dober in uzdržljiv vitel??
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
no da bo kaj dogajalo na forumu..torej iščem res kvaliteten vitel ki me nebo pustil na cedilu ko ga bom rabil.do sedaj me je varnov vitel vedno izvlekel.in po par vlečenjih motorja je vitel sežgalo.rabil sem ga 5x.3x zase in 2x za prjatle.star pa še ne 2 leti.torej.iščem res kvaliteten vitel ki dejansko potegne toliko kot piše na njem. hvala na odgovorih..
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: dober in uzdržljiv vitel??
Vitel je bil odličen...in bi bil še danes, če bi zajlo imel namotano kot je treba....ali še bolje....sintetiko pa ti ne bo skurilo vitla.
Za tebe je samo Krpan gozdarski vitel...pa še ta za 2x maximalno.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Oj!
Imel 7 let tega: http://milemarker.com/products/pe2-5-es ... etic-rope/ velikokrat potopljen v vodo, v blato...a nikoli odprt. Delal b.p. (z zelo veliko zimskega pluženja) do takrat, ko sta se iz ohišja statorja odlepila 2 magneta. Sem ju nazaj zalepil. Vitelj deluje in je za rezervo.
Je pa tudi potegnil na sneg nasedlega RAV 4. Bolj sem se bal takrat za grizza (da mi ga ven ne spuli) kot pa za vitelj...
Sedaj imam tega: https://www.sportsmansguide.com/product ... ?a=1312964 Še vedno deluje b.p.
Tudi jaz priporočam sintetiko. Jo bom verjetno tudi za Krpana kupil.
LP!
Imel 7 let tega: http://milemarker.com/products/pe2-5-es ... etic-rope/ velikokrat potopljen v vodo, v blato...a nikoli odprt. Delal b.p. (z zelo veliko zimskega pluženja) do takrat, ko sta se iz ohišja statorja odlepila 2 magneta. Sem ju nazaj zalepil. Vitelj deluje in je za rezervo.
Je pa tudi potegnil na sneg nasedlega RAV 4. Bolj sem se bal takrat za grizza (da mi ga ven ne spuli) kot pa za vitelj...
Sedaj imam tega: https://www.sportsmansguide.com/product ... ?a=1312964 Še vedno deluje b.p.
Tudi jaz priporočam sintetiko. Jo bom verjetno tudi za Krpana kupil.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
bif..vitel sem vedno pazil..in zajla je bila vedno lepo navita in namazana..na vitli je zajla kot nova..nikjer prečmekana zaradi grdega navijanja.je bila pa pri zadnji uporabi dokonca odvita in je vlekla motor v breg.zajla se je lepo navijala tako da sama zajla ni nikamor zapenjala..tako da tu je bil zdaj kriv samo vitel.je bil slab. in ja..če bi bla varianta dat na moped kako krpanovo bi jo dal takoj.BIF napisal/-a:Vitel je bil odličen...in bi bil še danes, če bi zajlo imel namotano kot je treba....ali še bolje....sintetiko pa ti ne bo skurilo vitla.
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Tudi sam imam tega kot je imel Lakl. Zaenkrat nimam kaj recti. Me je ze kar nekajkrat iz lepega sranja ven spravil. Pa tudi pluzil sem letos ze z njim. Lp
Ugodna in dokaj dobra rešitev je en navaden škripec, skozi katerega napelješ zajlo in narediš zanko preko škripca nazaj na svoj atv, rezultat tega je sicer samo polovična hitrost vleka, imaš pa DVOJNO moč vitle, torej iz recimo 1400kg vitle preko enega samega škripca prideš na vlečno silo 2800kg. Če te pa to ne potegne ven, potem pa nevem na kaj si nasedel 
Linhai 500 4x4 2016
Imam vitel Kolpin 2500 in sem zelo zadovoljen, nimam kaj rečt za ceno 200 €!
- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Meni je Warn služil 6 let, veliko vleke atv-ja in pluženja pozimi - nikoli problemov.
LP Jevi
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-
cut4ever
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj:: Slovenija
- Kraj: Nova Gorica
Si bom izposodil temo.
Imam 2016 Can-Am 450 L MAX. In kupujem vitel (budget je do 200 eur).
Sam se nagibam k:
- Dragon Winch Highlander 3500 HD - 1588 kg LINK
- Superwinch 1130220 Winch LT3000 ATV 12v LINK
Dragona hvalijo, se pa bojim, da mi ne bi pasal v luknjo. Superwinch pa naj bi bil priznana znamka in delana za Can-Ame.
Ali kdo ve kaj več?
Sam namreč nimam izkušenj ne z vitli, atv pa imam dobre pol leta.
Hvala, Martin
Imam 2016 Can-Am 450 L MAX. In kupujem vitel (budget je do 200 eur).
Sam se nagibam k:
- Dragon Winch Highlander 3500 HD - 1588 kg LINK
- Superwinch 1130220 Winch LT3000 ATV 12v LINK
Dragona hvalijo, se pa bojim, da mi ne bi pasal v luknjo. Superwinch pa naj bi bil priznana znamka in delana za Can-Ame.
Ali kdo ve kaj več?
Sam namreč nimam izkušenj ne z vitli, atv pa imam dobre pol leta.
Hvala, Martin
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Sam imam Superwinch in Warn, zaenkrat oba delata brez tezav. V obeh imam sintetiko iz WISH.COM za par evrov.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
freshslo napisal/-a:Sam imam Superwinch in Warn, zaenkrat oba delata brez tezav. V obeh imam sintetiko iz WISH.COM za par evrov.
Pozdravljen!
Zanima me ali je obvezno treba montirati alu vodilo za sintetično pletenico?
Imam warn vitl in imam namen na wish.com kupiti to sintetiko 6mm x 15 m.
hvala za mnenje
lp
freshslo napisal/-a:Sam imam Superwinch in Warn, zaenkrat oba delata brez tezav. V obeh imam sintetiko iz WISH.COM za par evrov.
Sicer offtopic,pa samo da vprašam na hitro,je ta stran wish.com fejk ali so dejansko stvari toliko ceneje-skoraj ne verjamem.
Artikli iz 300e na 24e in podobno.
Avtorju teme se opravičujem za smetenje.
Hvala za odgovor,lep pozdrav.
to je zgolj trik za privabljanje kupcev. kvaliteta je ceni primerna, stvari so za normalno uporabo čisto okej.
Že od začetka kupujem na wishu in zaenkrat naročil preko 100 artiklov tudi sintetično pletenico... vse dela je pa cena kvaliteti primerna seveda
in ja mam warn vitlo z sintetiko 6x20m.
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
in ja mam warn vitlo z sintetiko 6x20m. Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
še enkrat sprašujem:
hvala in lp
hvala in lp
-
cut4ever
- Začetnik
- Reactions:
OdgovorKart napisal/-a:še enkrat sprašujem:
hvala in lp
Mene je tudi zanimalo. Očitno ni potrebno, je priporočljivo. Obstaja verjetnost, da valjčki uščipnejo in s tem poškodujejo pletenico.
Teoretičen odgovor glede na povezavo.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Jaz bi montiral valjčke, ker je sintetika občutljiva na drgnjenje veliko bolj kot jeklena vrv (zajla). Pred leti mi je zaradi obilice pluženja snega in posledično uporabe vitla za dvig in spust pluga kljub valjčkom sintetika popustila oz. se je strgala na predelu, kjer je tekla po valjčkih.Kart napisal/-a:še enkrat sprašujem:
hvala in lp
Seveda pa je odločitev povsem tvoja.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Pozdravljeni! Si bom izposodil tole temo, ker razmišljam tudi sam o nakupu vitla. Torej prej nisem imel težav, da bi kje obstal, letos pa sem v roku enega meseca že 2x potreboval pomoč drugih, da sem se rešil (prvič iz globokega blata, drugič iz strme vlake). Obakrat bi se izvlekel brez večjih težav, če bi imel vitel. Večinoma se vozim sam, občasno sem na takih lokacijah, kjer me zaradi odročnosti tudi traktor ne reši. Glede vitla se bom že nekako odločil, v tej temi je nekaj dobri predlogov. Se mi zdi da bi bilo zame dobro da ima tudi daljinec, ostalo je bolj sekundarnega pomena- ker ne grem v ekstreme. Bolj me zanima kaj je z nosilcem vitla. Pride to kdaj zraven, ali ga je potrebno v vsakem primeru kupit. Če ja, katerega priporočate in kje ga naročim? Gledal sem tole: https://www.kfiproducts.com/can-am-rene ... mount.html
Budget za vse skupaj je nekje do 300EUR, montiral bom sam, gre pa za Renegade 570 XXC letnik 2017...
Budget za vse skupaj je nekje do 300EUR, montiral bom sam, gre pa za Renegade 570 XXC letnik 2017...
