Poceni kitajski štirikolesniki

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 29 Nov 2007, 21:28

Pol pa mormo iti mal na obisk, da ne bo viškov stran metov... :twisted:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Miklavž na dr. polju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter » 29 Nov 2007, 21:30

Da se razumemo:
- to kar sem jaz kupo je nula proti vašim strojem
- da je moj najboljši, ne ne, jaz samo pravim da koliko sem jaz bil pripravljen dat za štirikolesnika je to več kot pa sem pričakoval
- poglejte če se bom naučil vozit tega kitajčka, verjemte da bom obvladal vse ATVje
- pričakujem pa da me bo držal dve leti, kar pa mislim da bo
- uprabljam ga pa do 50 km/h ker pol že preveč trese in ni več zanesljiv

To bi bilo to, če pa bom mel kake probleme pa vam jih zaupam.

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Miklavž na dr. polju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter » 29 Nov 2007, 21:39

Moj Bashan 200 ima 9 kW = 12,2 konjski moči in me je zavarovanje stalo 130 :eur . Premijski razred 14 - 100% plačilo

Kar se pa bonusa tiče nisem hotel koga vmešavati v to, imam pa svojih 50 % bonifikacije na avtu ampak mam žal še na sodišču moj kupon, sem namreč povzročil prometno nesrečo ter pobegno s kraja in še ni rešeno.

marko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: moravče

Odgovor Napisal/-a marko » 30 Nov 2007, 05:47

a maš kasko jaz sem za jumbota z 15kw imel 93 :eur vseh stroškov

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 01 Dec 2007, 08:05

kako 93€.Mene je za bashana prišlo 280 € z kaskotom.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 01 Dec 2007, 16:06

mene je prišlo zavarovanje 35 evro.Mel sem 50% popusta pa še ugodnosti,brez kasko. :P

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 01 Dec 2007, 18:44

bashan-sika napisal/-a:kako 93€.Mene je za bashana prišlo 280 € z kaskotom.
Zavarovanje za SMC Jumbo 301:
-osnovno + dvojna vsota - premijski razred 4 = 69,99€
-kasko - premijski razred 6 = 310,66€
-popust: gotovina, mini avtomobilski, nevračilo premije, komercialni pop., stalnost, itd... =158,35€
- premija: 222,30€
-ddv 14,45€

-za plačilo = 236,75€

Srečno na ATV!

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 06 Dec 2007, 11:50

Branko napisal/-a:Kje pa je Grinta? Nazadnje je bil nekje na poljskem, če se ne motim ... :lol:
Evo me grinte... sm že nazaj... pa ne se hecat :-) :-) :-)

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 06 Dec 2007, 14:32

baron21 napisal/-a:
bashan-sika napisal/-a:kako 93€.Mene je za bashana prišlo 280 € z kaskotom.
Zavarovanje za SMC Jumbo 301:
-osnovno + dvojna vsota - premijski razred 4 = 69,99€
-kasko - premijski razred 6 = 310,66€
-popust: gotovina, mini avtomobilski, nevračilo premije, komercialni pop., stalnost, itd... =158,35€
- premija: 222,30€
-ddv 14,45€

-za plačilo = 236,75€

Srečno na ATV!
jaz nobenih popustov nisem dobil na žalost.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Dec 2007, 17:48

Peter napisal/-a:Da se razumemo:
- da je moj najboljši, ne ne, jaz samo pravim da koliko sem jaz bil pripravljen dat za štirikolesnika je to več kot pa sem pričakoval
- poglejte če se bom naučil vozit tega kitajčka, verjemte da bom obvladal vse ATVje

Daj mi nekaj razloži; zadnjič si v enem drugem postu napisal, da voziš povprečno 60 km/h. Kako gre to skupaj s tole tvojo zadnjo izjavo?

P.S. Počasi mi bo jasno, zakaj nikoli ni nobenega kitajčka na naših srečanjih.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Dec 2007, 19:25

Pero napisal/-a: Počasi mi bo jasno, zakaj nikoli ni nobenega kitajčka na naših srečanjih.
Meni je to jasno že najmanj 3 leta oz. od trenutka, ko sem se tudi sam pošteno opekel z kitajčkom !

