dodatno vprašanje

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
V8bencin
Začetnik
Reactions:

dodatno vprašanje

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 18 Feb 2008, 22:02

Oj, poznavalci! še eno začetniško vprašanje? Katera država je proizvajalka POLARISA? Kaj menite o Polarisu Phoenix, katerih je nekaj na netu po ceni nekaj pod 3000€? Kako je s kvaliteto? Mi lahko še prosim svetujete, če bi kateri od "kitajcev" zdržal bolj umirjeno vožnjo brez divjanja v razredu do2000€? Vem, da so vprašanja amaterska, a skušajte razumeti zagrizenega offroaderja, a brez izkušenj s quadi. Ne bi rad že na začetku žrtvoval velikih denarjev, obenem pa bi želel kolikortoliko zanesljiv stroj! Leto izdelave mi ni pomembno, želja pa je registracija in to za 2 osebi! na pomoč!!!!!! hvala lepa

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: dodatno vprašanje

Odgovor Napisal/-a brinovc » 18 Feb 2008, 23:05

V8bencin napisal/-a: zdržal bolj umirjeno vožnjo brez divjanja v razredu do2000€? Vem, da so vprašanja amaterska, a skušajte razumeti zagrizenega offroaderja, a brez izkušenj s quadi.
Tule mi pa nekaj ne gre skupaj.
Zagrizenega offroaderja, ki bi se vozil z zaprto adrenalinsko pipico najbrž v praksi ni.

Lahko sem pa tudi v zmoti.

LP!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: dodatno vprašanje

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Feb 2008, 23:18

V8bencin napisal/-a: Katera država je proizvajalka POLARISA?
Made in Taivan. Kar ne pomeni, da je slabo, vendar Phoenix bo odločno pre-malo za začetek. Omisli si vsaj rabljenega Kymco-ta, Sym-a, E-Tona, Barosso, Adlya. Vse se da dobiti rabljeno za dokaj ugodno ceno so registrirani za dva in že dobro preizkušeni od mnogih članov tega foruma.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 19 Feb 2008, 06:27

Za ta denar (2700) dobiš novega New Force 250cc avtomatik z 12 mesečno garancijo, homologacijo, registracijo za dva. Jaz mislim, da je bolje kupiti nov motor z garancijo kot rabljenega, ker nikoli ne veš kaj dobiš.
Ti motorji se kupujejo 99% za off road užitke pa si potem predstavljaj materiale po enem letu ali dveh posebno če ga je nekdo priganjal do skrajnosti.
Jaz sem imel New Force 250 pol leta in razen, da sem izgubil dva vijaka nisem imel nobenih težav(zdaj imam 500 kubičnega).Motor je made in Taiwan.
Prodajalec za te motorje je v Ljubečni pri Celju in ima tudi servis.
Oglas imaš na avtonetu.
Lp! in dober naku in obilo užitkov v vožnji!

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik-Stahovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 07:11

Jaz prodam sym track runner200 po zelo ugodni ceni,več na www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=1763197.
Nikoli vožen po kakšni kross progi ali podobno.

When you can have an Apache - why would you settle for anything less? :lol:

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 19 Feb 2008, 10:21

Pozdravljen V8bencin!

Polaris-a Phoenix-a sem imel in ti ga odsvetujem. Polega tega da ni niti približno zmogljiv (max 65 km/h :? ) je povrhu še nekvaliteten, čeprav je Polaris, zato se ga raje izogibaj...
Jaz bi ti izmed tistih, ki jih je naštel Jaka najbolj priporočal Adly-a. Glede na to, da si bolj adrenalinski voznik, bo rabljen Adly največ zmogljivosti za ta denar (cca 3000 :eur ). Njegov motor je skoraj identičen tistim,ki so jih nekoč uporabljale Hondine kroske in je hitrejši od Phoenix-a za celih 30km/h.Pospeški so v primerjavi s Kymcom 300 občutno boljši (malce tudi zaradi ročnega menjalnika), da od 250 razreda sploh ne omenjam. Poleg tega pa je izredno vzdržljiv, saj ima eden izmed članov tega foruma letnik 2006 Adly-a, z več kot 8000 km, ki je bil vsaj 6000 kilometrov neprestano priganjan do skrajnosti pa še zmeraj vse deluje B.P in je z njim zelo zadovoljen.Tudi moj (bivši) Adly je povsem brezhiben po dveh in pol sezonah uporabe in ga lahko prideš tudi pogledat v živo da boš videl,da je res kot nov(zato ga tudi ne prodajamo :lol: ). Zato ne jemlji preveč zares zgornjih postov o vzdržjivosti rabljenih 4ciklov, ki jih pišejo žal tisti, ki stvari sploh ne poznajo... :roll:
Se pa strinjam, da bo pri rabljenem 4ciklu le potrebno malce več previdnosti...

