Sym-problem z elektriko

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
jero_slo
Začetnik
Reactions:

Sym-problem z elektriko

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 01 Okt 2009, 21:15

Lep pozdrav!

Lastim si Sym Quadlanderja 250. problem je sledeč. po normalni vožnji po gozdu mi je crknu akumolator. ker nisem vedu kaj je narobe, ga vžgem na kable in dela, vendar mi skuri nato uno škatlco pr akumolatorju(kao CDI). s prjatlm sva tisto odprla in notri so kondenzatorji za 25V in jih je močno skurl :oops: ker nisem vedu kaj bi lahko bilo, sem zamenov akumolator+CDI enoto+spredi pr desni gumi regulator napetosti.(rebrast želez :) )in zdej en dan mal užgem da ga po dolgem cajtu zalavfam spet ne užge.(s to razliko da mam narjenih s tem akumolatorjem 150 km in prejšnji dan je normalno užgal)pogledam akumolator , napetos 10,3 V :shock: . spet ga je sesul.
vem pa da k sem ga meru med vožnjo je mel 14,7 V kar se mi zdi da je preveč, saj ko sm ga ugasnu je malo vrel. po mojih izkušnjah bi reku da ga preveč polni!!
kje je napaka?? kljub temu da sem zamenu glavne krivce pri reguliranju napetosti.

kaj je narobe??? je mel kdo kšne podobne probleme?

hvala že v naprej

lp

jernej

ro-bi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 01 Okt 2009, 22:26

Sklepam, da imaš problem pri porabniku, ki ti nekontrolirano žre štrom.
Posledično ti crkuje ostalo.

Izmeri na spomkah od akuja, koliko amperov ti popapa motor med delovanjem.
lp

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 02 Okt 2009, 05:58

Tukaj imaš podatke o mejah napetosti in shemo. To ni original od Syma, zato se lahko razlikujejo barve žic, način vezave in limiti napetosti pa je enako.

http://www.shrani.si/f/g/VM/2oxyhdFe/doc1.pdf

jero_slo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 02 Okt 2009, 10:56

trenutno ne morem merit kok požre, ker je akumolator zanč. je pa to 3 k je šov v drek letos v dobrih 200-300 prevoženih kilometrih. kje nej sploh iščem vzrok? spomnim se da ko sem vse zamenu je akumolator filov s skor 5A toka, kar se mi zdi da je za 14Ah akumolator mnogo preveč(naj bi ga normalno z 1,4A). sej je začel padat vendar počas.kje hudiča je tok velik porabnik da mi ga tko fila??prevoženih ma 1200km(jaz sem jih naredu 800, ostalo oče, k ga je mel pred mano)

opazu sm tut da ko je ogret, gori lučka na števcu za vodo(mislm da k se pregreje nej bi svetila, če se ne motm) in gori skos, razen če luči ugasnem je ugasnila. kaj je kle narobe?mogoče senzor za temperaturo?

čudi me da me to tok zajebava, ker vem da so sym dokaj v redu.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 02 Okt 2009, 11:09

Kaj pa če bi to na servis peljal? Če nisi sam temu kos :roll:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

ton72
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ton72 » 02 Okt 2009, 11:25

Branko napisal/-a:Kaj pa če bi to na servis peljal? Če nisi sam temu kos :roll:
Sam res,kukr si zmetal za akumulatorje plus ostale zadeve bi jst to na tvojem mestu peljal na servis in naj ti tam zrihtajo.. :idea:

jero_slo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 02 Okt 2009, 12:23

povej kam nej pelem??

kličem jureta pa rečem da je akumolator zanč in da je kr naenkat šel po gobe in mu bl trdim kako je blo on bl da je sam akumolator šov in da ga nej zamenam

sem pač vas vprašu, če je mel kdo slučajno podobne probleme, al pa če se mu mogoče sanja kaj bi sploh lahko blo.

in na sevisu bi glih tko naredl k jest, k na navadnem servisu ne bi šov štrom mert, ampak bi lepo zamenu akumolator. in čez dobrih 50km bi bil spet pr njih. in bi še uno škatlco tam zamenal k bi bla skurjena, mogoče tretjič bi pa začel študirat kaj je.

zato sem ves prašu, če je slučajno kšn haklc k pač nisem pregledu in bi mi pomagal.

lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 02 Okt 2009, 17:55

jero_slo napisal/-a:
zato sem ves prašu, če je slučajno kšn haklc

lp

Dj ti haklc kšn stavk tukj preber. Hvala

http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=1681

Uporabniški avatar
row
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: na polju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a row » 02 Okt 2009, 19:38

Je Jaka napisal:
Dj ti haklc kšn stavk tukj preber. Hvala

http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=1681[/quote]

Pa ravno, ko sem mislil, da se ne boš oglasil, Jaka..... :whistle:

jero_slo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 02 Okt 2009, 19:40

na kaj se pol vržete. se opravičujem za storjeno napako, pa hvala za pomoč ;)

ro-bi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 02 Okt 2009, 23:36

Izgleda, da ti ne polni.
na regulatorju napetosti (tisti rebrast žlez) je pet žic- rdeča, črna in tri enake barve. Daj multimeter na AC in med temi tremi pomeri napetost, ko bo motor lavfal. Izmeri med vsemi pari in javi, koliko ti pokaže.
Lahko si pomagaš z dvema bucikama.
Robi

jero_slo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 03 Okt 2009, 18:15

kako ga ne polni? če je mel pa skos napetost, in to več kukr jo ma lahko? :shock:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 03 Okt 2009, 21:51

jero_slo napisal/-a:kako ga ne polni? če je mel pa skos napetost, in to več kukr jo ma lahko? :shock:

Saj ravno to je problem, če regler ne dela pravilno ti lahko skuri še marsikaj drugega kot samo akumolator. Pomeri kot ti je napisal Robi.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 04 Okt 2009, 09:59

czy napisal/-a:
jero_slo napisal/-a:kako ga ne polni? če je mel pa skos napetost, in to več kukr jo ma lahko? :shock:

Saj ravno to je problem, če regler ne dela pravilno ti lahko skuri še marsikaj drugega kot samo akumolator. Pomeri kot ti je napisal Robi.

Drži " ti lahko skuri še marsikaj drugega", prelog" kup oz. vozi kaj "štrapac" oz. simpl in sugrn (preiskušeno).

jero_slo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jero_slo » 04 Okt 2009, 10:42

sej jest sem zamenu akumolator, regulator napetosti in CDI škatlco. vse sem kupu novo in original od SYM-a. trenutno ne morem mert ker je akumolator zanč.

Odgovori