Homologacija za Yamaha Kodiak 400 4x4

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
kernik29
Začetnik
Reactions:
Kraj: Slovenj Gradec

Homologacija za Yamaha Kodiak 400 4x4

Odgovor Napisal/-a kernik29 » 04 Okt 2008, 12:22

Živjo. Sem bol nov na forumu, vendar že nekaj časa prebiram vaše objave o teh in onih zadevah, in ugotovil sem da imate nekateri kar veliko izkušenj. Zato prosim za pomoč.
Zanima pa me naslednje: Imam YAMAHO KODIAKA 400 , z 4x4 pogonom. Motorja se na slovenskem trgu ni dalo kupiti, saj je delan za Nemški trg in tudi pripeljan od tam. V Nemčiji pa je bil normalno registriran, ter ima tudi vse originalno narejeno ( smerniki, ogledala ,....). Imam tudi neke nemške papirje ter prepis. Zanima pa me, ali je dovolj, da peljem motor na servis, za katerega vem, da izdajajo tudi homologacije, le to pridobim in peljem na registracijo?* Kako pa poštimaš papirje na občini?* Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Okt 2008, 12:37

Here we go again.... malo denarja, malo muzike pravi pregovor. Pri nakupu bi bilo potrebno odšteti kakega tisočaka več, pa bi bila Yamaha s COC dokumentom, na osnovi katerega se pridobi slovenska homologacija. Ker tega ni, ne bo niti homologacije.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 04 Okt 2008, 14:12

In spet bo glupa država ob kupček denarja, ATV pa v gozdu...

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 04 Okt 2008, 15:49

No, pa vseeno poglej če ni med papirji kakšen dokument z COC oznakami.

:lokostrelec

Uporabniški avatar
kernik29
Začetnik
Reactions:
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a kernik29 » 04 Okt 2008, 18:24

A tako je to. Ja pogledel sem med papirje pa sem našel nekekšno evropsko prometno dovoljenje ( dva dela, zelenkaste barve ), pa še neki TUV obrazec, ne katerih je še kr nekih podatkov o motorju. Drgač bo pa treba neki ukrenit. Sem pa že študiral, da bi si sposodo CF-moto-nove papirje, ker ga ma en kolega. Pa ne vem... :oops:

Odgovori