Nasveti,izkušnje...

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 27 Mar 2011, 15:36

Lep pozdrav!

Hvala vsem za pomoč,mnenja,nasvete,linke.Glede na vse prebrano tukaj pa še marsikje po spletu in razgovorov z znanci ki imajo ali so ATV-je imeli je nekaj dilem odpravljenih;odločitev kaj bom kupil pa še ni padla.Pa čisto pošteno napisano v nadaljevanju kot sedaj razmišljam oz. kam se nagibam.
Apache rlx 400 ki mi ga predlaga Jaka je zelo dobra izbira;letnik,km,izgled se mi zelo dopade(precej bolj kot raptor);edino cena je previsoka;pa ne razumet sedaj da je teh nekaj evrov največji problem in nepremostljiva zadeva;
oziroma druga opcija so yamahe;in malo nazaj...cena apacha ni previsoka glede na ceno novega;je pa dejstvo da dobim raptorja kar občutno ceneje.
In sedaj še vedno glavna dilema: dati nekaj 100 evrov več za apacha novejši letnik ali kljub vsemu kupiti raptorja letnik nekje 2007,ga dobiti kar nekaj ceneje;narediti podroben servis,zamenjati vse kar je potrebno in gremo.
In to je sedaj največje vprašanje in tuhtanje:Apache dražje ali raptor ceneje verjetno da ga uredim in zrihtam v nulo za nekaj manj denarja???In verjetno ostane nekaj denarja za registracijo,benzin,nalepke:))

O yamahi se najde precej več informacij kot apachu;v glavnem nekih večjih negativnih stvari o yamahi ni za najt;o apachu je teh informacij precej manj.Vse me potem postavlja pred še večjo dilemo.
In ostale znamke;verjamem, da so OK;da z njimi ni nekih večjih težav;kot sem že povedal bo ali apache,ki ga predlaga Jaka ali raptor.
In sedaj prošnja:Če si je kdo spodaj navedene yamahe morda ogledal,jih pozna in mi ve karkoli konkretnega povedati o njih... lepo prosim.Pa če je komu blizu in reskira nekaj časa,da motor pogleda in sporoči...bom hvaležen in upam,da se kako kasneje oddolžim.

1. http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4496312
Tale je trenutno najbolj vroč,MB-Pobrežje;če vse štima kot pravi prodajalec je najbolj verjetna opcija nakupa.

2. http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4646813
Tale je vizuelno res prva liga;cena je 4.100;občutno preveč.

3. http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4665716
vsaj po slikah in opisu v oglasu je pod št. 1 boljša izbira

4. http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4456406
o tem sem nekaj že bral;vsaj tam ni pisalo najbolje

evo...dolga zgodba.Upam,da bom na koncu uspel najti res pravo stvar za ta denar.

lp tdk

Uporabniški avatar
guber
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a guber » 27 Mar 2011, 17:55

lili napisal/-a:lp
Jaz imam apche rlx 400 takšnega ki ti je Jaka ponudu.Naredil sem 1000km jaz skupaj pa jih ima 4000km.Motor deluje brezhibno je l 2010.Če želiš lahko prideš in zadevo sprobaš.To pa da ta motor ne zdrži več kot tri mesece pa nevem.

lej narobe razumeš
Apache bo delal normalno ob normalni uporabi.

Jaz razlagam kje se vidi dejanska razlika med yamaho in apachem.
V extremni uporabi.
Nekateri imajo raje očutek varnosti tudi če je pretiran, kot kako povprečje.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Mar 2011, 18:23

guber napisal/-a:
lili napisal/-a:lp
Jaz imam apche rlx 400 takšnega ki ti je Jaka ponudu.Naredil sem 1000km jaz skupaj pa jih ima 4000km.Motor deluje brezhibno je l 2010.Če želiš lahko prideš in zadevo sprobaš.To pa da ta motor ne zdrži več kot tri mesece pa nevem.

lej narobe razumeš
Apache bo delal normalno ob normalni uporabi.

