Mesečni/Letni strošek ATV-ja.

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Gusti
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kotlje - Koroška

Mesečni/Letni strošek ATV-ja.

Odgovor Napisal/-a Gusti » 15 Nov 2011, 12:50

Zanima me, ali si je že kdo izračunal mesečni/letni strošek, ki ga ima z ATV-jem? Če si kdo še ni, si lahko na tej spletni strani, ki je sicer namenjena za avtomobile ampak se da enako izračunat http://focus.si/avto.html

Zanimajo me rezultati vaših izračunov in kakšen ATV imate. Prosim, da realno vpišete stroške v kalkulator :D

To me zanima predvsem zato, ker vem da je še najmanjši problem tako "igračo" kupit, potem se pa začnejo stroški na katere najprej ne računaš (ali pa si zatiskaš oči :mrgreen: ). Vem kako je, ker se imel kot študent motor in po dveh letih ni več zneslo, zato sem ga raje prodal, kot pa da bi imel prazen hladilnik :lol: Zej sem zaposlen in je proračun bistveno večji, kot je bil prej ampak vseeno me zanima koliko tak hec dejansko stane.

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Mesečni/Letni strošek ATV-ja.

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Nov 2011, 13:06

Preveč toretično razmišljaš.
Če bi se spustil v izračun, me samo bencin pride ob povprečni porabi 8/l 100 km in prevoženih letošnjih 10.000 km, cca 1000 eur. Ampak ker ne kompliciram se vozim, uživam in po domače "jebeš stroške". V vsakem primeru jih imaš.
Primerjati avto in štirikolesnik pa je ](*,) ](*,)

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 15 Nov 2011, 13:23

Razumem, da si rečeš "jebeš stroške", če ti je to res v veselje, ampak vseeno me zanima koliko ta špas dejansko stane? Nekako nimam "neomejenega" proračuna, zato me zanima kakšen vpliv bi to imelo na moje finance. Pa nočem primerjat tega z stroškom avtomobila, tisti kalkulator sem navedel samo kot pomoč pri izračunu.

Vem, da se tega ne sme gledati skozi denar, ampak vseeno je lepo prej vedet, če si nekaj lahko privoščiš ali ne. Če sem pa komu, ki si noče priznat koliko ga to stane na žulj stopil, se mu pa opravičujem.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Nov 2011, 13:38

Gusti napisal/-a: ampak vseeno me zanima koliko ta špas stane .
Precej oz nič. Če se voziš stroški bodo, to pričakuj, tudi tisti nepričakovani, če bo štirikolesnik v garaži, ti stroški odpadejo. Štirikolesniki niso nuja, so luksuz in to ni poceni. V kolikor računaš na obratno, ga raje pozabi. Žal, to je dejstvo, ki se ga zavedamo vsi, ki imamo štirikolesnike (brez žuljev). Večji žulj je misliti, da stroškov ne bo. Od tvojega stila, načina in ur uporabe pa bo odvisno koliko stroškov bo !

Uporabniški avatar
ciko74
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šmartno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ciko74 » 15 Nov 2011, 14:22

Kok ste nekateri smešni, če maš dnar maš zadevo, če nimaš dnarja je pač nimaš in pika. To je tk kot nekateri ko hodijo tankat avto za 20€ ali pa 30€ in kr naprej stojijo na pumpi, to se mi zdi totalna oslarija, jest natankam polno in gasa. Tk je pa pri štirikolesniku, ne računam stroškov, ker če bi začel računat, pol ga nebi imel. Servisiram si ga sam, vozim pa koker je danrja za benz in ko se vozim UŽIVAM in ne računam kok sem zagonu, je pa res, da sem sam in nimam drugih obveznosti. Če pa kej crkne, morš pa tk znat tut kej sam nardit in to pr vsaki stvari neglede kaj imaš. Tk jest razmišljam in ne rečem, da imam prov, ker če bi moral za vsako stvar nekoga klicat ali pa iskat ko nekaj odpove pa tk nimaš 5000€ plače dovolj.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Nov 2011, 14:24

