Nov ogret par za ATV
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Kolikor jaz vem brez coc dokumenta ne moreš nič, če imaš evropsko homologacijo pa lahko tudi pri nas homologiraš. To kar poizkušajo prodati kako je naknadno mogoče homologirati je navadna laž. To ,da lahko homologiraš samo do 450ccm ja sajenje buč. pri nas so vsi atv ji homologirani na 22 kilovatov vendar pa se v praksi motorje odpira nazaj v originalno stanje kar je tudi edino pravilno saj se motor z tistimi blokadami samo uničuje. Četudi bi najprej delal Nemško homologacijo po moje cenovno nima smisla. Imamo v Sloveniji nekaj poštenih trgovcen in ti ti bodo zagotovo rade volje razložili kako in kaj.
To da se ne da homologirat 700ccm mi je jasno da je nateg. Zdej me ze mal vlece v tujino kupovat. Gledam namrec rabljene KFX 700, pri nas so cca 3.500 do 4000€ sam nazalost brez dokumentov.
Bom malo pobrskal se po tujini ce bo kej pametenga za ta denar.
Nekak me ne vlece kupovat atv-ja za 6000 ali vec se posebi ker bo pac prvi in samo bog ve kaj vse mi bo ratal zasrat v prvih parih mescih
Bom malo pobrskal se po tujini ce bo kej pametenga za ta denar.
Nekak me ne vlece kupovat atv-ja za 6000 ali vec se posebi ker bo pac prvi in samo bog ve kaj vse mi bo ratal zasrat v prvih parih mescih
Ma ne dejansko ne. Glavno je da je dost velik za mojo in zenino rit in da uspeva najdt enga rabljenga za vredu denar. Za prvi quad bo vec k dost dober, ce ga bomo prodajal ker se bomo navelical al pa nam ne bo vsec bomo pa vidli. Nebi pa kupil novga ker mislim da je to tko kot pr avtu.
V prvih dveh letih zgubis najvec kesa in glede na to da bo najin prvi quad ne veva kaj pricakovat. Tko da gledava za rabljenimi
To da pa je lih neki umes med recimo BF pa sportakom mi je pa tud vsec. 4x4 mi ne potegne, upam pa da bo dost placa na njemu.
http://www.youtube.com/watch?v=6OB9ZSBJDS0 evo se en posn kok je razlike v velikosti
Vazno da se cim prej spraviva na quada in glede na vse forume v tujini sem slisal samo dobre stvari. Ker pa ne bom tekmoval niti dragal mi tistih par sfaljenih konjev zarad jermena pa cvt-a ne pomeni velik.
Mislim pa da je velik bl primeren tud za ksno mini potovanje, od raznih 450 kubicnih. Vidim da ma isto konjev pa skor 2x vec ccm. Tko da lih mucit se nebi smel po normalnih lokalnih cestah in makedamih.
V prvih dveh letih zgubis najvec kesa in glede na to da bo najin prvi quad ne veva kaj pricakovat. Tko da gledava za rabljenimi
To da pa je lih neki umes med recimo BF pa sportakom mi je pa tud vsec. 4x4 mi ne potegne, upam pa da bo dost placa na njemu.
http://www.youtube.com/watch?v=6OB9ZSBJDS0 evo se en posn kok je razlike v velikosti
Vazno da se cim prej spraviva na quada in glede na vse forume v tujini sem slisal samo dobre stvari. Ker pa ne bom tekmoval niti dragal mi tistih par sfaljenih konjev zarad jermena pa cvt-a ne pomeni velik.
Mislim pa da je velik bl primeren tud za ksno mini potovanje, od raznih 450 kubicnih. Vidim da ma isto konjev pa skor 2x vec ccm. Tko da lih mucit se nebi smel po normalnih lokalnih cestah in makedamih.
Ravno zaradi te tvoje izjave, bi ti priporočil, da za kakšnih 2000 do 2500€ kupiš nekaj rabljenega 250 do 300ccm, da boš videl če ti ATV sploh odgovarja. Po enoletni uporabi boš zelo malo izgubil na ceni. Na našem trgu dobiš Sym, Kymco, Eton... Vsi so homologirani in dovolj udobni za dva, tudi za daljša potovanja in dokaj zanesljivi. V tem času se boš naučil obvladovanja vozila in če se boš udeležil kakšnega srečanja ATVjašev, si boš lahko ogledal in preizkusil tudi močnejše zadeve. Na podlagi teh izkušenj se boš naslednjo sezono lažje odločil za nakup močnejšega vozila. Imam dovolj izkušenj v motosvetu, da lahko trdim, da bi se moral vsakdo najprej voziti s šibkejšimi motorji, šele nato presedlati na nekaj močnejšega.Žabar napisal/-a:Nekak me ne vlece kupovat atv-ja za 6000 ali vec se posebi ker bo pac prvi in samo bog ve kaj vse mi bo ratal zasrat v prvih parih mescih
CVT ali nožni menjalnik? Začetniku vedno priporočim CVT, saj ima sam s sabo in z obvladovanjem vozila dovolj dela.
