Distančnike za Adlya sem kupil pri našemu el presidentu Boštjanu
Montaže sem se lotil najprej na zadnjih kolesih. In ko sem odvil zadnje kolo ter z originalnimi vijaki privil zadnji distančnik, se mi je zgodilo tole

Vijak je bil za moje pojme odločno prekratek-iz slike je razvidno da mu manjkajo vsaj 4-je navoji. Zato sem se odločil poiskati daljše vijake (35mm namesto originalnih 25mm). Kupil sem jih v Kamm d.o.o, v Šenčurju (v BTC-ju je samo veleprodaja) in ko sem ves zadovoljen prišel domov, sem ugotovil tole

Novi vijaki (na levo-črne barve) so imeli precej večjo glavo kot originalni vijaki(na desno-srebrne barve) ampak žal so samo take v Kamm-u imeli, drugje pa jih itak gledajo kot
Razmišljal sem o naslednjih 3 možnostih:
-zbrusiti glave vijakov na 14 mm (nemogoče z orodji, ki jih imam, ne bi bili nikoli enaki)
-zapolniti luknje s toliko podložkami, dokler glava vijaka ne bi gledala ven iz luknje(preveč nestabilno in vijak zopet postane prekratek)
-zbrusit nastavek 17mm po zunanji strani, da bi ustrezal zunanjemu premeru 14mm nastavka
Posegel sem po mojem 2.najljubšem orodju poleg "štemarce", ki ga imam v garaži, to je "fleksarce"

No in zadeva se je obrestovala

Malce me je edino skrbelo, če bo nastavek še kos navorom pri vijačenju, ker je bil že precej stanjšan. No, skrb je bila odveč, privil in dobro zategnil sem lahko vse 4 vijake:

Na in na koncu še slika z montiranim kolesom, iz katere je jasno razvidno, da so vijaki dovolj dolgi, saj "gledajo" čez pesto vsaj 3-je navoji, kar se mi zdi mnogo bolj varna in čvrsta varianta kot privijanje z originalnimi vijaki

Ostala 3 kolesa pa seveda potem niso bila problem...
Glede na to, da je na tem forumu kar nekaj "šlosarjev" in strojnikov, naj povem, da se zavedam, da bi kdo izmed njih zadevo izpeljal precej bolj prefesionlno ali celo drugače kot sem se jo lotil jaz. Nočem nobenemu soliti pameti, opisal sem samo postopek, ki se je meni osebno obnesel, bil je narejen v soboto popoldan in to z orodji, ki sem jih pač imel na razpolago...
P.S: Jure, a si zdaj pomirjen, ko veš kaj smo kupovali pri Boštiju...