Menjat...in kaj vzet?
Re: Menjat...in kaj vzet?
nevem no, če se ti splača sploh menjavat za rlx 450... zdaj odvisno kaj želiš še poleg samega izgleda. SMC ram je že prava igrača.. DS450 pa je čisto drug svet, sploh na progi .
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

ah sej veš, od apn6 dalje 
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..

Pri nakupu si je vredno postaviti vprašanje : kje in kako se bom vozil ?
In če govorimo o cestno -makadamski vožnji se ve, kdo je dokazal svoje. Če odštejemo bajo 650, ki ima enoslednikov agregat,so nedvoumno vodilni fudji- subaru agregati (RAM, Dinli, Masai), tik za njim Hyosung TE 450 agregat (Apache 450), Suzuki (LTZ 400) itd..itd..
Našteti so izključno klasični menjalniki, kajti tudi med avtomatiki se najdejo "dolgoprogaši" ampak ti tdk-ja še ne zanimajo.
In če govorimo o cestno -makadamski vožnji se ve, kdo je dokazal svoje. Če odštejemo bajo 650, ki ima enoslednikov agregat,so nedvoumno vodilni fudji- subaru agregati (RAM, Dinli, Masai), tik za njim Hyosung TE 450 agregat (Apache 450), Suzuki (LTZ 400) itd..itd..
Našteti so izključno klasični menjalniki, kajti tudi med avtomatiki se najdejo "dolgoprogaši" ampak ti tdk-ja še ne zanimajo.
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
No fantje ne se prepirat ker res nima smisla...torej odločil sem se,da Apača RLX 400 zamenjam... ;je tudi že na avto.net in pod oglasi na forumu.
Vprašanje zakaj...Hm,večina bo dejala,da je dovolj RLX 400.Je dovolj,ne pravim da ne.Ampak me pač vleče in na srečo okoliščine dovoljujejo(sem tudi mislil menjat avto pa ne bom) imeti nekaj močnejšega,morda tudi lepšega,morda bolj atraktivnega.
Glavna varianta nakupa je še vedno Apač RLX 450 supermoto(ko sem lani tu gor gnjavil in bil skoraj 100% odločen da bo raptor 350 je padel Apač)...o njem sem v glavnem prebral pozitivno;vzel bi najraje novega,sem prvi lastnik,garancija...in najbolj mi je všeč oblika,dobre vozne lastnosti za moj stil vožnje in dizajn tega ATV-ja.So seveda tudi druge opcije;če bi npr. Can-Am(link sem dal nekaj postov prej) imel vse kar imeti mora ga peljem verjetno brez večjih dilem in vprašanj;ker je na vse prebrano očitno Can-Am zakon.Nadgradnja,predelava...kaj vem,nekaj stane,je že zajebancija....mi ne diši preveč.Čeprav vsaj po slikah zgleda res dobro,pa še agregat je prva liga.
Kot sem že napisal;kupil bom nekaj homologiranega(najraje za dve osebi);najraje novo ali odlično ohranjeno.Z vsemi papirji;tako kot se prodaja tudi moj.Tu odstopanja ni.Vožnja normalna,večina asfalt,nekaj malega makadam,blagega terena do 10%.In enostavna matematika....dobiti za nek znesek(do 6k
) največ in najboljše.
Vožnja v domačem okolju;na dolgeproge(kot je napisal Jaka) verjetno ne...ali pa v prihodnosti tudi kakšen daljši potep po SLO ali kje drugje.
Prebral in izvedel sem veliko;vendar mi še veliko manjka do odločitve...vaša pomoč,nasveti,izkušnje,predlogi so še kako dobrodošli...pa brez kreganja prosim.
lp tdk
Vprašanje zakaj...Hm,večina bo dejala,da je dovolj RLX 400.Je dovolj,ne pravim da ne.Ampak me pač vleče in na srečo okoliščine dovoljujejo(sem tudi mislil menjat avto pa ne bom) imeti nekaj močnejšega,morda tudi lepšega,morda bolj atraktivnega.
