Nakup športnega quada.

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Nakup športnega quada.

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2012, 16:59

Tu se popolnoma strinjam! Zato sem napisal, da bi bilo dovolj napisat, da KTM preprosto ni motor za namene po katerih se povprašuje! In nič ne bi bilo narobe z debato, ki bila le še ena dolgočasnih... ;)
Ampak roko na srce....debata je krenila v smeri primerjav med omenjenimi motorji in sicer z zelo neprimernimi prispodobami in primerjavami!
No tukaj pa kdorkoli ve malce več o teh zadeva, ne more bit tiho!
Zato sem napisal, da ne želim preferirat nobene znamke...in moje mnenje je še vedno, da je vsak dober za svoj namen!
Nič nimam proti SMC-ju, "Bombniku", KTM-u in kaj vem katerim znamkah še....vendar primerjava med nekaterimi znamkami na tak način res ni na mestu!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2012, 18:02

BIF napisal/-a:Ne bi ravno žele preferirat nobene znamke...vendar....po prebranem bi ocenil, da je "Bombnik" (kot ga imenujete) boljši, hitrejši, cenejši, vzdržljivejši, z daljšo tradicijo...KTM pa je repa, se kvari, agregat na nivoju Tomos-a, drag za vzdrževanje....!
Ne bi se izrecno opredeljeval kje komu od komentatorjev prejšnjih postov kaj manjka ,ampak...na nobenem tekmovanju ne vidim teh "Bombnikov"! Na nobenem Cross-country-ju ne pri nas in ne v tujini (pod tujino ne mislim Kitajske in azijskih dežel, Rusije in podobnih "civilizacij"), na nobenih hitrostnih dirkah, na nobenih stuntih (razen po lokalnih grabah in domačih dvoriščih) in nenazadnje...dajte modreci ponudite Alešu Rozmanu naj s tem v vseh pogledih nenadmašljivim "Bombnikom" izvaja svoje skoke....človek bi verjetno res pomislil, da ste prileteli iz Mars-a!
Pa še cvetka o fantastičnih "Bombnikovih" agregatih, ki so se vrteli v quadih ko KTM še ni vedel, kaj je štirikolesnik... #-o
Če KTM in podobni ne bi razvijali agregatov azijati ne bi imeli kaj kopirat!
Zdaj čakam še samo delegata, ki bo napisal da so HyoSung-ovi "kroserji" boljši od KTM-a!
In nenazadnje če je "Bombnik" kar opisujete....ja zakaj pa ga predelujete?
A tukaj se pa delno (ampak le delno) motiš! Lansko leto je v prvenstvu SXC v Pahi preizkusil srečo (oziroma nesrečo) voznik SMC Jumbota in kot vemo je slavno končal v ogrevalnem krogu . #-o Z Bombniki bi bilo,podobno oziroma naj raje ostanejo tam kjer so doma-na cesti! :whistle:

Tukaj še je bil OK! In voznik tudi!!

Slika

Se oproščam za zgrešeno temo!
(tudi na Suzukiju sem moral zamenjati ročke!-8€) :butthead:

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 18:23

lakl napisal/-a:Z Bombniki bi bilo,podobno oziroma naj raje ostanejo tam kjer so doma-na cesti! :whistle:
Itak da, ker če z njim v gmajno zaviješ, razpade po enem kilometru vožnje. Nisi ravno ti še ne tako dolgo nazaj naganjal kitajca po gmajni? :roll:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 17 Apr 2012, 18:31

uf... Kitajce bomo vsi imeli v spominu :) lepo je bilo... prvi quad.. :)
Slika

si ne predstavljam, kako bi 300+kg mrcino tu čez spravljal :lol:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 18:37

Saj zato mi je ravno smešna izjava, da naj Ram raje ostane na cesti. Bivša Barossa oz. SMC 250 v 2500km skorajda ni videl drugega kot pa gozd in gozdne poti, zamenjal sem pa v tem času eno pušo in zajlo za sklopko. :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2012, 18:41

Korejc napisal/-a:
lakl napisal/-a:Z Bombniki bi bilo,podobno oziroma naj raje ostanejo tam kjer so doma-na cesti! :whistle:
Itak da, ker če z njim v gmajno zaviješ, razpade po enem kilometru vožnje. Nisi ravno ti še ne tako dolgo nazaj naganjal kitajca po gmajni? :roll:
Jap! :D In to z kar dvema kitačkoma!
In to z velikim zadovoljstvom! :lol: :lol: :lol:
Vendar-ne nizkocenovnim ampak "kustom made" po naročilu z lastnim uvozom!

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 18:43

Aja, SMC 500 pa je nizkocenovni kitajček, saj res. Na tem forumu pa res vsak dan nekaj novega izveš. :D

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2012, 19:22

Narobe si me razumel! Govorim,da jaz nisem imel ala Buco varijante in ne da je Bombnik...
Tudi Barosso sem imel ampak še vedno trdim,da to niso motorji za teren,kakšnega mi vozimo. Drugače pa bi res bila zanimiva primerjava na SXC progi med Bombnikom in Ktm-om.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Apr 2012, 19:22

BIF napisal/-a:...na nobenem tekmovanju ne vidim teh "Bombnikov"! Na nobenem Cross-country-ju ne pri nas in ne v tujini
=; =; =;

http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4402
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3517
http://www.youtube.com/watch?v=ePe_-iOpj6s

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 17 Apr 2012, 19:39

In največji poznavalci so tisti, ki omenjene štirikolesnike poznajo le iz slik...

=D>

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2012, 20:14

Ni problema fantje! Mirno živite naprej svoje sanje! B-52 in ostala "letala" so zakon...pri Ktm-u pa sestavljajo Tomose!
Verjetno svizci res zavijajo čokolade =D>
V soboto pa si pridite pogledat "Tomose"...."letal" namreč ne bo....čudno :-k
...aja...gre za SXC dirko...ne cestno povorko!

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 17 Apr 2012, 20:33

Res škoda, da nimam kokic. Bi prav pasale zraven te burleske... Eni ste res hujši kot otroci.

Tudi z SMC-jem se da odpeljati SXC dirko, če je treba. Edini resni hendikep je vzmetenje. Si upam it stavit, da bi z SMC-jem odpeljal dirko vsaj na 90% kot sem jo z LTR-jem.

Valjda da nekdo, ki se primarno ukvarja z dirkanjem oz. se večinoma preganja po kros progah in offroadu, ne bo šel kupit SMC-ja. Saj niti ni zato namenjen. Je pa idealen za na cesto in makedam, kjer poseka vse ostale quade renomiranih znamk od YFZ450R, LTR450, DS450 in KTM-om SX505 na čelu. Kdor se primarno vozi cesta & makedam in gre kupit KTM-a je ali totalni debil, ki gleda samo na znamko, ali pa nekdo, ki ima dovolj oz. preveč denarja, da si lahko privošči drago vzdrževanje.

LT-R 450

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 17 Apr 2012, 20:39

Morski si me prehitel. Sem hotel napisat da je KTM lih tolk za na asfalt, kot je SMC za na progo. Pogojno in s popravki...

So pa sklopi, ki so bolj obremenjeni med dirkami v večini aftermarket tudi pri renomiranih znamkah.

S tako opremljenim kot je moj si vedno upam zapeljati po progi, matematično pa mi je še vedno cenejši (z vsemi dodatki in izpoljšavami) kot R700, ki je moja predraga sanjska deklica, ki bi izpolnjevala vse moje potrebe.

Ampak jasno, to je moje mnenje, ki kot amater nimam kaj početi v tekmovalnem delu in tudi ne razmišljam na tak način.

