Dont worry - be happy!pohorjebeef napisal/-a:Ja popravljeno! Najprej vse v prafaktorje.... doktorat iz delovanja in sestave releja....na koncu pa slab kontakt "nogice" na stikalu! Stikalo sem seveda prej 5x razstavil in meril kontak in tok a vedno, ko sem na "nogico" pritisnil konico unimerja sem nogico tudi porinil dovolj globoko. Zato mi je vedno lepo kazalo, da je vse v redu......ma brez veze....včasih je fino če imaš malo kmečke pameti!
Vitla
- bade25
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: MB center in Kozjak
- Kontakt:
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
No, pa sem dočakal prvo okvaro na vitlu oz. bolje rečeno na sintetičnem štriku.
Zaradi obilnega pluženja in posledično veliko dvigov in spustov pluga, se mi je sintetični štrik odtrgal. Odtrgal se mi je na predelu, kjer se krivi čez spodnji vodilni valjček.
Tovrstni štriki očitno ne prenašajo najbolje ponavljajočega se lomljenja čez premajhen premer. Tovrstne iskušnje imam že od drugod, kjer mi je kevlarski štrik-ec na enak način popustil, saj se je strgal prav na mestu, kjer se je lomil po majhnem škripcu.
Vgradil sem bistveno večji (po premeru) spodnji vodilni valjček, ki bo omilil prekomerno lomljenje štrika v prihodnje. No, vsaj upam, da bo tako.
LP!
Zaradi obilnega pluženja in posledično veliko dvigov in spustov pluga, se mi je sintetični štrik odtrgal. Odtrgal se mi je na predelu, kjer se krivi čez spodnji vodilni valjček.
Tovrstni štriki očitno ne prenašajo najbolje ponavljajočega se lomljenja čez premajhen premer. Tovrstne iskušnje imam že od drugod, kjer mi je kevlarski štrik-ec na enak način popustil, saj se je strgal prav na mestu, kjer se je lomil po majhnem škripcu.
Vgradil sem bistveno večji (po premeru) spodnji vodilni valjček, ki bo omilil prekomerno lomljenje štrika v prihodnje. No, vsaj upam, da bo tako.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Itak, da bo bolje. Mislim, da tudi prodajajo take (večje) valjčke, ravno za namen pluženja.
Zajla se prav tako strga. Sam sem enkrat zaradi nuje navil kar 8mm sintetično vrv ... plužil celo zimo brez problemov.
Zajla se prav tako strga. Sam sem enkrat zaradi nuje navil kar 8mm sintetično vrv ... plužil celo zimo brez problemov.
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!