2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC
-
cut4ever
- Začetnik
- Reactions:
Nosilci vcasih pridejo zraven, odvisno od kompleta. Je dobro tudi, da je ze pripravljeno za tvoj model, ker lazje sam zmontiras brez predelav. Glede daljincev je tako: jaz sem prebral nekaj slabih komentarjev v smislu “vlecem z vitlom in ko stinsnem gumb na daljincu izgubi kontakt in kar vlece”. Ne daj, da bi kar vlekel v cudni situaciji in ti poskodoval atv. Ce ze daljinec, raje dobrega in ne poceni kitajskega. Jaz imam zase daljinec na kablu in je ok, predvsem sem miren.RaptorR napisal/-a:Pozdravljeni! Si bom izposodil tole temo, ker razmišljam tudi sam o nakupu vitla. Torej prej nisem imel težav, da bi kje obstal, letos pa sem v roku enega meseca že 2x potreboval pomoč drugih, da sem se rešil (prvič iz globokega blata, drugič iz strme vlake). Obakrat bi se izvlekel brez večjih težav, če bi imel vitel. Večinoma se vozim sam, občasno sem na takih lokacijah, kjer me zaradi odročnosti tudi traktor ne reši. Glede vitla se bom že nekako odločil, v tej temi je nekaj dobri predlogov. Se mi zdi da bi bilo zame dobro da ima tudi daljinec, ostalo je bolj sekundarnega pomena- ker ne grem v ekstreme. Bolj me zanima kaj je z nosilcem vitla. Pride to kdaj zraven, ali ga je potrebno v vsakem primeru kupit. Če ja, katerega priporočate in kje ga naročim? Gledal sem tole: https://www.kfiproducts.com/can-am-rene ... mount.html
Nabavil LT serijo od Superwincha. Je ta firma v kolaboraciji s can-amom, kar je super za montazo. Nabavil preko ebaya.
Tile nosilci so presneto dragi ubistvu - za to kar dobiš, če računam še poštnino in pa davek, si takoj na 100EUR. Kakor sem gledal danes na ATVju, bi ga lahko naredil sam. Zanima me, kako ste drugi reševali to montažo.
Daljinec bi vzel seveda original od vitla, oz. tako da pride že zraven. Recimo gledal sem ta komplet:
https://www.rositeh.si/12-v-elektricni- ... hd-1588-kg
Prej o daljincu sploh nisem razmišljal. V zadnji situaciji z strmino, ko sem se reševal tako, da sem bil ob ATV-ju, pa si ne predstavljam drugače kako bi delal z gasom, bremzo in potem še stikalom na belanci, brez da sem na motorju, hkrati pa bil pripravljen da se umaknem če gre situacija katastrofalno narobe. Daljinec na kabel bi bil drugače tudi čisto OK, nerabi bit brezžični.
Daljinec bi vzel seveda original od vitla, oz. tako da pride že zraven. Recimo gledal sem ta komplet:
https://www.rositeh.si/12-v-elektricni- ... hd-1588-kg
Prej o daljincu sploh nisem razmišljal. V zadnji situaciji z strmino, ko sem se reševal tako, da sem bil ob ATV-ju, pa si ne predstavljam drugače kako bi delal z gasom, bremzo in potem še stikalom na belanci, brez da sem na motorju, hkrati pa bil pripravljen da se umaknem če gre situacija katastrofalno narobe. Daljinec na kabel bi bil drugače tudi čisto OK, nerabi bit brezžični.
Sem zvedel za enega Dragon-a 3000 HD, zapakiran v škatli, nikoli montiran. Garancije ni. Kaj mislite, koliko je vreden (nov je 157 EUR)?
No, na koncu sem kupil KFI nosilec iz USA, z poštnino in davkom me je stal cca. 100 eur:
https://www.kfiproducts.com/can-am-rene ... mount.html
Za to sem se odločil, ker nisem želel čakati na zimo (takrat bi si šele vzel čas za izdelavo svojega) in da vgradim vitel čim prej. Nosilec je tipski in je šel na Renegade-a v nulo.
Kupil sem tudi DragonWinch DWH 3000 HD.
https://www.dragonwinch.com/en/dwh-3000-hd,50,599.html
Vitel je sicer malenkost večji od večine, ampak je šel brez težav v sam nosilec, nekaj malega je še lufta. Mimogrede, teža vitla z jeklenico je manj kot 8kg, razlike med proizvajalci so vrjetno ker eni "vagajo" cel paket drugi pa samo vitel. Oddajnik daljinca in stikalo na belanci sem zvezal na 12v vtičnico, tako da ima napajanje samo če je stikalo ATV na ON - tako kot naj bi bilo. Zaenkrat je to to.
https://www.kfiproducts.com/can-am-rene ... mount.html
Za to sem se odločil, ker nisem želel čakati na zimo (takrat bi si šele vzel čas za izdelavo svojega) in da vgradim vitel čim prej. Nosilec je tipski in je šel na Renegade-a v nulo.
Kupil sem tudi DragonWinch DWH 3000 HD.
https://www.dragonwinch.com/en/dwh-3000-hd,50,599.html
Vitel je sicer malenkost večji od večine, ampak je šel brez težav v sam nosilec, nekaj malega je še lufta. Mimogrede, teža vitla z jeklenico je manj kot 8kg, razlike med proizvajalci so vrjetno ker eni "vagajo" cel paket drugi pa samo vitel. Oddajnik daljinca in stikalo na belanci sem zvezal na 12v vtičnico, tako da ima napajanje samo če je stikalo ATV na ON - tako kot naj bi bilo. Zaenkrat je to to.
Lepo
kaj pa sintetika si kaj razmišljal? 
Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
kaj pa sintetika si kaj razmišljal? 
Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk