lastne izkušnje z loncin 250 atv-jem okvare, graje, pohvale

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
silvo20
Začetnik
Reactions:

lastne izkušnje z loncin 250 atv-jem okvare, graje, pohvale

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 16:40

najprej pozdrav!! no pred nekaj tedni sen na forumu pisal da kupujem atv... in evoga sem ''ponosen'' lastnik LONCIN formula deep slide 250ccm.
no moje izkušnje z njim... hja... kar pester seznam jih je!!!
Na prvi pogled sem dobil kar sem si želel: atv za na cesto!!!!
če pa gledamo iz druge strani... pa cel kup napak!!!
1. Po nekaj prevoženih km, je bilo več kot jasno da treba k vulkanizerju!! Zakaj? ker gume sploh niso dobro sedele na felgah jih je kar precej treslo! ok minimalni strošek!!!
2. Ročna zavora je bila za okras, malo brskanja po garaži da sem našel pametno fedro, pa 15 min časa in stvar je porihtana.
3. napenjanje verige ki je udarjala v zadnjo vilco, mazanje zobnikov/verige! (bilo suho kot poper)
4. po 20 km menjal olje + hladilno tekočino (stvar vzdrževanja ne okvare)
5. po vožnjo do bližnje trgovine sem ugotovil da sem izgubil m8 vijak ki povezuje motor z ogrodjem :shock: !! zamenjal vse tri z kvalitetnejšimi!!
6. ojačal spojler, ki je med vožnjo nihal kot ptičja krila, podložil gumo pod luč in tablico, ker je zadeva kar precej ropotala.
7. po dobrih 150 km mi je razneslo akumulator ( strošek 36€)

Toliko o grajah in delu do zdaj! sicer sem pa kar zadovoljen z tem da motor lepo teče, atv je zadovoljivo obvladljiv na cesti. Prek dovolj močan za moje potrebe, končna hitrost je nekje 95 km/h (po števcu na atv-ju, merili še nismo). Po terenu se ga ne da vozit, že zaradi cestnega profila gum (235 30 12 ) in zato ker je kar precenj nizek :shock: 13 cm od tal ko nihče ne sedi gor!!! :oops:

Sicer pa nameravam menjat zadnji zobnik z manjšim, ker zadeva dovolj potegne za moje potrebe, vendar me moti da v 4 brzini že kar precej ''brni'' če želim peljati malo hitreje! original zobnik pa je 32 al 31 tu nekje :D (sem nahitro preštel)

Velja pa da moraš za te kitajske atv-je imet voljo do šraufanja!! (kolko dnarja tolko muske)
bi dal slike pa morem ugotovit kako!! KAki nasvet???

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Jul 2011, 19:02

Shrani.si Sliko nalžiš v aplikacijo,kopiraš povezavo! Teh apolkacij je kar nekaj. Osebno uporabljam ImageShack uploader.
Slike pa le naloži.
Pri hiši imam Loncina 250 Desert storm II in do 4000 km sem mu zamenjal vse ležaje na kolesih,končnike,filter za zrak,nekaj krat olje in tukaj se zaključi. Sam sem iz njega iztiskal več,kot je bil sposoben od sebe dati pa je vzdržal. Da je potrebno kaj zategniti sem vedel že vnaprej,zato sem novega praktično razstavil in sestavil. Res,da so bili že tovarniško nekateri vijaki prisiljeni in sem jih takrat takoj zamenjal zato do danes nisem imel problemov z odpadlimi vijaki! Sedaj ga preganja sin-Tihi in še vedno se ravno zaradi njegove okretnosti tudi sam rad popeljem z njim.

