servis na linhai 600efi

Odgovori
uda
Začetnik
Reactions:
Prispevkov: 8
Pridružen: 10 Jun 2011, 09:18

servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a uda » 03 Apr 2013, 18:59

Lep pozdrav! mene zanima če poznag kdo vredu in cenovno sprejemljivega serviserja, kateri bi zamenjal lambdo sondo in lamelo na variomatu na linhai 600 efi. Prav tako me zanima kakšna bi bila približno okvirna cena popravila! če mi lahko kdo pomaga naj prosim sporoči, ker motor ne gre nikamor in trokira, poletna sezona pa se nestrpno bliža! hvala



Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Prispevkov: 7580
Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Apr 2013, 19:27

uda napisal/-a: in lamelo na variomatu na linhai 600 efi
Kako pa veš, da je lamela ??



uda
Začetnik
Reactions:
Prispevkov: 8
Pridružen: 10 Jun 2011, 09:18

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a uda » 03 Apr 2013, 20:21

no lamela oz. sklopka! pa to mi je mehanik rekel, kateri mi je mal pošraufal motorček, samo sam trenutno nima časa, motorja v roke vzet!



Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Prispevkov: 7580
Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Apr 2013, 20:30

Lamela (sklopka) je v oljni kopeli in ta mehanik je moraj kar nekaj vijakov odvit, da je prišel do te sklopke. Ker je sklopka v oljni kopeli zelo ampak res zelo redko "crkne", razen, če v agregatu ni bilo dovolj olja ali pa če ni bilo pravo olje (brez aditiva za sklopke), ja potem pa je možno, da se je to olje na lamele "zapeklo" in so rekle adijo.



uda
Začetnik
Reactions:
Prispevkov: 8
Pridružen: 10 Jun 2011, 09:18

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a uda » 03 Apr 2013, 20:32

pa bi ti bil prirpravljen to zrihtat? koliko bi pa približno naneslo to, cenovno mislim!



Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Prispevkov: 7580
Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Apr 2013, 20:38

Lahko se lotim, o ceni pa se ne moreva pogovarjati ker takole preko tipkovnice ni moč videti, kaj je in kaj ni narobe v agregatu, katere dele bi bilo potrebno menjati itd..itd..tako, da kar razumem tvojega mehanika, da nima časa. :oops:



uda
Začetnik
Reactions:
Prispevkov: 8
Pridružen: 10 Jun 2011, 09:18

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a uda » 04 Apr 2013, 05:54

lahko dobim kakšen tvoj kontakt?




Uporabniški avatar
zupi
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 230
Pridružen: 10 Jan 2013, 14:00
Kraj: Škofljica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a zupi » 04 Apr 2013, 09:12

Jaka pa ti si se to zares lotu nism vedu sm mislu da samo mal servis nardiš pa tko.
Presenetljivo ni kaj ,si res " deklica za* skoraj* vse". :bravo:
Pa še dober view je
LP Zupi


Adly 500s Forever

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Prispevkov: 7580
Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a jaka » 30 Sep 2013, 17:20

:whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:
Slika

Opsss #-o #-o #-o #-o #-o #-o
Slika

[-X [-X [-X vkljapljat 4x4 med :sanke1:

Slika

Slika



Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 1815
Pridružen: 28 Avg 2011, 14:06
Kraj: Ruše

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a jay886 » 30 Sep 2013, 17:27

UF... grdo!

Bi pa pasala funkcija vklapljanja 4x4 med vožnjo za vse mopede... pri AC in Polarisu to ni problem. Pri BRP*ju tudi ni priporočeno vklapljat... čeprav marsikdo rad prakticira.. dokler ne rukne, kot na tvojih slikah :oops:
Zadnjič spremenil jay886, dne 30 Sep 2013, 17:29, skupaj popravljeno 1 krat.


2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
zupi
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 230
Pridružen: 10 Jan 2013, 14:00
Kraj: Škofljica

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a zupi » 30 Sep 2013, 17:28

Jaka tole pa zgleda tko kot pri kamjonu sam da tam še bolj polomi zobe.
hudo narobe ni kaj


Adly 500s Forever

Fran
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 300
Pridružen: 11 Sep 2011, 17:36

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a Fran » 30 Sep 2013, 17:48

Kdor natančno pozna sestavo zobnikov vklopa 4x4 točno ve, da se lahko vklopi tudi med vožnjo. Toda pozor! Vklopiti je potrebno vedno na ravnem terenu predno se začne zdrs koles. Kajti ob vklopu na gumb zadeva še ni v zobniškem oprijemu. Šele ko se zobnika ujameta vskočita. Pri ravni cestni vožnji se vklopna zobnika ali "ripne" premikata medsebojno zelo počasi in vklop se zgodi ne glede na hitrost vožnje. Več kasno je uklapljat 4x4 ko začne enkrat kolo drseti. Takrat pa obvezno ustaviti. Torej vedno vklopi 4x4 predno boš rabil!
Za izklop pa najbolje ustaviti pa po možnosti u rikverc če ne popusti. Le izkušeni vejo kako med počasnjo vožnjo izklopiti.



Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 2359
Pridružen: 04 Jan 2009, 18:03
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a freshslo » 30 Sep 2013, 17:54

Fran napisal/-a:Kdor natančno pozna sestavo zobnikov vklopa 4x4 točno ve, da se lahko vklopi tudi med vožnjo. Toda pozor! Vklopiti je potrebno vedno na ravnem terenu predno se začne zdrs koles. Kajti ob vklopu na gumb zadeva še ni v zobniškem oprijemu. Šele ko se zobnika ujameta vskočita. Pri ravni cestni vožnji se vklopna zobnika ali "ripne" premikata medsebojno zelo počasi in vklop se zgodi ne glede na hitrost vožnje. Več kasno je uklapljat 4x4 ko začne enkrat kolo drseti. Takrat pa obvezno ustaviti. Torej vedno vklopi 4x4 predno boš rabil!
Za izklop pa najbolje ustaviti pa po možnosti u rikverc če ne popusti. Le izkušeni vejo kako med počasnjo vožnjo izklopiti.
To je nekako tako kot prestavljanje pri avtomobilu ali motorju brez sklopke. Saj gre, ampak...


-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Fran
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 300
Pridružen: 11 Sep 2011, 17:36

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a Fran » 30 Sep 2013, 18:41

Freshlo nimaš prav. če delaš pravilno gre brez škode, oziroma je to tudi način za vklop, kot sem napisu. Ampak res je držat se moraš tega sistema drugače je pa čkode ojoj. Torej točno moraš vedet kaj se dogaja in neukim bolje svetovat da se za vklop ustavijo.
Tudi pri ustavljenem stroju se sliši zvok vklopa, tudi tisto ni prijetno za zobe.




krigl
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 855
Pridružen: 24 Mar 2011, 19:25
Kraj:: Kamnik

Re: servis na linhai 600efi

Odgovor Napisal/-a krigl » 30 Sep 2013, 21:10

Podoben pojav imam trenutno na ponku, le da je nekje sredi agregata :-#

je kar lepo raziskovat, kje vse se najdejo opilki...

Shit happens... :twisted:



Odgovori