najprej en lep pozdrav vsem skupaj. nov zelenc na forumu namreč
zdaj pa bi šel kar k stvari, sem namreč kar nekaj časa iskal in brskal po netu, ampak brez kakšnih konkretnih rezultatov.
kdo ima pri nas Shineraya čez sem zgruntal, tako da mail na plusinvest za nekaj tesnil in manjših stvari že poslan.
v čem je pa prav za prav stvar. dobil sem shineraya 250, razstavljenega.
kolegu je kuhnu zaradi malomarnosti (ni ga vzdrževal, počen kiler itd...) in po cca dveh letih prekladanja iz enga kota v druzga se mu ne da več. hotu ga je namreč mal porihtat.
zdaj pa, VEM da je kitajc, vem da ni to neki uau in da vas bo večina rekla nalož v kombi pa odpel na dinos, ampak glede na to da sem ga dubu zaston, ter da sem zravn dobil že nov bat, novo cross balanco in še par malenkosti, ter da je že veliko stvari načeloma narejenih, bi vas lepo lepo prosil da če se najde nekdo ki ve za kaj se gre, naj vzame to kot gušt, hobi ali karkoli že pač in mi pomaga pri parih vprašanjih ki so se mi porajala.
torej, plan je tak. 4kolesnik je rastavljen. geštel je že nekaj ojačan, sledi pregled vseh zvarov in morebitne dodatne ojačitve, ampak na prvo oko kolikor sem gledal so taglavne stvari že narejene. potem komplet kar je želeža na peskanje in prašno barvanje.
pozamenjat puše, semeringe, končnike in vse kar je gumjasto, če bo treba, tud cevi za vodno haljenje.
nov kiler, ker je ta stolčen, to mam rešeno, ker je blizu mene en majster ki bo naredil novega iz bakra.
na mašini zrihtat cilinder in glavo, to mam tudi rešeno, ter zamenjat bat.
Izpuh bova s sodelovcem naredila komplet iz rosfreja, lonc če ne bo kul, bom pa neki kupu, ampak to na koncu.
sedaj pa vprašanja.
amortizerji so zanič! ampak ne bi kupoval novih originalnih, ampak od kakšenga drugega motorja rabljene plinske, pa me zanima če kdo ve od katerega bi pasali, sprednji in zadnji. mogoče od kakšne Yamahe?
zobnike bi rad zamenjal, ter spremenil prenos, spredaj večjega, zadaj manjšega. mogoče kakšen nasvet kje dobit?
mika me tudi menjava frgazerja oz uplinjača. če kdo ve kje za pametno ceno dobit nekaj med 38-40 se priporočam.
zaenkrat toliko, upam da se nisem preveč razpisal za prvič in upam da se najde kdo, ki bo ne glede na to da je kitajc v paci, poskušal pomagat.
Hvala!