CIGANI HOČEJO V CENTER IVANČNE GORICE!!!!
Anonimno pismo!
Ambrus
Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema.
Izseljeni Romi niso bili edini prebivalci tabora v Dečji vasi. V tem taboru so se kar naprej menjavali najrazličnejši 'civili', povečini z zločinsko preteklostjo. Ker je lokacija tabora dokaj na samem, je bila idealna za neke vrste azil z vso mogočo sodrgo. Prav zato krajani ves čas poudarjamo, da ti ljudje niso bili izseljeni zaradi svoje narodnosti – to bi bilo skrajno nepravično(!) – oditi so morali, ker so gojili, zganjali in prikrivali kriminal. K razrasti le-tega je med drugim pripomogla tudi velika oddaljenost policijske postaje. Dogodki zadnjega tedna so bili tako ukrep krajanov iz obupa, ki je sledil stopnjevanju strahu do vrha. Veste, osnovne kulturne razlike so bile s strani vaščanov sprejete pred 40 leti, ko so se Romi trajno naselili v Suhi krajini. 'Razlike' s katerimi pa ti ljudje danes tako grobo kršijo zakon, še posebej tiste, ki predstavljajo kršitev osnovnih človekovih pravic, niso bile in nikakor ne smejo biti sprejemljive! Tekom let so se poleg običajnih kraj pridelkov in živali, vrstile tudi hujše protizakonite aktivnosti: vlomi in kraje, najraje v hiše starejših ljudi, ki živijo sami, več vlomov v okoliška župnišča, cestne blokade z ostrim kamenjem ali deskami, polnimi žebljev, kraja mobilnih telefonov, napad na gobarke, grožnje z uperjeno puško v mimovozeči avtomobil, izsiljevanja, podkrepljena z grožnjo, do boš ubit ali posiljena, lansko leto je policija zasegla večje število strelnega orožja in mamil, nedaven napad na Jožeta Šinkovca pa je bil že drugi poskus umora v dveh letih. To in podobno je krojilo naše vsakdanje življenje. Zadnjo žrtev tega tabora so mediji prikazali kot pretepaškega moškega – resnica pa je, da je branil svojo zidanico pred dobro znanimi vlomitelji. S tem si je nakopal maščevanje in skorajšnjo smrt. Jožetu so se na glavni cesti v blokado postavili trije avtomobili, za njim še dva, tako da je bil ukleščen mednje ter na milost in predvsem nemilost prepuščen Čmaku in njegovim romskim kompanjonom; kaj je sledilo veste. Na dejstvo, da ti z njive zmanjka kakšna glava zelja smo se kar navadili, nihče pa se nikoli ne bo navadil na to, da ti strežejo po življenju. Živeti v nenehnem strahu je sila mučno. Če tega niste doživeli, si ne morete predstavljati, kaj se godi v človeku, ko med vožnjo ugleda uperjeno cev puške. Jaz sem jo. Občutek tesnobe je nepojmljiv; Naj ustavim? Peljem naprej? Naj kličem policijo? Ne, kaj pa če me naslednjič ustavijo?! Gotovo bodo vedeli, da sem jaz klicala…
Neverjetno kako hitro se je slovenska policija organizirala za zaščito in varovanje tabora in njegovih prebivalcev. Sprašujem se, kje je bila ta javna služba med padanjem kola po Jožetovi glavi, kdo je varoval njega, kdo je varoval domove, avtomobile, njive in življenja vaščanov? Varuhu človekovih pravic pa vse skupaj kar nekako ni jasno. Ne samo, da ni bil v Ambrusu, ob nepreverjenih dejstvih in opazovanju od daleč si drzne dajati nekakšne pavšalne izjave in s tem grobo zavajati širšo slovensko javnost. Ali pa preprosto ne loči med etničnim sporom in bojem proti leglu kriminala. Veste g. Hanžek, nihče od Romov ni bil napaden, nihče ubit. Napaden je bil Jože Šinkovec iz Ambrusa! Ko smo izvedeli, da bo do izselitve končno prišlo, nismo čutili zmagoslavja. Ne. Čutili smo veliko olajšanje. Zato je zadonela Zdravljica. Naj rojak Suhokrajnčan prost bo vsak, ne vrag zločinski, le pošten sosed naj bo mejak!
Da izseljeni skupini življenje v Postojni ne odgovarja je razumljivo, saj nimajo raziskanega rajona, »poslovnih« poznanstev in informacij o imetju okoliškega prebivalstva. Medijem pa se bolj problematična zdi skrb za perjad, ki je ostala v taboru, kot Jožetovo zdravje. Močno upam, da zaradi težkih poškodb glave ne bo imel trajnih posledic. V kolikor preživi.
Dragi bralci, Ambruška zgodba je dolga več desetletij, ne en teden. Zadnjih 12 let je potekal boj za osnovno človekovo pravico – za mir. Za mir, ki upam da ga bomo končno deležni. Žal pa se še vedno bije še en boj – Jožetov boj za življenje. Zato, Jože, drži se! Mi smo s tabo! Bog je s tabo! Drži se!