Jaz razlagam kje se vidi dejanska razlika med yamaho in apachem.
V extremni uporabi.
Nekateri imajo raje očutek varnosti tudi če je pretiran, kot kako povprečje.
:haha :haha :haha @guber, tvoji odgovori so pa ze naravnost smesni in se pridruzujem, kar ti je ze prej napisal Miha !! Ne zavajaj cloveka z tvojo "extremno" uporabo :))) Imam ze kar nekaj let yamaho v lasti in tudi ni bulletproof ;) Osebno se mi zdi predlog od Jakata se najbolj na mestu !

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 27 Mar 2011, 18:29

Ne rabim nekaj extremno močnega;pač povprečna raba :!:

Guber, daj še enkrat prečitaj, kaj je napisal tdk in dopusti da nekomu pač zadostuje vožnja v malo drugačnem slogu. Ga pač ne zanima ekstremna uporaba in to je treba spoštovati.
Tdk, po moje ne boš pogrešil, če upoštevaš tisto,kar ti je predlagal Jaka.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 27 Mar 2011, 18:48

tdk napisal/-a: Apache dražje ali raptor ceneje verjetno da ga uredim in zrihtam v nulo za nekaj manj denarja???In verjetno ostane nekaj denarja za registracijo,benzin,nalepke:))
Nisi opazil velike razlike v korist Apacheja: garancija. Zame nebi bilo dileme. Glede na to, da je v familiji Yamaha 350, poznam stroške, ki nastajajo zaradi nje. Verjemi, da niso majhni.

Slika

lili
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lili » 27 Mar 2011, 18:59

lp
Glede jamahe št 1 je l2007 in če je vse ok boš moral še nekaj vložit zaščita za noge(Nerfbari ) ogledalain verjetno bi se še kaj našlo.Glede na to da nima tablice tudi registriran ni.Tako če samo te tri svari kupiš si na ceni Apačija.Moraš pa vedet tudi to da je motor še eno leto v garanciji kar tudi nekaj pomeni. 8) 8)

Uporabniški avatar
guber
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a guber » 27 Mar 2011, 20:57

najbol pejt sprobat oba motorja
tko se boš najlažje odločil.

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 28 Mar 2011, 11:45

Lep pozdrav vsem skupaj!

Torej po prebiranju,iskanju,spraševanju,tuhtanju in premlevanju nasvetov je odločitev zelo verjetno padla.
Danes sem klical lastnika apacha,ki ga je prvi predlagal Jaka;govoril s prijaznim in korektnim gospodom glede prodaje oz. nakupa zadeve.Zmenila sva se,da takoj ko zrihtam prikolico,dopust v službi in seveda v dogovoru z njim pridemo v Brezovico,zadevo pogledamo;in če je vse tako kot piše v oglasu in kot je zatrdil lastnik motor kupim.
Z njim sem tudi zmenjen,da mi ga špara:);po njega gremo še ta teden oz. čimprej.
Hm,kaj je odločilo...najbolj letnik,SLO poreklo,prvi lastnik(ima vse papirje o nakupu in servisno knjižico) in pa seveda garancija;pa tudi za ceno sva dorekla nekako okvirni znesek.Edino ne ve točno,če je registracija potekla;postopek je verjetno enak kot pri prepisu avta...on motor odjavi,vrne tablice,napiševa kupoprodajno pogodbo,jaz grem s to pogodbo in sklenjenim zavarovanjem na upravno enoto,plačam vse potrebno,dobim reg.tablico...in je to to;upam,da sem prav napisal.?
Edino po spletu nisem našel kaj dosti o Apache RLX 400...kakšen link dobrodošel.
No,ker je bilo nekaj tudi malega prerekanja v tej tem...pa najprej hvala vsem za vaš trud;upam,da se vam kje oddolžim s kako pijačo...nisem nek extremni voznik;vožnje bo verjetno enako po asfaltu kot drugje(travnik,poljska cesta,makadam...)pretiravat ne nameravam;kar pa seveda ne pomeni,da ga občasno ne bom pritisnil kje do konca :lol:
Torej bolj hobi varianta kot preizkus zmogljivosti motorja.Upam in želim,da mi bo(upam, da bo kmalu moj)dobro služil brez kakšnih neljubih okvar,popravil ali padcev in poškodb.Vzdrževan in servisiran pa bo tudi v bodoče v nulo;sem pač tak,da kar imam za tisto skrbim kot je treba ali celo malo bolj.
Pa upam da bo pasal zraven k temu: :D

