Čelade v Lidl-u

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

Čelade v Lidl-u

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 24 Feb 2012, 17:16

:lol:
LP
Zadnjič spremenil strugar1, dne 28 Feb 2012, 08:54, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Čelade v Lidl-u

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Feb 2012, 17:57

strugar1 napisal/-a: Jaz imam isto že dve leti in je super. :lol:
LP
Dobro jutro. Tebe skoraj dve leti že ni na forumu. :mrgreen:

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a galu » 24 Feb 2012, 18:37

Pozdravljen, lepo da si se oglasil po dolgem času...

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 24 Feb 2012, 19:13

Ja res je...ni duha ni sluha od tebe Strugar....sicer sem si jaz kupil preklopno čelado v Lidlu za 60 eu....dobra zadeva ;)
Za 40 eu je navadna čelada za skuterje...malce si se uštel :)))

Strugar a si CF prodal? A že imaš novega ali si končal z štirikolesnikom?

Street Fighter Quad Team Slovenia

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 25 Feb 2012, 09:04

Zdravo vsem. CF je šel od hiše. Trenutno nimam motorja zaradi zdravstvenih težav (hrbtenica), me pa že zelo mika glede na vreme. LP :whistle:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 25 Feb 2012, 11:27

Ne se hecat z celadami z lidla, saj se gre za varnost glave. Ne dolgo nazaj so delali v motomagazinu primerjave celad in so bile skoraj vse nizkocenovne celade oznacene za smrtno nevarne, ker glavo poskoduje dejansko lupina celade.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 25 Feb 2012, 14:17

strugar1 napisal/-a:Zdravo vsem. CF je šel od hiše. Trenutno nimam motorja zaradi zdravstvenih težav (hrbtenica), me pa že zelo mika glede na vreme. LP :whistle:
Kaj pa imaš v mislih...CF x8 :mrgreen: ?

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 25 Feb 2012, 16:06

X8? A se hecaš? Kdo bo pa dal 9k :eur za CF? Jaz sigurno ne!

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 25 Feb 2012, 16:12

strugar1 napisal/-a:X8? A se hecaš? Kdo bo pa dal 9k :eur za CF? Jaz sigurno ne!
Hehehe hec.....kaj pa imaš v mislih?

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 27 Feb 2012, 12:48

strugar1 napisal/-a:Če kdo ni videl v Lidlu imajo preklopne čelade za 40 evr. Jaz imam isto že dve leti in je super. :lol:
LP
O pozdravljen kolega. Sm šov pogledat čelado mam pa tud ta v lidlu ni tako slaba. sem pa kupiv dežni kombinizon 22 :eur res smešno nizka cena glede na to da se po dežju ne vozim ne vem kaj te pa včasih ulovi kaka ploha.

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 27 Feb 2012, 15:31

freshslo napisal/-a:Ne se hecat z celadami z lidla, saj se gre za varnost glave. Ne dolgo nazaj so delali v motomagazinu primerjave celad in so bile skoraj vse nizkocenovne celade oznacene za smrtno nevarne, ker glavo poskoduje dejansko lupina celade.
Mislim, da ima freshlo prav. Veliko od nas, da kar nekaj denarja za 4-kolesnik za čelado pa nam je vseeno oz. kupimo slabšo kakovost samo, da jo imamo...tudi jaz sem podoben :mrgreen: ...čeprav, če pogledaš logično :-k ti čelada ne bo dosti pomagala ob hujšem trku ali, če 4-kolesnik prileti nate in ne gre za kake hude hitrosti...lahko se ti čelada odpne zaradi sile pa če imaš še tako dobro čelado ti ne pomaga, ker ti bo padla dol z glave...sam imam čelado medhead in sem z njo čisto zadovoljen tako ali tako dela za Louis te čelade znamka, ki jo vsi poznamo :whistle:
Mislim, da je najbolje, če si kupiš dobro čelado za sprejemljivo ceno :D

Ni važno KAJ voziš, važno je KAKO voziš :)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 27 Feb 2012, 15:58

Dobra in prava oprema = varna oprema.

Meni je pred časom kvalitetna želva rešila hrbtenico, ker mi je grizz pristal na njej.
Nauk zgodbe: vsaj jaz nikoli več po tako strmih bregih [-X

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 27 Feb 2012, 16:51

brinovc napisal/-a:Dobra in prava oprema = varna oprema.

Meni je pred časom kvalitetna želva rešila hrbtenico, ker mi je grizz pristal na njej.
Nauk zgodbe: vsaj jaz nikoli več po tako strmih bregih [-X

LP!
Ali je samo padel ali ti je ostal gor?
Če ostane tak težek atv na tebi lahko ostaneš še brez zraka :(

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 27 Feb 2012, 16:55

Res si imel srečo...hrbtenica je pa le hrbtenica :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Feb 2012, 19:39

QUADY napisal/-a:
freshslo napisal/-a:Ne se hecat z celadami z lidla, saj se gre za varnost glave. Ne dolgo nazaj so delali v motomagazinu primerjave celad in so bile skoraj vse nizkocenovne celade oznacene za smrtno nevarne, ker glavo poskoduje dejansko lupina celade.
Mislim, da ima freshlo prav. Veliko od nas, da kar nekaj denarja za 4-kolesnik za čelado pa nam je vseeno oz. kupimo slabšo kakovost samo, da jo imamo...tudi jaz sem podoben :mrgreen: ...čeprav, če pogledaš logično :-k ti čelada ne bo dosti pomagala ob hujšem trku ali, če 4-kolesnik prileti nate in ne gre za kake hude hitrosti...lahko se ti čelada odpne zaradi sile pa če imaš še tako dobro čelado ti ne pomaga, ker ti bo padla dol z glave...sam imam čelado medhead in sem z njo čisto zadovoljen tako ali tako dela za Louis te čelade znamka, ki jo vsi poznamo :whistle:
Ne govori neumnosti, da celada ne pomaga ob trku ali ce 4 cikel pade nate ! Pomisl kaj se zgodi, ce ti 300kg pade na glavo ali na celado ;) Verjetno bo z Lidlovo res vseeno, z kaksno boljso pa definitivno ne bo !

Ce izberes pravo velikost celade in boljso kvaliteto, ki uporablja dvojni D zapore ti ne bo padla iz glave. Pa ne mi zdej naprej vrzt nesreco SuperSica.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Feb 2012, 19:42

freshslo napisal/-a: Pomisl kaj se zgodi, ce ti 300kg pade na glavo ali na celado
Mogoče pa mu je že. 8-[

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Feb 2012, 20:52

@quady Ali je samo padel ali ti je ostal gor?
Če ostane tak težek atv na tebi lahko ostaneš še brez zraka

Dvakrat sem imel ATV na sebi in verjami,da če imaš še cele kosti ne boš vedel,kdaj si ga dvignil iz sebe-takrat imaš čudežno moč! :ANAL:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 27 Feb 2012, 21:40

lakl napisal/-a:@quady Ali je samo padel ali ti je ostal gor?
Če ostane tak težek atv na tebi lahko ostaneš še brez zraka

Dvakrat sem imel ATV na sebi in verjami,da če imaš še cele kosti ne boš vedel,kdaj si ga dvignil iz sebe-takrat imaš čudežno moč! :ANAL:
Se strinjam!
Sicer so mi kolegi takoj pomagali medveda odstraniti iz mene, tako da težav z zrakom ni bilo. Štiri vretenca imam pa itak od že prejšnjih poškodb razsuta, tako da ne bi bilo zame nič novega zopet pol leta v viteškem oklepu preživet.
Čudežna moč se mi je pojavila, ko sem se zvrnil z popolnoma novim kolegovim BRP-jem 650 max na progi na Vogrskem. Še danes ne vem kako, toda nazaj na kolesa sem ga obrnil, kot da je iz stiroporja. Še največ zaradi ihte.
Čelado imam Nolanko N 52 na dvojni D zapenjanje.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Feb 2012, 22:07

Kam lahko udarimo vemo.

Slika

Kako dobra je Lidlova čelada ne vemo. Udobnost izgled itd..ne šteje.