Pri cca. 6.000 km letno za zdaj na BRP 650 max. cca 1.200 EUR stroškov (z gorivom in servisi)!
Seveda ob kakšni okvari lahko hitro zadevo podvojiš ali ob smoli potrojiš!
Toda kot je rekel Jaka...razmišljam podobno....osebno meni je to edina sprostitev po "moško"...dokler jo finančno zmorem...jebeš pare!
Če pa se bo kdaj pripetilo (upam da ne, a v teh časih nikoli ne veš), da tega ne bom zmogel....jebi ga, bom pač doma roštiljal...pa še to ni zastonj...ampak jest pa moraš! :D

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 15 Nov 2011, 16:13

ciko74 napisal/-a:Kok ste nekateri smešni, če maš dnar maš zadevo, če nimaš dnarja je pač nimaš in pika. To je tk kot nekateri ko hodijo tankat avto za 20€ ali pa 30€ in kr naprej stojijo na pumpi, to se mi zdi totalna oslarija, jest natankam polno in gasa. Tk je pa pri štirikolesniku, ne računam stroškov, ker če bi začel računat, pol ga nebi imel. Servisiram si ga sam, vozim pa koker je danrja za benz in ko se vozim UŽIVAM in ne računam kok sem zagonu, je pa res, da sem sam in nimam drugih obveznosti. Če pa kej crkne, morš pa tk znat tut kej sam nardit in to pr vsaki stvari neglede kaj imaš. Tk jest razmišljam in ne rečem, da imam prov, ker če bi moral za vsako stvar nekoga klicat ali pa iskat ko nekaj odpove pa tk nimaš 5000€ plače dovolj.
Se strinjam 100% z tvojim postom ampak ATV ni televizor, ko daš za njega 1000€ in to je to. Tu so še benz, servisi, zavarovanje, gume itd.
BIF napisal/-a:Pri cca. 6.000 km letno za zdaj na BRP 650 max. cca 1.200 EUR stroškov (z gorivom in servisi)!
Seveda ob kakšni okvari lahko hitro zadevo podvojiš ali ob smoli potrojiš!

Toda kot je rekel Jaka...razmišljam podobno....osebno meni je to edina sprostitev po "moško"...dokler jo finančno zmorem...jebeš pare!
Če pa se bo kdaj pripetilo (upam da ne, a v teh časih nikoli ne veš), da tega ne bom zmogel....jebi ga, bom pač doma roštiljal...pa še to ni zastonj...ampak jest pa moraš! :D
Hvala BIF, to je to kar sem hotel vedet.

Se čist strinjam z vami vsemi, da če imaš dnar si privoščiš, če ne pač ne. Jaz sem hotel samo to povdarit, da če hočeš kupit atv za 10.000€ ni to edini strošek. In lepo je prej vedet koliko zadeva dejansko stane, da ti ni kasneje žal.

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 15 Nov 2011, 17:56

Matr sem šel zračunat na tisto stran. Sploh nisem vedel, da me toliko pride na leto, ufff bom kar prodal, pa grem raje šah igrat... :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 15 Nov 2011, 18:58

Gusti napisal/-a: atv za 10.000€ ni to edini strošek. In lepo je prej vedet koliko zadeva dejansko stane, da ti ni kasneje žal.
Eh, sem se tud oženil mlad in neumen ker nisem vedel, kolilo zadeva dejansko stane :-$ . In ni mi žal, tako kot mi ni žal nakupov štirikolesnikov. Velike igrače za velike otroke pač stanejo.

Saj res ni poceni naše prevozno sredstvo, ampak kdaj pa bom užival, če ne zdaj, ko še lahko. Ali morda kasneje v >zrelih< letih, ko si kljub morebitni boljši finančni kondiciji fizično ne bom več sposoben ustreči želji po vožnji atv-ja ali česa drugega, ko bom zaradi požrte viagre trepetal za herc pred mlado kurbico...?
Enkrat me je matilda že krepko po ušesih mahnla, in od takrat živim večinoma za ta trenutek in za vse lepo kar zdraven paše, ker edino doživetega ti ne more nihče vzet.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Nov 2011, 19:38

brinovc napisal/-a: Eh, sem se tud oženil mlad in neumen ker nisem vedel, kolilo zadeva dejansko stane :-$ . In ni mi žal, tako kot mi ni žal nakupov štirikolesnikov. Velike igrače za velike otroke pač stanejo.

