Poceni kitajski štirikolesniki

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Poceni kitajski štirikolesniki

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 06 Avg 2006, 21:23

Glede na to da je čedalje več vprašanj o poceni kitajskih štirikolesnikih smo namenili tudi posebno rubriko za njih, kjer jih boste lahko hvalili, pljuvali, diskutirali, komentirali, spraševali,...

Kar na dan z besedo...

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 07 Avg 2006, 08:14

Bom dopolnjeval spodnji rubriki! :lol:
Dobre strani:
- poceni
- lahko izpopolniš svoje mehankarsko znanje
-
Slabe strani:
- slaba dobavljivost rezervnih delov
- slaba končna montaža
- slaba kvaliteta gumijastih materialov
-
Zadnjič spremenil Branko, dne 08 Avg 2006, 21:46, skupaj popravljeno 1 krat.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 07 Avg 2006, 09:47

Branko napisal/-a:Bom dopolnjeval spodnji rubriki! :lol:
Dobre strani:
- poceni
- lahko izpopolniš svoje mehankarsko znanje
-
ki ga prav tako potrebuješ, ko prešaltaš na kitajca, ki stane miljon in več :D

Branko napisal/-a: Slabe strani:
- slaba dobavljivost rezervnih delov
- slaba končna montaža

Zaradi rezervnih delovje treba gnjavit prodajalca. Pa naj pripelje dvojno količino ATVjev, tako da jih ima polovico za rezervne dele.
Ko ga pripelješ domov, ga je najbolje razstaviti in ponovno sestaviti.

Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 08 Avg 2006, 21:46

Dopolniti je potrebno tudi, da gumijaste cevke oz. skoraj ves gumijast material prepari zelo hitro. :evil:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

balantic
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a balantic » 13 Nov 2006, 21:59

Meni je ta motor čist dober. No zdej mam zdrtega zato ker mi je prišla matica v cilinder.ki se je odšraufala pri filtru in je šla skozi "frgazar" in potem naprej v cilinder. tam mi je poškodovala bat in glavo ter mi je skrivila sesalni ventil. glede na to kaj bi se lahko zgodilo se je izšlo zelooooo dobro.drugače imam 200ccm z ročnim prestavljanjem in se mi zdi da gre kar dosti. pospeške ima dobre. končne pa nima ne vem kakšne.Homologiran ni! in tudi ne bo, ker ga ne bom registreru. Mašina je menda od suzukija, jo je pa tud brat pohvalil ki je avto mehanik.

zokimoto
Začetnik
Reactions:

Poceni kitajski štirikolesniki - plusi in minusi

Odgovor Napisal/-a zokimoto » 30 Nov 2006, 10:40

Sam posedujem LONCIN 250 ccm.
Podobno kot balanticu se je zgodilo meni. odvil se je auspuh, en vijak na cilinbdru se je zgubo, drugi pa se je delno odvil in potem zagozdil. Zamenjal sem izgubljeni vijak, ostalega pa pritegnil. Ker uvoznik ni priložil knjižice z rezervnimi deli ali česarkoli drugega nisem vedel, da je na spojnem delu nakakšno aluminijsko tesnilo. To je baje padlo v cilinder in poškodovalo ventil. Mašina je bila 1 mesec na servisu, kjer se ni ppremaknilo nič. Po malo ostrejšem mailu so zamenjali (?) motor. Sedaj stvar deluje v redu (prevoženih cca 2000 km). Za zamenjat je pušo na krmilu (ki itak pri nobenem kitajcu ni centrirana-ima preveč zračnosti). To je strošek cca 15.000 SIT, kar ni dosti.
Deli za mašino pa pašejo od Yamahe (potrdil serviser na Yamahi).
Guma je pa res porazna!!!
Sicer pa več (tudi rezervni deli) na straneh: http://www.m7n.biz/

Na splošno - ZADOVOLJEN

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 26 Dec 2006, 11:55

Lep pozdrav iz Ljubljane.Sem lastnik Peidu 150 ST-A (kitajčka) in zaenkrat zelo zadovoljen z njim.Res,da je treba že novga najprej pošraufat (samo zato niso krivi kitajčki,saj jih prodajalci dobijo v škatlah in jih sami sestavljajo).pol pa vozit.Če je dober prodajalec (pošten),ti že pri prodaji pove da so mehankarske spretnosti zaželjene.Pri nakupu pa se je dobro pozanimat koliko je garancije in če ima prodajalec zagotovljen servis in rezervne dele (dosti leteh tega nima,pa vseeno prodajajo).Meni je uspelo najti poštenega in dobrega prodajalca tu

robert2
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kresniške poljane

Odgovor Napisal/-a robert2 » 26 Dec 2006, 15:44

Jast sem lastnik Loncina 200 ccm prevoženih ima 1500 km do sedaj
pregorena žarnica in en izgubljen vijak m6.
Ja gumijasti deli pa niso glig pohvalni jst mam mal novejšga in je tud mal
izboljšan, ker so očitno vidl da tko negre.
Pr mojmu so že skor vse matice z plastiko na koncu in vijaki so
namazani z neko stvarjo, k sm probavu zategnt se ni premaknilo nikamor.
Pol sm pa za foro enga odšraufu, komi mi ga je ratal odšponat in sm vidu
da so z neko stvarjo namazani proti samo odvitju.
V glavnem sm zaenkrat zelo zadovoljen z njim.

Lp Robert

mimixtz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 26 Apr 2007, 22:52

Nedavno sem kupil Bemi 200.

Res bi bilo treba tem ljudem, ki to sestavljajo malo ušesa navit.
Najprej sem preveril olje, pa ga ni bilo niti do kontrolne palčke.Dolil.
Potem sem ga laufal, da sem preveril, če se ventilator zalaufa. Se. Ampak je začelo scat na eni objemki. Zategnil, tudi ostale, drži vse.
Potem se mi je zdelo, da z zadnjim amortizerjem nekaj ni v redu, pa sem ugotovil, da je veriga tako našponana, da ta ni dovolila nihanja. Pravilno nastavil.
Zategniti je bilo potrebno šenaslone za noge.
Tudi ena guma je bilaskoraj čisto prazna. Odvijem kapico in začne pihat. Potrebno je bilo zategniti ventilček in zdajdrži.
Preveril sem še zategnjenostvseh ostalih vijakov, dodal stopalke za noge za sopotnika, podložil gumo pod zadnjo luč, da ne šklepeta in naredil prvih nekaj kilometrov. Dela zelo lepo, najbrž pa se bo še kaj pojavilo. :D
Mašinca izredno lepo dela, baje je kopija Honde. :?: Bom preveril.
Tisto zloglasno matico pri zračnem filtru so odstranili že pri prodajalcu.
Potegne dobro, prileze v presenetljivo strm klanec, samo pri 60/h se mašina že tako dere, da se mi je smilil.
Namenjen bo malo za hec, malo za ženo, malo za odkrivanje nepoznanih bližnjihterenov, za v tregovino, skratka za nič težkega. Zdaj čakam na homologacijo.
Za adrenalin sproščat pa imam Hondo CR250. :D
To je to, edino prednjo luč moram kje kakšno lepšo nabavit, ker ta je res grda, kot od starega bicikla.

Uporabniški avatar
soundmaster
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a soundmaster » 30 Apr 2007, 20:11

No tut jest mam bemi 200cc, zaenkrat sm zadovoln!
Res pa je da si skor po usaki vožni uzamem mal cajta, da preverm in zategnem vijake...
Zaenkrat dela use ok, sam ne vem kaj naej nardim z zadnjo lučjo, ker mi od treslajev vsak dan crkne ena žarnica!! :D Ja res je!
Poraba je minimalna, sicer pa tut hitrost ni nevem kok huda, max 70 km/h
Skratka, zaenkrat sm s kitajčkom čist zadovoljen.

Jah nekateri smo s kitajčki zadovoljni, nekateri jih pa pluvajo!
Smo pač ljudje, ki si ne "moremo" privoščit strojev za miljon ali več!!! :(

mimixtz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 30 Apr 2007, 20:21

70 je kar dobro za Bemija.
Bom pa verjetno namontiral gor kolesarski števec, ki bo kolikor toliko realno kazal, kajti očitno tile zelo različno kažejo. En pravi, da mo kaže čez 80, en 70, meni ne gre čez 60 (pa se mašina v 5. na moč dere.
Nova luč z masko pa je že naročena, če bo dobro ratalo, bom poslikal in prilepil.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 30 Apr 2007, 21:00

Današnja ruta po Kočevskem Rogu. Če dobro pogledaš sliko, lahko, nekje v divjini, najdeš napis "popravilo kitajca" na rumenem ozadju. Na srečo sva bila dva, da sva ga lahko usposobila za nadaljnjo vožnjo. Kaj pa če bi bil sam, tako kot sem bil v sobodo? Lahko bi ga pustil tam in odšel peš, ali pa počakal kakšnega medveda, da bi mi pomagal pri popravilu. Za silo sva ga usposobila, vendar je zdržal samo do Dolenjskih Toplic, od tam naprej pa na štrik in šlepat do NM. Okvara je bila pa taka, da se bo marsikdo smejal, tako kot sem se jaz. Vendar, pri kitajcih je vse mogoče. Naučil sem se, da se lahko s poceni kitajcem voziš samo okoli hiše in mogoče še do mehanične delavnice. :twisted: Zato jih nikar preveč ne hvalite, ker niso vredni niti 100 :eur

Slika
Zadnjič spremenil Drago, dne 01 Maj 2007, 20:28, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 30 Apr 2007, 22:05

Ja kar hec je bil, sva hotla it kar še en krog :D

Slika
Slika

:lokostrelec

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 30 Apr 2007, 22:10

Res je, navezan kitajc se kar dobro počuti. Ampak bom vseeno preveril, da ni kaj odpadlo med šlepanjem. :D vem pa, da veriga ni preskočila. :D :D
Druga slika pa je lahko namesto nasveta tistim, ki bodo spraševali, če se splača kupit poceni kitajsko robo.