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 17 Apr 2012, 20:53

Želel pa sem napisati še par besed o imenu bombnik, ki je moja pogruntavščina povzeto po imenu s katerim je moj pokojni prijatelj poimenoval svojo Hondo XX Blackbird - bombnik na cesti. Zdel se mi je in še vedno se mi zdi prava prispodoba RAM-u, pa še spomni me nanj.

Nikakor pa to ne pomeni zanesljiv kot Honda, ali pa primeren za offroad kot XX

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 17 Apr 2012, 21:20

Z NAVADNE BILANCE NA DRKANJE KJE KDO KOGA LAHKO PREHITI :?: :?: tako kot zadnic eden indijanec da quadi niso za na cesto :?: :?: zaradi takih se raje vozim sam in imam mir pred blesavostjo ,ki je zgleda nalezljiva 8) fajn je videt ljudi ,ki razmecejo celo masino od kitajca(ker je nekaj strlo) in se pri sraufanju od veselja se smejijo,se bolj fajn je videt KTM-a na progi kako ga suzuki prehiteva,najlepse pa je videt SMC-ja na cesti v kaki druzbi yamahe nad 500ccm ;) :lol: :lol: :lol: :lol: Vprasanje ;a ni eden z Smc-jem 4000km tunizije dol vdaril kao offroad :?: :?: eh nic sem slisal ,da se mi je v cilinder SATAN naselil in bom ju3 kar z KITAJCEM smc-jem probal hudica ven spravit :haha :haha :haha javim rezultat ;) :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 17 Apr 2012, 21:38

Pa še kako piko(.) najdi pa bo super. :)

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 17 Apr 2012, 21:40

Jam napisal/-a:Pa še kako piko(.) najdi pa bo super. :)
iscem in nasel 3 ... ;) :haha :haha :dober

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 17 Apr 2012, 22:16

Preden sem začel pisat prvi post sem vedel,da bo doktor napisal roman...
Ne rečem,da je kdo nor ampak nekateri res niste pametni.
Potrebno pa je razjasniti nekaj:za mene in moje kolege pomeni tura,da se na njej naredi kr nekaj kilometrov.Ko se bomo začeli zanimat za potapljanje in "ritje" na majhnih območjih bomo pa nabavili drugačne mopede,ki so zato tudi namenjeni.Do takrat bi pa prosil,da nespodobne in otročje komentarje zadržite za sebe ali pa jih uporabite v temah,ki so namenjene za vas.
No vzdevka tomos si pa nisem izmislil jaz,slišal sem ga od treh ljudi,ki so si lastili te vrhunske avstrijske stroje.
Na ramih pa je bolje,da ne zamenjamo gum in kakšnega zobnika,ker smo že zdaj predivji.Pa ne zato,ker bi mi bili hitri ampak zato,da drugi vidijo kako so počasni :twisted:

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 18 Apr 2012, 00:16

Ste pa cel kres zakurili... no da še jaz vržem poleno na ogenj da bo bolj gorelo ;).

Vsekakor je KTM boljši za tekmovanje če ne celo najboljši saj je narejen za to, ima boljše vzmetenje in tudi podvozje je temu primerno, seveda je treba k temu primerno prišeti tudi zlatarsko vzdrževanje motorja, kar ničesar od naštetega pri RAM-u ni, se pa KTM na cesti nikakor ne more primerjati z RAM-om (s tem mislim o vzdržljivosti motorja).

Če gledamo celoto bo KTM-u prej motor izgubil dušo kot podvozje, pri RAM-u pa obratno, se pa pri cesni in makedamski upoarbi pri RAMu ni za bati za podvozje.

Ker pa velika večina uporabnikov po forumu uporabljajo svoje male dirkalnike za cesto in tudi sprašujejo kaj se bolj splača kupiti za ta namen, je pri vsem tem RAM v izredno veliki prednosti pred KTM-om saj je tudi cena neprimerno nižja, da o vzdrževanju ne govorimo, sama zmogljivost RAM-a je pa nedvomno v samem vrhu (malokdo se bo našel ki mu moč na RAMu ne bo dovolj in ki bo iskal več moči, za večino je to, to). In da ne pozabim, zaenkrat ni bil še noben motor na RAM-ih v okvari.

