linhai 550

Uporabniški avatar
pugo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a pugo » 13 Mar 2010, 14:42

vnucec navdi se,da pač ni brutalen to sem že jaz tudi ugotovil.boš pa videl oz sam preizkusil v kakšne "klančine"zmore ta stroj ustavi se pa ne kar tako.!!Lepo vozi še naprej :D

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 13 Mar 2010, 19:16

pugo napisal/-a:vnucec navdi se,da pač ni brutalen to sem že jaz tudi ugotovil.boš pa videl oz sam preizkusil v kakšne "klančine"zmore ta stroj ustavi se pa ne kar tako.!!Lepo vozi še naprej :D
Danes sem z njim naredil več kot 100 km, veliko klancev, tudi asfalt, ena ura vožnje po 30 cm snega kjer sem spoznal silno žejo po bencinu v takšnih razmerah ter to, da se na Linhai znajo oglasiti tudi ventilatorji hladilnika hladilne tekočine :)
Recimo temu manjša šok terapija za ATV. Kot že mnogokrat se je dokazalo, da pretirano razvajanje vsakomur škodi, tudi ATVju. Slednji se je odločil, da mora delati ves čas in da ugašanje ni opcija. Lepo.
Kot drugo je spoznal, da mora do 70 kmh priti brez težav na ravnem. To mu je tudi uspelo, želel je še višje, a sem se zadržal. Klanec (24 stopinj, na Lisco). Zmogel je nekje okoli 40 kmh kar je za tiste ovinke dovolj, seveda pa v klancu (tudi manjšem) izgubi hitrost in je ne ohranja.

Jutri mojega Linhaia čaka še ena šok terapija s cca 100 km, čez en teden pa že prvi servis. Potem pa nema milosti, mora delati in se vrteti.

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 14 Mar 2010, 18:53

Pozdravljen!

Glede izgubljanja hitrosti v klanec. Tudi pri meni se to dogaja, čeprav do neke mere to razumem imam 260, prav tako na štirikolesni pogon. Dejansko ima moči dovolj, tudi hitrost v ravnini dosega lepo, zadnji kilometri kot so omenili prehodniki lezejo navzgor bolj počasi, pri meni je prbližno do 65 hitro, potem pa odvisno koliko ga ženem, počasi tja do malo čez 70, višje ga pa še nisem, ker še nisem naredil prvega servisa.

Me pa je malo razočaral v klancih. Čeprav nekako razumem, je težek, štirikolesni pogon in variomat naredi svoje. Ko pridem do malo bolj konkretnega klanca začne hitrost upadati. Tako da v resnejših klancih okoli doma naprej v konkreten hrib, kar ne vem ali naj uprabim reduktor ali navadno brzino. Tako, da lahko kar povem, da gre sosedov bashan 250 hitreje v klance kakor moj.

Čeprav moči mu ne manjka v reduktorju, vem ko vozim z njim prikolico. Samo pač v hrib ne gre tako kot bi lahko, vsaj meni se tako zdi. Dobro zadeva bi bila, vsaj meni, da bi lahko med reduktorjem in navadno brzino preklopil med vožnjo, to se mi zdi da bi olajšalo zadevo. Dejstvo je, da je variomat v klancih slabši kot klasični menjalnik, ne glede na moč, kar se tiče doseganja višjih hitrosti. Res pa ne vem kako v klanec pleza kak Dinli 700 in podobni atv-ji nad 700 kubikov.

Lp

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 14 Mar 2010, 18:56

No ko je nekdo omenil, da je linhai bolj delavec in NI za doseganje višjih hitrosti. Kako pa kaj jumbo pleza v klance? Močan je skoraj enako kot moj, prenosi so pri njem narejeni v prid višje hitrosti, kako pa se zadeva potem odrazi v klancu?
Malo me zanima to, naj o tem napiše kak lastnik jumbo-ta, mogoče 302-ke ko ima reduktor in malo primerja navadno brzino, reduktor, in doseganje hitrosti v klanec?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 14 Mar 2010, 19:06

Kako pa kaj jumbo pleza v klance? Močan je skoraj enako kot moj, prenosi so pri njem narejeni v prid višje hitrosti, kako pa se zadeva potem odrazi v klancu?
Malo me zanima to, naj o tem napiše kak lastnik jumbo-ta, mogoče 302-ke ko ima reduktor in malo primerja navadno brzino, reduktor, in doseganje hitrosti v klanec?
http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t=2820

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
ciko74
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šmartno
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ciko74 » 17 Maj 2010, 13:26

Tako, tut jest sem bil dons v Ivančni Gorici pri WBC-ju, sem šel mal firbec pasit, no bol sem si ogledoval tega Linhaja 550. Gospod, ki tam dela, mi je vse lepo obrazložil- zlo profesionalen odnos proti drugimi, ki sem jih obiskal, sem samo dva v okolici Celja, zato sem se tutdi odpaljal v WBC, povedal mi je vse +in - te zadeve, tako, da me že € srbijo, sam še finančno konstrukcijo še nardimo, pol pa po njega. Sem bil prov presenečen, kako izgleda ta zadevca in mi je zlo všeč, sem ga mogu v živo videt, ker slike ti ne dajo tistga občutka pa tut sedi se prou udobno, vsaj za moj ukus.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 17 Maj 2010, 14:14

ciko74 napisal/-a:Tako, tut jest sem bil dons v Ivančni Gorici pri WBC-ju, sem šel mal firbec pasit, no bol sem si ogledoval tega Linhaja 550. Gospod, ki tam dela, mi je vse lepo obrazložil- zlo profesionalen odnos proti drugimi, ki sem jih obiskal, sem samo dva v okolici Celja, zato sem se tutdi odpaljal v WBC, povedal mi je vse +in - te zadeve, tako, da me že € srbijo, sam še finančno konstrukcijo še nardimo, pol pa po njega. Sem bil prov presenečen, kako izgleda ta zadevca in mi je zlo všeč, sem ga mogu v živo videt, ker slike ti ne dajo tistga občutka pa tut sedi se prou udobno, vsaj za moj ukus.
Ne bo ti žal za tak nakup. Mene je edino kar me je motila končna hitrost le 80km/h ampak če ti to ni ovira potem je vsekakor vreden nakupa.

P.S. Mojmu tastu je še vedno bolj všeč moj bivši Linhai kot pa ta nov športak...logično saj ko sem šel z Linhai več kot 30km/h je že paniko zganjal :)))

Uporabniški avatar
ciko74
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ciko74 » 17 Maj 2010, 15:29

Mitjag napisal/-a:
ciko74 napisal/-a:Tako, tut jest sem bil dons v Ivančni Gorici pri WBC-ju, sem šel mal firbec pasit, no bol sem si ogledoval tega Linhaja 550. Gospod, ki tam dela, mi je vse lepo obrazložil- zlo profesionalen odnos proti drugimi, ki sem jih obiskal, sem samo dva v okolici Celja, zato sem se tutdi odpaljal v WBC, povedal mi je vse +in - te zadeve, tako, da me že € srbijo, sam še finančno konstrukcijo še nardimo, pol pa po njega. Sem bil prov presenečen, kako izgleda ta zadevca in mi je zlo všeč, sem ga mogu v živo videt, ker slike ti ne dajo tistga občutka pa tut sedi se prou udobno, vsaj za moj ukus.
Ne bo ti žal za tak nakup. Mene je edino kar me je motila končna hitrost le 80km/h ampak če ti to ni ovira potem je vsekakor vreden nakupa.

P.S. Mojmu tastu je še vedno bolj všeč moj bivši Linhai kot pa ta nov športak...logično saj ko sem šel z Linhai več kot 30km/h je že paniko zganjal :)))
Mene hitrost ne moti, če ne bi sportaka nabavu, rad bi mal adrenalina spustu po zateženem šihtu in vsakdanjih kolobocijah ki jih prinaša življenje.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Libhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 22 Maj 2010, 09:54

Je precej robustna zadeva, briljira na makadamu in slabi podlagi. Sicer pa ga je treba terati do amena in počasi se mu odpira motor - po nekaj sto kilometrih se je odločil, da bo malenkost bolje potegnil in sedaj ga na ravnem spravim celo do 80 kmh kar sicer terja nekaj časa in zaleta, ampak gre. V bistvu dovolj, problem so lahko le klanci, kjer zleze na kakšnih 60 kmh, če klanec ni prestrm.

Drugače pa se drži podlage kot da bi bil prilepljen. Ravno včeraj sem 80 kmh pičil po makadamski cesti in je bilo super.

Do zdaj ni bilo problemov, razen klasike, ki se mi je dogajala tudi pri Barossi - prazen akumulator. Problem Linhai 550 EFI je v tem, da ga ročno ne moreš zagnati, niti spustiti dol po klancu. Če ni energije v akumulatorju si v riti.

Kakor koli...akumulator sem vzel ven ker je očitno tovarniško bolj bedne sorte in bolj pazen kot poln. Nato sem ga obesil na polnilec akumulatorjev in medtem še zbrusil kontakte - na akumulatorju in kleme. Oboje je bilo slabo narejeno, niso bile čiste temveč rahlo oksidirane. Kaj šele podmazane s kakšno mastjo. Lahko bi to uredil WBC preden ATV dostavi stranki ker povsem enako šlampasto je bilo na Barossi in je to očitno serijski problem ATV iz Tajvana ali Kitajske ali pa šlamparija WBC. Ne vem, je pa rešljiva, pusti le slab občutek nezaupanja v ATV.

Potem se konča tako, da človek brska po forumih, išče voltmeter in preverja, če alternator sploh polni akumulator ali pa je šel usmernik. No, pri meni ga polni, ampak še to je odvisno od obratov. V prostem teku pri svojih 1.500 obratih je napetost 12,6 V. Nad 13 V zraste šele nad 2.500 obratov. Vidi pa se, da očitno usmernik deluje ker čez 14,5 ne skoči nikoli. Kadar so prižgane luči pa napetost nikoli ne zleze čez dobrih 13 voltov. Vse skupaj je brezveze opravilo pri novem ATV, v prvih nekaj sto kilometrih in pri izdelku, ki stane okoli 6.000 EUR. Verjetno bom iz lastnega žepa kupil nov akumulator, seveda ne originala ampak kakovosten izdelek pri drugem dobavitelju. Enako sem naredil pri Barossi in odtlej je stvar delovala brezhibno.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 22 Maj 2010, 20:29

ne vem če je dobro posploševat zadeve. Sam sem imel akumulator brez problemov. Celo v najhujših razmerah(sneg in -10) ni nikoli zatajil. Vseskozi je bil garmin prižgan ali pa polnilec od telefona pa ni niti blizu da bi se spraznil. Enako tudi oksidacije ni bilo opaziti.

Ne razumem pa kako to da si kupil kitajca kljub temu da si imel že s tajvancem probleme?

Priporočam da naslednjič kupiš Can-Am ali podobno znamko saj le ti takih problemov verjetno nimajo in verjetno imajo tudi vse ostalo manj šlampasto narejeno(kot praviš) saj se o tem na tem forumu ne piše.

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Re: Libhai 550

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 23 Maj 2010, 13:34

vnucec napisal/-a:Je precej robustna zadeva, briljira na makadamu in slabi podlagi. Sicer pa ga je treba terati do amena in počasi se mu odpira motor - po nekaj sto kilometrih se je odločil, da bo malenkost bolje potegnil in sedaj ga na ravnem spravim celo do 80 kmh kar sicer terja nekaj časa in zaleta, ampak gre. V bistvu dovolj, problem so lahko le klanci, kjer zleze na kakšnih 60 kmh, če klanec ni prestrm.

Drugače pa se drži podlage kot da bi bil prilepljen. Ravno včeraj sem 80 kmh pičil po makadamski cesti in je bilo super.

Do zdaj ni bilo problemov, razen klasike, ki se mi je dogajala tudi pri Barossi - prazen akumulator. Problem Linhai 550 EFI je v tem, da ga ročno ne moreš zagnati, niti spustiti dol po klancu. Če ni energije v akumulatorju si v riti.

Kakor koli...akumulator sem vzel ven ker je očitno tovarniško bolj bedne sorte in bolj pazen kot poln. Nato sem ga obesil na polnilec akumulatorjev in medtem še zbrusil kontakte - na akumulatorju in kleme. Oboje je bilo slabo narejeno, niso bile čiste temveč rahlo oksidirane. Kaj šele podmazane s kakšno mastjo. Lahko bi to uredil WBC preden ATV dostavi stranki ker povsem enako šlampasto je bilo na Barossi in je to očitno serijski problem ATV iz Tajvana ali Kitajske ali pa šlamparija WBC. Ne vem, je pa rešljiva, pusti le slab občutek nezaupanja v ATV.

Potem se konča tako, da človek brska po forumih, išče voltmeter in preverja, če alternator sploh polni akumulator ali pa je šel usmernik. No, pri meni ga polni, ampak še to je odvisno od obratov. V prostem teku pri svojih 1.500 obratih je napetost 12,6 V. Nad 13 V zraste šele nad 2.500 obratov. Vidi pa se, da očitno usmernik deluje ker čez 14,5 ne skoči nikoli. Kadar so prižgane luči pa napetost nikoli ne zleze čez dobrih 13 voltov. Vse skupaj je brezveze opravilo pri novem ATV, v prvih nekaj sto kilometrih in pri izdelku, ki stane okoli 6.000 EUR. Verjetno bom iz lastnega žepa kupil nov akumulator, seveda ne originala ampak kakovosten izdelek pri drugem dobavitelju. Enako sem naredil pri Barossi in odtlej je stvar delovala brezhibno.
Pri novem atv nimaš kaj brusit klem sam sem menjal že 3 akumulatorje in jutri bo 4.Tak da tu prodajalec ni kriv čista nič boš pa moral malo sam vzdrževat svoj atv in delat več kontrole.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Maj 2010, 14:41

A res? Oksidirane kleme so verjetno nekaj, kar se ne zgodi čez noč in če nekdo sestavi ATV bi verjetno tudi to lahko počistil. Lahko pa naredimo anketo pri koliko ATVjih se to dogaja.
Pri meni se je pri obeh ATVjih, ki sem jih kupil - Barossi in Linhai. Pri Barosssi sem obstal s praznim akumulatorjem isti dan zvečer po prevzemu quada! Iz tega nisem delal problema niti pri prodajalcu. Verjetno sem ga slabo vzdrževal že prvi dan, prvih nekaj kilometrov, a ne? No, na servisu me je gospod prepričal, da je akumulator kao še dober. Mu verjamem, ne zamenjam, sčasoma spet obstanem in problemi. Popenim, ne kličem več serviserja ampak akumulator poiščem drugje, pri specializiranem dobavitelju, ga plačam, namestim in odtlej je delalo brezhibno vse.

Pri Linhai pa tudi ni ničemur podobno tole z akumulatorjem. Ravno danes sem spet obstal in the middle of nowhere (se mi je že zgodilo prej). Zopet se je moral nekdo doma usesti v avto in se odpeljati do mene s klemami, da sem lahko zagnal motor. K sreči sem bil na lokaciji, kjer je celo vlekel mobitel in je bilo do tja možno priti z avtom. Razlog: prazen akumulator. In to na novem ATV, starem dva meseca. Namenoma sem kupil dražji ATV znamke, ki jo bolj ali manj vsi hvalijo. In dejansko nimam resnih pripomb razen tega neprijetnega problema z elektriko, ki pa dejansko onemogoča normalno uporabo ATV, za povrhu pa se mi to dogaja že pri drugem zaporednem izdelku iz te firme. Najlepše je, da ob praznem aku nimaš narediti kaj. Ima EFI, ni ročnega zagona, ima variator, ni zagona s spustom po klancu...great. Pred tem ti pa še rumena lučka zablinka na inštrumentih, kot pa di bilo kaj narobe z vžigom, verjetno premajhna napetost, ne vem...

In imam resnično dovolj. Konec koncev nisem kupil avtomobila na daljinsko pri lokalnem štantu za 15 EUR.... Poslal sem uradno reklamacijo na WBC, da bodo stvari by the book, parkiral ATV pred hišo, akumulator obesil na polnilec (da ga ne bodo na roke tiščali v kombi serviserja) in pričakujem, da pridejo po njega (ker sam ne mislim voziti tega na servis - ki ni za prvim ovinkom - v pričakovanju, da bom še enkrat obstal kot tele ob cesti), ga spravijo na servis, popravijo v garanciji in pokličejo, ko bo popravljen. Potem ga pridem iskat.

Verjetno pa si bom vmes na lastne stroške omislil en kakovosten akumulator, ki ga bom imel za vsak slučaj v kovčku. Voziti se naokoli in biti hkrati nervozen pa res ni ničemur podobno. Še toliko bolj, ker je sicer ta Linhai pri drugih stvareh res solidna zadeva in svetlobna leta boljši od Barosse. Škoda. Upam, da se bo uredilo...in to čim prej ker bi se rad vozil naokoli, a s popravljenim, predvsem pa zanesljivim ATVjem. baje so to vozila za prosti čas, za sproščanje. Hmja. Torej je fino, če so za to izpolnjeni vsaj osnovni pogoji.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Maj 2010, 14:44

Mitjag napisal/-a:ne vem če je dobro posploševat zadeve. Sam sem imel akumulator brez problemov. Celo v najhujših razmerah(sneg in -10) ni nikoli zatajil. Vseskozi je bil garmin prižgan ali pa polnilec od telefona pa ni niti blizu da bi se spraznil. Enako tudi oksidacije ni bilo opaziti.

Ne razumem pa kako to da si kupil kitajca kljub temu da si imel že s tajvancem probleme?

Priporočam da naslednjič kupiš Can-Am ali podobno znamko saj le ti takih problemov verjetno nimajo in verjetno imajo tudi vse ostalo manj šlampasto narejeno(kot praviš) saj se o tem na tem forumu ne piše.
Ne posplošujem. To se mi je zgodilo že na drugem ATVju. Na prvem že prvi dan po prevzemu, na drugem pa v dveh mesecih lastništva že večkrat, vključno s tem, da ga imam ta hip že tretjič na polnjenju (akumulator) ker se v ATVju očitno ne napolni ali pa premalo, ne vem. Pa malce za zabavo sem danes dopoldne ponovno obstal sredi gozda, k sreči se ne vozim izven makadamskih cest...
Can AM bi takoj kupil, a ne dam toliko denarja. ATV ni edina stvar v življenju, v katero vlagam denar. Kljub temu pa tudi od izdelka za 6.000 EUR lahko pričakujem, da dela, kajne?

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 23 Maj 2010, 15:29

Glej možno je da je akumulator zanič potem ti ga tako zamenjajo pod garancijo meni so ga že 2x ali 3x sedaj pa kupim sam.Kolko krat na teden pa se voziš?