Glavna varianta nakupa je še vedno Apač RLX 450 supermoto(ko sem lani tu gor gnjavil in bil skoraj 100% odločen da bo raptor 350 je padel Apač)...o njem sem v glavnem prebral pozitivno;vzel bi najraje novega,sem prvi lastnik,garancija...in najbolj mi je všeč oblika,dobre vozne lastnosti za moj stil vožnje in dizajn tega ATV-ja.So seveda tudi druge opcije;če bi npr. Can-Am(link sem dal nekaj postov prej) imel vse kar imeti mora ga peljem verjetno brez večjih dilem in vprašanj;ker je na vse prebrano očitno Can-Am zakon.Nadgradnja,predelava...kaj vem,nekaj stane,je že zajebancija....mi ne diši preveč.Čeprav vsaj po slikah zgleda res dobro,pa še agregat je prva liga.
Kot sem že napisal;kupil bom nekaj homologiranega(najraje za dve osebi);najraje novo ali odlično ohranjeno.Z vsemi papirji;tako kot se prodaja tudi moj.Tu odstopanja ni.Vožnja normalna,večina asfalt,nekaj malega makadam,blagega terena do 10%.In enostavna matematika....dobiti za nek znesek(do 6k
Vožnja v domačem okolju;na dolgeproge(kot je napisal Jaka) verjetno ne...ali pa v prihodnosti tudi kakšen daljši potep po SLO ali kje drugje.
Prebral in izvedel sem veliko;vendar mi še veliko manjka do odločitve...vaša pomoč,nasveti,izkušnje,predlogi so še kako dobrodošli...pa brez kreganja prosim.
lp tdk
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
To je tvoja odlocitev.
Sam bi rajs vzel rabljeno preverjeno kvaliteto.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: smer belgija pa levo
- Kontakt:
pajdas mas probleme
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
freshslo napisal/-a:To je tvoja odlocitev.

Končna odločitev bo seveda moja;tehtam,tuhtam,vagam in si belim glavo;kaj in zakaj.Vse ima svoje + in -.freshslo napisal/-a:To je tvoja odlocitev.
In če bom direkten(upam,da ne zameriš) kaj konkretno bi ti naredil na mojem mestu?pa ni provokacija,niti malo ne...
kaj bi ti naredil oz vzel...
lp tdk
v nedeljo imam kar nekaj stvari...imam te pa seveda v planu obiskat pred odločitvijo in tvoj stroj videt....pa spet bom realen...videz in oblika RAM-a me pri WBC nista nekako prepričala...morda bo tvoj tisti jeziček na tehtnici;bomo videlisatan napisal/-a:pajdas mas probleme![]()
![]()
v nedeljo se lahko ki dobima ka rama v zivo vidis
peljal pa se bos te ko bo mel 30 000 km tak kak vsi ostali
![]()
![]()
![]()
lp tdk
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
nega paniketdk napisal/-a:v nedeljo imam kar nekaj stvari...imam te pa seveda v planu obiskat pred odločitvijo in tvoj stroj videt....pa spet bom realen...videz in oblika RAM-a me pri WBC nista nekako prepričala...morda bo tvoj tisti jeziček na tehtnici;bomo videlisatan napisal/-a:pajdas mas probleme![]()
![]()
v nedeljo se lahko ki dobima ka rama v zivo vidis
peljal pa se bos te ko bo mel 30 000 km tak kak vsi ostali
![]()
![]()
![]()
![]()
lp tdk
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Sem se trudil izogniti temu odgovoru, da ne bom spet zanetil prepir...tdk napisal/-a:Končna odločitev bo seveda moja;tehtam,tuhtam,vagam in si belim glavo;kaj in zakaj.Vse ima svoje + in -.freshslo napisal/-a:To je tvoja odlocitev.
In če bom direkten(upam,da ne zameriš) kaj konkretno bi ti naredil na mojem mestu?pa ni provokacija,niti malo ne...
kaj bi ti naredil oz vzel...
lp tdk
Pri meni razni apachi, smcji in podobni tudi blizu izbora ne bi prisli oz. sploh ne bi zacel razmisljati o njih. Je bilo par cungalunga firm dovolj, da me je izucilo. Ampak bi se zakadil v DS450, ga poizkusil malce s ceno se stisniti, ce bi slo. Namontiral vso opremo, ki mora biti za registracijo (to ni nek strosek). Razmisljal pa bi se o : Yamaha YFM 700, Honda TRX 700. Z renomirano znamko bos tudi malce manj zgubil na ceni ob prodaji.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- Mike666
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Ljutomer
- Kontakt:
Kak te ne. Saj pa si vido da paše pol delov od Bashana!satan napisal/-a:prepir![]()
res pa je ,da nisem vedel ,da tudi smc-ji spadajo pod cunga lunga
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Mike666 napisal/-a:Kak te ne. Saj pa si vido da paše pol delov od Bashana!satan napisal/-a:prepir![]()
res pa je ,da nisem vedel ,da tudi smc-ji spadajo pod cunga lunga
![]()
No dokončne odločitve kaj bom kupil še ni.Novo ali rabljeno.Zgornja meja je postavljena na okrog 6k(+-1k) euro.Zaenkrat še bolj kot ne zbiram informacije,tudi ponudbe.Seveda je kot je@freshslo omenil dilema novo ali rabljeno.Pravi da je bolje vzet preverjeno rabljeno kakovost.Se strinjam.Pa spet dilema...ne vem,kdo,kje in kako je rabljen motor vozil in predvsem vzdrževal.Ima kako skrito hibo,katero mi bo morda lastnik zamolčal?
Rang cen novih ATV-jev je seveda v elitnem razredu postavljen previsoko(pa bo nekdo dejal koliko denarja toliko muzike).Lizing ali posojilo odpadeta.Pa spet druga dilema ali morda prednosti:Vzameš nov motor,si prvi lastnik,sam veš kako in kje si se in se boš vozil,si prvi skrbnik vzdrževanja in morda najpomembneje garancija.Leto ali dve.V tem času bi se skoraj stvar morala poštimat,da imaš potem v prihodnosti mir.Ali pa tudi ne....kdo ve?
In dokončne odločitve še ni;čeprav sem glede na korektnost,ceno,garancijo(2 leti) nagnjen k nakupu novega Apača 450 SuperMoto.Naslednji teden na tem področju dobim še nekaj podatkov,ponudb,izkušenj...in potem odločitev konec tedna.
še vedno pa so seveda dobrodošli predlogi,nasveti,izkušnje vas tukaj gor.
lp tdk
Rang cen novih ATV-jev je seveda v elitnem razredu postavljen previsoko(pa bo nekdo dejal koliko denarja toliko muzike).Lizing ali posojilo odpadeta.Pa spet druga dilema ali morda prednosti:Vzameš nov motor,si prvi lastnik,sam veš kako in kje si se in se boš vozil,si prvi skrbnik vzdrževanja in morda najpomembneje garancija.Leto ali dve.V tem času bi se skoraj stvar morala poštimat,da imaš potem v prihodnosti mir.Ali pa tudi ne....kdo ve?
In dokončne odločitve še ni;čeprav sem glede na korektnost,ceno,garancijo(2 leti) nagnjen k nakupu novega Apača 450 SuperMoto.Naslednji teden na tem področju dobim še nekaj podatkov,ponudb,izkušenj...in potem odločitev konec tedna.
še vedno pa so seveda dobrodošli predlogi,nasveti,izkušnje vas tukaj gor.
lp tdk
Jaz sem bil v popolnoma enaki dilemi in se na koncu odločil za SMC RAM Racing Edition. Gre za preverjetno zadevo, sploh če malce pobrskaš po nemških forumih kjer je teh quadov ogromno, boš ugotovil, da večjih problemov z njimi ni, pa tudi nekateri uporabniki tega foruma imajo že kar konkretno število prevoženih kilometrov z njimi. Tudi meni je Apache vizualno mogoče malenkost bolj všeč, ampak mi deluje že skoraj striktno "asfalt only" zadeva, SMC je vseeno malenkost višji in primeren tudi za kakšna brezpotja in še Subaru-Fuji agregat mi deluje nekako bolj zaupanja vreden kot Hyosungov. Je pa vsekakor za razmisliti tudi o tistem Dinliju v kompletu za 6k, ker z njim res "ubiješ 2 muhi na en mah", če ti je zadeva všeč, meni nekako ni "potegnil", ne znam opisati zakaj ne, ampak mi preprosto ni. 
Korejc moram priznat da se kar zelo strinjam s tabo.SMC RAM 520 je preverjena zadeva;pri meni je bil ob morebitni menjavi nekako tu nekje na vrhu odločitve;agregat preizkušen,izkušnje uporabnikov zelo dobre;skratka vse dobro.
Pa kot sem že napisal sem bil v času otroških počitnic pri Španu in WBC-ju.In sem v Stični zelo podrobno pregledal SMC RAM 520..ampak mi je oblika Apača 450 lepša;in glede na to,da se vozim večino po asfaltu morda tudi boljša izbira.
Pa seveda Dinli 450;za 6k euro je zelo dobra varianta;imam cestne in terenske gume;vsake na svojih platiščih,dodatne amortizerje,agregat Subaru,pa še ženi se motor zelo dopade....in sedaj bodi pameten;pa pri vseh teh opcijah izberi pravilno
torej:
Apač 450 Super Moto
Dinli 450
SMC Ram 520 RR
vse novo...
lp tdk
p.s.Še sanjam ponoči glede te dileme
Pa kot sem že napisal sem bil v času otroških počitnic pri Španu in WBC-ju.In sem v Stični zelo podrobno pregledal SMC RAM 520..ampak mi je oblika Apača 450 lepša;in glede na to,da se vozim večino po asfaltu morda tudi boljša izbira.
Pa seveda Dinli 450;za 6k euro je zelo dobra varianta;imam cestne in terenske gume;vsake na svojih platiščih,dodatne amortizerje,agregat Subaru,pa še ženi se motor zelo dopade....in sedaj bodi pameten;pa pri vseh teh opcijah izberi pravilno
torej:
Apač 450 Super Moto
Dinli 450
SMC Ram 520 RR
vse novo...
lp tdk
p.s.Še sanjam ponoči glede te dileme
Pozdravljen!
Odločitev kaj in kako je samo tvoja....
Jaz imam eno opazko....
Ker sem pred kratkim kupil enak motor kot ga imaš ti sedaj,
mi pade v oči tvoja kilometrina....
V letu in pol 1500 prevoženih kilometrov....
Se ti splača nakup novega?
Med drugim, če ne bi nabavil pred kratkim,
bi kupil tvojega!
Lp
Odločitev kaj in kako je samo tvoja....
Jaz imam eno opazko....
Ker sem pred kratkim kupil enak motor kot ga imaš ti sedaj,
mi pade v oči tvoja kilometrina....
V letu in pol 1500 prevoženih kilometrov....
Se ti splača nakup novega?
Med drugim, če ne bi nabavil pred kratkim,
bi kupil tvojega!
Lp
Apache RLX 400 sport
Sym Quad Rider 600
Sym Quad Lander 250
Sym Quad Rider 600
Sym Quad Lander 250
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5617982
Kaj pa ta?? Glede na to,da se voziš izključno po cesti in imaš poznanstvo pri največjem poznavalcu Baje ti jo uredi in imaš takoj Goldwing med 4ciki???
Če bi mene asvalt zanimal,je že zdavnaj v moji lasti tako pa-copy paste.
Kaj pa ta?? Glede na to,da se voziš izključno po cesti in imaš poznanstvo pri največjem poznavalcu Baje ti jo uredi in imaš takoj Goldwing med 4ciki???
Če bi mene asvalt zanimal,je že zdavnaj v moji lasti tako pa-copy paste.
Korejc a si že videl motor v živo da komentiraš ceno? Cena ni zadnja motor je kot nov očuvan od prejšnjega lastnika Čivave s foruma in tudi z moje strani.. Na motorju ni praske. 
Verjamem, da je odlično ohranjen, ampak dejstvo je, da za cca. 1k eur. več dobiš novega z 0 km, in kar meni osebno največ pomeni z 2 leti garancije. Tukaj moraš imeti pri ceni še ogromno "lufta", da bo v mojih očeh realna.
Vsekakor ti pa želim uspešno prodajo, pa brez zamere.
Vsekakor ti pa želim uspešno prodajo, pa brez zamere.