Izbira med dvema vitloma

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
koty
Reactions:

Izbira med dvema vitloma

Odgovor Napisal/-a koty » 26 Nov 2015, 19:32

Živjo.

Odločam se med dvema vitloma in sicer Kolpin 2500 in T-Max 3500. Obe sta istega cenovnega ranga. Zanima me katera je "boljša", hitrejša.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Re: Izbira med dvema vitloma

Odgovor Napisal/-a kiwi » 27 Nov 2015, 11:44

Poudravljen!

Sam sem bil pred podobno dilemo malo nazaj in sem se potem odločil za tole:

http://www.egazz4x4.com/vitli/195-vitel ... -duty.html

Baje da je ravno danes prišel paket tako da lahko zvečer ko pridem domov poslikam. S tem pa da je že sintetika v ceni.

Sem pa tudi sam imel tega kolpina v igri.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Nov 2015, 08:37

koty napisal/-a:Živjo.

Odločam se med dvema vitloma in sicer Kolpin 2500 in T-Max 3500. Obe sta istega cenovnega ranga. Zanima me katera je "boljša", hitrejša.

Slika

Slika
Za primerjavo si nam podal dve vitli z različno močjo. Kolpinova ima cca 500 kg manjšo vlečno moč. Vse potrebne podatke imaš na strani prodajalca!
Boljša je sigurno močnejša a je vprašanje, če je zanesljivejša. Kolpinova ima sintetično vrv kar je boljše od jeklenice, TMax pa večjo moč.
Ne vem zakaj je tu pomembna hitrost? Če se boš na terenu vitlal je pomembnejša zanesljivost in moč. Nekaj sekund ali minut je na terenu zanemarljivih. Pri pluženju je uporabne le kakšnih 40 cm jeklenice in tu ponovno ni pomembna hitrost.
V primeru, da se zakoplješ v blato bo teža motorja več kot podvojena in 2500 lahko hitro opeša glede na to, da ima le 1100 kg vlečne moči.
Kam bi pa to montiral? Na kateri štrikolesnik?

koty
Reactions:

Odgovor Napisal/-a koty » 28 Nov 2015, 10:08

Montiral bi na Yamaha grizzly 550. Gre se mi bolj za to, da bo vitel deloval nekaj časa.

jurchy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jurchy » 29 Nov 2015, 21:25

Meni bolj potegne kolpin, že na prvi pogled mi deluje čista kopija Warna, ki ga uparabljam sam že 6 let brez BP.

Odgovori