Head to Head-- Polaris 850HO VS Can Am Outy 1000 XT

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
gomez13
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Pohorje

Re: Head to Head-- Polaris 850HO VS Can Am Outy 1000 XT

Odgovor Napisal/-a gomez13 » 27 Okt 2012, 06:52

:bravo: :4x: :dober

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Okt 2012, 06:58

bohorc v moji temi so vse napake in prednosti napisane. Mene ni strah napisat, ker ga ne mislim še lep čas prodat.. . Mi je dovolj dokazal in opravičil ceno.
Poudarjam za min 10mopedov vem komplet zgodovino, kako se vozijo in kakšne probleme imajo oz jih nimajo pa so vsi že blizu 10k km.. Meni je na koncu vseeno kaj kdo vozi in ne. Na koncu je tak boljše, da ne vozi vsako tele, ki ima 5min cajta brp-ja, ker eni so dobesedno PACIJENTI in takšnim noben moped ne pomaga. :lol:
Zadnjič spremenil jay886, dne 27 Okt 2012, 08:56, skupaj popravljeno 1 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Okt 2012, 06:59

@Bohorc
..heheh kolega vidim, da si zgrešil temeljno bistvo posta! Malce višje ti ga je Freslo napisal...pa še zmeraj nič.
Poleg tega si se spustil na zelo oseben nivo in si zelo direktno ciljal name v replikah. Za svoje mnenje se seveda ne bom opravičeval, ker se mi preprosto ni treba.
So te pa verjetno zavedle razprave o paštetah glede na to, da je kulinarika tvoja posebnost....in predlagam, da pri njej ostaneš!
Vrženo rokavico sem sprejel namenoma, ker sem razumel Freshlo-jevo "provokacijo" in ker je ta forum mrtev, dokler se "starci" ne vklopimo....in to je vse!
In še nekaj......če je AC doktor (kot si navedel)...elita raje crkne na mestu....pa je še kako živa! :mrgreen:
Zdaj pa se spet poslavljam...kot kaže nekateri še vedno niso uredili prebave!
P.S.
In ne da crkujemo...še množimo se :butthead:
Slika

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Okt 2012, 07:08

pridi raje v orehovo na pir! ;)

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Okt 2012, 07:22

..Pridem!...malo še počakam, da neha hcat...saj veš BRP ni za na dež..... ;)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Okt 2012, 07:33

A,lahko tud jaz pridem z KQ? ?? :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Okt 2012, 07:47

...lahko..ampak parkiraj pred vrati...vstop samo za elito! :mrgreen:
...aja ups...saj TI SI ELITA....kar naprej!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 27 Okt 2012, 08:14

Tih deževen dan...raje pluge pripravimo, da nas ne preseneti sneg.

Jutri jo z ženo mahneva v Slovensko sibirijo medvede pokrivat.

Sicer pa prav zabavno branje.

Moram pa vsekakor napisati, da sem se med testiranjem novega BRP-ja Max 1000 minulo nedeljo prav prijetno počutil.
Stroj je vsekakor odlično zložena kombinacija tehnike, moči in predvsem potovalne uporabnosti.

Je pa res, da je ta 1000ka že krepko oddaljena od prvotnega namena atv-jev. Toda tako pač je. Včasih so ljudje živeli v votlinah, zdaj pa še fikusi ne rastejo več v urbanih steklenjakih, če ni kontrolirane atmosfere.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Okt 2012, 08:53

Da prvo jaki in freshu odgovorim: Yes... zgodovina (nikoli je nisem maral)... kdo je že izdelal prvi avtomobil oz kdo so bili med prvimi in kje je so ti proizvajalci DANES??? Povozli so ga na celotni črti! Zgodovina še dolgo nebo narekovala kvalitete ;)
jaka napisal/-a:Nad Polarisom so obupali tudi "zlatarji" ki so ga nekoč zastopali. :k:
Se čudiš? Pri teh denarcih pa more ATV tudi lep bit :D

brinovc napisal/-a: Moram pa vsekakor napisati, da sem se med testiranjem novega BRP-ja Max 1000 minulo nedeljo prav prijetno počutil.
Stroj je vsekakor odlično zložena kombinacija tehnike, moči in predvsem potovalne uporabnosti.

Je pa res, da je ta 1000ka že krepko oddaljena od prvotnega namena atv-jev. Toda tako pač je. Včasih so ljudje živeli v votlinah, zdaj pa še fikusi ne rastejo več v urbanih steklenjakih, če ni kontrolirane atmosfere.
vsekakor se strinjam.... vedno manj jih uporabljajo za delo in vedno več za preživljanje prostega časa. Sam recimo uporabljam moped izključno za vožnjo in nikoli za kakšno delo, pluženje itd. Naj pa te plastike ne zavedejo... še vedno je offroad vozilo kot se spodobi.

