zobnik prednji 15 smc 520 ali 500 predator
zobnik prednji 15 smc 520 ali 500 predator
Fantje ali mogoče kdo ve kje bi lahko kupil prednji zobnik 15 za rama oz. predator 500.
Na žalost v WBC ni mogoče dobiti. Prosim za nasvet oz.info.
Hvala.
Na žalost v WBC ni mogoče dobiti. Prosim za nasvet oz.info.
Hvala.
Malo RAM-a je veliko Fun-a RAM 520RR racing edition
Re: zobnik prednji 15 smc 520 ali 500 predator
Jaz imam enega, ampak bos moral ono fiksirno ploscico malo modificirat, ker so luknje malo sirse, par mm. Namesto 37mm se mi zdi, je 41mm razmaka.
Za 15 eur ti jo posljem ce ces...
Za 15 eur ti jo posljem ce ces...
Sem že pobrusil mam 16 gor pa ni to to je predolgo vse skupi zadaj pa 32
Mogoče že samo po moje se pri 100 kmh dere kot vrag kaj sele pri 120 na autobanu.
Odvisn kateri kanister imaš za izpuh
Sicer je moj 450 in ne 500 tako kot tvoj, se mi zdi ravno pravo razmerje končna in pospeški, po AC ga pa nimam namena tiščat, ker je preveč dolgčas se naravnost vozit toliko časa
Trenutno mora bit kar zanimivo pri tebi vzvratno vozit (pri trenutnem razmerju, ki ga imaš) an?
Sicer je moj 450 in ne 500 tako kot tvoj, se mi zdi ravno pravo razmerje končna in pospeški, po AC ga pa nimam namena tiščat, ker je preveč dolgčas se naravnost vozit toliko časa
Trenutno mora bit kar zanimivo pri tebi vzvratno vozit (pri trenutnem razmerju, ki ga imaš) an?
No Mal že ampak ma itak blokado obratov v rikverc bo jutri že bolje po tvoji zaslugi
Hvala za info vsem mi ga bo Krigl po pošti poslal.
Krigl če tole bereš hvala kolega te povabim na pir ob priliki.
Krigl če tole bereš hvala kolega te povabim na pir ob priliki.
- grofmontek
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Ruše
- Kontakt:
Najboljse razmerje pri original dimenzijah gum je 34-15, ampak 32 ne gre dol brez da ga unicis (razen ce vzames ven celo os). Cudno, da 15 nima Bostjan, ker jih je imel. Ko smo ze enkrat pri tem, bi pa vsem priporocal menjavo zadnjih lezajev, ker so not odprti kitajski in slej ko prej crknejo in naredijo skodo! Cena zaprtih SKF, FAG je par € in potem bo mir. Krigl: Dinli 450 ima v menjalniku cisto drugacno razmerje kot ram.
Na žalost me ne boš prepričal.... Glede na to, da je ta agregat evolucijo doživel pri Polaris Predator 500 štirikolesniku, so znana 3 različna prestavna razmerja, ki pa v vseh primerih na koncu v 5 prestavi pridejo na skupno točko...
Primeri:
2004-> Normal.....2006 Troy Lee.......2006-> Normal
(1)2.6.............(1)2.6 Gear Ratio.....(1)2.4
(2)1.7.............(2)1.9 Gear Ratio.....(2)1.6
(3)1.3.............(3)1.5 Gear Ratio.....(3)1.3
(4)1.1.............(4)1.2 Gear Ratio.....(4)1.1
(5)0.9.............(5)0.9 Gear Ratio.....(5)0.9
http://www.motorbikespecs.net/index.dyn ... =Quadzilla
SMC 520 (to je podatek za 2005 letnik, ko še niso izdelali zadnji model polarisa...novejši imajo zadnjo različico menjalnika po zgornji tabeli)
1st......2.6
2nd.....1.7
3rd......1.3
4th......1.1
5th......0.9
Dinli 450 iz service manuala:
GEAR RATIO, CRANKSHAFT
1ST............2.429 (34/14)
2ND...........1.611 (29/18)
3RD...........1.286 (27/21)
4TH...........1.087 (25/23)
5TH...........0.920 (23/25)
Edina razlika med njima je , da si dinlija dobil novega z razmerjem verižnega prenosa 14/42, smc pa 14/37...
Zato pa so "Bombniki" bolj šli... medtem, ko si se z dinlijem 90 komi s tem peljal...
Zdaj je moj tudi "Bombnik" ratal, samo malo sem moral vložit vanj... še vseeno imam pa primankljaj 50ccm, ki pa gre v zahvalo "440" kitu, ki so ga izdelovali nekaj časa za polaris predatorja, da je lahko tekmoval v 450 klasi v ameriki.
Edina razlika je obseg bata za 4mm se mi zdi, sem že pozabil.
Agregat je drugače poponoma enak do zadnjega vijaka.
- grofmontek
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kolega ima dinlija z zobniki 42,13. Odzadaj devetke, pa je razmerje nekje tu tu z mojim ramom na katerem imam 36,13 in odzadaj desetke...na kak nacin je lahko razmerje v menjalniku enako?? Pa itak razmerje, ki si ga objavo pokaze razliko. Navaden ram ma 34,14 racing pa 32,14 in navade ram devetke, racing desetke. 37 ma pa predator.
grofmontek napisal/-a:...Krigl: Dinli 450 ima v menjalniku cisto drugacno razmerje kot ram.
Ti si napisal v MENJALNIKU!... ne pa zobniško razmerje pogonske verige ter obsega zadnjih gum....
Zato pa tako obširna razlaga.
Ja zobniško razmerje verižnega pogona je totalno drugačno na omenjenih modelih, prav tako verjetno zadnje gume...
Tu se pa strinjam s tabo...
Naučite se pravilnega izražanja, pa ne bo dilem... ali pa se jaz preveč v podrobnosti spuščam...
Na mojem ramu je zadaj 32 spredaj 15 to pomeni da ker imam zadnje gume 22 col števec kaže u nulo točno in ima motor pri 100 na uro 5400 obratov. Prej sem imel zadaj 34 zobnik je imel pri stotki 6000 obratov. Tako razmerje je za mojo vožnjo idealno.
Moram povedat, da imam gor števec z zadnjo oznako 1 ki se ne štela če pa bi dal gor gume 225/10/10 potem bi pa moral zamenjat tudi števec za onega z oznako 2 ki se nastavlja glede na zobniške prenose in velikost gum. V tem primeru bi bil motor bolj stabilen v ovinkih in malo bližje tlom kot z mojimi baloni.
No za moj način vožnje so baloni ok 265/10/10 , edino driftat je pa bolj težko kar pa jaz itak ne delam.
Ja pa zobnik 32 gre pri meni čisto lepo gor in dol edino distančnik moram snet s prirobnice ležaje sem pa ravno zamenjal so bili made in korea pa so se vrteli le do 15500 km. Zdaj dvojno zaprti z gumi zaporo in novi semeringi pa pričakujem, da naj nebi več vedel zanje vsaj ene 30k naslednjih.
Moram povedat, da imam gor števec z zadnjo oznako 1 ki se ne štela če pa bi dal gor gume 225/10/10 potem bi pa moral zamenjat tudi števec za onega z oznako 2 ki se nastavlja glede na zobniške prenose in velikost gum. V tem primeru bi bil motor bolj stabilen v ovinkih in malo bližje tlom kot z mojimi baloni.
No za moj način vožnje so baloni ok 265/10/10 , edino driftat je pa bolj težko kar pa jaz itak ne delam.
Ja pa zobnik 32 gre pri meni čisto lepo gor in dol edino distančnik moram snet s prirobnice ležaje sem pa ravno zamenjal so bili made in korea pa so se vrteli le do 15500 km. Zdaj dvojno zaprti z gumi zaporo in novi semeringi pa pričakujem, da naj nebi več vedel zanje vsaj ene 30k naslednjih.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
- grofmontek
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Cist lepo? Cez kriz ne gre, tak da mors obvezno vse dol vzet. 15k?? Meni je pri 4500km levi razpado...da se o sprednjih lezajih, koncnikih in pusah v rokah sploh ne pogovarjamo. Res pa je da zadnjih 3000km vozim samo po terenu, ker cesta je eno samo trpljenje s tem. Za cesto mam avto pa moped 
Pri mojem zobnik odvijem, vzamem vijake ven zasučem zobnik za 90 stopinj in gre čez križ čisto lepo.
Čez distančnik pa res ne gre zato ga snamem. Os ostane na mestu. Ležaje na zadnji osi sem menjal par dni nazaj na 15500
puše v rokah so pa bile že iz nuvilona ko sem ga kupil pri 8500 km. Žal pa je mojster, ki jih je montiral naredil par napak ki pa sem jih odpravil pred kratkim. Napake so bile pa res katastrofalne in so povzročile močno poslabšano vodljivost motorja kar se je v polni meri pokazalo šele v zimskem času ko imajo gume že tako in tako slab oprijem in je prihajalo do nenadnih sprememb smeri. No kot sem rekel napake sem odpravil in zdaj je ok.
Vozim se pa izključno po cestah in mi je to v velik užitek. Dobra guma, primerna hitrost, pa navzkriž in počez po naši lepi deželi, kaj češ lepšega.
Pridem spomladi v tvoje kraje sem ti itak še pijačo dolžan.
Čez distančnik pa res ne gre zato ga snamem. Os ostane na mestu. Ležaje na zadnji osi sem menjal par dni nazaj na 15500
puše v rokah so pa bile že iz nuvilona ko sem ga kupil pri 8500 km. Žal pa je mojster, ki jih je montiral naredil par napak ki pa sem jih odpravil pred kratkim. Napake so bile pa res katastrofalne in so povzročile močno poslabšano vodljivost motorja kar se je v polni meri pokazalo šele v zimskem času ko imajo gume že tako in tako slab oprijem in je prihajalo do nenadnih sprememb smeri. No kot sem rekel napake sem odpravil in zdaj je ok.
Vozim se pa izključno po cestah in mi je to v velik užitek. Dobra guma, primerna hitrost, pa navzkriž in počez po naši lepi deželi, kaj češ lepšega.
Pridem spomladi v tvoje kraje sem ti itak še pijačo dolžan.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220