http://www.mojalbum.com/tdk/laguna-gt
http://www.mojalbum.com/tdk/laguna-gt-temna-stekla

lp tdk

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 28 Mar 2011, 13:43

Čestitke! Dobro si se odločil. Zdaj pa previdno z desnim palcem.

Slika

lili
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lili » 28 Mar 2011, 14:08

lp
Tudi z moje strani čestitke pa previdno.Glede apaćija pa je nekaj na tem forumu.Imam pa jaz istega pa se lahko srečama in kero rečema
http://atv-street-quad.mojforum.si/atv-street-quad.html

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 28 Mar 2011, 14:28

Čestitke tdk dobra odločitev. Moped je dober in želim ti obilo užitkov v vožnji z njim. Mogoče se še srečamo na kakšni vožnji ali pa na moto zboru.

Miha G.
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Miha G. » 28 Mar 2011, 20:58

TDK čestitke lahko bi kakšno odpeljali ko bo še mene sreča srečala. GLEDE PREPISA tisti tvoj postopek je čista bula. V knjigarni kupi obrazec kupoprodajne pogodbe (cca1€) ga z lastnikom izpolnita (podatki o kupcu, prodajalcu ter vozilu) ter pri AC ŠPAN overita (cca4€) in že si lastnik samo še prijaviš vozilo. Vozila ne odjavljaš in ne vračaš tablice (razen, če ti niso všeč, ker so reg. tablice vezane na vozilo in nič več na lastnika. Plačaš še zavarovanje (-50%cca30€) ter cestnino, prometno in prijavo (cca50-60€) in že sledi miganje z desnim palcem. Če nimaš popusta ga lahko preneseš z avta od katerega od družinskih članov (popust na avtu bo ostal enak) Upam, da sem ti prihranil kakšen :eur

KTM 525 XC :lol: :lol: :lol: noro
KAWASAKI KFX 450R :lol: :lol: :o
SUZUKI LTZ 400-440 :lol: :lol: :lol: :lol:
CAN-AM 450X :lol: :eur :lol: :eur :twisted:
POLARIS SPORTSMAN 500 :oops: :oops:
ARCTIC CAT DVX 400 :lol: :lol: BUM TRESK PRI NOVEM LASTNIKU
YAMAHA BLASTER 200 :lol: :lol: BUM TRESK

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 29 Mar 2011, 13:50

Miha G. napisal/-a:TDK čestitke lahko bi kakšno odpeljali ko bo še mene sreča srečala. GLEDE PREPISA tisti tvoj postopek je čista bula. V knjigarni kupi obrazec kupoprodajne pogodbe (cca1€) ga z lastnikom izpolnita (podatki o kupcu, prodajalcu ter vozilu) ter pri AC ŠPAN overita (cca4€) in že si lastnik samo še prijaviš vozilo. Vozila ne odjavljaš in ne vračaš tablice (razen, če ti niso všeč, ker so reg. tablice vezane na vozilo in nič več na lastnika. Plačaš še zavarovanje (-50%cca30€) ter cestnino, prometno in prijavo (cca50-60€) in že sledi miganje z desnim palcem. Če nimaš popusta ga lahko preneseš z avta od katerega od družinskih članov (popust na avtu bo ostal enak) Upam, da sem ti prihranil kakšen :eur
No glede nakupa in prepisa.Čakam samo še na točno potrditev prevoza;po motor gremo ta konec tedna;upam,da bom uredil v četrtek ali petek;če ne bo šlo pa sobota ali nedelja.
če bo slučajno sobota ali celo nedelja;kupoprodajno pogodbo bova s prodajalcem izpolnila,bo pa verjetno nastal problem pri overitvi pogodbe.Brez overjene pogodbe ne morem na UE MS prijaviti vozila.Sicer če ne drugače bo prodajalec pogodbo overil v ponedeljek,mi jo pošlje po fax-u in potem uredim vse potrebno.Tablico pa imam namen obdržati.
Pa glede zavarovanja;imam zelo dobrega agenta preko zav.Triglav;na laguni imam max. bonifikacijo;upam,da bova uredila tako da bo ostalo še za nekaj benzina!!!aha,če sem že pri benzinu...v kitajca sem tankal 100 oktanski benzin z OMV kao da boljše gre:))neke občutne razlike nisem opazil...naj probam tudi v Apača?