Slika

Nizkocenovna zaščitna orema, povdarjam zaščitna, ki ima seveda svoj namen je v primeru Lidlovih, Hoferjevih itd... je enaka zaščiti kot na tej sliki

Slika

darkside
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darkside » 28 Feb 2012, 00:12

tudi jaz se strinjam z uporabnikom freshslo. Enak primer je pri uporabnikih iPhona. Ni jih problem dati 700 eur ali več za telefon, prekleto preveč jim je pa kakšen 1 eur dati za aplikacijo/igro ki jim je všeč.

sicer pa pri čeladah se gre za varnost glave in ne za to samo da jo imaš. Slaba čelada je lahko enako oz. slebše kot nič :D

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 28 Feb 2012, 13:16

Pa ne obstaja kak varnostni standart pri čeladah, da sploh grejo v prodajo ? Sam sicer nisem odštel 1keur za čelado, sem pa izbral nek srednji rang... Sem kot prvo čelado kupil noname za 50eur in ni primerjave že v udobju čelade vs nolan :twisted:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 28 Feb 2012, 14:11

Zadnje čase vse več kupujem v Hofru in Lidlu. Ugotovil sem namreč,da ni samo cenejši od Mercatorja, Spara, ali Tuša .Ampak je večina izdelkov vsaj enakovrednih ,če ne kvalitetnejših. (pozor tu je govora predvsem o prehrambenih artiklih)

Če pa že govorimo o lidlovi čeladi, pa verjamem, da bi točno taka v kaki trgovini z moto opremo bila vsaj enkrat dražja.

Drugače bi pa rekel takole..- ČELADO NA GLAVO IN PAMET V GLAVO -

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 28 Feb 2012, 14:50

lakl napisal/-a:
Dvakrat sem imel ATV na sebi.....
in to v istem dnevu :D :D :D , no razmak 24 ur:)

Ko smo pa pri čeladah.....a je kdo od nas kupil štircikel v Lidlu, Hoferju.......ne vidim razloga, da bi v Lidlu sploh iskal čelado....
Glede na to, da kvalitetna čelada priznanega proizvajalca (jih je več..) z dvojnim D zapiranjem in vsemi A-testi stane cca 2-3% vrednosti povprečnega štircikla, res ne vem zakaj bi tukaj šparal. Če imam koga rad in mu privoščim najboljši in navarnejši material, sem to v prvi vrsti sam. In res ne vidim razloga, zakaj bi pri osebni varnosti šparal. Pa naj gre za čelado, hlače, škornje, rokavice, želvo ali kaj drugega.....če imam par jurjev za moped imam pa še teh 500 fičnikov za kvalitetno opremo..... če ne pa kot Bif pravi: palce v roke in gojzare na noge.....
......moje mnenje pač..... :)

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 28 Feb 2012, 15:34

freshslo napisal/-a:
QUADY napisal/-a:
Ne govori neumnosti, da celada ne pomaga ob trku ali ce 4 cikel pade nate ! Pomisl kaj se zgodi, ce ti 300kg pade na glavo ali na celado ;) Verjetno bo z Lidlovo res vseeno, z kaksno boljso pa definitivno ne bo !

Ce izberes pravo velikost celade in boljso kvaliteto, ki uporablja dvojni D zapore ti ne bo padla iz glave. Pa ne mi zdej naprej vrzt nesreco SuperSica.
Mislim, da sva se narobe razumela...če pade nate 4-kolesnk sem mislil da npr. hrbtenico da čelada ne igra vloge potem ti nebo mogla pomagat...čelada že pomaga pri trku, ampak če je ta hud ti nobena čelada ne pomaga...
Glede zapenjanja pa sam uporabljam dvojni D nevem pa kakšnega je uporabljal prijatelj, ki mu je čelada pri trku padla z glave. So me pa pozitivni presenetile čelade Soumy kvaliteta ni nič zlabša kot pri araikah v ceni pa je velka razlika :lol:
Zadnjič spremenil QUADY, dne 28 Feb 2012, 16:15, skupaj popravljeno 1 krat.

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 28 Feb 2012, 15:51

:)
Zadnjič spremenil QUADY, dne 28 Feb 2012, 17:52, skupaj popravljeno 2 krat.

Odgovori