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Maj 2010, 15:52

Enkrat do dvakrat sedaj ko je toplo. Vem, da bi daljše in pogostejše vožnje lahko vplivale na daljše polnjenje akumulatorja. Ampak problem je drugje. Ko jaz ATV zaženem se recimo normalno zažene. Potem se vozim in mi začne čez čas prižigati rumeno lučko, motor se ustavi. Ko poskusim ponovno zagnati uspe šele po krajšem čakanju in takrat je praviloma akumulator tako prazen, da izgine napis na dipleyju inštrumentov in sploh ne zavri več kot enkrat zaganjača. Seveda ne zažene motorja.

Pa vozim celo brez prižganih luči, da je ja več elektrike za polnjenje akumulatorja. Če bi se v tiste pol ure ali uri vožnje vsaj malo polnil, mi ne bi dejansko že sredi vožnje pokazal sindroma praznega akumulatorja (rumena lučka za motor in vžig se pijavi le tik preden je aku povsem prazen).

Sedaj vse skupaj izgleda, kot da bi premalo polnil ali pa sploh ne in bi motor med vožnjo elektriko črpal iz akumulatorja. Ko je napolnjen na zunanjem polnilcu je nekaj časa recimo da OK, potem pa mrkne.

Kakor koli. Nisem mehanik niti avto električar. Bodo že popravili, zato pa obstaja garancija. Lahko pa mi drugič ATV prodajo brez garancije, za 500 EUR nižjo ceno pa bo.

Še to: tudi pri Barossi sem imel podoben stil vožnje. Po tistem, ko sem v njo vstavil drug akumulator in serijskega odstranil, je bilo vse super. Nikoli več ni bilo problemov s praznim akumulatorjem ipd. Preprosto je vse delalo. Kleme čiste, baker svetel, akumulator nov in je šlo.

Škoda le, da se pri takšnih malenkostih dogajajo problemi, ki povzročijo pri kupcu slab občutek po nakupu vseeno ne ravno najbolj poceni in najbolj levega štirikolesnika.

Ampak še vedno sem mnenja, da je WBP poštena firma, ki skrbi za svoje stranke, zato tudi ne dvomim v to, da mi bodo zadevo porihtali. Konec koncev so do sedaj verjetno že ugotovili, da rad menjavam svoja prevozna sredstva vsaki dve leti in tudi ta Linhai bo čez dve leti šel nekomu perfektno ohranjen v roke, na mojem dvorišču pa bo stal nov ATV in če bo WBC opravil svoje, ne bom veliko razmišljal, kje ga ponovno kupiti. Sem takšne sorte človek, da sem lojalen enemu ponudniku, dokler je do mene pošten.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Maj 2010, 19:22

Danes popoldne me je tako mučila radovednost, da sem se lotil resnega pregleda situacije. Ugotovil sem, da s polnjenjem akumulatorja ni vse v redu.

Ko motor deluje pod prostim tekom, nekje pri cca 1300 obratih, se akumulator ne polni. Pod prostim tekom se dejansko prazni, tok znaša okoli 6 amperov.

Ko se obrati povečajo (recimo da voznik odpelje z mesta in se vozi) se situacija spremeni. Takoj, ko se obrati približajo 2.000 se akumulator začne polniti s tokom okoli 5 amperov.

V praksi to pomeni, da ga je treba čim manj pustiti pod prostim tekom. Dlje, kot se ga pusti, bolj se prazni akumulator in moja "napaka" je morda bila ta, da sem ga po krajših vožnjah pustil še nekaj minut, recimo do deset minut pod prostim tekom. S tem sem izničil efekte polnjenja akumulatorja med dejansko vožnjo.

Dejstvo pa je, da to ni normalno. Akumulator bi se moral polniti tudi med prostim tekom, ki ni tako redek, nenazadnje je prisoten pri daljši vožnji navzdol.

Sedaj mi je tudi jasno, zakaj mi ATV ni hotel vžgati celo po vožnji, ki sem jo zaključil s tem, da sem (ob slabih izkušnjah) pustil motor nekaj časa delovati pod prostim tekom. Med njim se mi je akumulator spraznil in je nastal problem, ko sem poskusil motor ponovno zagnati.

