nakup novega quad

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Re: nakup novega quad

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Mar 2015, 14:33

Upam, da se je prijatelj pravilno odločil in, da bo užival z novim vozilom. Nenazadnje je imel zraven človeka z izkušnjami, kateri mu je lahko dobro svetoval. =D>

@ Berti. Od moje mladostne, najstniške družbe sem le še jaz živ. Zato na življenje gledam z drugimi očmi. Živim kot, da bo jutri konec sveta in uživam kot, da bom večno živel :mrgreen:
Važno je le, da daš nekaj dobrega v sebe in pod sebe :mrgreen:

Beno- pa srečno vožnjo in komaj čakam foto reportažo \:D/

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Mar 2015, 15:23

Vsi se mi prvič dobro odločimo. Čas pa pokaže, ali tudi pravilno. Včasih ja, včasi ne. :-k

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 20:44

Evo mašina je doma in to je BRP 800 mah limited edition.Po resnem pranjuj popolnoma drugi stroj, prve vožnje nek drugi svet kar sem probal do sedaj.Z Rogijem smo ga malo zapili ma nic alkohola,bomo kmalu šli na vožnjo skupaj jst pa kar jutri komaj cakam, Danes sem naredil nisem meril od oka 50 km.Gume so bile skoraj unicene pa mi je Rogi dal svoje dve zadnji gumi tako da sem ih kar zmontiral super.Nove bom kupil moram malce preštudirat kakšne bi mi najbolj odgovarjale.Mislim da bo Rogi znal dobro svetovat.Pozdrav vsem.

vladika
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Gornje Radgone

Odgovor Napisal/-a vladika » 27 Mar 2015, 21:05

Čestitke in pa desni palec pod kontrolo.

2016 Yamaha Raptor 700R SE

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 21:06

lakl napisal/-a:Upam, da se je prijatelj pravilno odločil in, da bo užival z novim vozilom. Nenazadnje je imel zraven človeka z izkušnjami, kateri mu je lahko dobro svetoval. =D>

@ Berti. Od moje mladostne, najstniške družbe sem le še jaz živ. Zato na življenje gledam z drugimi očmi. Živim kot, da bo jutri konec sveta in uživam kot, da bom večno živel :mrgreen:
Važno je le, da daš nekaj dobrega v sebe in pod sebe :mrgreen:

Beno- pa srečno vožnjo in komaj čakam foto reportažo \:D/
Hvala na dobrim željama, naredil sem par slik ampak ne vem kako ih pripet.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Mar 2015, 21:07

Srečno vožnjo in veliko kilometrov. Pozitivno si presenetil... ;)
Zdaj pa le uživaj...ostale napotke ti bo dal Rogi... ;)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Mar 2015, 21:13

Hvala bogu za pameten nakup :D
Srečno in varno vožno \:D/
Shrani,si. Naložiš sliko in kopiraš povezavo.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 21:17

BIF napisal/-a:Srečno vožnjo in veliko kilometrov. Pozitivno si presenetil... ;)
Zdaj pa le uživaj...ostale napotke ti bo dal Rogi... ;)
Hvala.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 21:41

Evo ratale slike :)

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Mar 2015, 21:52

=D> =D> =D>

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Mar 2015, 21:54

Preveč se sveti...glede na to, da je deževalo ti ne bo težko poiskati malo naravnega odtenka... :mrgreen:

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 21:55

vladika napisal/-a:Čestitke in pa desni palec pod kontrolo.
Hvala.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 27 Mar 2015, 22:05

BIF napisal/-a:Preveč se sveti...glede na to, da je deževalo ti ne bo težko poiskati malo naravnega odtenka... :mrgreen:
Danes je bila vožnja po dežju, ni bilo casa cakat da neha,potem sem ga pucal par ur al mi ni žao.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Mar 2015, 08:20

beno5 napisal/-a:Nove bom kupil moram malce preštudirat kakšne bi mi najbolj odgovarjale.Mislim da bo Rogi znal dobro svetovat.Pozdrav vsem.
V kolikor se ne boš vozil v pogojih kot so v Louisiani....osebno po vseh kilometrih, priporočam Maxiss Ceros...imel jih je tudi Rogi in ti bo gotovo vedel veliko za povedat. Primerne za veliko večino terenov in podlag pri nas, zelo nizka obraba, lepo vodljive, in pri Ski&Sea jih dobiš najugodneje v Slo.
Nekaj cenejša različica te gume je tudi Duro Frontier (enak profil)...so nekaj cenejše, vendar se hitreje obrabljajo. Ima jih pa WBC.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 28 Mar 2015, 22:16

