Pozdravljeni.
Po daljšem času (nekaj mesecev) sem ponovno vžgal mxu 300 pred tem pa ugotovil, da je nekdo pustil vse štiri smernike prižgane kar je izpraznilo akumulator.
Vžgal sem ga ročno. Po nekih 10 minutah sem dodal gas in motor je crknil. Ko sem ponovno obrnil ključ je bilo očitno, da je napetost na akumulatorju še nižja kot pred prvim vžigom (na števcu se ni zgodilo nič).
Motor ni hotel več vžgati niti ročno. Mislil sem, da noče vžgati ,ker je napetost v akumulatorju prenizka. Ker je akumulator 12V sem ga priklopil na avtomobilski 12V akumulator in nekajkrat poskušal vžgati (elektronski vžig), motor ni vžgal, nato pa se je pričelo kaditi iz CDI enote.
Zanima me kako je to mogoče, da pred tem ni pregorela nobena varovalka, oz. ali je možno da je bilo že pred tem kaj narobe z cdi enoto?
Kaj se bo zgodilo z novo cdi enoto?
Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?
kymco mxu 300 cdi težave
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: brežice
- Kontakt:
Pozdravljen,no moram povedat ,da se je kolegu lani enako zgodilo na sym-u 300,odpravljala sma se na vožnjo in motor ni hotel vžgat,kaj ja hitrejše kot priklop z kabli na avto in probala vžgat,motor je vžgal,odstranim kable, potem(par sekund) se je pa začelo kaditi iz cdi-ja ki je pregorel.Tako da odsvetujem vžiganje z pomočjo avtomobilskega akumolatorja,glede polaritet,jih pa sigurno nisma zamenjala.Kolega nabavil novi cdi+ novi aku in še danes lepo prede.magoslo napisal/-a:da nisi ti slučajno malo narobe obrnil polaritete drugega akumulatorja