Kakor koli, servis bo to pač moral urediti v garanciji. Oranžne lučke na armaturi in izgubo moči ter nato mrk motorja mi vse to še vedno ne pojasni.

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 23 Maj 2010, 19:31

Mislim da nekaj z reglerjem ni vredu ker jaz sem primen danes meril pa mi polni okrov 14V in ko sem ugasnil motor mi je regler tudi držal tok noter.
Ti ga zapelji do serviserja pa bodo oni stvar porrihtali.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Maj 2010, 19:38

bostjanby napisal/-a:Mislim da nekaj z reglerjem ni vredu ker jaz sem primen danes meril pa mi polni okrov 14V in ko sem ugasnil motor mi je regler tudi držal tok noter.
Ti ga zapelji do serviserja pa bodo oni stvar porrihtali.
Mogoče je le lapsus.
Ko je motor ugasnjen se akumulator tudi pri meni ne prazni.
Praznenje se začne tisti trenutek, ko se da kontakt. Nato zaženeš motor. Začne delati.

Če ga pustiš v prostem teku se akumulator še naprej prazni s kar nekaj amperi. Ko naviješ obrate, dovolj toliko, da spelješ, se situacija obrne na glavo in tok začne teči v akumulator in to kar 5 amperov. Torej bi se moral v kakšnih dveh in pol urah konstantne vožnje napolniti od nule do vrha, realno pa itak ne bi smel biti nikoli povsem prazen, torej bi moralo za dopolnjevanje zadoščati že nekaj deset minutna vožnja.

Preklop iz praznenja v polnjenje se zgodi zvezno, najprej začne upadati praznilni tok, nato se obrne in se začne akumulator polniti, tok polnjenja pa kar hitro skoči na 5 amperov in tam nekje ostane, četudi motor navijem do blokade pri 7.000 obratih.

Če zmerim napetos na klemah priključenega akumulatorja z delujočim motorjem pod prostim tekom (torej takrat ne polni), znaša napetos nekje 12,6 V. Ko se obrati povečajo (in se začne polnjenje akumulatorja) pa napetost na klemah skoči do 14 V, torej toliko kot pri tebi.

V kolikor obrnem ključ do konca in s tem prižgem še luči pa napetost polnjenja nikoli ne preseže 13 voltov.

Uporabniški avatar
ciko74
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ciko74 » 23 Maj 2010, 23:08

Moje mnenje, vsako stvar moraš poleg rednih servisov, tut sam mal pošravfat in pogledat pa ni važno a je to avto, kosilnica, kolo al pa atv,če se hočeš vozit, pa se ne delam pametnega, tut sam poleg rednih servisov na avtu še sam kej postorim in tut na atv-ju bom, ko ga bom nabavu.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 23 Maj 2010, 23:15

Naj me kdo popravi da ne bom buče trosil ampak pod štantgasom je mogoče da polni le minimalno oz sploh ne tudi pri avtomobilu.

Kakorkoli že je najbolje da neseš na servis pa ti zrihtajo kajti z pisanjem na forumu mislim da ne boš odpravil težave. Verjemi mi da je imel skoraj vsak že kako težavo z štirikolesnikom ampak mislim da se vsaka da urediti sploh če imaš pod garancijo. Kar se pa WBC in servisa tiče pa vsaj jaz nimam kaj rečt proti saj mislim da ni prodajalca v Sloveniji ki bi se toliko trudil za svoje prodane štirikolesnike(tudi sam sem kupil že drugi štirikolesnik pri njem) in ja tudi sam sem pri obeh imel nekaj porodnih težav ampak vse takšne da so se rešile brez problemov.

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 24 Maj 2010, 06:42

Mitjag napisal/-a:Naj me kdo popravi da ne bom buče trosil ampak pod štantgasom je mogoče da polni le minimalno oz sploh ne tudi pri avtomobilu.