Saj res ni poceni naše prevozno sredstvo, ampak kdaj pa bom užival, če ne zdaj, ko še lahko. Ali morda kasneje v >zrelih< letih, ko si kljub morebitni boljši finančni kondiciji fizično ne bom več sposoben ustreči želji po vožnji atv-ja ali česa drugega, ko bom zaradi požrte viagre trepetal za herc pred mlado kurbico...?
Enkrat me je matilda že krepko po ušesih mahnla, in od takrat živim večinoma za ta trenutek in za vse lepo kar zdraven paše, ker edino doživetega ti ne more nihče vzet.

LP!
Sem vedu da si pravi ded.... :dober

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 15 Nov 2011, 20:09

Sam ste pa skočli v zrak kot, da bi jaz vam vsem hotel ATV-je stran vzet :mrgreen: Sej jaz vam nič ne očitam, koliko zapravite za ta hobi ... mene je samo zanimalo, če bi si ga lahk jaz tudi privoščil.

Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a daresan » 15 Nov 2011, 20:21

Gusti napisal/-a:Sam ste pa skočli v zrak kot, da bi jaz vam vsem hotel ATV-je stran vzet :mrgreen: Sej jaz vam nič ne očitam, koliko zapravite za ta hobi ... mene je samo zanimalo, če bi si ga lahk jaz tudi privoščil.

si jo še dobro odnesu :finga:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Nov 2011, 20:57

Gusti napisal/-a:Sam ste pa skočli v zrak kot, da bi jaz vam vsem hotel ATV-je stran vzet :mrgreen: Sej jaz vam nič ne očitam, koliko zapravite za ta hobi ... mene je samo zanimalo, če bi si ga lahk jaz tudi privoščil.
No po 23 prispevkih še ne moreš vedeti da si padel med volkove...hehehe...seveda se šalimo!
Nenazadnje je bilo tvoje vprašanje čisto na mestu. Odkrito povedano nisem o tem nikoli razmišljal. Dejansko če preračunaš, to sploh ni poceni šport...vendar sem mnenja, da ima mnogo več neizmerljivih enot, ki nam pomenijo mnogo več kot denar!
Za sebe lahko povem, da sem preko atv-ja spoznal najboljše prijatelje....in ne glede na naše "prepire" po forumih smo v resnici "Brothers in Arms"....in to nima cene! [-(

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Nov 2011, 21:00

BIF napisal/-a: da sem preko atv-ja spoznal najboljše prijatelje....in ne glede na naše "prepire" po forumih
Podpišem =D>

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 15 Nov 2011, 21:50

[quote="BIF"
smo v resnici "Brothers in Arms"....in to nima cene! [-([/quote]

Le vkup, le vkup terenska gmajna!
Heja, hejo!
Za staro pravdo zdaj bo drajna.
Heja, hejo!

Gas na ful, pa horuk!
Punt naj reši nas paličarskih muk!
Gas na ful, pa horuk!

Le vkup, v stalni boj atv tlačani!
Heja, hejo!
Sedaj se svoboda v gmajni brani,
heja, hejo!

Krosko, džip, atv v dlan!
Bije za svobodo se atv tlačan!

Iz planinskih kvedrov teče vino,
heja, hejo!
Zažgali gorsko so graščino,
heja, hejo!
...
dalje prihodnjič...

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a daresan » 15 Nov 2011, 21:53

brinovc napisal/-a:[quote="BIF"
smo v resnici "Brothers in Arms"....in to nima cene! [-(
Le vkup, le vkup terenska gmajna!
Heja, hejo!
Heja, hejo!

Gas na ful, pa horuk!
Gas na ful, pa horuk!