Želim ti ugoden nakup in obilo užitkov v vožnji.

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Se mi zdi, da niti ni tak problem pri zacetniku z veliko KM in ccm. Bolj je problem cez nekaj casa, ko zacetnik misli, da je PRO in si kupi veliko KM in ccm.
Drago napisal/-a:Ravno zaradi te tvoje izjave, bi ti priporočil, da za kakšnih 2000 do 2500€ kupiš nekaj rabljenega 250 do 300ccm, da boš videl če ti ATV sploh odgovarja. Po enoletni uporabi boš zelo malo izgubil na ceni. Na našem trgu dobiš Sym, Kymco, Eton... Vsi so homologirani in dovolj udobni za dva, tudi za daljša potovanja in dokaj zanesljivi. V tem času se boš naučil obvladovanja vozila in če se boš udeležil kakšnega srečanja ATVjašev, si boš lahko ogledal in preizkusil tudi močnejše zadeve. Na podlagi teh izkušenj se boš naslednjo sezono lažje odločil za nakup močnejšega vozila. Imam dovolj izkušenj v motosvetu, da lahko trdim, da bi se moral vsakdo najprej voziti s šibkejšimi motorji, šele nato presedlati na nekaj močnejšega.Žabar napisal/-a:Nekak me ne vlece kupovat atv-ja za 6000 ali vec se posebi ker bo pac prvi in samo bog ve kaj vse mi bo ratal zasrat v prvih parih mescih
CVT ali nožni menjalnik? Začetniku vedno priporočim CVT, saj ima sam s sabo in z obvladovanjem vozila dovolj dela.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Odličen moped (prevozil kar nekaj kilometrov), pri dveh Keihinih 32 in samo 12 litrskemu rezervoarju ne pozabi ustaviti na vsakih 90 - max 100 kilometrih normalne vožnje (na petrolu seveda)Žabar napisal/-a: Gledam namrec rabljene KFX 700
Pa pozabi na kovček zadaj, ki ga boš ob vsakem tankanju moral odstraniti.
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Za voznjo v dvoje ti priporocam absolutno 4x4 varianto. Sportni modeli niso namenjeni temu, ze samo podatek o max. obremenilni tezi ti to pove. Saj imajo po vecini specificirano na 150kg. To pa je z dvema na njem zelo na meji oz. ze cez mejo dovoljenega.
Posledica takih vozenj pa je to:

P.S.: Slika ni od kitajca
Posledica takih vozenj pa je to:

P.S.: Slika ni od kitajca
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Hehe ta problem se najde pri vseh prevoznih sredstvih in sportihfreshslo napisal/-a:Se mi zdi, da niti ni tak problem pri zacetniku z veliko KM in ccm. Bolj je problem cez nekaj casa, ko zacetnik misli, da je PRO in si kupi veliko KM in ccm.
Drago napisal/-a:Ravno zaradi te tvoje izjave, bi ti priporočil, da za kakšnih 2000 do 2500€ kupiš nekaj rabljenega 250 do 300ccm, da boš videl če ti ATV sploh odgovarja. Po enoletni uporabi boš zelo malo izgubil na ceni. Na našem trgu dobiš Sym, Kymco, Eton... Vsi so homologirani in dovolj udobni za dva, tudi za daljša potovanja in dokaj zanesljivi. V tem času se boš naučil obvladovanja vozila in če se boš udeležil kakšnega srečanja ATVjašev, si boš lahko ogledal in preizkusil tudi močnejše zadeve. Na podlagi teh izkušenj se boš naslednjo sezono lažje odločil za nakup močnejšega vozila. Imam dovolj izkušenj v motosvetu, da lahko trdim, da bi se moral vsakdo najprej voziti s šibkejšimi motorji, šele nato presedlati na nekaj močnejšega.Žabar napisal/-a:Nekak me ne vlece kupovat atv-ja za 6000 ali vec se posebi ker bo pac prvi in samo bog ve kaj vse mi bo ratal zasrat v prvih parih mescih
Od motorjev, avtov, koles do smucanja. Tu je pac vse odvisno od presoje cloveka ki se odloca za nakup pa namena uporabe. Zdej kolk se jih pa napacno odloci je pa druga tema.