Uporabniški avatar
blaster
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Dom

Odgovor Napisal/-a blaster » 06 Dec 2007, 21:08

jaka napisal/-a:
Pero napisal/-a: Počasi mi bo jasno, zakaj nikoli ni nobenega kitajčka na naših srečanjih.
Meni je to jasno že najmanj 3 leta oz. od trenutka, ko sem se tudi sam pošteno opekel z kitajčkom !

Ja, če pa tako lepo izgledajo :lol: :lol:

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 08 Dec 2007, 18:20

Pero napisal/-a:
Peter napisal/-a:Da se razumemo:

Daj mi nekaj razloži; zadnjič si v enem drugem postu napisal, da voziš povprečno 60 km/h. Kako gre to skupaj s tole tvojo zadnjo izjavo?

P.S. Počasi mi bo jasno, zakaj nikoli ni nobenega kitajčka na naših srečanjih.

saj kitajček brez predelav ne gre več kot 65 km/h.z inox izpuhom in odstranitvijo blokad gre 85-90 km/h max.Pa vibracije se zmanšajo za 50%.

Na srečanjih pač ni kitajčkov ,ker jih tolko spluvate da nam je bed pridat. :oops:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 08 Dec 2007, 18:41

Na srečanjih pač ni kitajčkov ,ker jih tolko spluvate da nam je bed pridat.
Če prideš na srečanje z kitajčkom,se nebo nihče norca delal ne iz tebe ne iz motorja.Poizkušamo pa novim lastnikom dopovedati,kaj bodo za ta denar dobili.Nič drugega.Na srečanjih se gre pa za druženje,ne hvaljenje kakšen motor ima kdo. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Dec 2007, 16:55

bashan-sika napisal/-a:Na srečanjih pač ni kitajčkov ,ker jih tolko spluvate da nam je bed pridat. :oops:
Še preden spet začneš streljati kozle, preberi svoje prejšnje prispevke v obeh forumih. :oops:
Konkreten primer vabila na Vodiško je bila tvoja samo-hvala o naj-boljšem off road vozniku v Sloveniji. Tvoj moped (kitajček) sploh ni bil omenjen.
Žal in najbolj žalostno pa je, da izkušnje, ki smo jih imeli mnogi,( z kitajčki) jemlješ kot pluvanje.
In vsi imamo izkušnje, tako bo tudi z teboj, da so vsi najglasnejši lastniki kitajčkov čez čas popolnoma poniknili ! (na drugem forumu že počasi zmanjkuje tvoje samo-hvale) :oops: :oops:

furor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a furor » 27 Dec 2007, 00:43

Pozdravljeni!
Jaz sem pa nov na tem forumu. V bistvu prebral članke sem že kr nekaj krat ampak enostavno mi ne da miru, ker si sam hočem nek štirikolesnik nabavit.
Zdaj je pa na stvari tak kot pri večini - finance. Mikajoče so cene teh kitajskih motorjev ampak berem članke in nekak se ne morem opredelit.
Npr. mika me bashan 200. Pa vsi pravijo da se tolk kvarijo in da je treba tolk šraufat. Je ta kritika enaka kritiki na Tomosove mopede? Al se ti motorji kvarijo bolj? Dejstvo je da bi jaz štirikolesnik potreboval emm... kaj pa vem. Malo za kake nedeljske izlete v slovenskih goricah.
Dejstvo je da sem mel long time ago tomos apn in vem da tam je bilo treba tu in tam kaj pošraufat. Zanima me ali ti štirikolesniki zahtevajo več časa za šraufanje in več znanja o tem. Kako kaj grejo ti motorji v hrib in kako se obnašajo na cesti? so obvladljivi?(ozirajte se na to da nisem divjak) Na youtube sem gledal nekaj posnetkov vožnje z bashanom in se mi niso zdeli slabi. Ampak tam se ne ve koliko km ta motor že ima :) lahko da je nov.
Štirikolesnika še nisem peljal ker pač ne poznam nikogar ki bi ga imel da bi ga stestiral ampak povejte mi odkrito ali naj se spustim v bashana al naj raje peš hodim?
Prosim ne mi zdaj spet svetovat nekih štirikolesnikov katerih cene se gibljejo +4000€. Ker bi si jaz tudi nabavil kako barosso če bi bil finančno sposoben :)
Najbolje da rečete tak: recimo da imam na razpolago 1500€. kaj se mi bolj splača: bashan atv ali tomos apn oz. nek skuter :) (pa ne da bi si apn-a oz. skuter želel kupit)?
Če slučajno kdo ve kje bi v okolici mb-ja lahko sprobal vožnjo z atv-jem in če bi kje v okolici mb-ja lahko bashane v živo videl (mogoče tudi sprobal) plis naj napiše.