Trg se spreminja in ATV industrija more slediti temu. Ni druge...

@bif: zgleda je letos rumena na pohodu. Pa lepo imaš garažico pošlihtano :finga:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 27 Okt 2012, 09:09

BIF napisal/-a:@Bohorc So te pa verjetno zavedle razprave o paštetah glede na to, da je kulinarika tvoja posebnost....in predlagam, da pri njej ostaneš!
Danes za zajtrk sem pojedel Gavrilović pašteto, poleg pa sem imel čebulo in sveže sirovke :finga: .
Aja, Gavrilović pašteta v tubi je bila, pa mi ni všeč, čebula pa je bila odlična, da ne govorim o sirovkah :butthead:

Z velikim veseljem kuham, še raje pa jem. Brez skrbi, ostajam tudi pri tem "hobiju", ki je nadvse koristen, in vse, kar vložim vanj ni stran vržen denar , obenem pa je ta hobi res nujno zlo:-({|= .

Plug je pripravljen, nosilec z rumenimi utripajočimi lučmi tudi, v pripravljenosti čakam na sneg ;)

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Okt 2012, 09:24

jay886 napisal/-a:Da prvo jaki in freshu odgovorim:
Meni ni potrebno dajati odgovorov, kajti vidim preveč, da bi si upal tako "neskončno" povzdigovati v nebesa svoje štirikolesnike (tudi če so BRP)
Lahko pa dokažem, pokažem in napišem še mnogo zadev, zaradi katerih me boste začeli kritizirati, tako kot mnogi, ki sem jim dokazal, da njihovi štirikolesniki niso tako "oh in sploh", kot trdijo.
Povsem pa razumem situacijo (dež in slabo vreme), ko nam je sedenje za tipkovnico in "tapkanje" v nekakšno uteho.
Po domače - humor in smeh mora biti.

In če smo že pri Can am vs Polaris samo informacija. Polaris že dolga leta slovi (oz. je slovel) z podvozjem (mc Person) ne glede na "komercialne" objavljene teste kot najboljše podvozje na štirikolesnikih. :k:

Zgodovina ne narekuje kvalitete, narekuje pa tehnične rešitve, ki jih tudi renomirani kopirajo še danes, več kot sto let po njihovem odkritju. :oops:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Okt 2012, 09:29

torzije tak al tak nikoli nisem maral ;)) je pa vreme res za pašteto, forum in spanje. Vsaj mopedi si bodo spočili ali pa tudi ne;) snežinke se vohajo!

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 27 Okt 2012, 09:43

jay886 napisal/-a:Vsaj mopedi si bodo spočili ali pa tudi ne;)
Je še topla mašina, ščije pa ko pr norcih #-o . Po kosilu grem nabirat jurčke :finga: ,dvotaktna Honda ima tud poln kesl mešance :-$ .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 27 Okt 2012, 12:09

Hn,kaj pametnega dodat v tem času ko motor lepo počiva v garaži in čaka lepše dni.
Zanimiva tema;ni kaj,prava popestritev foruma.O tem kaj je boljše bi se seveda dalo na dolgo in široko...pa ne morem ker si nobenega od zgoraj omenjenih modelov oz. znamk zaenkrat še nisem lastil.meni moj Apač 450 SM zaenkrat zelo dobro služi in sem z njim zelo zadovoljen.
Bi pa rad napisal zgodbo izpred nekaj let,ki pravi,da ni vse v znamki,prestižu in predvsem ceni nabave.
Torej pred leti sem kupil rabljen BMW 320d,150 konjev,star 3 leta,prevoženih nekje 70k km.Ker brat dela v Avstriji in vozi bavarce že nekaj let je uredil res detaljni pregled avta na pooblaščenem servisu v Avstriji;avto so preveriliv nulo;vse štima,nobene napake,km realni;skratka vse tako kot mora biti.In se odpravimo z bavarcem v Neum na dopust...kjer mi naslednji dan potegne loputo v sesalni kolektor...skratka da popi...!Na avto sem na srečo imel garancijo..sem pa na koncu ko mi je po vsem čakanju popravila prekipelo vzel drug avto.
Ok;me je pa zmotil suport s strani bavarcev...klical sem v Munchen na BMW kar nekajkrat,poslal kar nekaj mailov s slikami razdrte mašine...do danes NOBENEGA odgovora nisem dobil ne po tel(vedno nekam vežejo) ne na email.
In hvala za tako prestižno znamko.In btw. prejšnji model težave kot pri meni,ti nove baje verige(bmw forum vir).
In sem tako spet na laguni;sedanja je že četrta,pa reno ni nek prestižen avto,sem pa z lagunami zelo zelo zadovoljen.
Čeprav ko bom verjetno naslednje leto avto menjal bo verjetno neka druga znamka,pa ne da bil bil z renojem nezadovoljen...morda sem se ga že malo naveličel.