BIF napisal/-a:
beno5 napisal/-a:Nove bom kupil moram malce preštudirat kakšne bi mi najbolj odgovarjale.Mislim da bo Rogi znal dobro svetovat.Pozdrav vsem.
V kolikor se ne boš vozil v pogojih kot so v Louisiani....osebno po vseh kilometrih, priporočam Maxiss Ceros...imel jih je tudi Rogi in ti bo gotovo vedel veliko za povedat. Primerne za veliko večino terenov in podlag pri nas, zelo nizka obraba, lepo vodljive, in pri Ski&Sea jih dobiš najugodneje v Slo.
Nekaj cenejša različica te gume je tudi Duro Frontier (enak profil)...so nekaj cenejše, vendar se hitreje obrabljajo. Ima jih pa WBC.
Hvala za nasvet danes je bio prekrasen dan skoraj celega sem porabil za vožnjo.Užitki so ne vem kako bi to opisal asfalt mi ni prav najbolj ušec ampak na makadamu imam obcutek da je ta stroj narjen prav za mene,fantastik.Na koncu je sledilo generalno cišcenje z vincem sem ga dvignil kar na latnik in temeljito opral podvozje.Jutri bom namazal vse kar se da in potem nazaj v sedlo.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 31 Mar 2015, 20:40

Čestitke.

Uporabniški avatar
tadejmda
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Goriška Brda

Odgovor Napisal/-a tadejmda » 02 Apr 2015, 09:44

Ta je pa bil iz naših krajev. =D>

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 02 Apr 2015, 18:14

tadejmda napisal/-a:Ta je pa bil iz naših krajev. =D>
Samo na drugi strani Sabotina je.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 02 Apr 2015, 19:22

Civava napisal/-a:Čestitke.
Hvala.

Uporabniški avatar
dimi333
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Goriška Brda

Odgovor Napisal/-a dimi333 » 02 Apr 2015, 22:22

Čestitke :) :)

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 03 Apr 2015, 16:28

dimi333 napisal/-a:Čestitke :) :)
Hvala.

uros116
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a uros116 » 04 Apr 2015, 20:50

Čestitke za nakup. Js imam gume Maxxis Ceros in sem zelo zadovoljen z njimi :)

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:
Kraj:: novo mesto

Odgovor Napisal/-a dule1 » 05 Apr 2015, 12:55

Zdravo,forum prebiram cca, 2 meseca,sedaj sem se pa odločil ,da se registriram in da kakšno rečemo,predvsem pa kaj povprašam ,no moram reči,da sem forum v precejšni meri predelal,pridobil precej koristnih informacij in v precejšnji meri spremenil mnenje .
Sem popolni začetnik,velika želja pa mi je ,da si kupim delovni štirikolesnik. V začetku sem razmišljal tako kot večina ,kupiti nekaj za 5-6 jurjev-kitajca ali tajvanca in uživat,vendar ta forum in nekateri člani (JAKA,bif,lalk,....,hvala vam) s svojimi izkušnjami,nasveti pripomogli slehernemu ,ki se je odločal za nakup, ne glede kaj je na koncu nabavil.
No pri meni je ostala edina dilema,ali nabavi BRP 500MAX novega in veš kaj imaš,ali za podobno ceno kupiti rabljenega 650 ali 800-stotko.Uporabljal bi ga za delo-spravilo drv in ostale stvari, ki sodijo k hišnim opravilom ,ter za krajše izlete. Vem ,da je težko svetovat ,kaj je v tem primeru boljše,pa vendar.