Hvala za odgovore in upam da mi boste pametno svetovali in mi pomagali iz zagate! Slišal bi rad pohvale in kritike od vseh. Ne pa to da bi lastniki hvalili ostali, ki imate pa srečo imeti kvaliteto pa le kritizirali bashane.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Dec 2007, 01:02

Pozdravljen na forumu!

Sama šraufarija ni problematična ... to je enako kot pri Tomosih, problem je tudi v materialih, ki niso "prve klase", pa verjetno tudi druge in tretje ne :lol: - tu je razlika napram Tomosovim modelom, ki so vsaj ogrodje imeli OK.

Drug problem je dobavljivost rezervnih delov, čeprav se stanje izboljšuje (počasi).

Kontra prepričevat te nima smisla, če si se odločil, in če ne veš če je to zate, bo to mogoče še najcenejša varianta, da boš izvedel ... ob predpostavki, da veš v kaj se spuščaš.

Prej si pa le pojdi ogledat in kakšno testno vožnjo naredi, da boš vsaj prvi občutek dobil. Če imaš možnost probaj še kakšno boljšo znamko, da boš videl, da je že v sami vožnji razlika.

Bashan ... če boš jemal vzemi Bashana. Mora tudi na COC dokumentu pisati, da je proizvajalec Bashan (Chongqing Astronautic Bashan Motorcycle Manufacturing Co. Ltd) in ne kaj drugega. Pa že kar nekaj se jih šraufa in vozi po sloveniji, tako, da boš mogoče imel srečo pri rezervnih delih.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Dec 2007, 10:06

furor napisal/-a: Pa vsi pravijo da se tolk kvarijo in da je treba tolk šraufat. Je ta kritika enaka kritiki na Tomosove mopede? Al se ti motorji kvarijo bolj?
Kritika ni enaka, kajti stari Tomosovi mopedi vozijo še danes (kar govori o neki kvaliteti), o tvojem morebitnem Bashanu, pa drugo leto zagotovo ne bo vedel nihče več.
Ti motorji (kitajski ATV-ji) se kvarije veliko bolj, kot Tomosovi mopedi. Veliko bolj lahko razumeš tudi kot 5x več.
In začetna ugodna nizka cena (ki premami vse naivce) se po dobrega pol leta izkaže za proč vržen denar.Tomosa bi lahko prodal, Bashana ne boš.
Jih je že preveč, ki ležijo v garažah širom po Sloveniji.
In takrat te bo šele začela boleti glava.

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 27 Dec 2007, 11:34

Želel si odkrit odgovor in odkrit odgovor boš tudi dobil: raje hodi peš ali pa si kupi kaj drugega (skuter) kot pa da si kupiš bashan 200ccm.

Pa naj ti še argumentiram zakaj. Imel sem nekoč priliko preizkusiti podobnega kitajčka(mislim da je bil shineray) in ti lahko zagotovim, da če ne bi poznal in preizkusil še drugih 4ciklov, se za ta šport sploh ne bi nikoli odločil. Gre okoli 60 km/h (čeprav nekateri števci kažejo-lažejo tudi do 80km/h). Lega na cesti je milo rečeno slaba (nekvalitetni amortizerji, preveč "plastične" gume in kar je najhuje - je zelo ozek), zavore pa tudi niso bog ve kaj. Hkrati pa vse skupaj že deluje izredno krhko in pokvarljivo (recimo amortizerji so se pod mojo težo povsem upognili- kar se pri drugih znamkah ATV-jev niso - res pa je da nisem ravno lahek :lol: )

In kaj boš imel od takega vozila? Na cesti boš delal gužvo, ker boš prepočasen in vendar še zmeraj (pre)širok, da bi te avtomobili prehiteli tako kot s skuterjem. Za kakšno konkretno terensko rabo je enostavno premalo zmogljiv in stabilen, hkrati pa nikoli ne boš vedel kdaj in če sploh boš varno prišel nazaj domov. Predstavljaj si, da se ti Bashan sredi gozda pokvari (bog ne daj sredi kakšenga poštenega klanca) zaradi strgane verige ali okvare elektrike (to se namreš dogaja zelo pogosto). In kaj boš potem? Nič, nekoga boš moral poklicati da te pride iskat s prikolico ali še bolje s traktorjem in te odvleči nazaj domov, zraven na široko razlagati kje si ostal in kaj se ti je sploh zgodilo in na koncu ko boš končno le prišel domov, se ti bodo "režale" še krave, kaj si to sploh kupil (tole ti namreč pišem iz izkušenj). Ti pa boš naredil križ čez vse štirikolesnike in sploh čez ta šport, ker se ti bo vse skupaj pošteno zamerilo.

Zato, če si že želiš nabaviti 4cikel, še malce počakaj in "našparaj" vsaj za kakšenga rebljenega Eton Yukon-a ali Viper-ja (čisto drugačna kvaliteta in tudi občutek vožnje), potem pa boš postopoma nadaljeval z močnejšimi, če boš seveda hotel...

P.S:A je kdo že opazil spremenjen Jakov podpis? 8)

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 27 Dec 2007, 16:34

jaz ti bom povedal svojo osebno izkušnjo z mojim bashanom 200ccm.
Kupil sam ga Julija to leto.Dal sem zanga 1300 € zato ker sva ga z kolegom skupi nabavla.
Par stvari sem mogel zrihtat takoj po nakupu.Cevke za bencin so bile predolge in so se lomile in priprečile pretok goriva.
Po 2-3 tednih sem zamenjal izpuh(inox)-se splača nabavit 200€ strošek + par predelav in ojačitev.
Še dodatno so me stale odtrgane in skrivljene feltne + končniki in ostale stvari :strošek 300€
Posoda za gorivo je počila zaradi vibracij:strošek 40€ sam zdaj je nemogoče da spet poči.
itak ko enkrat stvar zamenjaš zamenjaš z bolj kvalitetno in te več ne zajebava.

Kar pa govorite da bashan ni vodljiv in udoben se motite.Vozli že artic cat-a 250 in Kmycota kxr/mxu 250 in niso kaj bolj udobni. Razen sedež je dosti bolj udoben kot bri bashanu.Se ne obremenjujem toliko ,ker mi do zdaj ni delal problemov.
Na začetku dokler se amontizerji ne ulafajo je dokaj trd potem pa se zmehča ravno prav da je lepo vodljiv tudi za slalom med drevesi , ker je dokaj lahek atv(170kg)
Gume so res plastične samo za začetek so uredu,ker moj je že naredil 4000 km in imajo še nekaj profila.Potem ko je čas nabaviš bolj kvalitetne.
Lej atv je kar drag šport sam men je to tak užitek, da mi stroški ne predstavljajo takega problema.Konc koncev je to za moj užitek.
Samo pa treba pa sprejeti svojo odgovornost ,če ti odleti kaka feltna stran.Meni osebno se je to že zdodilo- lost -
Samo če se boš vozil po asvatu in makedamu nebo problemov.Kolega ,ki ga je kupil zmano ni imel nobenega problema do zdaj.Samo on ima 1500 km prevoženih in se vozi samo po cesti in makedamu.
Korenine,skale,luknje in podobno zelo škodujejo bashanu.

Če ti to napisano ne predstavlja velikega problema si ga nabavi užitek je res ADIJO!!!

Če pa imaš denar si pa nabavi kakega ltr ali ltz ne pa kakih baros pa kmycotov in podobnih.Če že daš denar si kup orenk zadevo ne pa neki napol.
Zadnjič spremenil bashan-sika, dne 27 Dec 2007, 23:55, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
blaster
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a blaster » 27 Dec 2007, 16:57

bashan-sika napisal/-a:Če pa imaš denar si pa nabavi kakega ltr ali ltz ne pa kakih baros pa kmycotov in podobnih.Če že daš denar si kup orenk zadevo ne pa neki napol.

Nevem, kaj te moti na barossi, za malo denarja dobiš motor, za katerega mislim, da je dobrja konkurenca yamahi ali bilo kaj.