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 18 Apr 2012, 11:30

da nebom jaz kakega zobnika menjal! nazadnje sem ga pa res na tomosu, končna je bila, pospeški pa v garaži... zato raje cvt pa imam oboje :twisted: =D>

Se vidimo v Lembergu in kakšno podebatiramo! :)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 18 Apr 2012, 12:54

Kaj pa konkretna primerjava med RAM 520 in Apache 450 Supermoto?

Apača imam naročenega;čez cca. 3 tedne bi naj bil doma;je pa bil RAM 520 opcija...ampak me vizualno nekako ni prepričal napram Apaču.Pretehtal je izgled,2-letna garancija,nekaj nižja cena...se pa strinjam da ima RAM noter bolj preizkušen agregat;me pa zanima eventualna izkušnja koga,ki je imel priliko vozit oba!

lp tdk

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 18 Apr 2012, 13:53

res mal offtopic ,ampak mi ne da mira..
grofmontek:kaj teb ni jasno da tomos zravn mešaš,pa ga obravnavaš kot sranje...a ne veš da so bili svoj cajt najboljši mopedi na svetu...
pa še vedno jih vidimo na cesti ,mar ne .

brez zamer pa LP

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 18 Apr 2012, 15:20

To se tudi jaz strinjam, TOMOS smo si ponavadi sami natunal da so crkavali, drugače pa bi rad videl recimo 30let star katerikoli štirikolesni, ki bo ohranjen in delujoč tako kot TOMOS.
Mislim pa da je čas da zaključimo to debato, ker ne bomo nikamor prišli.
Vsak naj vozi tisto kar lahko, kar izpolnjuje njegova pričakovanja, tako denarna kot še ostala. Ostalo so samo še detajli...

TDK - kar se pa tiče primerjave Apacha in SMC, pa ti lahko povem, da sta oba zelo podobna tajvanska izdelka s svojimi muhami na podvozju, in okvirju, ki pa so rešljive z minimalnimi vložki.
Glavni razliki sta kot si že sam videl - obliki in pa vozne lastnosti.
Apacha lahko primerjam z LTZ 400, tako po moči, kot po končni hitrosti, RAM pa je kar nekaj hitrejši in močnejši s precej več navora.
Drugače pa ne fališ ne pri enem in ne pri drugem. Kar pa se zanesljivosti agregatov tiče je pa RAM z 40k prevoženimi in brez okvar, za Hyusungove agregate naj pa nekdo drug pove, kje so nam znani maksimumi.

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 18 Apr 2012, 17:42

Se oproščam,če sem v svoji nevednosti koga razjezil! #-o Tak je bil tudi moj namen! =D> (saj veste z kom se družim)

Drugače se pa itak nič drugega ne piše kot:prosim za nasvet,ali pozna gdo..., ... :?

In sedaj vemo nekaj novega ... :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Apr 2012, 18:44

Jure napisal/-a: za Hyusungove agregate naj pa nekdo drug pove
Ni kaj dodati oz je treba priznati, zaenkrat vse OK, sem pa prepričan, da je tistih fudji-subarujevih 50 ccm manjko, ki ga pogrešajo lastniki Hyosungov. Skoraj tako, kot lastniki fudji-subarujev pogrešajo "zmahanih" 150 ccm :twisted:

Končne hitrosti, vodljivost, vzdržljivost in nevarnosti pa so pri vseh (smc, suzuki, apache, raptor, ktm, baja itd...) že čez razumno mejo :k: tako, da pri nakupu velja samo še vizuelni pogled, denarnica in malenkostne razlike, ki odgovarjajo vsakemu posamezniku. Visoko nad vsemi (cena, zmogljivost itd..) pa je zaenkrat E- ATV.

Odgovori