In zakaj sem to napisal...ker vedno menim,da ni vse v znamki avta,ATV-ja,motorne žage ali kombajna.veliko je odvisno od načina vožnje in predvsem vzdrževanja.Tukaj je po mojem mnenju glavni ključ poti do uspeha.

pa dovolj...kaj je že boljše...Can-Am ali Polaris?yamaha ali suzuki...mačka ali SMC...več vprašanj več dilem.In več debate...podobno kot je boljša blondinka ali brineta....zame črnolaska:))

pa seveda lep dan....in kmalu spet vreme ki nas bo od tipkovnice pregnalo na motorje:)

lp tdk

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Okt 2012, 16:27

tdk napisal/-a: pa dovolj...kaj je že boljše...Can-Am ali Polaris?yamaha ali suzuki...mačka ali SMC...več vprašanj več dilem.In več debate...podobno kot je boljša blondinka ali brineta....zame črnolaska:))
lp tdk
Zate črnolaska, ampak POGLEDAŠ pa še vedno za kakšno blondinko ha ha :twisted:

Slika

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 27 Okt 2012, 18:15

Hehe, hvalabogu da se še dogaja nekaj na tem (skoraj že usahlem) forumu, pa magari prepucavanje, kdo ima večjega :)

Glede delavcev sam ne bom komentiral ničesar, ker si nobenega ne lastim, niti si ga nisem in upam, da si ga še dolgo ne bom... mogoče, ko bom v penziji in bom želel nekaj mehkega za pod rit :)

Lahko pa naredim primerjavo pri športnih modelih, od katerih sem vozil vse, razen kawasaki-ja, ter daljše obdobje spremljal vse te renomirane znamke in lahko z gotovostjo rečem, da ima vsak od njih HIBO in NOBEN ni idealen.
Recimo, če primerjam CanAm-a DS 450xmx, ki je res odličen stroj, kadar deluje, a kaj ko je toliko problemov z elektroniko... Z svojega Suzuki-ja sem navajen, ko daš kontakt in stisneš knof za ON, da se motor zažene v naslednji sekundi. Vedno in povsod. V vseh štirih letih, kar sem ga imel. Neprecenljivo. Na skoraj dvakrat dražjem CanAm-u to ni tako samoumevna zadeva... Suzuki je po drugi strani že kar zasmahovalno poznan po crkavanju menjalnika. Sam sem ga menjal štirikrat... Ne bom govoril, koliko živcev ti gre, ko moraš kompleten motor podreti, da zamenjaš tista dva nesrečna zobnika.
Ampak, ko konec dneva potegnem črto, še vedno raje vzamem Suzukija in trepetam, kdaj bo crknil menjalnik, kot pa da reskiram z CanAm-om in nikoli ne bom vedel, ali bo vžgal ali ne. Pač vsako "tele" ima svoje veselje in hvalabogu, da je tako :mrgreen:

LT-R 450

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 27 Okt 2012, 18:45

jay886 napisal/-a:
tdk napisal/-a: pa dovolj...kaj je že boljše...Can-Am ali Polaris?yamaha ali suzuki...mačka ali SMC...več vprašanj več dilem.In več debate...podobno kot je boljša blondinka ali brineta....zame črnolaska:))
lp tdk
Zate črnolaska, ampak POGLEDAŠ pa še vedno za kakšno blondinko ha ha :twisted:

si pa zadel:))...ali si morda vedel?

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 27 Okt 2012, 18:49

@morski...verjetno si probal tudi apača 450 sm...napiši še kaj o njem da bo tema še bolj zanimiva :D

lp tdk

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 27 Okt 2012, 20:47

tdk napisal/-a:@morski...verjetno si probal tudi apača 450 sm...
Ne, žal, od Tajvancev nisem vozil ničesar iz razreda 400-450, žal. Ti mopedi niso v prvi vrsti namenjeni za vožnjo po kros progah, zato mi niso interesantni...