Aja fajn ti je ''feltna'' odletela :lol: :lol:

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 27 Dec 2007, 19:03

Tole z utrganim kolesom je sigurno denis 18 (ane)...So te na konkurenčnem forumu spluval sedaj pa tukaj pamet soliš drugim :oops: Aja še to vabilo na vodiško še velja pa moped te tudi čaka samo tak da ti ga ne bo treba popravljati..... :twisted:

Uporabniški avatar
blaster
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a blaster » 27 Dec 2007, 19:31

cheeroke napisal/-a:Tole z utrganim kolesom je sigurno denis 18 (ane)...So te na konkurenčnem forumu spluval sedaj pa tukaj pamet soliš drugim :oops: Aja še to vabilo na vodiško še velja pa moped te tudi čaka samo tak da ti ga ne bo treba popravljati..... :twisted:
A na Vodiško se, da prlezt iz blasterjem?

lp, Luka

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Dec 2007, 19:59

blaster napisal/-a:A na Vodiško se, da prlezt iz blasterjem?
Se da, brez skrbi,( lastna izkušnja) če pa ti slučajno ne bi šlo,( tudi lastna izkušnja) bodo fantje z veseljem pomagali in popazili, da ne bi bilo kakšnih "prevalov". Pomembno je le,da se ne hvališ (potem pa rep med noge), kot to delajo nekateri "junaki".

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 27 Dec 2007, 21:22

bashan-sika napisal/-a:jaz ti bom povedal svojo osebno izkušnjo z mojim bashanom 200ccm.
Kupil sam ga Julija to leto.Dal sem zanga 1300 € zato ker sva ga z kolegom skupi nabavla.
Par stvari sem mogel zrihtat takoj po nakupu.Cevke za bencin so bile predolge in so se lomile in priprečile pretok goriva.
Po 2-3 tednih sem zamenjal izpuh(inox)-se splača nabavit 200€ strošek + par predelav in ojačitev.
Še dodatno so me stale odtrgane in skrivljene feltne + končniki in ostale stvari :strošek 300€
Posoda za gorivo je počila zaradi vibracij:strošek 40€ sam zdaj je nemogoče da spet poči.
itak ko enkrat stvar zamenjaš zamenjaš z bolj kvalitetno in te več ne zajebava.

Kar pa govorite da bashan ni vodljiv in udoben se motite.Vozli že artic cat-a 250 in Kmycota kxr/mxu 250 in niso kaj bolj udobni. Razen sedež je dosti bolj udoben kot bri bashanu.Se ne obremenjujem toliko ,ker mi do zdaj ni delal problemov.
Na začetku dokler se amontizerji ne ulafajo je dokaj trd potem pa se zmehča ravno prav da je lepo vodljiv tudi za slalom med drevesi , ker je dokaj lahek atv(170kg)
Gume so res plastične samo za začetek so uredu,ker moj je že naredil 4000 km in imajo še nekaj profila.Potem ko je čas nabaviš bolj kvalitetne.
Lej atv je kar drag šport sam men je to tak užitek, da mi stroški ne predstavljajo takega problema.Konc koncev je to za moj užitek.
Samo pa treba pa sprejeti svojo odgovornost ,če ti odleti kaka feltna stran.Meni osebno se je to že zdodilo http://www.youtube.com/watch?v=4efQEdI5HWU
Samo če se boš vozil po asvatu in makedamu nebo problemov.Kolega ,ki ga je kupil zmano ni imel nobenega problema do zdaj.Samo on ima 1500 km prevoženih in se vozi samo po cesti in makedamu.
Korenine,skale,luknje in podobno zelo škodujejo bashanu.

Če ti to napisano ne predstavlja velikega problema si ga nabavi užitek je res ADIJO!!!

Če pa imaš denar si pa nabavi kakega ltr ali ltz ne pa kakih baros pa kmycotov in podobnih.Če že daš denar si kup orenk zadevo ne pa neki napol.
G. Strokovnjak

Prestopil si vse meje dobrega okusa, sploh z zadnjim odstavkom polomljene Slovenščine, ki govori o znamki motorja "baros", predvidevam da je to Barossa. Kdo si ti, da bo pisal o kvaliteti štirikolesnika, katerega še videl nisi, kaj šele vozil??
Potrudi se prebrati svoj sestavek še vsaj 3x, če ti ga bo uspelo razumeti, premisli in preglej kaj pišeš, ker v nasprotnem primeru ti ne bo treba več obrabljati tipkovnice na tem forumu.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Odgovori