nakup 4kolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Re: nakup 4kolesnika

Odgovor Napisal/-a lakl » 22 Nov 2011, 19:13

Kitajski ATV-ji so ... Imaš prav Notranjc! Funkcija išči lahko pove marsikaj.
Nisem kritik nobene ATV znamke,le ljudi kateri se "duvajo" z prestižnimi znamkami in zaničujejo vse ostalo ,ne maram! :axe:

Sem se na novo podpisal! :butthead:

Slika

Še zadnja iz Črne gore z Kitajskim proizvodom na štirih kolesih !

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 22 Nov 2011, 20:15

Čez 5 metrov pa dim in prikolica ter gora orodja,mi je znano sem imev kit..jajca.

Uporabniški avatar
ciko74
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šmartno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ciko74 » 22 Nov 2011, 23:57

Jest pa pravim, vsaka stvar je narejena za LJUDI ne pa za NORCE, pa ni važno al je to avto, kolo, atv, motorno kolo, al pa letalo in če pretiravaš vsala stvar crkne, tut najboljše zdahne. Je pa res, da tut men grejo nekateri prepotentneži na k...c, ko hvaljo sam ˝kao˝ najboljše znamke in tisto kar imajo sami, kar imajo pa drugi je pa za en drek. Nimamo vsi tok dnarja, da bi si kupovali kao neke ˝in˝ znamke, pač pa kupimo svojim finančnim stanjem primerno stvar- tut jest sem med njimi in tisto pazimo in negujemo, mažemo in šraufamo, ter uživamo na ternu-komaj čakam sneg.

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 23 Nov 2011, 07:17

Ne hvalim dobrih znamk,kit... hvalite vi ,kako so dobri in poceni ,sem jih imel sam,in mi je zmankalo denarja da bi kupoval poceni klu... ker ko kupiš poceni kupiš vsaj dvakrat. :axe:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 23 Nov 2011, 09:41

Treba je naredit razliko med nizkocenovnimi kitajci (made in buco), ter ostalimi, ki so z ceno že kar blizu Taiwancem ane ? :-k :-k
Razlika v kvaliteti, varnosti in ostalimi zadevami med nizkocenovnimi in ostalimi vendarle obstaja.

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 23 Nov 2011, 20:03

Mislim da je vse skupaj enako sr..., če kupuješ takšne,je najbolje da kupiš še kontajner rez. delov,je tudi poceni.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Nov 2011, 20:29

deni: se ti ne zdi, da si se malo preveč vsedel na kitajce? Če so se tebi hudo zamerli ti ne moremo pomagat. Moj prvi atv je bil shineray 300 (kateri je res pravi kitajc :) ), vsak mi ga je hudo odsvetoval (češ, da bo bo vsaki furi nekaj razpadlo), ampak jaz sem za 1500e vozil celo sezono, večinoma makadam in offroad.. menjal dva ležaja, občasno zategnil verigo, menjal pušo na nihajki pa gasa dalje. Za ta denar je bil več kot odličen za prvi motor. Trenutno ima motor nekaj čez 1000km in bo še kr šel nekaj km preden bo "razpadel". Največji problem so puše in sama kvaliteta sestave, ampak z malo iznajdljivosti se da vse uredit.

Svojo jezo pa res stresaj kje drugje, ker če bi vsi tak pisali nebi nikamor prišli... :) Vsekakor pa si vsi želimo renomirane znamke, ampak vsak zase ve koliko se bo stegnil za motorček.

@lakl: dobra "proga" :twisted:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik-Stahovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 23 Nov 2011, 22:49

Ti matr,celih 1000 km na leto1.svoje čase smo jih naredil v dveh vikendih toliko.Res referenčen podatek za vzdržljivost ;)

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 24 Nov 2011, 06:30

Več pa tako ne gre.

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 24 Nov 2011, 06:44

je treba šparat pa ni važn kok košta (poškodbe,smrtni izidi,poškodbe soudeležencev,materialna škoda).......
](*,)

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 24 Nov 2011, 06:55

Kot pred leti bolše 10 let star golf kot pa nov jugo (skala ).

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Nov 2011, 08:57

Je že kdo slišal, da Can-Am,Yamaha,Kawasaki ali druge renomirane znamke odkupujejo svoje štirikolesnike.
Kitajci so edini, ki to delajo, saj odkupijo skoraj vse svetovne zaloge starega železa. :haha

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 24 Nov 2011, 10:10

Kitajčki odkupujejo omenjene "tadobre" znamke ,da jih pretopijo.
Prav zanima me kam dajo te "tadobre" firme vse te nove kitajske agregate ki jih pokupijo od njih :?: :-#

Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a daresan » 24 Nov 2011, 10:34

jaka napisal/-a:Je že kdo slišal, da Can-Am,Yamaha,Kawasaki ali druge renomirane znamke odkupujejo svoje štirikolesnike.
Kitajci so edini, ki to delajo, saj odkupijo skoraj vse svetovne zaloge starega železa. :haha
tole pa je dobra ideja, mogoče še kaj dobim za mojega, ker tukaj ni svetlobe za mojo čunga lunga zadevo 8-[ ,Jaka daj mi kontakt :ANAL: ;)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 24 Nov 2011, 11:05

SEBA napisal/-a:Ti matr,celih 1000 km na leto1.svoje čase smo jih naredil v dveh vikendih toliko.Res referenčen podatek za vzdržljivost ;)
pozabil sem omenit, da sem kupil motor v sredini Julija. Ampak dobro, če ste jih v dveh vikendih toliko naredili PO TERENU potem res kapo dol. Moreš imet res dober motor in biti odlično fizično pripravljen :lol: Res me velikokrat čudi, kak nobenega ni na kakšni tekmi za videt. Denar verjetno ni problem, referenc pa je polno!