Kar se pa "renomiranih" znamk tiče, sem pa vozil naslednje:
CanAm DS450, DS450xmx
Honda TRX450
Kawasaki KFX700
KTM SX450, SX505, XC525
Polaris 450xmr
Suzuki LTZ400, LTR450
Yamaha R350, YFZ450R, R700

Če te kaj zanima, ti kar vprašaj ;)

LT-R 450

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Okt 2012, 23:06

morski napisal/-a:Kar se pa "renomiranih" znamk tiče, sem pa vozil naslednje:
+ sym quadlander 250 :cussing:

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 27 Okt 2012, 23:24

jaka napisal/-a:
morski napisal/-a:Kar se pa "renomiranih" znamk tiče, sem pa vozil naslednje:
+ sym quadlander 250 :cussing:
:4x: :respekt :bravo: :bravo:

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 27 Okt 2012, 23:28

tdk napisal/-a:Hn,kaj pametnega dodat v tem času ko motor lepo počiva v garaži in čaka lepše dni.
Zanimiva tema;ni kaj,prava popestritev foruma.O tem kaj je boljše bi se seveda dalo na dolgo in široko...pa ne morem ker si nobenega od zgoraj omenjenih modelov oz. znamk zaenkrat še nisem lastil.meni moj Apač 450 SM zaenkrat zelo dobro služi in sem z njim zelo zadovoljen.
Bi pa rad napisal zgodbo izpred nekaj let,ki pravi,da ni vse v znamki,prestižu in predvsem ceni nabave.
Torej pred leti sem kupil rabljen BMW 320d,150 konjev,star 3 leta,prevoženih nekje 70k km.Ker brat dela v Avstriji in vozi bavarce že nekaj let je uredil res detaljni pregled avta na pooblaščenem servisu v Avstriji;avto so preveriliv nulo;vse štima,nobene napake,km realni;skratka vse tako kot mora biti.In se odpravimo z bavarcem v Neum na dopust...kjer mi naslednji dan potegne loputo v sesalni kolektor...skratka da popi...!Na avto sem na srečo imel garancijo..sem pa na koncu ko mi je po vsem čakanju popravila prekipelo vzel drug avto.
Ok;me je pa zmotil suport s strani bavarcev...klical sem v Munchen na BMW kar nekajkrat,poslal kar nekaj mailov s slikami razdrte mašine...do danes NOBENEGA odgovora nisem dobil ne po tel(vedno nekam vežejo) ne na email.
In hvala za tako prestižno znamko.In btw. prejšnji model težave kot pri meni,ti nove baje verige(bmw forum vir).
In sem tako spet na laguni;sedanja je že četrta,pa reno ni nek prestižen avto,sem pa z lagunami zelo zelo zadovoljen.
Čeprav ko bom verjetno naslednje leto avto menjal bo verjetno neka druga znamka,pa ne da bil bil z renojem nezadovoljen...morda sem se ga že malo naveličel.

In zakaj sem to napisal...ker vedno menim,da ni vse v znamki avta,ATV-ja,motorne žage ali kombajna.veliko je odvisno od načina vožnje in predvsem vzdrževanja.Tukaj je po mojem mnenju glavni ključ poti do uspeha.

pa dovolj...kaj je že boljše...Can-Am ali Polaris?yamaha ali suzuki...mačka ali SMC...več vprašanj več dilem.In več debate...podobno kot je boljša blondinka ali brineta....zame črnolaska:))

pa seveda lep dan....in kmalu spet vreme ki nas bo od tipkovnice pregnalo na motorje:)

lp tdk
Spremljal sem to na BMWslo forumu, res te je nasekiralo. Hudo je bilo tisto brat. Probaj še enkrat z BMW-jem ko boš menjal, dvakrat te ne more smola oplazit [-X .

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Okt 2012, 01:15

lozinka napisal/-a:
tdk napisal/-a:Hn,kaj pametnega dodat v tem času ko motor lepo počiva v garaži in čaka lepše dni.

lp tdk
Spremljal sem to na BMWslo forumu, res te je nasekiralo. Hudo je bilo tisto brat. Probaj še enkrat z BMW-jem ko boš menjal, dvakrat te ne more smola oplazit [-X .
Mene je 2x pustil na cedilu. Prej sem vozil Alfo z X problemov in so mi vsi govorili kupi BMW in ne bos imel vec problemov. Sem ga kupil (e46) in imel XX problemov, prodal in kupil novega (e60) in se je zgodba ponovila. Potem sem kupil zvezdo in je zaenkrat po prevozenih 70000km samo redni servisi na 10.000km(ceprav tovarna predpisuje na 15-20000km). Sem pa bil v casu bmwjev tudi dosti aktiven na bmwslo pod nickom rogerg.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

gomez13
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a gomez13 » 28 Okt 2012, 07:16

Fantje čas je za pluge in kuhano vino :drinkers:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Okt 2012, 11:53

Lepo , da ste stari prdeci :twisted: zopet razmigali malo ta forum saj je bilo že vse sivo :D

Odgovori