Slika

mimixtz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 01 Maj 2007, 08:22

Okvara je bila pa taka, da se bo marsikdo smejal, tako kot sem se jaz.
''Zaupaj'' nam no, kaj je bilo narobe, saj je forum namenjen tudi temu, da se kaj naučimo. In nasmejimo, kot si sam napisal, da si se, ko si videl, kaj je narobe.

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 01 Maj 2007, 09:04

Vidim, da štrik ni bil kitajske izdelave, da je vzdržal sile pri vleki. :mrgreen: :mrgreen:
Sicer pa vidim, da ti je poleg drugega odpadel tudi desni žmigavec :twisted:

Čeprav sem se pošteno nasmejal, pa vaju moram pohvaliti, da sta bila toliko poštena, da sta objavila vajino prigodo in napisala tako kot je. Marsikdo tega ne bi storil, čeprav se mu dogaja isto... :respekt

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
soundmaster
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a soundmaster » 01 Maj 2007, 16:32

Jah vidm da na tem forumu ni prostora za ljudi, ki imamo poceni kitajčke! :twisted:

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 01 Maj 2007, 19:03

Soundmaster, nikar tako resno jemat teh stvari, ti se kar vozi, pa čimmanj podobnih dogodivščin ti želim. Te stvari jemlji bolj kot informacijo kaj vse se ti lahko zgodi na poti. Pa ko se ti bo kaj zanimivega dogajalo kar napiši pa še kakšno sliko prilepi.
BTW tale kitajc ma že blizu 4k/km, in na njem se nas je že nekaj naučilo vozit, tako da je že marsikaj preživel :D

:lokostrelec

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 01 Maj 2007, 20:14

Ja, Quadoid, je bla kar zapletena situacija. Važno, da je štrik zdržal. Če pa še povem, da sem brskal po kantah za smeti, da bi našel "zdravilo" za kitajčka, bi pa tud Pavliha pisal o tem. Žmigavec je bil tudi iz kante za smeti in kitajske izdelave, zato je tudi odpadel. :smeeeh:

@soundmaster, nikar ne jemlji vsega zares, kar prebereš na forumu. Saj veš, eni se norčujejo iz drugih, eni pa sami iz sebe. Ti kar vozi kitajca in naj ti dobro služi. Z nečim je treba začet.

Nekdo je še spraševal, kaj je bilo narobe. Motor je začel zgubljati moč. Veriga je nekako preskočila, tako da je tekla po vrhu zobnika in seveda zaribala. Po zasilnem popravilu je šlo še kakih 10 km, nato pa se je strgala. Zato šlepanje. Ko sem danes na MX tekmi v Semiču poskušal nabaviti drugo, sem ugotovil, da imajo kitajci popolnoma drugačne verige in precej močnejše. Bo treba kar v Merkur, upam, da bo pasala od kakega mešalca. :D

Slika

Simke
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Simke » 07 Maj 2007, 20:39

eno prašanje za lastnike Bemijev...ki imajo zadi diferencial...je kdo kdaj kej šraufu...namreč me zanima ..ko zateguješ dve matice na zadnji osi...a se ta od kej premika levo desno ...

No zdi se mi da je malo desno zamaknjen..pa me zanima če se to kej da štelat...
Oz ali je kle na tem forumu kdo mehanik ..oz se spozna na te zadeve da se malo pomenimo ..

Lahko preko ZS

hvala...pa še neki ..kje lahko vidiš ne da gledaš motor ..koliko je kubični in če to res drži...če ni samo nalepka ...ker je tok teh..da je 200 al pa 250 al pa 150 pa 200 kubični ....je to homologacija ..al kje drgje ...mogoče C.o.c.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 07 Maj 2007, 20:57

zadaj diferencial? :shock: :shock: mogoče kardanski pogon ;)

Nekje na bloku motorja je "vklesana" oznaka motorja (163mm, 177mm, ...) al pa kaj podobnega.

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Simke
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Simke » 07 Maj 2007, 21:49

ja tisto ko maš ročno tam spredi da gre v vzratno prestavo ....

kardanski pogona pa pomoje nima ker je na ketno...tko da ne vem ...pomoje ni to to ..

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 08 Maj 2007, 09:04

Tista ročka je za rikverc.povezana pa je na menjalnik na zadnji osovini (škatla).Tam premakneš zobčenik,da se osovina vrti kontra in greš lahko nazaj.Tega nimaš kaj štelat levo-desno.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Simke
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Simke » 08 Maj 2007, 14:32

ž že ..tam not ..samo na tej osi.....v glavnem ko daš kolesa dol imaš na vsaki strani še dve matice ...za odšraufat ...neko cevko ki pride na os....ki na eni strani drži boben zavor ..druga pa semering ....pri disku ....

zanima me ali lahko to os ..premikaš levo desno...kaj mislim...da lahko premikaš os in s tem izenačiš špuro zadnjih koles s prednjimi...namreč zadnja kolesa so zamaknjena malo v desno...

to sem mislil če se da štelati s temi maticami...

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 08 Maj 2007, 16:53

Ne.Kitajčki imajo vsi malo zamaknjeno zadnjo osovino na desno.Zakaj pa nebi vedu.Tud moj taprvi jo ma. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Odgovori