Dilema Linhai 300 4x4

Odgovori
Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Dilema Linhai 300 4x4

Odgovor Napisal/-a moz » 27 Sep 2007, 20:53

Sem že spraševal o tem (hvala Brankotu in Rudiju za odgovor), pa bi rad slišal še malo več o kvaliteti tega linhai-ja - mogoče še kako tretje mnenje. Sem slišal, da se kurijo sklopke, crkujejo števci in podobno??? Je to res???
Sem tik pred tem, da ga kupim, pa mi manjka sam še pika na i :k:
Eni ga ful hvalijo, drugi pa kritizirajo do AMENA.
No pa si zdaj razbijam glavo dan in noč :ufff: , ker razmišljam o tem.
Prosim za mnenja. Čim več, če se da!!!

L.P.
Primož

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Sep 2007, 21:16

O tem, da se kdaj kaj pokvari - to se zgodi tudi pri bolj renomiranih znamkah (tajvan, japonska, .... ). Nobena stvar ni nepokvarljiva.

Da pa bi se Linhaji pokvarjali kar tako na splošno ... ta je pa iz trte zvita ...

Za cca. 5.000 EUR zaenkrat ne dobiš boljšega 4x4 - to je živa resnica.

P.S.: Lahko pa ti zrihtam Grizzlija 350 4x4 za 7.600 EUR (s homologacijo) .... če boš potem lažje spal. ;)
Zadnjič spremenil Branko, dne 27 Sep 2007, 21:19, skupaj popravljeno 1 krat.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Sep 2007, 21:18

Še nekaj:
A tole si prebral :?: :roll:

Linhai 300 Muddy 4x4 "50th"

Spremembe in izboljšave v primerjavi z prejšnjim modelom:

* Spremenjena oblika
* Elektronski preklop 4x4
* Elektronski števec (Števec v urah in km, obratomer, temperatura,...)
* Močnejša sklopka
* Dodatni odlagalni prostor v sprednji maski
* Dodatna ročna zavora
* Nožna zavora pomaknjena naprej
* Aluminijasta platišča

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 27 Sep 2007, 21:24

He he... medveda kot je grizli lahko tud jaz ustrelim tu v Snežniških gozdovih za dosti manj denarja :smeeeh:
Malo heca ne škodi.
Ja, sej vem, da sem paranoičen, sam bi rad kupi najboljše za ta denar, pa me vsaka graja linhaja vedno znova prestraši

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Sep 2007, 21:47

Pa rečva bobu bob.
Kaj pa še dobiš 4x4 v tem rangu (4.000-6.000 EUR), da bi izbiral?

Mogoče kakšna Godzilla :lol:, ali pa celo 6x6 :shock:, no na koncu koncev, zakaj pa ne Strong? :?:

Pa ne pozabi na garancijo, servis in dobavljivost rezerevnih delov .... :twisted:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 28 Sep 2007, 08:28

@moz: Škoda, da nisi napisal, zakaj boš ATV sploh potreboval. Če ga boš potreboval za grob teren (izključno vlake ali raje brezpotja) in za kakšno delo po gozdu, je Linhai za ta denar največ kar lahko dobiš(4x4 pogon, reduktor itd). Njegova kvaliteta je solidna, vsekakor pa ni najboljša, ker za ta denar pač ne more biti. :lol:
Če pa misliš z ATV-jem hoditi na kakšene izlet tudi po bolj trdih podlagah(makadamske ceste in asfalt) potem pa bi ti bolj priporočal SMC Jumbo ali pa Adly 300 utility. Sta v istem cenovnem razredu, kvalitetno pa sta, vsaj po mojem menenju boljša od Linhaija 300 4x4.
Kupi torej glede na to, za kaj boš ATV rabil :!: :idea:

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
Uroš
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Uroš » 28 Sep 2007, 11:57

Pred kratkim sem uspešno opravil nakup Linhai 4x4 :P trenutno pri vožnji z njim same dobre izkušnje, najdaljša relacija Vrhnika - Bloke - Vrhnika ;), opravljena po asvaltirani cesti, imela sva samo en kratek postanek zaradi :drinkers:

Voziva se večinoma vedno z ženo, res zverina dela brez teževa tudi po makedamu in gozdnih cestah :lol: , mogoče manjša težava kri klancih kjer malo izgubi na hitrosti :oops: , če se voziš po glavni cesti.

Mislim da za začetnika je dovolj Linhai 4x4 8) , je pa res da ima Jumbo višjo končno hitrost, kjer pride prav v primeru z vožnjo po hitri cesti. :-k .

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 28 Sep 2007, 12:16

A pol si se po naših koncih potepal :welcome: (živim bliz Blok)!! Lepo!!
Kolk pa zmore končne hitrosti ta zverina? Sej jaz ne bi rabu brzine, kdaj pa kdaj pa bi se vseeno zapeljal na asvaltno cesto. Sicer pa bi se 90% časa vožil pa makedamu, vmes pa skrenil na kako gozdno vlako (iamo tu pod Snežnikom krasne terene. Ravno zato bi vzel varijanto 4x4.
A si že imel prvi servis in kolk :eur stane??

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 28 Sep 2007, 12:20

Aja, Sem pozabil vprašat.
kolk je kaj požrešna ta stvar?
Kolk kilometrov se naredi, povprečno, z enim tankom benzina :?:

Uporabniški avatar
Uroš
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Uroš » 28 Sep 2007, 12:36

Ja prihodnji obisk bo Snežnik pa spotoma bo treba čarovnice pogledat ;) .

Trenutno jih imam samo cca 340km, prvi servis predvidevam da bo med 70 in 90€ ;) , potrebno bo narediti še 150km za prvi servis :cry:

Porabo še nisem uspel preverit bom pa ob naslednjem točenju goriva, končna hitrost je nekje 80km po ravnini.

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 28 Sep 2007, 12:54

O, pol je pa res čist frišna tale stvarca pri tebi. Lepo 8) ! Da bi te le dobro, predvsem pa varno vozil! Če bo do takrat, ko boš šel na to turo, v moji garaži že počivala mašina pa se lahko kaj zmenmo, da se mrcini spoznata ;)
A veš mogoče, do kdaj pa traje ta akcijska ponudba tehle linhai-jev? Meda je ni že konc??

Uporabniški avatar
Uroš
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Uroš » 28 Sep 2007, 13:08

Hvala , hvala....Se slišiva ni problema mislim da se bova dva tam okoli vozila 8)

Za akcijo pa se kar obrni na tel.: 041/200-811 tukaj dobiš vse točne informacije :D , pa zelo so prijazni, lokacija Ivančna Gorica.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 28 Sep 2007, 13:51

Kot sem ti že povedal "ne kupuj linhai-a 4x4 če se misliš vozit samo po asfaltu.Jaz z mojim naredim 200km z tankom po asfaltu.Za teren (gozd,vlake,blato,voda itd...)ga pa za ta denar ni boljšega.Res mu zmanjka malo moči,če se vozita dva nanjemu po klancu in zgubi malo na hitrosti,vendar navrh klanca pride vedno.
Za to ceno pač ne dobiš univerzalno dobrega motorja za vse terene in asfalt.Nečemu se boš moral pač odreči (hitrosti po asfaltu),je pa zato po terenu toliko bolj užitek.Sklopke,pom izjavi našega serviserja Jakata na Linhai-u ne gredo tako hitro,razen če ga dolgo tiščiš z vkloplenim reduktorjem v klanec in vklopljenim 4x4 pogonom.Zato so pa na novem Linhai 300 Muddy 4x4 "50th" ojačali tudi sklopko,da se te napake nebi dogajale,čeprav so že sedaj zelo redke.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Dilema Linhai 300 4x4

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Sep 2007, 23:14

moz napisal/-a: mogoče še kako tretje mnenje. Sem slišal, da se kurijo sklopke, crkujejo števci in podobno??? Je to res???
Linhai 2x4 ali 4x4 je v mnogih mnenjih, pogledih, debatah itd...precej zapostavljen. Glede na svojo ceno, uporabnost, seštete + (pluse) in - (minuse), klub negodovanju posameznikov itd.. trdim, da ni slab moped.
Da so "crkavali" števci na starejših modelih je res, da je potrebno privit kakšen vijak je tudi res, raznih manjših vzdrževalnih del se ne brani, ni za na cesto oz. asfalt ( čeprav Rudi z kilometri malce izpodbija to mojo trditev), udoben za vožno po terenu (mc person prednje vzmetenje), prostoren itd...same dobre stvari, ki pa jih "pridobiš" z rednim vzdrževanjem, šraufanjem, mazanjem itd...
Dober ATV, za umirjenega voznika (Rudi to ni) !!!
In če dodam še mneje kot serviser. Enostaven za vzdrževanje, garancija,solidna izdelava oz. kakovost vgrajenih delov, založenost z rezervnimi deli in prevsem pošten, človeški odnos prodajalca,(WBC) do kupcev.
Pa še informacija.Lastnik Linhaja (60%) je Yamaha. #-o

Uporabniški avatar
Talči
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Talči » 29 Sep 2007, 20:33

Naj še jaz povem svoje mnenje, ker mi mož ne pusti, da bi pisala pod njegovim imenom :roll: sem se mogla še jaz registrirat. Imava tanovo linho 4x4. Začetno navdušenje je kmalu popustilo, ko nama je odpovedal števec oz. že od začetka ni delal. Shit happens tudi pri avtu (saj po mojih izkušnjah) dostikrat kaj ne dela oz. hitro odpove posebej pri novih :cry: . Moram pa RES POHVALIT WBC za korektnost ter po moževih besedah (mene namreč ni bilo zraven(hvala bogu)) tudi serviserja v Stični. Res se je takoj rešilo, števec so zamenjali brez problema in od takrat dela kot urca. Vozi se super prava limuzina je pa še jaz kdaj moža peljem ne samo on mene. :D

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 30 Sep 2007, 10:04

Talči lepo,da si se tudi ti prijavila na forum in upam,da te bomo še kdaj brali tu.Zelo dobrodošla so tudi mnenja voznic,saj pogosto opazite stvari,ki jih možje ne.Res ne hvalimo zastonj Boštija (tako fer prodajalcev v Sloveniji skoraj ni).
Če se zgodi kakšna napakica pod garancijo (take kot se je vama,se zgodijo tudi v bolših familijah motorjev),jo res v najkrajšem roku odpravi.Zato se v primeru,da imaš kakršne koli probleme takoj obrni nanj.(ko mi je sin okol obrnil po klancu Linhai-ja in mi polomil ogledala,sem šel na uradni servis v Ljubljani-mi je najbližje-sem izvedel,da moram na nove čakati 1 mesec.Po jamranju na forumu,me je Bošti "napiz..." zakaj ne pokličem njega,saj jih ima na zalogi.Od takrat kontaktiram samo še z našim serviserjem Jakom in Boštijem,in nimam nikakršnih problemov z dobavo in montažo,ter servisiranjem motorja.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 30 Sep 2007, 10:57

Evo, pa sem zvedel predcej stvari o tem linhai-ju 4x4!
Mislim, da nimam več mislit, saj za ta denar res ne bo boljšega, glede na to, da se rabljenega ne prodaja nič.
Hvala vsem za mnenja!! :respekt
Upam, da se kmalu spustim v akcijo!!

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 30 Sep 2007, 11:52

Ja vprašanje je zakaj se rabljenega ne dobi ane? :shock:
Če bi bilo toliko napak,kot je opisanih v zgornjih prispevkih,bi jih vsi prodajali še pod garancijo.Tako pa? :twisted:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 01 Okt 2007, 17:48

Evo ga!! Pa se je zgodil tisti dan, ko sem se po dolgem premišljevanju le odločil za nakup Linhai 4x4!
Hvala vsem, ki ste sodelovali v debati in pripomogli, da sem postal ponosen lastnik ATV-ja!!!
:partyman:

Uporabniški avatar
Uroš
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Uroš » 01 Okt 2007, 18:10

Čestitam, veliko užitkov pri vožnji! :lol:

SUPER!!!!

Uporabniški avatar
Talči
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Talči » 01 Okt 2007, 18:13

Lepo lepo mi gremo pa že na servis prvih 500 km. Veliko užitkov pa se mogoče kaj na vašem koncu vidimo. :lol:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 01 Okt 2007, 18:17

No sedaj si pa naš.Delaj km da se bo kadilo. :D
Čestitam in vem,da ti nebo žal. :D
Za nadalnje probleme (če jih boš slučajno imel)se pa javi.
Če ti slučajno niso povedali: 4x4 in reduktor uporabljaj samo in izključno na težkem terenu (blato,hudi klanci z zemljo itd...) in nikakor ne na asfaltu.
Pa lep pozdrav. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Talči
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Talči » 01 Okt 2007, 18:21

Mislim, da kolikorkrat to Boštjan pove preden kupiš, da že ponoči sanjaš (za reduktor pa 4x4). Vseeno pa ni nikoli preveč opozoril :D

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 01 Okt 2007, 18:30

Čestitam :!:

Me prav veseli, da se še kdo zanese in zaupa črkam ljudi, ki pišejo na forumu. Konec koncev hočemo vsi samo pomagati in preprečiti slab nakup.

SREČNO :!:

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 01 Okt 2007, 19:18

@moz: Čestitke še z moje strani =D> \:D/

Naj ti Linhai dobro služi 8)

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Odgovori