lp tdk

Uporabniški avatar
xXx
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a xXx » 29 Mar 2011, 14:32

No pa si le končno našel nekaj... ;)
Srečno vožnjo...kar se pa tiče goriva...z 95 ne boš nič falil.

Lp

Myint - Spletne Rešitve
http://www.myint.si

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 29 Mar 2011, 14:40

Tdk pojdita s prodajalcem do nekoga, ki se ukvarja s komisijsko prodajo vozil in tam boš uredil vse. Nato pa samo še po novo prometno dovoljenje.
Sam pa v apača točim 100 oktansko gorivo.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 29 Mar 2011, 14:46

sivc52 napisal/-a:Sam pa v apača točim 100 oktansko gorivo.
aha zato te jaz z kymcotom ne dohajam več.... :P

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 29 Mar 2011, 15:00

Drži Berti, ampak samo po ravnem, v ovinkih si pa ti car. Kar je je treba pošteno povedati. :D

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 29 Mar 2011, 15:42

sivc52 napisal/-a:Drži Berti, ampak samo po ravnem, v ovinkih si pa ti car. Kar je je treba pošteno povedati. :D
To bomo pa še videli, ko moje ne bo zraven na motorju :twisted: :twisted: :twisted:, a ne Berti :?: Sej veš kako je bilo, ko je bila ona zraven, kaj bo šele, ko je ne bo :lol: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 29 Mar 2011, 20:13

OK, jaz prinesem šubler, rabimo samo še kandidatko, ki bo vzela mere. :D

Slika

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 29 Mar 2011, 21:49

Drago s toplomerom se da več nameriti kot s šublerjem :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Berti » 29 Mar 2011, 21:53

sivc52 napisal/-a: v ovinkih si pa ti car. Kar je je treba pošteno povedati. :D
Nisem jaz ampak kymco, ki je kot pero v ovinkih. Saj si sam rekel kako je mehka, ko si prijel..... :shock:

Miha G.
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Miha G. » 29 Mar 2011, 21:57

Živjo za prijavo boš potreboval originalno overjeno pogodbo, ki ti jo lahko pošlje po pošti (ne po faxu). Zakonsko sta dolžna prepis urediti v 15-ih dneh.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Berti » 29 Mar 2011, 21:58

Bohorc napisal/-a:
sivc52 napisal/-a:Drži Berti, ampak samo po ravnem, v ovinkih si pa ti car. Kar je je treba pošteno povedati. :D
To bomo pa še videli, ko moje ne bo zraven na motorju :twisted: :twisted: :twisted:, a ne Berti :?: Sej veš kako je bilo, ko je bila ona zraven, kaj bo šele, ko je ne bo :lol: .
hahaha uzam še enga kxrja pa bumo vidli potem. Ne moreš primerjat 250 proti 700 :P

Sivc je pa mislo cestne ovinke,kjer kymco lahkotno potuje proti apaču.

Miha G.
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Miha G. » 29 Mar 2011, 22:05

Pri Španu ga lahko tudi prijaviš ni treba v svoji občini.

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 30 Mar 2011, 05:41

Miha G. napisal/-a:Pri Španu ga lahko tudi prijaviš ni treba v svoji občini.
Ja,sam zavarovanja nimam urejenega:Bomo uredili da bo ok :D

lp tdk

Odgovori