Sem pa siguren da tudi vsak ki se odloca, misli da on pa ze ne bo en tistih, ki so se napacno odlocil
Dokler pa ne probamo pa ne bomo vedli
-
lozinka
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
No glede moči iz prve roke info (za lažjo predstavitev): Imam SYM 300, voziva se v glavnem v paru z ženo, teška sva dobrih 150 kgŽabar napisal/-a:Atv-je sva ze vozila ampak zal kitajcke. Tko sva se tud okuzla z idejo da bi si enega pravega lastila, ker je renta pac predraga in prekomplicirana. Tko da sem preprican da bi bil 250 ccm presvoh.
Drugače sem tudi relativno nov v tem, slabo leto se že prevažamo z SYM-om, kupil sem ga pa dve leti starega, namontiral velik kufer odzadaj, žena ma tudi dosti placa za sedet. Zdej pa sam še uživava
Sej jst se ne bojim da bo presvoh prvic ko se gor vsedeva, sem pa preprican, da bova v primeru svohnejsega atv-ja hitro menjala na vecjega. Ker imam pa slabe zivce bom pa naredu vse kar se da, samo da ne rabim se kaj na avto.netu prodajat
Je pa prav smesno kako se nama cedijo sline za atv-jem.
Vceraj sva bila na pici v Kranju pri Obi-ju in sva videla en par na crnem Ramu ( vsaj mislim da je bil Ram). Sredi hrane sva se ustavla in bila nepremična dokler ga je bilo možno slisati.
Ko sva prisla k sebi pa je spet je padla debata... kaj kupit, kje, kako, kako z denarjem,....
Imam obcutek da se sredi prenove stanovanja pogovarjava vec o atv-jih kot pa o tekocih delih
Je pa prav smesno kako se nama cedijo sline za atv-jem.
Vceraj sva bila na pici v Kranju pri Obi-ju in sva videla en par na crnem Ramu ( vsaj mislim da je bil Ram). Sredi hrane sva se ustavla in bila nepremična dokler ga je bilo možno slisati.
Ko sva prisla k sebi pa je spet je padla debata... kaj kupit, kje, kako, kako z denarjem,....
Imam obcutek da se sredi prenove stanovanja pogovarjava vec o atv-jih kot pa o tekocih delih
Hehe midva ze veva kaj, sam ne veva se kako. Je pac dost velik financen zalogaj, ki bo moral pocakat dokler glavni stroski okol stanovanja ne grejo mim.
Glede na to da je skor nemogoce najdt rabljenga homologiranga japonca sva se odlocila za rama. So nas preprical vsi komentarji tu na forumu in od Spaskyja.
Glede na to da je skor nemogoce najdt rabljenga homologiranga japonca sva se odlocila za rama. So nas preprical vsi komentarji tu na forumu in od Spaskyja.
Jst imam se eno vprašanje.
Ali mogoče kdo ve za trgovino v Sloveniji kjer prodajajo Airoh MX čelade? Lokacija ni pomembna, pomembno je samo da jih ene par probam da vidim če mam pravo glavo za njih
Malo sem gledal po netu pa najdevam samo internetne trgovine (posrednike), ampak nobeno fizicno prodajalno kamor bi šel lahko probat.
Ali mogoče kdo ve za trgovino v Sloveniji kjer prodajajo Airoh MX čelade? Lokacija ni pomembna, pomembno je samo da jih ene par probam da vidim če mam pravo glavo za njih
Malo sem gledal po netu pa najdevam samo internetne trgovine (posrednike), ampak nobeno fizicno prodajalno kamor bi šel lahko probat.
Če si iz Kranja se lahko oglasiš pri Vombergerju, imajo mx Airoh čelade.
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
-
lozinka
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Žabar napisal/-a:Uh super, ja sva sveze preseljena v Kranj, tko da bova sla najprej tja potem pa do LJ se v yamaho pogledat.Jure napisal/-a:Če si iz Kranja se lahko oglasiš pri Vombergerju, imajo mx Airoh čelade.
Full hvala za informacije. Ce bo sreca tokom vikenda postava kaksne zanimive slikce
A to pomeni da sta nabavila stroj???