l.p.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2015, 14:15

Lepo pozdravljen. Za začetek naj povem, da razmišljaš v pravi smeri.
Po mojem mnenju, si se sicer namenil k najboljši znamki...ampak zame je že dovolj, da nisi kot nas je bila večina in začneš z miselnostjo...najprej kak nizkocenovnik, potem pa bomo videli. Tudi sam nisem bil izjema in se posipam s pepelom, zato je moje pisanje včasih tako kategorično zoper nizkocenovnike. Če sploh razmišljaš o nabavi 4kolesnika, potem že imaš naše gene in kar v svojih pisanjih želim je, prihraniti vmesno, po mojih izkušnjah nepotrebno in mukotrpno fazo z nizkocenovniki.
Res je, da so višjecenovne uveljavljene znamke pač dražje...a verjemi mi....po izkušnjah z nizkocenovniki, so ti ta dražji, vredni vsakega centa...oz. tisti drugi niso vredni niti 1/2 centa, živcev, časa in bog ne daj kakšne nezgode.
Tako...zdaj pa k stvari. V druge znamke ne bom posegal, da ne bo kakšne slabe volje...bom pa napisal tisto, kar imam, poznam in iskreno verjamem, da je pač najbolje.
Kar se tiče BRP-ja...500-ke in njegovih delovnih zmogljivosti, ti bo največ lahko povedal Lakl..pa še kdo drug...jih ni malo tukaj, ki imajo izkušnje. Jaz imam dva, 650-ko staro 7 let z krepkih+30.000km in preko 1100 delovnih ur in 800-ko letnik 2013 z 7500km. Ker nimam potrebe, jih ne uporabljam za delo...jih pa gonim čez drn in strn naokoli.
Za to kar jaz počnem je 500-ka več kot dovolj. V nasprotju z opčim mišljenjem, da je 500ccm premalo, kar izhaja običajno iz izkušenj z nizkocenovniki, ki imajo v takem agregatu 1 valj in polovico crknjenih konjev...je pri BRP-ju tega več kot dovolj za vse, kar boš ti kadarkoli upal in zmogel prevoziti...to velja tudi zame. Močnejši agregat je v resnici potreben za kakšne dirke, kot je XXC, za dolgoprožna potovanja...vsaj do Sibirije... in/ali slovenskega značaja, da je treba imeti več in bolje kot sosed.
Pa vseeno menim, da je za "bolnike", kot sem recimo jaz, 650-ka z 40% več zmožnosti kot jih bom kadarkoli v resnici potreboval, najbolj optimalen stroj v BRP-jevi paleti.
Jaz sem 800-ko kupil iz čisto specifičnega razloga (za katerega upam, da ga bom vendarle uresničil), sicer pa bi danes po vseh teh letih, gladko posegel po 2 valjni 500-ki.,,,gledano iz stališča voženj, pluženja, dela...tudi popotovanj v radiusu 5.000km.
Rabljenega ali novega...to je vedno težko vprašanje, saj na njega vpliva tisoče dejavnikov. Imam oba modela G1 in G2...G2 je vsekakor napredek...vendar ima stara G1 nekatere elemenete, ki...ki....še vedno jo z užitkom zajaham (čeprav je uradni njen lastnik sedaj moj sin) in si dam duška...je nekako bolj športna in zaradi drugačnega menjalnika brutalnejša. Je bolj adrenalinska. Vendar na terenu zelo pogrešam servo.
Torej...če se že odločaš za rabljeno...predvsem se pozanimaj za poreklo, o lastniku, režimih vožnje, VZDRŽEVANJU itd. itd...in pa naj ima servo.
Nova 500-ka se izdeluje sedaj le v "L" seriji...kar pomeni, da ima enako zasnovo šasije, vendar je nekoliko okrnjena v dodatkih (bumperji, vitla, luči...in še kakšni malenkosti)...v principu pa je enaka močnejši družini...ima pa enako srce kot cela skupina, razlika je le v kubikih.
V vsakem primeru pa 500-ka odlično in cenovno res dobra osnova, ki jo z omenjenimi dodatki lahko kasneje nadgradiš...če je to sploh potrebno.
In pa še nekaj...v osnovi to NISO delovni stroji...ne glede na to kaj vse jim navesijo. BRP je izrazito rekreativno vozilo z vso zasnovo za adrenalinsko zabavo. Je pa z mero zdrave pameti in pravilno uporabo in vzdrževanjem, seveda lahko tudi koristen delovni pripomoček.
Tisti, ki kupujejo BRP-ja za trdo delo na kmetiji, vsakodnevno nacukavanje, vleko predimenzioniranih debel in preobteženih prikolic...in kaj vem česa še...so pihnili mimo. To ni traktor. Za te zadeve je Tomo-Vinkovič.

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:
Kraj:: novo mesto

Odgovor Napisal/-a dule1 » 05 Apr 2015, 15:36

Ja bif,popolnoma se strinjam s tvojim razmišljanjem,tudi sam se nagibam k 500-stotki in ji tako sam pišem zgodovino,mislim ,da je dovolj močna,všeč mi je tudi ,da je dvovaljnik,pa tudi ta trenutek na avtonetu za rabljene štirikolesnike ni neke izbire.
No glede dela, sem se nekoliko nerodno izrazil, bolj je bilo mišljeno " Je pa z mero zdrave pameti in pravilno uporabo in vzdrževanjem, sevada lahko tudi koristen delovni pripomoček."Kajti za to delo,kot ga imam mi je tomo v.predrag.

Odgovori