REKLAMACIJA

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
zigon
Začetnik
Reactions:

REKLAMACIJA

Odgovor Napisal/-a zigon » 14 Dec 2009, 14:16

LP!
Kot nov lastnik Bashan 300, spoznavam karakteristike ATVja. O tem sem že pisal v naslovu: 1.dan, 2.dan... Na podlagi vseh nepravilnosti, ki sem jih zasledil ( trd menjalnik, nestabilna lega na cesti )sem prodajalcu opisal vse težave, ter od njega zahteval ( v kolikor se napak ne da odpraviti ) vračilo celotne kupnine.
Včeraj so mi sporočili, naj ATV pripeljem na servis, kjer bodo vse napake odpravljene.
Danes pa me je prijetno presenetil dopis v katerem so mi natančno opisali, čemu vse nastale težave. Priložili so vse fotografije, z označbami vseh nastavljivih delih, kjer se da odpraviti omenjene težave. Od olja, izteku kolesa, nastavitev amortizerjev, tlak v gumah, skratka vse te pomanjklivosti se bodo odpravile na prvem servisu. Zelo korektno od prodajalca.
Mogoče pa le ni vse tako črno, kot se je doslej pokazalo. Bom še poročal.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 14 Dec 2009, 14:21

Upam, da bo res tako kot praviš.
Pričakujemo poročilo. :D

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 14 Dec 2009, 15:22

Sem zelo vesel, ker vidim, da poznajo napake njihovih motorjev, še bolj pa ob dejstvu, da jih lahko tudi odpravijo.

Kot je že Branko rekel, poročaj o uspehih.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 28 Dec 2009, 21:25

Ja napake se pojavljajo na Vseh modelih zagotovo, samo določeni jih pač ne objavijo!!
Ali pač niso tako kritične!

PS:Kako dolgo pa odpravljajo te dve težave????????????

Lp.Robert
Outlander 800 MAX XT Kanarček

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

zigakos
Začetnik
Reactions:

servis

Odgovor Napisal/-a zigakos » 29 Dec 2009, 13:32

Kot sem že pisal. mi je moj BASHAN 300 predstavljal igro s življenjem. Tresljaji, zanašanje levo, desno pri 50 km/h...
Na servisu sem menjal vsa olja in tekočine ATVju, ter svečke.
Nastavitev preme, ki je bila za 7cm zamaknjena.
Nastavitev amortizerjev
Demontaža vseh delov, nanos sredstva proti odvijanju vijakov in montaža.
Zatesnitev in podmazanje vseh gibalnih delih, gumijastih cevk.

Sedaj je stanje 100% izboljšanje. Hitrost je pri 70 km/h še stabilna, nato se pojavijo tresljaji. Potrebno balansiranje gum.
Upam, da sem odpravil "vse" osnovne napake in pomanjkljivosti, ter da je postala vožnja z ATVjem zabavna in bolj varna.
LP!

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 29 Dec 2009, 13:40

Jaz bi jih vprašal, čemu dajo stranki tak ATV, če vedo, kaj vse je narobe??? :roll:
Ko bodo naleteli na kakšnega dovolj pametnega in jih bo stožil ( v kar pa dvomim, ker pametnejši si kupijo kaj bolj kakovostnega ali pa jim potem dol visi za izgubo denarja pri nakupu kitajčka), bodo šele začeli razmišljati o posledicah svojih ravnanj.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

zigakos
Začetnik
Reactions:

gume

Odgovor Napisal/-a zigakos » 29 Dec 2009, 13:41

Spet sem pred reklamacijo. Ko sem želel balansirati gume, mi je vulkanizer po pregledu na stroju povedal, da gum NI mogoče balansirati, ker so preveč jajčaste in se težave ne da odpraviti. ATV ima prevoženih 350 km. Prodajalec mi je dejal, naj še malo počakam ( na 500 km ), da se gume dobro uležejo. Prav. V kolikor se stanje ne izboljša, bom gume reklamiral pri prodajalcu.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 29 Dec 2009, 14:37

Ti kar jaz odgovorim te gume se nikoli ne bodo dovolj ulegnile, da jih bo mogoče centrirati :(

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 29 Dec 2009, 17:45

Točno tako, to so pač ATV gume in niso avtomobilske gume, so proizvedene za v gmajno in so bulaste, s tem se moraš sprijazniti.

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 29 Dec 2009, 18:02

Moje na medotu so zdej ravno taprave za cesto ampak samo do 102km/uro. :D

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 29 Dec 2009, 18:08

A pri 103 na uro te pa že katapultirajo za kakšen šank? :P :D

Franc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prlekija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franc » 29 Dec 2009, 21:28

mičo napisal/-a:Moje na medotu so zdej ravno taprave za cesto ampak samo do 102km/uro. :D
Mičo ne 102 ampak 98km/h :lol: :lol: :lol:

can-am 800efi max xt
Speed is just a question of money. How fast you wanna go?

ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

Re: gume

Odgovor Napisal/-a ojgn » 06 Jan 2010, 19:02

zigakos napisal/-a:Spet sem pred reklamacijo. Ko sem želel balansirati gume, mi je vulkanizer po pregledu na stroju povedal, da gum NI mogoče balansirati, ker so preveč jajčaste in se težave ne da odpraviti. ATV ima prevoženih 350 km. Prodajalec mi je dejal, naj še malo počakam ( na 500 km ), da se gume dobro uležejo. Prav. V kolikor se stanje ne izboljša, bom gume reklamiral pri prodajalcu.
men jih tud na johndeeru trese :?:

202cm/115kg LTZ-400
VFR-800 RC-46/TENERE-660
Brez štilerce pa nikamor :lol:

zigakos
Začetnik
Reactions:

KONČNO DO TOŽBE

Odgovor Napisal/-a zigakos » 31 Jan 2010, 11:55

Še ne dva meseca star BASHAN 300, ki je poln napak od vsesplošnega rjavenja vseh kovinskih delov, puščanje olja z vseh straneh, vendar motorja ne bom tikal zaradi garancije. nestabilne lege na cesti, dajanje zavajajočih informacij o ATVju, višek pa je bil, ko sem za las ušel lahko tragičnim koncem, saj mi je ob zaviranju vrglo ven zavorne ploščice iz zavorne čeljusti. Le moja prisebnost me je rešila. To je konec lastništva. Prodajalcu sem pisno in s fotografijami opisal smrtno nevarne napake in na tega štirikolesnika se ne vsedem nikoli več. Zahtevam povračilo kupnine, kot to navaja zakon o skritih napakah. V kolikor mi prodajalec pisno ne odgovori in pristane na izvensodno poravnavo bom konec tedna ( 8 dni ) preko advokata vložil tožbo proti prodajalcu življensko nevarnega štirikolesnika. Koliko je smrtnih primerov tudi zaradi takih napak?
Bom poročal. LP

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 31 Jan 2010, 12:01

Se je že dogajalo tudi v preteklosti. Vendar si ti eden redkih, ki odkrito in ažurno piše kaj se dogaja. Mogoče bo komu postalo kaj bolj jasno, čumo pljuvanje takih izdelkov, ki pomoje ne sodijo niti v rang "klopce na vrtu", kaj šele za vožnjo, oz. homologacijo. Poznam kar nekaj samo gradenj, ki so v 300% boljše, pa homologacije ne dobijo.

Tudi jaz te lepo prosim, da nam poročaš, ker boš z dejstvi, prihranil marsikatero skrb možnim lastnikom.
Hvala za odkritost!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 31 Jan 2010, 13:07

Še dobro , da se je srečno končalo. Upam , da ti uspe dobiti denar nazaj in , da boš do pomladi imel nov stroj tako , da gremo na kako furo skupaj.
l.p.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 31 Jan 2010, 13:30

zigakos, če bi bilo več takih, kot ti, bi se mogoče prodajalci teh ubijalskih železnin malce zamislili...sem pa prepričan, da je že marsikatera nesreča s kitajčki šla skozi brez posledic za prodajalca zaradi površnega obravnavanja teh primerov.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 31 Jan 2010, 13:32

Še ne dva meseca star BASHAN 300, ki je poln napak od vsesplošnega rjavenja vseh kovinskih delov, puščanje olja z vseh straneh, vendar motorja ne bom tikal zaradi garancije. nestabilne lege na cesti, dajanje zavajajočih informacij o ATVju, višek pa je bil, ko sem za las ušel lahko tragičnim koncem, saj mi je ob zaviranju vrglo ven zavorne ploščice iz zavorne čeljusti. Le moja prisebnost me je rešila. To je konec lastništva. Prodajalcu sem pisno in s fotografijami opisal smrtno nevarne napake in na tega štirikolesnika se ne vsedem nikoli več. Zahtevam povračilo kupnine, kot to navaja zakon o skritih napakah. V kolikor mi prodajalec pisno ne odgovori in pristane na izvensodno poravnavo bom konec tedna ( 8 dni ) preko advokata vložil tožbo proti prodajalcu življensko nevarne
ga štirikolesnika. Koliko je smrtnih primerov tudi zaradi takih napak?
Tole je vredno poudarit s črno barvo kajti bolje to, kakor osmrtnica črna.
P.S. Me kar zmrazi pa ne od mraza.

Odgovori