Nakup čelade - denarni nateg?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Poldy
Začetnik
Reactions:

Nakup čelade - denarni nateg?

Odgovor Napisal/-a Poldy » 21 Dec 2009, 13:06

Zadnji mesec sem malo bolj gledal cene in modele čelad in dobil občutek, da pri čeladi plačaš predvsem barvo in obliko, kakovost izdelave ostaja enaka.

Leto nazaj sem kupil integral Shark čelado za 200€, že takrat je bila 30€ dražja od povsem enakega modela, s tem da mi je bila barva bolj všeč :roll: . Gledam danes in je cena nekje 130€, verjetno zato ker je prišel ven skoraj isti model spet drugačnih barv.

Tudi ko gledam po trgovinah, so lanskoletni modeli znižani tudi za 50%... ne verjemem da gre tehnologija materialov tako hitro naprej, da so leto novejše toliko boljše.

Mogoče se kdo bolje spozna na to - kakšne so dejanske razlike med različnimi proizvajalci čelad? Sem pred nakupom Uvex enduro, integral čelade mi ne odgovarjajo.

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 21 Dec 2009, 13:08

A litr nafte ti je pa vreden 1,052 :eur ? Če si bil kdaj vsaj blizu "trgovca", potem ti je jasno kako in kaj.

Poldy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Poldy » 22 Dec 2009, 14:07

@ENX

Narobe si zastopil - proizvodne cene čelad so izak nekaj % končne cene, pa saj je tako pri vseh stvareh. Če vzamem tvoj primer, kot da bi točili modro in zeleno obarvano nafto. Modra bi bila 20% dražja, ker je letos moderna.

Skoraj ne morem verjeti da je tako pri čeladah:
Ali je kakšna "varnostna" razlika med spodnjima čeladama, ali je pač dražja samo zato ker je nova?

http://www.louis.de/_20c7eadc8e6b1206cf ... _gr=204690

http://www.louis.de/_20c7eadc8e6b1206cf ... _gr=204684

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Dec 2009, 15:05

Enx napisal/-a:A litr nafte ti je pa vreden 1,052 :eur ? Če si bil kdaj vsaj blizu "trgovca", potem ti je jasno kako in kaj.
Vem za lanski model rdeče barve, ki je po 0,60 €. 8)

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Poldy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Poldy » 22 Dec 2009, 16:38

Vem za lanski model rdeče barve, ki je po 0,60 €
Potem je res!!! :shock:

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 22 Dec 2009, 16:55

Poldy, prav imaš.

Uporabniški avatar
terrible-1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a terrible-1 » 22 Dec 2009, 17:39

[/quote]Vem za lanski model rdeče barve, ki je po 0,60 €. 8)[/quote]
Te dni je bil mraz,pa je lanski model mal gost postal.

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 22 Dec 2009, 18:01

Saj bo še enkrat če ne bo ............ :lol:

Vachir
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Vachir » 27 Feb 2010, 20:30

Da nove teme ne odpiram kdaj mi je cross čelada premajhna?
Baje da me spredaj more stiskati, tako mi je rekel prodajalec.
Samo mene pa že kar vredu stiska.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Feb 2010, 21:09

Jaz bi počakal se kakšno leto ali dve, ker če samo vredu stiska je še OK, ko bo pa začela orenk stiskat pa menjaj :twisted:

Na zadnji strani čelade je številka, ki pomeni velikost čelade, potem pa izmeri svojo bučo okrog pameti in preveri, če te vredu stiska ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Gusti
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kotlje - Koroška

Odgovor Napisal/-a Gusti » 28 Feb 2010, 10:47

Kar se čelad in njihovih grafik tiče ... Res je, da ima enak model čelade višjo ceno, samo zaradi grafike. Stopnjo zaščite imajo pa čelade istega modela enako, pa čeprav je cena različna. Zakaj je tako sem se enkrat pozanimal v Compaco (generalni uvoznik za Nolan, X-lite in Grex) in so mi rekli da so te barve za čelade zelo drage in da je nanašanje več različnih slojev barv z zahtevnimi grafikami še dražji postopek. Zato so čelade z zahtevnejšo grafiko običajno dražje od enobarvnih.

Lp.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Feb 2010, 13:07

Gusti napisal/-a:Kar se čelad in njihovih grafik tiče ... Res je, da ima enak model čelade višjo ceno, samo zaradi grafike. Stopnjo zaščite imajo pa čelade istega modela enako, pa čeprav je cena različna. Zakaj je tako sem se enkrat pozanimal v Compaco (generalni uvoznik za Nolan, X-lite in Grex) in so mi rekli da so te barve za čelade zelo drage in da je nanašanje več različnih slojev barv z zahtevnimi grafikami še dražji postopek. Zato so čelade z zahtevnejšo grafiko običajno dražje od enobarvnih.

Lp.
](*,)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 28 Feb 2010, 13:46

freshslo napisal/-a:
Gusti napisal/-a:Kar se čelad in njihovih grafik tiče ... Res je, da ima enak model čelade višjo ceno, samo zaradi grafike. Stopnjo zaščite imajo pa čelade istega modela enako, pa čeprav je cena različna. Zakaj je tako sem se enkrat pozanimal v Compaco (generalni uvoznik za Nolan, X-lite in Grex) in so mi rekli da so te barve za čelade zelo drage in da je nanašanje več različnih slojev barv z zahtevnimi grafikami še dražji postopek. Zato so čelade z zahtevnejšo grafiko običajno dražje od enobarvnih.

Lp.
](*,)
Jah resnica boli ... sej lahko kupiš čelado z osnovno grafiko pa neboš nategnjen 8)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Feb 2010, 15:06

Gusti napisal/-a:
freshslo napisal/-a:

Lp.
](*,)
Jah resnica boli ... sej lahko kupiš čelado z osnovno grafiko pa neboš nategnjen 8)
Me ne prepricas, da je zaradi vec razlicnih slojev barva celada drazja. Pa kaj, a mislis, da vsako posebej barvajo z airbrushom ? :roll:

zresni se ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 28 Feb 2010, 15:40

Mislim, da je že kar zelo jasno, kako grafika vpliva na ceno čelade in da so enobarvne cenejše. Poglej recimo Araijeve replike, tam je šele razlika v ceni. Grafike so drag modni dodatek.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 28 Feb 2010, 15:42

Oh če si tak genialc pol pa ti povej zakaj je isti model čelade z več barvami dražji kot pa enobarvna? Za primer lahko vzameš kakšno nolanovo N85 (črna stane 224€, ostale raznobarvne pa 259€) ali pa bolj "atv"jevska N52 (črna mat je 144€, barvasta pa 184€) Pa če mi najdeš pri teh dveh čeladah kakršnokoli drugo razliko, kot je barva ti dam za pivo. Seveda je ne barvajo z airbrushem ročno, ampak če je barv več mora it čelada večkrat čez proces barvanja, kar podraži izdelavo čelade.

Sicer se pa lahko sam pozanimaš pri kakšnem zastopniku če želiš.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Feb 2010, 15:56

hmmm:

crna:
http://www.extremesupply.com/nolanhelme ... target.htm

poslikana:
http://www.extremesupply.com/nolanhelme ... secret.htm

Verjamem, da je zaradi modne grafike, ki je trenutno IN celade drazja. Nikakor pa ne verjamem, da zaradi tega, ker bi slo vec barve za doloceno grafiko.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 28 Feb 2010, 19:48

Sej se ne gre toliko za količino barve ampak za zahtevne postopke nanašanja le te.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Feb 2010, 20:15

Gusti napisal/-a:Sej se ne gre toliko za količino barve ampak za zahtevne postopke nanašanja le te.
Ehhh... A ni vseeno a natisnejo gor grafiko od monster energy ali od rockstar...pa je razlika v ceni ! Mislim, da ceno celadi grafika dvigne le po aktualnosti grafike (zazeljenosti med ljudmi) in ne po zahtevnosti nanasanja.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 28 Feb 2010, 22:29

Lej, to je tako kot pri modnih oblačilih, tisti, ki je mahnjen na to, pač kupuje precenjene cote, kdor je pa pameten, pa počaka na konec sezone. Tako ti je to...

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 28 Feb 2010, 22:49

Pero napisal/-a:Lej, to je tako kot pri modnih oblačilih, tisti, ki je mahnjen na to, pač kupuje precenjene cote, kdor je pa pameten, pa počaka na konec sezone. Tako ti je to...

Točno to!

Sicer pa nikogar nihče ne sili kupovati motorističnih čelad.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 01 Mar 2010, 06:26

jah...kupi črno pa svojo grafiko gor,pa bo ...simpl ;)

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 01 Mar 2010, 08:31

Lahko pa seveda tudi čelade sploh ne kupiš, prišparaš 100 - 200 EUR in po tem ko razbiješ glavo sigurno sploh ne premišljuješ več o tem ;)

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 01 Mar 2010, 11:23

Če bi ti štrihal čelade bi imel isto ceno, če pihneš celo na črno ali pa da moraš nanašat več barv, pa še lepo mora zgledat?

Mah sploh se nebom prerekal z nobenmu, ker vsi kr neki na pamet govorite kakor se vam zdi in mislite da ste pametni. Da bi se pa ker k*** kaj pozanimal prej, če že nekaj trdi, to pa ne.

Jaz sem napisal, kar sem zvedel iz prve roke od strokovnjaka za čelade vi si pa mislite kar si želite.

Enx: X2 ... to je beseda ... čelade so brezveze ... sam strošek 8)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 01 Mar 2010, 18:27

Gusti napisal/-a:Če bi ti štrihal čelade bi imel isto ceno, če pihneš celo na črno ali pa da moraš nanašat več barv, pa še lepo mora zgledat?

Mah sploh se nebom prerekal z nobenmu, ker vsi kr neki na pamet govorite kakor se vam zdi in mislite da ste pametni. Da bi se pa ker k*** kaj pozanimal prej, če že nekaj trdi, to pa ne.

Jaz sem napisal, kar sem zvedel iz prve roke od strokovnjaka za čelade vi si pa mislite kar si želite.

Enx: X2 ... to je beseda ... čelade so brezveze ... sam strošek 8)
Noben se ne prereka s tabo, ampak ima pac vsak svoje misljenje ;)

Jaz se vedno vztrajam, da med istimi modeli celad z razlicnimi poslikavami pride do visje cene zgolj zaradi trendovske (aktualne) grafike. In ne zaradi zakompliciranosti grafike.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori