nakup atv

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

nakup atv

Odgovor Napisal/-a daresan » 10 Feb 2011, 13:40

Hvala vsem kateri ste mi pomagali z utemeljitvami, da si ustvarim popolno sliko pred nabavo, predvsem pa tistim kateri ste me kontaktirali na privat.
Ko bo dan se ponovno oglasim takrat upam da tudi z kako fotko, pa ne mene haha

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 10 Feb 2011, 16:33

el.presidento napisal/-a:
daresan napisal/-a:Ja počasi lezem proti 50 :? se pravi nič kaj pretresljivega ne bo, sem prodal husquarno 250 ker je ne obvladam več :roll: ni moči haha,
kaj naj rečem za delo v sadovnjaku ne kot veleposestnik se pravi domač sadovnjak nekaj malega v gozdu, da ne grem peš z motorko in kanto bencina, malo v službo, ki jo imam pred nosem 1,5 km in kak trip sam ali pa z :twisted: haha, to je to, želje so velike in :shock: samo kaj ko je meja :eur določena, sam sem dosti prebral kaj kdo ima kaj kdo dela samo kaj ko so vedno negativci in komentirajo in potem sem spet tam kjer sem BREZ grrrr, zdaj bo počasi dosti da sem brez in se moram počasi odločiti kaj bi, mogoče dinly 700 ? ne vem še sam
Po mojem mnenju je za to kar rabiš je več kot dovolj Linhai Dragon Fly 400 4x4 (ni preveč ni premalo), stroški vzdrževanja z njim so minimalni v primerjavi z 500cc ali več, ima pa vse kar potrebuješ. Če pa ti finance ne delajo problemov se pa najde še polno močnejših in dražjih modelov, prav tako Dinli 700 ki ga omenjaš.
Hmmm.... Med Dinlijem 700 in Dragon Fly 400 pa mora bit kar velika razlika? Sam lahko povem da vozim še šibkejšega Linhaja (260), moči mu v reduktorju ne zmanjka, se pa v normalnem prenosu (brez reduktorja) stvari malo spremenijo. Ravnine niso problem vendar hitrosti ne vem kako visoke ni (okrog 76, se spravi na 80, samo ne traja dolgo). To me ne moti toliko malo bolj me moti to, da kar precej hitro začne izgubljati hitrost v klancih. Govorim o klancih kjer se več kot 300 metrov konstantno vzpenjaš. Če z visoko hitrostjo greš v klanec so problemi manjši, vendar po cca 300 metrih postopoma hitrost pade na 35 in se vrtti tu okrog. Motor je kar precej težak za svojo delovno prostornino.

Skratka idealen za delo (prikolica, pluženje,..), umirjeno vožnjo po travnikih, vlakah in za krajše cestne razdalje, še posebej če gre za velike nadmorske razlike.

Ne vem kako je to pri Dragonu 400, sicer je pri prostornini za 100 ccm3 večji, ampak neke velike razlike verjetno ni?

Svetujem ti, da sprobaš model, še posebej o tem kar sem pisal! Kajti kmalu ti bo postal prešibek. Kako hitro se bo to zgodilo pa je odvisno od tega, koliko se boš vozil po cestah in z ostalimi kolegi, ki imajo močnejše atv-je. Za delo ne bo nikoli premalo močan, tudi če vzameš 260 ;)
Jaz se spogledujem z močnejšimi, vendar dokler se bom vozil tako malo po cestah, kot se sedaj se mi menjava ne splača.

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 10 Feb 2011, 16:38

...stroški vzdrževanja z njim so minimalni v primerjavi z 500cc ali več...

Kaj si mislil s tem? Lahko realno kdo napiše koliko se stroški višji med Dragonom 400 in Dinlijem 700? Razen cene motorja?

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 10 Feb 2011, 21:35

Ne poznam nikogar, ki bi imel oba mopeda, ki ju omenjaš.

Lahko ti povem, da me na Dinli700 pride redni servis okoli 100€. Vsakih 2500 km. Če pa je treba menjati kakšne zavorne ploščice ali kaj drugega, kar ni v garanciji, pa cena poskoči. Ampak mopeda nimam zato, da bi šparal.

Za DragonFly400 pa tudi ne more biti več kot 20€ razlike. V motor gre manj olja, lahko pa da je tudi filter cenejši.

Slika

mikojamomiko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mikojamomiko » 25 Mar 2011, 02:22

Ker ste vmes omenili kitajčke... In mi ni za odpirati nove teme...
Sam bi imel atv za prevoz v službo (poleti 12 km obe smeri), do soseda, v trgovino... tudi makadam... sem na hribčku... težak 95kg...
Smo se nekoč vozili z apn6 tudi.
Torej bi ta model in podobni: http://www.avto.net/ad.asp?id=1800274
zadostoval mojim skromnim potrebam?
Iz finančnega vidika je zame kaj več kot 500-600€ razkoš.
Popravim še kaj sam...
Zaradi hriba bi morala celinder hladiti vetrnica ali voda.
Ali so res v tem rangu čisto zanič?
In, če ima kdo izkušnje z točno določenim modelom v tem rangu bom vesel...
Ja in to bi bil moj prvi atv (še sedel nisem na nobenem)...
l.p vsem

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 25 Mar 2011, 06:53

@Ja in to bi bil moj prvi atv (še sedel nisem na nobenem)...
l.p vsem

Ja za sedet na njem je dober,za kaj drugega pa skoraj ne. Nič nimam proti kitajcem,vendar se vprašaj ali za 500€ res lahko naredijo nekaj kar bi vzdržalo vsaj kakšne tri leta????? Toliko stane dober vrtalni stroj ali pa vrtna kosilnica,katera pa ni v zgornjem kvalitetnem razredu!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Mar 2011, 08:44

mikojamomiko napisal/-a:In, če ima kdo izkušnje z točno določenim modelom v tem rangu bom vesel...
Sicer rang više, ampak ????
Star 3 tedne (21 dni) ni zdržal 12 letnega fantiča pri vožnji po domačem ograjenem dvorišču.
Bolje se je ponovno odločiti za APN - ja.

Slika
Slika

mikojamomiko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mikojamomiko » 25 Mar 2011, 11:53

uff
ta je pa huda...
ne bo nič iz tega...
hvala obema l.p

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 25 Mar 2011, 20:15

mikojamomiko napisal/-a:uff
ta je pa huda...
ne bo nič iz tega...
hvala obema l.p
Ne obupaj prehitro! Niso vse izkušnje s kitajci tako črne. Res je na čisto vsakem bo potrebno nekaj popraviti, ampak se zgodi tudi, da potem stvar služi svojemu namenu. Vendar moraš že v štartu pazit kaj kupiš.

Tudi jaz sem začel na 90 ccm kitajcu, pred davnimi leti ko še niti zastopnikov ni bilo v sloveniji. O bashanih še ni bilo ne duha ne sluha, pravtako o zastopnikih kot so wbc. V naših krajih jih je nekdo po deset komadov uvozil vsake toliko časa, nimam pojma več od kje, skratka preko več posrednikov je prišel motor iz kitajske do njega.

Plačal sem zanj okrog 100 000 tolarjev; mašina je bila od loncina in je zvesto predla. Problemi pa so bili pri ogrodju. Od začetka je vedno pokalo na različnih varih.
Stvari, ki sva jih z očetom popravila:
- dva izpušna sistema zamenjala za enega, in ga nato pritrdila kar z več vezicami. Stvar je pokala na varih, saj je bilo vse fiksno.
- podložila mašina z dodatno prečko, ki sva jo navarila na okvir
- zadaj je oče naredil komplet novo ogrodje, na katerega so pritrjena zadnja kolesa, zadnji amortizer,... Prej sva nekajkrat varila, vendar se je ponavljalo v nedogled, na kar je oče naredil močnejšega in problemov ni bilo več.
- kovinska škatla za akumulator in v celotnem času so bili menjani trije

Pred dvema letoma sem ga prodal za 150 eur. Moj brat, bratranci so ga prerasli in je šel. Moja izkušnja je dobra, ne pa odlična!!!

Mislim pa da če vzameš bashana 200, nehomologiranega za 1000, ti ne bo žal. Bashani so se popravili na kvaliteti v zadnjih letih, takšna je moja izkušnja. Eden je pri hiši, v enem letu brez problemov. Seveda pa moraš tudi pričakovanja tej ceni prilagodit!

mikojamomiko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mikojamomiko » 23 Maj 2011, 23:50

Na koncu sem se odločil za loncina 300cc.
Trenutno ga imam kaka 2 tedna. Vozim ga občasno brezpotje, hribi asvaltirana cesta. Ne vem ta hip koliko km imam prevoženih. Ne skačem z njim in ne driftam na mestu po dveh kolesih...
In moja pričakovanja je skoraj ispolnil. Zavore še niso odpovedale šasija še ni padla narazen nobenega vijaka ne pogrešam, ne sedim samo na njemu tudi peljem se...
Vseeno sem pa ugotovil, da se uporabnost ATV-jev za ne-anoreksične dedce verjetno začne pri 400-450cc. (mislim hribe ko se že moraš naprej nagnit).
Moti me tudi slaba vodljivost po asvaltiranih ovinkih (verjetno zaradi gum kramparc)
V splošnem sem (še)zadovoljen.
Zdaj pa univerzalno vprašanje: Nivo olja vidim skozi prozoren mehurček na bloku koliko mehurčka naj zalijem z oljem? Trenutno ga je ravno toliko, da se vidi, da je.

l.p

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 24 Maj 2011, 15:30

Ponavadi je ob strani okncka tudi crta do kam mora biti. Drugace pa je malce pod vrhom okncka maximum in malce pod spodnjim delom minimum.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori