Bashan 200 ventilator hladilnega rezervarja "kilera"

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Miklavž na dr. polju
Kontakt:

Bashan 200 ventilator hladilnega rezervarja "kilera"

Odgovor Napisal/-a Peter » 04 Dec 2007, 19:08

Vsi ki imate probleme z ventilatorj pri Bashanu vam moram povedati sledeče:

- tudi meni je crkno
- bil se na kar dolgi turi (za Bashana)
- seveda sem se vsakih toliko časa ustavil, vgasnil motor, pogledal če imam še vse dele, da nebi kaj zgubil, zakurblo se peljal dalje
- čez en kilometer se ustavo na črpalki da dolijem bencin in evo ti ga, vodo mi je vrglo iz raztezne posode
- počakam pol ure, kupim antifriz, dolijem, zaštartam, mašina dela, voda kroži, ventilator ne dela
- zaradi tega mi je verjetno malo zakuhal
- tako da če ste kje daleč od doma in verjetno nimate novega ventilatorja zraven, ni panike, vsaj pri meni ni blo
- z izvijačem, lahko tudi z prstom, samo pazite da se ne poškodujete, sem pomagal zagnat venilator
- dela
- tako sem lahko nadaljeval pot, vendar moram sedaj vedno ko zaženem motor pognat ročno ventilator
- napaka je samo v zagonskem kondenzatorju, ga bom probal zamenjat in vam javim če bo delovalo
- bom pa tudi prilepo kako slikico da se bo še kaj vidlo

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 04 Dec 2007, 20:19

Se mi zdi, da imam na zalogi še kakšnega originalnega za Bashana ... bom preveril.

Drugače pa kupi ta velikega računačniškega (12cm), pa ga namontiraj gor.
Bo pomoje še najdlje zdržal.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter » 04 Dec 2007, 20:39

Sem razmišljal o tistem iz avta, malem ki služi kot ventilacija v potniški kabini, mali je pa še tri stopnje ma, bi naredo na stikalo, zraven dam še en senzor, da vidim koliko je temparatura v kileru in bi moglo to delovat.

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Bashan 200 ventilator hladilnega rezervarja "kilera"

Odgovor Napisal/-a baron21 » 05 Dec 2007, 07:19

Peter napisal/-a:Vsi ki imate probleme z ventilatorj pri Bashanu vam moram povedati sledeče:

- čez en kilometer se ustavo na črpalki da dolijem bencin in evo ti ga, vodo mi je vrglo iz raztezne posode
- počakam pol ure, kupim antifriz, dolijem, zaštartam, mašina dela, voda kroži, ventilator ne dela
- zaradi tega mi je verjetno malo zakuhal
Sem samo iz ene druge teme kopiral svoj prispevek:

Reaper_Neo je napisal/a:
JA BOM POSKUSIL. sem dal gor od racunalnika onega velikega 11cm pa se zdaj lahko peljem 500m in potem crkne prej sem se lahko samo 200. bom se dal enega gor pa bom videl kaj bo. tnx anyway

Potem pa preveri še , če imaš dovolj hladilne tekočine - pa ne samo v posodici, ampak v hladilnem krogotoku - pa če se odpre termostat, pa pri kateri temperaturi se ti vklopi ventilator. Glede na tvoje dosedanje početje pa ne bi bilo nič čudnega če bi zaradi pregrevanja imel že uničeno tesnilo glave motorja in zvito glavo, zato ti nadpritisk potisne vodo v posodico in naprej ven, hladi se pa popolnoma nič. Najboljše, da se oglasiš pri človeku, ki se na te reči spozna, če sam tega ne obvladaš. Rešitev ni samo dodajanje ventilatorjev. Jaz sem sicer te atv videl le na slikah, vendar bi imel še pripombo na to, kako imajo montirane cevi za hlajenje. So nametane gor in dol in v njih ostaja zrak pri polnjenju ker se ne morejo odzračiti, to pa povzroči prekinitev pretoka vode med obratovanjem. Glede na sedanje temperature, je pa med vožnjo ventilator čisto nepomemben, če je ostalo v redu. Če ti hladilna tekočina izginja neznano kam se meša z oljem v motorju. Preveri - če je na čepu za dolivanje olja sivo bela smetana je na vrsti servis oz. menjava tesnila glave motorja.

p.s. Tako se začne, ko je prepihano tesnilo glave motorja. Izkušnje na fičkotu in yugotu pred mnogimi leti.

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 05 Dec 2007, 17:06

kontakteri uporabnika interceptorja.
Men je zrihtu enga k dela v vseh vremenskih pogojih.
Dela že skor 2 mesca in se še vedno vrti.
Vozen po dežju v polnem nalivu in ni crknil.
Te ventilatorji zahrustajo ko dobi vodo v ležaj ventilatorja.

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Re: Bashan 200 ventilator hladilnega rezervarja "kilera"

Odgovor Napisal/-a sasog » 09 Dec 2007, 17:58

Peter napisal/-a:- napaka je samo v zagonskem kondenzatorju, ga bom probal zamenjat in vam javim če bo delovalo
Moram te razočarat enosmerni motorji nimajo zagonskih kondenzatorjev. Ta tvoj ventilator ga prav tako nima. Če se ti noče zagnati je problem v ležajih, oz pušah.

Zamenjaj ga z takim iz računalniške trgovine velikosti 11,5x11,5cm ali podobno. ti delujejo najbolj zanesljivo.

LP!

Sašo

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 26 Dec 2007, 11:01

Živijo!

Zanima me, kako so se obnesli razni dodatni ventilatorji na Bashanih & co., o katerih je bil govor v prejšnjih postih. Sprašujem predvsem zato, da vidim kako se zadeva obnese, da ne prodajam nekih buč naprej, če moje trditve niso točne. Zato lepo prosim za kakšne povratne informacije.

Lep pozdrav, pa srečno na atv!

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter » 27 Dec 2007, 21:31

Jaz sem na mojega zmontiral 11 cm velik ventilator od raćunalnika ki sem ga kupo za 10 :eur , dela ok. Zaj ko je zima, nevem pa kak bo poleti.

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 30 Dec 2007, 12:56

Peter napisal/-a:Jaz sem na mojega zmontiral 11 cm velik ventilator od raćunalnika ki sem ga kupo za 10 :eur , dela ok. Zaj ko je zima, nevem pa kak bo poleti.

Super. Z takimi popravili res ni veliko stroškov in dela, če pa potem stroj dela kot je treba. Srečno vožnjo in veliko užitkov na atv v prihodnjem letu. LP

Odgovori