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 10:30

Kaj pa je narobe z kvaliteto in vzdržljivostjo sym-a?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Feb 2008, 11:08

[quote="strugar1"] Jaz mislim, da je bolje kupiti nov motor z garancijo kot rabljenega, ker nikoli ne veš kaj dobiš.
quote]

Se ne strinjam. Mnogi člani obeh forumov se hudičevo dobro poznamo in ve se, čigav ATV je kako in kje vožen. In nekateri ATV-ji niso videli niti makadama itd...tako, da se prav dobro ve, kaj dobiš.
Je pa vedno lepo, ko imaš pod ritjo nov moped !

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 19 Feb 2008, 11:54

SEBA je napisal:
Kaj pa je narobe z kvaliteto in vzdržljivostjo sym-a?
S kvaliteto in vzdržljivostjo Sym-a ni prav nič narobe. Sym je eden izmed najbolj opevanih 4ciklov na tem forumu, kar se kvalitete tiče. ;) Toda glede na to kakšne želje je izrazil V8bencin, mislim, da bi mu bilo 200ccm kmalu premalo...

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 12:59

O polarisu tudi jaz nisem slišal nič dobrega.
Od kitajcev ne verjamem, da ti ga bo kdo svetoval tudi za "umirjeno vožnjo".
Sploh pa ,zakaj bi kupoval kitajca za 2000€,če dobiš za 350€ več preverjen atv,homologiran in reg.za dva.

Uporabniški avatar
Gibbs
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Gibbs » 19 Feb 2008, 13:13

Neki poceni stvari ni treba kupovat. Rajši rabljeno pa preverjeno z strani naših članov.

V8bencin
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 19 Feb 2008, 15:57

Najprej vam vsem 100 krat hvala. Seba, v katerem kraju se nahajaš? Na nek način se zelo strinjam s Quadoidom, da mi bo kmalu premalo, a mogoče bi pa bilo za začetek le dovolj!? Saj upam, da ga je v takem primeru možno z doplačilom menjati za močnejšega. Kaj menite vi? Res ,da sem imel doslej od terencev 2 leti Blazerja 5.7, potem pa še 2 leti Broncota 5.8 in iz tega sledi, da ima Quadoid prav. A vseeno želim začeti s pametjo. Ponovno prosim za mnenja, ker že "padam not". Aja, ker menim, da ste vsi še zelo mladi, upoštevajte dejstvo, da šibam v 40. leto. Sem pa čisto obseden z bencinom, tako da ob sobotah še kosilnico zalaufam z veseljem. Toliko o meni, da boste vsaj približno vedeli s kom komunicirate. Hvala!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Feb 2008, 16:11

Če misliš menjati staro za novo ne vem, če bi šlo.Že tako ali drugače je ponudba rabljenih ATV-jev večja od nakupov ( večina jih prodaja ravno zato, ker so spoznali, da jim je v 14 dneh moped postal pre-švoh). Tako se je dogajalo tudi nam in moja izkušnja (sem že v 45 letu), letno prevozim okoli 12-14.000 km (ne samo po asfaltu in makadamu), kupi močnejši moped, z katerim boš zadovoljen vsaj dve leti oz. nič pod 250 ccm. Mopedi z manjšo kubikaturo se vse težje prodajajo, kot si opazil se nekateri kar precej ponujajo in matrajo z oglaševanjem.

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 16:46

Nahajam se v Kamniku,kar se moči tiče jo bo vedno premalo,kot si že sam ugotovil pri avtomobilih.Za nedeljska potepanja oz.umirjeno vožnjo ti bo sym za začetek dovolj.Če nočeš žrtvovati veliko evrov,mislim da je moja ponudba zelo ugodna kar se tiče razmerja kvaliteta/cena.

When you can have an Apache - why would you settle for anything less? :lol:

V8bencin
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 19 Feb 2008, 16:50

Jaka hvala. kje naj še iščem rabljene mopede, saj na a-netu ravno teh znamk, ki mi jih vsi navajate, ni prav veliko? Vsi omenjate Wbc. Ali bi bilo pametno, da se najprej odpeljem tja? Kot omenjate, jim zaupate. Ali prodajajo tudi rabljene? Pa še to: berem veliko polemik glede izpita. Ali so vsi ATV-ji vozni z B-kategorijo??? Bom za dobra 2 jurja našel kaj primernega?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 19 Feb 2008, 17:32

Prav veliko jih tudi zasledil nebo,saj jih lastniki prodajo le če jim postanejo "prešvoh". WBC-ju zaupamo,ker še nihče ni imel niti najmanjšega problema z njim (ostalo o prijaznosti in pomoči pa tako že veš).
Vse štirikolesnike se vozi z "B" kategorijo.Če ima pa Boštjan (WBC)kaj rabljenega,ali pozna katerega lastnika,pa vprašaj na številko,ki jo imaš pod prvo sliko na vrhu foruma. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 19 Feb 2008, 17:51

@V8bencin:
Ja tudi ostali nismo tako zelo mladi, čeprav bo bedarijah, ki jih spuščamo v svojih postih verjetno delujemo... :lol: :lol:
Nekaj rabljenih 4ciklov pri WBC-ju prav gotovo imajo (SMC captian in SMC jumbo), vendar nista v tvojem cenovnem razredu.Jaz ti predlagam, da se kljub temu tam oglasiš, če ne zaradi drugega že zato, da mogoče katerega izmed modelov preizkusiš in vidiš kaj ti je sploh všeč in kaj ne.Tako se boš lažje odločil. Boštjan je zelo ustrežljiv, pa tudi če boš lepo prosil katerega izmed članov foruma za kakšen "test drive" boš verjetno dobil pozitiven odgovor, pod pogojem, da mu seveda ne boš popolnoma uničil quad... :roll: :lol:
Kar pa se tvoje omejitve tiče na 2000 EUR, ti jaz toplo priporočam, da to omejitev dvigneš še za 1000 EUR. Raje še malce počakaj, da se denar nabere, tako kot to storimo tudi ostali. Tako boš lahko dobil rabljen quad, ki je hkrati zmogljiv in zanesljiv, ali pa boš raje izbral novo Barosso 170, ki je kljub svoji kubikaži precej zmogljiva.Vsekakor pa ti ne bo žal, da si denar vrgel stran.Odločitev pa je vsekakor tvoja....

P.S:Eden izmed Adly-ev se prodaja tukaj, toda ne poznam lastnika, zato ničesar ne garantiram:http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t=2138

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 19 Feb 2008, 19:15

V8bencin napisal/-a: Vsi omenjate Wbc. Ali bi bilo pametno, da se najprej odpeljem tja? Kot omenjate, jim zaupate.
Le pojdi do Boštjana, ti bo dal za preizkus tak ali drugačen moped, če ga ne boš dobil drugje. Predvsem boš ugotovil, kaj ti leži - avtomatik ali navadni menjalnik. Razlika je pomembna. WBC ti pa tudi jaz svetujem iz lastnih zelo pozitivnih izkušenj. Za katerokoli znamko ki jih prodajajo se boš morda odločil ne moreš zgrešiti. Seveda pa če imaš možnost preizkusi tudi kaj iz China ponudbe (ni v WBC ponudbi), boš potem res prepričan zakaj taki nasveti v prejšnjih prispevkih.. Pa dober nakup!

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 19:36

Nekaj rabljenih 4ciklov pri WBC-ju prav gotovo imajo (SMC captian in SMC jumbo)
Od jutri naprej je eden manj :lol: :lol:
Zadnjič spremenil SEBA, dne 19 Feb 2008, 19:42, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 19 Feb 2008, 20:00

Če bi te pa zanimala malenkost dražja zverina, je naprodaj SMC Captain, ki je dodobra preizkušen tudi v offroad diviziji, konji ti pa tudi ne bodo tako hitro pošli.
Več informacij na PM.
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1837154

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

V8bencin
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 19 Feb 2008, 20:54

Seba! Ali je tvoj stroj prodan? Ponovno hvala vsem. Bom upošteval vaše predloge. Še naprej pa bom vesel vseh vaših mnenj, predlogov in izkušenj!

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 19 Feb 2008, 21:04

Ne še.

mudracer
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mudracer » 19 Feb 2008, 21:38

Zdravo! Rad bi popravil Jakov odgovor,Polaris se izdeluje v ZDA. proizvaja pa tudi,motorne sanke , sam pa vozim Predatorja500.Je pa res da se prodajajo pri nas ponaredki(made in Taivan), ki pa res niso neke kvalitete!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Feb 2008, 21:44

mudracer napisal/-a:Zdravo! Rad bi popravil Jakov odgovor,Polaris se izdeluje v ZDA.
Kakor koli me boš popravljal (sicer se strinjam, da Polarise izdelujejo v Ameriki-sem par dni nazaj naročil njihov ATV) bom še vedno vztrajal, da Polarisovega Phoenixa izdelujejo na Taiwanu.
Tudi Can-am DS 250 izdelujejo na Taiwanu, čeprav je matična tovarna v Kanadi.
Ponaredki oz. izdelki made in Taiwan so proti izdelkom made in China za razred boljši.Tukaj je potrebno narediti oz.omeniti razliko.
Bilo pa bi se zelo dobro prej pozanimati o določenih izdelkih, njihovi kvaliteti itd...preden se spusti kakšne klobase na dan.
In če te zanima-tudi v Predatorju boš našel nekaj vgrajenih delov z oznako TGB.Žal te bom moral razočarati-narejeni so na Taiwanu.Pa zaredi tega ni tvoj Predator tako slab, ker ima vgrajene dele made in Taiwan ali pač ???

mudracer
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mudracer » 19 Feb 2008, 22:47

Imaš prav Jaka, izdelovali so jih pri podjetju AEON ,če pa sem si pravilno prebral je bil to model 2005.Kako pa je z novejšimi modeli pa ne vem .

Odgovori