Jaz sem hotel samo poudarit, da za tak denar kot stane npr en menjalnik za AC, BRP, Kawa se že lahko začetnik vozi, kar ti renomirana znamka cenovno ne omogoča. Pa dajte si že to vbit v glavo, da NE moreš primerjat motorja za 15keur in Kitjaca za 2k ali pa Tajvanca za 5keur. Mogoče se nekaterim ne zdi pretirana razlika v ceni, ampak ni zanemarljiva. In ponavadi takšni z POLNIMI RITKAMI radi zaničujejo vse po vrsti.

p.s. nikakor pa ne zagovarjam Kitajce, ker bom tudi jaz drugo leto najverjetneje zamenjal. Razlogi pa so v večini: velikost (za dve osebi), sam motor, 4x4.

Lp
Zadnjič spremenil jay886, dne 24 Nov 2011, 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Nov 2011, 11:16

SEBA napisal/-a:Ti matr,celih 1000 km na leto1.svoje čase smo jih naredil v dveh vikendih toliko.Res referenčen podatek za vzdržljivost ;)

Število prevoženih kilometrov je referenca za vzdržljivost offroad vozila....svaka čast majstore :mrgreen:

WEB Racer

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Nov 2011, 14:24

jay886 napisal/-a: in Kitjaca za 2k ali pa Tajvanca za 5keur.Lp
Lahko pa primerjaš novega Kitajca za 2.ooo eur ali rabljenega Taiwanca za 2.ooo eur. Tudi tukaj novi Kitajc nima prav nobenih argumentov, ki bi mu bili v prid.

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik-Stahovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 24 Nov 2011, 18:21

Nerad "zapenjam"za take poste,pa vseeno.Sam sem do sedaj naredil vse skupaj nekje cca 50k km , na različnih "mopedih",v dobrih 4 letih,pa me noben tajvanc ne prepriča več.Kar se tiče brp-ja,imam dva kolega,ki jih uporablajata,pa nista nekaj grozno navdušena,ampak to je stvar posameznika.Glede terena,sploh po slikovnem gradivu,kje se vozite,je pa
MOJE mnenje ,da tega ne odobravam in sem proti da se vozi pa naravnem okolju.

NikonLP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a NikonLP » 24 Nov 2011, 21:21

glede na to da je štirkolesnik prirejen za brezpotja, teške "naravne" terene in podobne poti, ne vem zakaj imas potem atv? :) ja vem se da fajn po cesti vozit z njim, sam js ne bi kupil kabriota zato da bi večino časa imel streho zaprto kadar je lepo vreme ..:) je pa res da kabrijo ni zame tudi če bi bil skos odprt, je pa atv, sm za voznjo v naravi, vendar ne v smislu da razskopljes in pustis za sabo sledi, ampak da prideš kamor zelis, kej naredis, v tem uzivaš... :oops: tisti k pa imajo atv izključno za po cesti pa se mi zdi da ne izkoristijo preveč dobr potencial... ;)

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 25 Nov 2011, 06:34

vilice za juho jesti hehehehe...
men pa navadni avtomobili niso všeč,ker je treba pol naravnega okolja asfaltirat... :twisted:
hehe poglejte ,če se pelješ z terencem čez gozd ja pravi halo,a če se gozd poseka in naredi avtocesta ja pa vse ok :shock:

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 27 Nov 2011, 14:43

Treba je ločiti "nedeljske" voznike od tistih, ki imajo atv predvsem za adrenalinsko vozilo.

Nekdo, ki uporablja štirikolesnik za prevožanja od soseda do soseda in za čez vikend malo naokrog po asfaltu in makedamu, mu bo povsem zadovoljivo služil tudi Tajvanec ali kitajec (tu mislim tiste kolikor toliko kvalitetne, ne una največja jajca). Taki vozniki logično nimajo nekih večjih problemov.

Medtem ko pa ostali uporabljamo atv predvsem za po progah in off-road, je pa ločino, da se že pri renomiranih znamkah dokaj pogosto kaj pokvari, kaj šele pri tajvancih in kitajcih. Nekoč je nekdo, mislim da Drago, napisal, da se da tudi z kitajcem prevoziti cross-country dirko na Otočcu. Ja, da se. Prevoziti. Nikakor pa ne hitro oz. z namenom dirkati. V čem je smisel, da bi se peljal počasi?? V tem primeru grem raje peš. Je bolj poceni.

Jaz osebno rajši nimam nič, kot pa da zgubljam živce zraven kitajcev. Je pa res, da jaz atv-ja ne uporabljam za vožnjo po cestah. ATV zame predstavlja adrenalinsko vozilo za po terenih, za kar je prvenstveno tudi bil namenjen. Glede na to, da so enakega mnenja tudi vsi vodilni japonski proizvajalci in sploh ne delajo homologiranih modelov, bo že nekaj na tem, ne?

Aja, še to... Kadar kdo omeni, da sem norec, ker se podim po progah in off-roadu, se pa samo nasmehnem in si mislim svoje 8)

LT-R 450

Uporabniški avatar
Hawkeye
Začetnik
Reactions:
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Hawkeye » 28 Nov 2011, 10:13

Mislim, da si zadel bistvo v tej "Neverending story" glede Kitajcev in ostalega sveta! =D> =D>

Odgovori