Slika

silvo20
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 19:56

evo še 2 fotki
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 02 Jul 2011, 19:58

Na prvi pogled izgleda res hud :bbb:

silvo20
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 20:00

lakl napisal/-a:Shrani.si Sliko nalžiš v aplikacijo,kopiraš povezavo! Teh apolkacij je kar nekaj. Osebno uporabljam ImageShack uploader.
Slike pa le naloži.
Pri hiši imam Loncina 250 Desert storm II in do 4000 km sem mu zamenjal vse ležaje na kolesih,končnike,filter za zrak,nekaj krat olje in tukaj se zaključi. Sam sem iz njega iztiskal več,kot je bil sposoben od sebe dati pa je vzdržal. Da je potrebno kaj zategniti sem vedel že vnaprej,zato sem novega praktično razstavil in sestavil. Res,da so bili že tovarniško nekateri vijaki prisiljeni in sem jih takrat takoj zamenjal zato do danes nisem imel problemov z odpadlimi vijaki! Sedaj ga preganja sin-Tihi in še vedno se ravno zaradi njegove okretnosti tudi sam rad popeljem z njim.

Slika
tudi meni je jasnoglede vijakov in podobnih zadev, rad primem za orodje, zato mi to sploh ne predstavlja ovire, kvečjemu iziv da kaj postorim sami in zadevo z tem tudi bolje spoznam!!!
@lakl
glede lažajem me zanima če so dokaj standardni al so kake ''čudne dimenzije'' sicer pa imamo na ptuju skf tako da za ležaje naj nebi bil problem ko bo to potrebno!!!

silvo20
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 20:02

Civava napisal/-a:Na prvi pogled izgleda res hud :bbb:
ravno iz tega razloga sem ga kupil! :)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jul 2011, 20:18

:dober

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Jul 2011, 20:23

Jaz sem odstranil ležaje in jih odnesel v Bell center na Miklavžu. Tam jih je premeril in gremo domov z novimi. Tako je najlažje. Priporočam pa da ga malo narazen vržeš in obilno podmažeš,povsod kjer je potrebna mast,saj se je po poti iz tovarne kar nekaj izgubi :D oziroma-šparajo z njo.

Dobro izgleda!

silvo20
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 20:46

lakl napisal/-a:Jaz sem odstranil ležaje in jih odnesel v Bell center na Miklavžu. Tam jih je premeril in gremo domov z novimi. Tako je najlažje. Priporočam pa da ga malo narazen vržeš in obilno podmažeš,povsod kjer je potrebna mast,saj se je po poti iz tovarne kar nekaj izgubi :D oziroma-šparajo z njo.

Dobro izgleda!
se pravi: atv na prafaktorje... ponovna sestava z kilo novih šraufov pa kilo masti :D sicer pa mi je všeč da ima vsaj one vijake za mast ''napumpat''.

silvo20
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a silvo20 » 02 Jul 2011, 20:50

BIF napisal/-a:
:dober
ja na PRVI pogled :D stopiš bliže pa vidiš pomankljivosti!
mam veselje šraufat tako da ni problema!!!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jul 2011, 21:43

Ne sekiraj se. Če imaš motor je treba zanj skrbet....pa naj bo poceni ali drag.....hiter ali počasen....lep ali grd...za ene bolj in druge manj!
Ampak se navadiš in gre nekako....dokler se pač ne naveličaš!
Ti samo glej, da bo vse kar se vrti in tisto kar drži tisto kar se vrti, ustrezno pritrjeno pa bo ok! :D

tilenmeglic
Začetnik
Reactions:

Re: lastne izkušnje z loncin 250 atv-jem okvare, graje, poh

Odgovor Napisal/-a tilenmeglic » 10 Okt 2011, 21:23

lp zanima me kje bi dobiv gume za loncin desert storm 250. vse ali saj zadni dve pa seveda z ugodno ceno
hvala

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Re: lastne izkušnje z loncin 250 atv-jem okvare, graje, poh

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 10 Okt 2011, 21:42

Poceni nove, rabljene z skoraj celim profilom, po možnosti najboljše znamke in navadno brez cene................
Dragi tilenmeglič, tu se pa začnejo težave... :!: ;)

MAX je na dvorišču :D

Odgovori