi pa krepko ceno spustit, za kakega jurja.

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 09 Maj 2009, 22:04

Blue_29 napisal/-a:http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2523697

Sem jim pisal, čakam, če bo kaj. Mogo bi pa krepko ceno spustit, za kakega jurja.
ovaj quad zaista ide ko metak, taj novi motor koji je ugrađen ima zaista odlična ubrznja ;) ,šteta što nema reduktor bar

Blue_29
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Blue_29 » 11 Maj 2009, 17:24

4430 EUR s 15% popustom pride tale Ligier 350, s predplačilo, torej verjetno niti ni na zalogi. Prodajalec aasaa zatrjuje, da so jih prodali 30 (kdaj te?) in da je samo pri enem bila reklamacija in so zamenjali z novim atv-jem.
Ne verjamem nič.

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 12 Maj 2009, 16:54

Blue_29 napisal/-a:4430 EUR s 15% popustom pride tale Ligier 350, s predplačilo, torej verjetno niti ni na zalogi. Prodajalec aasaa zatrjuje, da so jih prodali 30 (kdaj te?) in da je samo pri enem bila reklamacija in so zamenjali z novim atv-jem.
Ne verjamem nič.
ako je toliko prodao svaka čast, trebao si ga pitati dali ima dijelove za njih, pa da vodiš brigu o 30 četverocikala trebao bi imati i jedan dobar lager dijelova na zalihi

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 16 Maj 2009, 22:21

evo dijelovi su naručeni u sloveniji i dolaze za 10 dana ;)

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 20 Avg 2009, 00:32

evo da malo osvježim temu, imam par slika prije 2 tjedna, dakle ligier i dalje vozi bez problema:
Slika
pripreme,kaciga, voda i to je to, za lokalnu vožnju dovoljno
Slika
nedaleko moje kuče su kopali jednu ulicu pa sam skoro 3 mjeseca imao off road poligon
Slika
uređena staza za off road :D
Slika
prolaz u šumu
Slika
drava je bila taj dan dosta visoka
Slika
nova sportska dvorana kod drave, pogodna za rukomet, košarku, tenis, nogomet
Slika
par ulica dalje gradi se novo naselje
Slika
ima zanimljivog terena, svaki tjedan nešto novo
Slika
malo "osvajanja" terena
Slika
i poslje svega pranje

ukupno gledajući mogu reći da je ovaj atv dosta dobar, sviđa mi se najviše zato jer je komforan i pouzdan, svih 3700 km je napravljeno bez večih problema, kupio sam i zalihu dijelova za servise, na atv-u nema nikakvih lupkanja, čudnih zvukova i tako sličnih stvari, također atv pali iz prve svaki puta

uskoro planiram kupiti dinli 700 4x4 drift, nadam se samo da će i dinli biti tako pouzdan kao ligier, razlog kupovine dinlija je samo veča snaga motora te maksimalna brzina

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 31 Avg 2009, 23:03

zdravo, lepo prosim za pomoč ;)

dakle ovako, u zadnje vrijeme mi atv sve više "puca" u vožnji,pogotovo kada ga vozim punim gasom i onda malo smanjim brzinu i vozim lakše, obično pukne 2-3 puta i poslje se to ne dešava, ali u zadnje vrijeme ta pucketanja postaju sve jača pa me zanima šta da radim, atv ima sad oko 4200 km

da skidam blokadu van iz auspuha prije nego mi napravi neku glupost ili da je ostavim na quadu,koliko je štetno jedno i drugo?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Sep 2009, 00:08

great wall napisal/-a: obično pukne 2-3 puta
Če poči 1x je potrebno malo nastaviti uplinjač, če pa poka 2-3x pomeni, da izpušni ventil ne zapira dovolj hitro (mogoče utrujena vzmet) ali celo pušča (slabi sedeži ventila) Izmeri kompresijo, poglej kakšen je izpuh pri cilindru (suh ali moker).

great wall
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a great wall » 01 Sep 2009, 22:25

jaka napisal/-a:
great wall napisal/-a: obično pukne 2-3 puta
Če poči 1x je potrebno malo nastaviti uplinjač, če pa poka 2-3x pomeni, da izpušni ventil ne zapira dovolj hitro (mogoče utrujena vzmet) ali celo pušča (slabi sedeži ventila) Izmeri kompresijo, poglej kakšen je izpuh pri cilindru (suh ali moker).
hvala za savjet ;)

našao sam šta je bilo, šrafi na ispušnoj grani nisu bili dovoljno pritegnuti, sada nema više nikakvog neugodnog zvuka u vožnji, a pucketanje se također smirilo, danas sam se vozio pod punim gasom cijeli dan i samo je jedanputa puknulo ali zaista slabo

Odgovori