PRED TOŽBO

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
zigakos
Začetnik
Reactions:

PRED TOŽBO

Odgovor Napisal/-a zigakos » 01 Feb 2010, 12:50

Še ne dva meseca star BASHAN 300, ki je poln napak od vsesplošnega rjavenja vseh kovinskih delov, puščanje olja z vseh straneh, vendar motorja ne bom tikal zaradi garancije. nestabilne lege na cesti, dajanje zavajajočih informacij o ATVju, višek pa je bil, ko sem za las ušel lahko tragičnim koncem, saj mi je ob zaviranju vrglo ven zavorne ploščice iz zavorne čeljusti. Le moja prisebnost me je rešila. To je konec lastništva. Prodajalcu sem pisno in s fotografijami opisal smrtno nevarne napake in na tega štirikolesnika se ne vsedem nikoli več. Zahtevam povračilo kupnine, kot to navaja zakon o skritih napakah. V kolikor mi prodajalec pisno ne odgovori in pristane na izvensodno poravnavo bom konec tedna ( 8 dni ) preko advokata vložil tožbo proti prodajalcu življensko nevarnega štirikolesnika. Koliko je smrtnih primerov tudi zaradi takih napak?
Bom poročal. LP

Uporabniški avatar
kretenko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: PIJAVA GORICA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kretenko » 02 Feb 2010, 08:50

Ne se pustit :bravo:

MUDrider
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

l

Odgovor Napisal/-a MUDrider » 05 Feb 2010, 20:38

gremo naprej odstranimo nevarne motorje

Uporabniški avatar
andrej
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a andrej » 05 Feb 2010, 20:45

Niso krivi motorji ampak prodajalci ki jih prodajejo in kupci ki jih kupujejo.

ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

Re: PRED TOŽBO

Odgovor Napisal/-a ojgn » 13 Mar 2010, 05:48

.....štirikolesnika. Koliko je smrtnih primerov tudi zaradi takih napak?
Bom poročal. LP[/quote]
Nam zaupaš prodajalca če druga ne zaradi varnosti :?:

202cm/115kg LTZ-400
VFR-800 RC-46/TENERE-660
Brez štilerce pa nikamor :lol:

vnucec
Začetnik
Reactions:

Naivnost kupcev

Odgovor Napisal/-a vnucec » 13 Mar 2010, 07:53

andrej napisal/-a:Niso krivi motorji ampak prodajalci ki jih prodajejo in kupci ki jih kupujejo.

Oprosti, ampak s tem se ne morem strinjati. Ne živimo sredi Afrike temveč v domnevno razviti, pravni državi, članici EU. Zame je povsem nesprejemljivo, da se na našem trgu prodajajo izdelki s slabo prevedenimi navodili, zakonsko neskladno garancijo in izjemno vprašljivo kvaliteto. To so stvari, ki bi jih pristojni organi morali zatreti v kali.

Kupci so odgovorni le v toliko, da so butasti v tej meri, da ne preverijo izkušenj drugih in pa uporabijo lastne pameti. Madona, kupujejo prevozno sredstvo, pri katerem se nikomur v resnici ne sanja, kakšno ime nosi pravna oseba, ki je vozilo izdelala. Čunga Lunga Corporation? Yiangfuksuliankung mechinery? Vse kar je, je tista blagovna znamka Bashan ali kaj tretjega, za katero ugotoviš, da je povsod drugačna ker si jih izmišljujejo kot po tekočem traku in še za to se ne ve, kdo si blagovne znamke omisli. Ali je to uvoznik ali proizvajalec?

Rad bi videl, koliko Slovencev bi pod takšnimi pogoji kupilo avto. Verjetno nihče. Razumem, da nimajo vsi denarja za Can AM, Yamaho, Kawasaki ipd. Vsekakor pa imajo denar za tiste firme, ki so na našem trgu ustrezno zastopane že nekaj let, poleg tega pa obstajjao tudi pri stričku Googleu še kje drugje, kot pri nekaj prodajalcih v Sloveniji.

Evo, jaz sem nabavil novega Linhai. Ni bil tako poceni kot no name ATVji. Pred nakupom pa sem preveril kar nekja stvari. Najprej to, koliko časa se Linhai že pojavlja v Sloveniji. Kje drugje po svetu se še pojavlja. Kaj prodaja. Ali prodaja enake stvari kot v SLO ali drugačne? Prebral sem forume, teste, tudi tuje. In potem sem bil zadovoljen v toliko, da sem se odločil za nakup. Pa seveda sem ga opravil pri verjetno najbolj fair prodajalcu v Sloveniji.

Tisto, kar je najceneje, je na koncu pogosto najdražje. Treba je sprejeti, kako daleč sežeš finančno in v okviru teh zmožnosti izbrati najdražji možni izdelek. Ne pa se slepiti s tem, da za 2000 EUR dobiš enako kakovost kot jo drugje prodajajo za 5.000 ali več EUR.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 13 Mar 2010, 08:39

Podpišem! Sicer te stvari v drugačnih ali podobnih oblikah gonimo že 3 leta, ampak še vedno se najdejo nejeverni Tomažki!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Naivnost kupcev

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Mar 2010, 18:09

vnucec napisal/-a:Kupci so odgovorni le v toliko, da so butasti v tej meri, da ne preverijo izkušenj drugih in pa uporabijo lastne pameti .
Zaradi tega je bil ustanovljen sosednji forum. Na podlagi mnogih izkušenj in pričevanj so se kar naenkrat počutili diskriminirani. (to, da jih je že več kot polovica zamenjala mopede, pa tudi nekaj pove, a ne ?)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 14 Mar 2010, 19:09

Jaka to da si iz SIM-a presedlal na Bajo pove isto.Vsak hoče na boljši in močnejši motor.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Mar 2010, 22:01

Vsi samo bajo vidite, izkušnje bivšega lastnika kitajčka (pred Sym-om), pa spregledate. Za razliko od nekaterih "riti" nisem tiho in napišem (oz. priznam) napako.
Tudi to, da baja ni vsemogočna in da jo tudi šraufam. Se pa vsaj že nekaj časa vozim, za razliko od najmanj dveh "riti", ki sta od tukaj užaljena odšla na sosednji forum, na veliko propagirala bašane, po razsulu,skoraj leto dni šparala za malce boljši moped, sedaj pa uživata v vožnji.
In bog ne daj, pomagati kakšnemu fantiču z nasvetom in lastno izkušnjo, ki si je zaželel kitajčka.
(čudno, da sta na sosednjem forumu upala priznati razsulo in v škatlo pospravljenih opevanih Bašanov)
Očitno, Kymco in Adly le nista tako slaba, ko smo jim svetovali nakup, pa čeprav gre Adly samo 95 km/h, Bašan pa je letu 120 in še je bilo čutiti rezervo.

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 14 Mar 2010, 22:12

Ne pa se slepiti s tem, da za 2000 EUR dobiš enako kakovost kot jo drugje prodajajo za 5.000 ali več EUR.
Vrjetno nekateri ne bodo to priznali ampak jaz se osebno strinjam s to trditvijo.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 15 Mar 2010, 07:38

Vrjetno nekateri ne bodo to priznali ampak jaz se osebno strinjam s to trditvijo.
Še posebej zdaj , ko je Yamaha podražila (za dva jurja več kvalitete) :twisted:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 15 Mar 2010, 09:01

Vsi samo bajo vidite, izkušnje bivšega lastnika kitajčka (pred Sym-om), pa spregledate.
Jaka nisi edini,ki se je nateg.... z kitajčkom,vendar dosti bashanov in shinerajev še vedno dobro laufa po zamenjavi delov,ki so splošno znani,da crkujejo.
Konkretno jaz sem na obeh forumih raje svetoval nakup rabljenega Sim-a,Adly-ja ali Kymco-ta,ravno zaradi preveč šraufanja Bashana in Shinerai-a.
Kar imate pa vi med sabo (serviserji),pa rešite izven forumov,ker ostali nismo in nočemo biti udeleženi v vaš privatni spor.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Mar 2010, 09:19

Kje si pa ti zdaj serviserje našel, mi ni jasno. Tukaj govorimo o kitajčkih, mar ne ! :shock: :shock:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 15 Mar 2010, 10:45

Se oproščam Jaka mi je Google narobe prevedel tale stavek:"
za razliko od najmanj dveh "riti", ki sta od tukaj užaljena odšla na sosednji forum
!Očitno bom moral zamenjati prevajalca. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Mar 2010, 19:26

Žal res rabiš prevajalca ( več na ZS).

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 15 Mar 2010, 22:45

jaka napisal/-a:Vsi samo bajo vidite, izkušnje bivšega lastnika kitajčka (pred Sym-om), pa spregledate. Za razliko od nekaterih "riti" nisem tiho in napišem (oz. priznam) napako.
Tudi to, da baja ni vsemogočna in da jo tudi šraufam. Se pa vsaj že nekaj časa vozim, za razliko od najmanj dveh "riti", ki sta od tukaj užaljena odšla na sosednji forum, na veliko propagirala bašane, po razsulu,skoraj leto dni šparala za malce boljši moped, sedaj pa uživata v vožnji.
In bog ne daj, pomagati kakšnemu fantiču z nasvetom in lastno izkušnjo, ki si je zaželel kitajčka.
(čudno, da sta na sosednjem forumu upala priznati razsulo in v škatlo pospravljenih opevanih Bašanov)
Očitno, Kymco in Adly le nista tako slaba, ko smo jim svetovali nakup, pa čeprav gre Adly samo 95 km/h, Bašan pa je letu 120 in še je bilo čutiti rezervo.

kymco je za svoj denar super ATV. ta, ki ga vozim jaz (mxu500) je stal 6500€ in sem izredno zadovoljen z njim. ima nekaj oslarij (nima IRS recimo, čeprav novi že ima) in zaščita prednjih luči je klinčeva (že 3x sem razbil nosilce za luči tako, da sem butnil motor v traktorsko gumo (in to dobesedno porinil, ne pri vožnji!))

skratka, za prvi ATV zelo vredu. naslednji bo pa Can-Am

Odgovori