Kakorkoli že je najbolje da neseš na servis pa ti zrihtajo kajti z pisanjem na forumu mislim da ne boš odpravil težave. Verjemi mi da je imel skoraj vsak že kako težavo z štirikolesnikom ampak mislim da se vsaka da urediti sploh če imaš pod garancijo. Kar se pa WBC in servisa tiče pa vsaj jaz nimam kaj rečt proti saj mislim da ni prodajalca v Sloveniji ki bi se toliko trudil za svoje prodane štirikolesnike(tudi sam sem kupil že drugi štirikolesnik pri njem) in ja tudi sam sem pri obeh imel nekaj porodnih težav ampak vse takšne da so se rešile brez problemov.
Se strinjam z tabo.sicer jaz nisem prinjih kupil atvja ampak naslednjega bom sigurno.
Saj zapelji ga do servisa pa bodo oni porihtali zadevo jaz sem 100% da oni ti nebodo delali nikakršnih težav vem pa da te razjezi da če novo pa nedela kaj saj pri avtomobilih je enako.

Lp

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 24 Maj 2010, 08:15

Ja, ne dvomim da bodo porihtali. Doslej so bili povsem korektni in nimam pripomb. Me pa razjezi, sigurno. Najprej problemi pri prvem štirikolesniku, potem kupim boljšega, dražjega, si pomagam na forumu da izberem takšno firmo, ki jo ljudje hvalijo...in spet problemi pri povsem novem izdelku. Ni lepšega kot obstati sredi makadamske ceste, 30 kilometrov od doma, ob sedmih zvečer, upati da mobitel vleče in da boš človeku na drugi strani razložil, kako naj pride do tebe z avtom, kje najde kleme za elektriko v garaži in počakaš, da še pred tem obleče ravnokar skopanega otroka, ga nese s sabo v avto in te pojde iskat. Samo zato, ker ti odpove 6.000 EUR vreden nov štirikolesnik. Mene te stvari vržejo iz tira. Po drugi strani pa nobenih problemov z avti (pa se z njimi dela tudi po 60.000 km letno), nobenih problemov z motorjem, ki je stal le malenkost več kot ta ATV. S tem da pazim na vse svoje stvari in nisem nagnjen k čemu drugemu kot relativno normalni vožnji po cestah.

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 24 Maj 2010, 08:40

Saj ti vrjamem glej jaz sem ostal v soboto z pokvarjenim atv v mb na sred mesta kjer je največji promet.Doma nikogar in kaj mi preostalo čakal sem da so prišli po mene in to je trajalo 2 uri in samo zaradi moje malomarnosti in praznega akumulatorja da bi ga lahko zagnal pa dalje pelal.Da bi ga vžgali preko avta ni bilo variante zarad gostega prometa.
Pa še nisem obipal nad atvjem ker je bila moja malomarnost :oops:

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 26 Maj 2010, 21:20

In kako napreduje popravilo?malo nam sporoči v čem je bila težava.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Linhai 550

Odgovor Napisal/-a vnucec » 27 Maj 2010, 18:50

Najprej pohvala Boštjanu iz WBC. Že v ponedeljek mi je poslal nov regulator in me tudi poklical. Včeraj sem ga namestil. Žal regulator ni v okvari, vse napetosti in tokovi so enaki tako pri starem, kot tudi novem regulatorju. Še vedno se akumulator prazni pod prostim tekom, takoj po pritisku na plin pa se začne polnjenje, napetost je malce pod 14 voltov na klemah akumulatorja pri polnjenju.

Sedaj dobim še nov, boljši akumulator, morda že jutri, nekaj časa pa se bom okoli vozil še s starim v prtljažniku (napolnjenim, za vsak slučaj). Bomo uredili. Resnici na ljubo se Boštjan res potrudi za stranke, če pride do težav in to je nekaj, kar je pri izbiri prodajalca največ vredno.

Odgovori