Heja, hejo!
heja, hejo!

heja, hejo!
heja, hejo!
...
dalje prihodnjič...[/quote]

haha nadarjen al je kaj takega v tvojem cvičku hahah

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 15 Nov 2011, 21:54

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 15 Nov 2011, 21:58

brinovc napisal/-a:
Gusti napisal/-a: atv za 10.000€ ni to edini strošek. In lepo je prej vedet koliko zadeva dejansko stane, da ti ni kasneje žal.
Eh, sem se tud oženil mlad in neumen ker nisem vedel, kolilo zadeva dejansko stane :-$ . In ni mi žal, tako kot mi ni žal nakupov štirikolesnikov. Velike igrače za velike otroke pač stanejo.

LP!
eden od TOP FIVE postov, ki sem jih kdajkoli prebral na forumih!
RESPECT!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Nov 2011, 22:15

brinovc napisal/-a: Le vkup, le vkup terenska gmajna!
Heja, hejo!
Heja, hejo!

Gas na ful, pa horuk!
Gas na ful, pa horuk!

Heja, hejo!
heja, hejo!

heja, hejo!
heja, hejo!
...
dalje prihodnjič...
Kot kaže se pripravlja slovenska atv himna (ne "himen", da ne bo spet prepirov :D )....je bil že čas.....mater zgleda, da bo res treba eno srečanje naredit #-o

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Nov 2011, 22:16

bade25 napisal/-a:
brinovc napisal/-a:

Se pridruzujem opisu! =D>
LP!
eden od TOP FIVE postov, ki sem jih kdajkoli prebral na forumih!
RESPECT!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Nov 2011, 22:17

bade25 napisal/-a:Ja.... Brothers in Arms:

http://www.youtube.com/watch?v=q2rx3IAEISA
Hvala Bade...sem mislil zdaj mamiko naskočit.....no zdaj nima več smisla.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 16 Nov 2011, 08:09

brinovc napisal/-a: ......živim večinoma za ta trenutek in za vse lepo kar zdraven paše, ker edino doživetega ti ne more nihče vzet.

LP!
Gusti, ti bom odgovoril, samo ne morem mimo tega stavka. Bravo Brinovc =D>

Jaz imam AC 700 EFI in naredim 5.000 km na leto pretežno makadamske in nekaj asfaltne vožnje. Ker najbolj uživam v driftanju, porabim še 1 komplet gum. Torej, bencin-620€, servis-120€ in gume-150€, skupaj znese 890€, registracija je cca 50€.
Gume so relativno poceni, ker imam spredaj 23 in zadaj 24 col. Običajno pa imajo 25-26 col.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
SiROB
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: LJ, Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SiROB » 16 Nov 2011, 08:30

Že skoraj pravilo je da teme zaidejo v nebo #-o

Za Linhai 300:
servis 1 krat na leto 50€,
bencin, nekje od 6,5-7 litrov na 100km,
registracija in zavarovanje (50% popusta) nekje 75€,
gume po obrabi,
še kakšen gram masti in mililiter WD-ja, voda in šampon.
Drži pa to kar so ti povedali, veliko je odvisno od uporabe. Sam sem lastnik nekaj več kot 3 leta, pa so še prve gume na motorju (no sprednje bo treba zamenjat), imam pa 5000km, ker motor vidim komaj za vikend (še to ne vsak) :whistle:.

LP

Gusti
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gusti » 16 Nov 2011, 09:08

SiROB in notranjc: Hvala za odgovor v okviru teme :D Vidim, da so stroški kr tam tam z motorjem ... sem imel prej takšen vtis, da je to še dražji špas.

Uporabniški avatar
infinity
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Celje-okolica

Odgovor Napisal/-a infinity » 07 Dec 2011, 15:52

Letno naredim z atvjem približno 3000km.. Povprečen letni strošek mi pa nanese nekje 2000 eur... Porabim eden do dva kompleta gum, potem so pa še tu razni polomljeni plastični deli, polomljeni deli podvozja, manšete ipd... Res pa je da pri vožnji izkoristim atv tudi do 150 % ;)) Hja poceni šport to lih ni... 8-[

Odgovori