Bashan 250 vozne lastnosti-nevarne
Bashan 250 vozne lastnosti-nevarne
Pozdravljeni.Sem se eden od mnogih "zadovolnjih" lastnikov kitajca.Tast je pred 5 leti kupil Bashana,se vozil dve sezoni,naredil 3000 km brez kakrsnegakoli posega,se prekucnil,ga zapeljal v garazo in od takrat ga ni niti povohal.Letos pa me je prijelo,ker pac trenutno ni pravih sredstev za pravo igraco,da bi ga usposobil in se tudi jaz kak krog zapeljal...skratka najprej sem obrisal iz njega prah...ga nekako vzgal na kleme in opazil da brez zauha sploh ni vozen.Ker se na motorje nekaj spoznam,sem zamenjal par preparelih cevi,tesnilo,zamenjal svecko itd...motor sedaj deluje brezhibno.S punco sva se zapeljala en krog in se skoraj ubila.Zanasa ga na cesti...nenadno spreminja smeri...ko sem zavil v levi ovinek me je za vec kot meter vrglo v nasprotno smer...kot da bi zablokirala guma.Potem sem preveril sprednji kolesi in ugotovil da imata precej lufta...2-3 cm v levo in desno,levo kolo pa je se bolj razmajano.Ker nimam nekih izkusen s kleparijo in mehaniko,bi vas lepo prosil za kaksen koristen nasvet.Predvidevam da so fuc lezaji,puse....ne vem!?
Re: Bashan 250 vozne lastnosti-nevarne
Prosim ne vozi. Ta hudič ti z lahkoto življenje vzame.
Malo RAM-a je veliko Fun-a RAM 520RR racing edition
Napisal si:Da se na motorje nekaj spoznaš!
Očitno-ne! Ker bi moral prej preveriti koloteke, končnike, puše preden se spustiš iz dvorišča. In to celo z sopotnico. Če se je hočeš rešit, obstaja miljon drugih načinov
Preveri kje je zračnost in saniraj vse pomankljivosti. Preveri okvir,če ni poškodovan, končnike, puše na nihajkah, pnevmatike.
Ko boš vse saniral in popravil 100% bo motor le pogojno uporaben. Žal!
Očitno-ne! Ker bi moral prej preveriti koloteke, končnike, puše preden se spustiš iz dvorišča. In to celo z sopotnico. Če se je hočeš rešit, obstaja miljon drugih načinov
Preveri kje je zračnost in saniraj vse pomankljivosti. Preveri okvir,če ni poškodovan, končnike, puše na nihajkah, pnevmatike.
Ko boš vse saniral in popravil 100% bo motor le pogojno uporaben. Žal!

Naj se popravim,hocem rect,da se na motorne agregate nekaj spoznam,ker sem kot mulc dosti sraufal mopede,vespe,mzje itd.Lakl imas prav,ampak niti sanjalo se mi ni,da je zadeva tako nekvalitetna,dokler nisem se isti dan brskal po forumih in naletel na cele litanije o bashanih:)Sem preveril luft in sicer v nihajnih rokah ga je precej,mislim da sem se prav izrazil....imam poslikano,ne znam pa prilepit sem gor...se bom potrudil.
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Vsekakor se lahko lotiš zadeve. Sicer se ti verjetno že svita....kakorkoli...precej volje, časa in živce..ter seveda stroškov bo treba, da ga kolikor-toliko spraviš v vozno stanje. Vendar pa bo vedno ostal "črv" v podzavesti....kaj če med vožnjo kaj odleti, poči, se zvije...žal upravičeno.bashjajc napisal/-a:Naj se popravim,hocem rect,da se na motorne agregate nekaj spoznam,ker sem kot mulc dosti sraufal mopede,vespe,mzje itd.Lakl imas prav,ampak niti sanjalo se mi ni,da je zadeva tako nekvalitetna,dokler nisem se isti dan brskal po forumih in naletel na cele litanije o bashanih:)Sem preveril luft in sicer v nihajnih rokah ga je precej,mislim da sem se prav izrazil....imam poslikano,ne znam pa prilepit sem gor...se bom potrudil.
Skratka. Prednost je zagotovo tvoja ročna spretnost...vendar je pri teh zadevah običajno tako, da eno poglavje zapreš in se odpreta dva nova. Ampak, če nič drugega se boš malce seznanil z principom in morda te zadeva kdaj zamika za kaj resnejšega, pa bo takrat lažje in tudi nam na forumu boš prihranil kakšno začetniško vprašanje v stilu...
"živijo družba.Imam namen kupit 4kolesnik. Sosed mi je rekel, da je CF super. Enako kot BRP, ampak polovico cenejši. Ker nimam namena plačevat precenjenih znamk, vas sprašujem...kaj vi menite?"...sedemtisočosemstodvaindevetesetič...

Gregor,se dobro da je za dva :)BIF,hvala za vzpodbudo,na sreco imam neko zacetnisko voljo spravit zadevo v red,da se bom lahko malo zapeljal,ce pa ga bo motorcek prevec biksal pa tudi ne mislim cele dneve prezivet v garazi in bom verjetno razmisljal o cem boljsem,kakorkoli...kaj predlagas...odsraufat nihajki,lezaje in zamenjat...kje se sploh dobi rezervne dele za baashana,zasledil sem da baje pri nekem bucotu na celjskem?Lep pozdrav
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Znebi se jaca svetovnega , če imaš sam sebe rad sploh pa svojo drago. Razen seveda , če imaš kakšne druge načrte 

Haha Civava,ce bo kdaj prislo tolk dalec zdaj saj vem kako zadevo speljat da ostanem nekaznovan
Letos pa bi vseeno se riskiral in kako urco "prezivel" na bashanu...in bi bil res vesel ce mi kdo od vas starih mackov da kak nasvet,vodilo...ziher je kdo od vas zacel s kitajcom...in ga spoznal do zadnjega sraufa? 

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Huh saj v tem je problem. Nihče se rad ne spomni teh dni...poleg tega sploh ne vem kje bi začeli...bashjajc napisal/-a:..ziher je kdo od vas zacel s kitajcom...in ga spoznal do zadnjega sraufa?

Iz mojih izkušenj lahko povem, da sem najprej zadevo razstavil, potem pa iskal ustrezno nadomestilo. Mislim, da niti enega dela nisem nabavil pri kakšnem atv prodajalcu...kolikor se spomnim največ v Agro trgovini z deli za kmetijske stroje...naj se sliši še tako čudno. Ker Kitajc še nič ni sam izumil...v glavnem kopirajo, v najboljšem primeru pa poberejo nekaj kar se valja kje po skladiščih...in to je to.
Ojla
Raje s ukvarjaj s svojo drago ti bo bolj hvalezna kot motor.....nikoli nebo varen za 60km/h na cesti..en velik rodeo bo.Geometrijo koles lahko nastavis samo na mestu,ko pa se motor zaniha gor in dol.....pa adijo geometrija.
Pa brez zamere,to je zal resnica.
LP.Borke
Raje s ukvarjaj s svojo drago ti bo bolj hvalezna kot motor.....nikoli nebo varen za 60km/h na cesti..en velik rodeo bo.Geometrijo koles lahko nastavis samo na mestu,ko pa se motor zaniha gor in dol.....pa adijo geometrija.
Pa brez zamere,to je zal resnica.
LP.Borke
Hmm Borke,ni ravno vzpodbudno ampak hvala za nasvet in ti cisto verjamem...sploh ko malo prebiram poste o bashanih...da je to res potujoca krsta...me pa vseeno zene da bi tole postimal za to sezono...verjetno trma 

Koneckoncev, prav je tako! Bolje da se učiš na temle, ki ga nekako ''ni škoda''. Pa ti bo vsaka izkušnja kasneje lahko prav prišla. Če ti pa uspe poštimat zadeve pa toliko bolje, boš izpravnega lažje in bolj pošteno PRODAL kot pa razvalino 

Bo drzalo Ghost,tako kot pravis...izkusnje bodo...upam da cimmanj slabih,ce ne drugega se bom nasraufal...tud to je nekaj 

Pri meni je končnike in puše vargaland popravljal.. Sm je bil strošek 130€. Stroški rezervnih delov so pa isti al imaš kitajca al pa tajvanca.. Da pa pri meni je še ketna odpadala tk da do 60km/h nisem niti prišel