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Moped ni. Žival ni.
Pa še en vic na vročo temo:
A veste, da je blo nekja časa v Novem Mestu in okolic veliko golobov?
Župan je ponudil 100.000 tolarjev nagrade tistemu, ki bo rešil ta problem.
Pa pride človek z rozastim golobom - ga spusti in glej ga zlomka, vsi ostali golobi odletijo daleč stran od Novega mesta ....
In kaj je župan vprašal tega človeka ob predaji nagrade?
"Ali imate tudi kakšnega rozastega cigana?"

A veste, da je blo nekja časa v Novem Mestu in okolic veliko golobov?
Župan je ponudil 100.000 tolarjev nagrade tistemu, ki bo rešil ta problem.
Pa pride človek z rozastim golobom - ga spusti in glej ga zlomka, vsi ostali golobi odletijo daleč stran od Novega mesta ....
In kaj je župan vprašal tega človeka ob predaji nagrade?
"Ali imate tudi kakšnega rozastega cigana?"
WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.
Moped ni. Žival ni.
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
A mate kak šank da bomo kaj spil?Balty napisal/-a:Vsi vabljeni na most nad avtocesto (cesta proti hotelu Polževo).
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
- Balty
- Moderator
- Reactions:
- Kraj: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Vsega je zadost, brez skrbi. Tudi moči nam ne pohajajo, ampak nas z vsako informacijo dvignejo in zbudijo! kot je bilo napovedano, se tudi danes varuje prehod na polževo. zapore pa so tudi v vseh vaseh, preko katerih vodi pot do polževega.
še vedno velja, da ste vsi vabljeni. je tudi en 4kolesnik gor (za seme)
še vedno velja, da ste vsi vabljeni. je tudi en 4kolesnik gor (za seme)
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kontakt:
evo jst bi dons pršu pa šibamo v Milano... no če boste v nedeljo še na barikadah pa pridem na en čajčk, hehe
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kontakt:
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
Fantje telih ciganov vam nisem nič fovšljiv... sem mel tud jest opravka z njimi ko sem bil še v intervenciji v službi... v dveh letih niti ene pozitivne izkušnje z nimi...
Imam pa eno pripombo in sicer...
Tale naš varuh ki jih tako zelo zagovarja... Kaj mislite... zakaj se ne spotakne ob to da imajo njihovi otroci (punce stare 13 let) že svoje otroke... torej tisti ki ji je pri dvanajstih letih naklepal otroka... Ali ni morda pedofil??? In če da... zakaj ni preganjan in zakaj se varuh ne postavi v bran mladi zlorabljeni ciganki, namesto da ščiti ''cigansko hordo''
Kaj mislite o tem...
Imam pa eno pripombo in sicer...
Tale naš varuh ki jih tako zelo zagovarja... Kaj mislite... zakaj se ne spotakne ob to da imajo njihovi otroci (punce stare 13 let) že svoje otroke... torej tisti ki ji je pri dvanajstih letih naklepal otroka... Ali ni morda pedofil??? In če da... zakaj ni preganjan in zakaj se varuh ne postavi v bran mladi zlorabljeni ciganki, namesto da ščiti ''cigansko hordo''
Kaj mislite o tem...
Se popolnoma strinjam s tabo... oni so ljudje tako kot mi, torej naj spoštujejo vse dolžnosti in zakone kot mi! Ne razumem zakaj se ne smemo mi voziti brez registracij po cesti oni pa, zakaj lahko delajo enostavno kar hočejo :S
In povrh vsega tega mi v službo hodimo, da si prislužimo uboge cekine, država pa nas obira, njim pa z našim denarjem bajte gradi, pa kazni plačuje...
Naj hodijo v službo kot mi, in spoštujejo zakone kot mi, drgač pa nej spokajo kamor hočejo!
... moje mnenje ...
In povrh vsega tega mi v službo hodimo, da si prislužimo uboge cekine, država pa nas obira, njim pa z našim denarjem bajte gradi, pa kazni plačuje...
Naj hodijo v službo kot mi, in spoštujejo zakone kot mi, drgač pa nej spokajo kamor hočejo!
... moje mnenje ...
Aja... in če že ciganka maha s polno denarnico v kamero...
Zakaj si ne najame enga flata, tako kot vsak državljan... in kje je socialna... ker če ima toliko denarja kot ga je kazala... Zakaj hudiča jim socialna daje denar... in zakaj jih nihče ne vpraša od kje ji toliko denarja... A ne izpolnjujejo dohodnine...
Dalje sem tudi opazil na tv... kako so kurili gume in polivinil, zraven pa stal policist v uniformi, vse posneto na kameri Pop tvja... Ali ni kurjenje gum kaznivo... in če da, zakaj ni nihče ukrepal, in je roka zakona stala zraven, in skrbela za varnost nekoga ki je v prekršku namesto da bi ga kaznovala za kurjenje gum... Res ne razumem...
Vsak kurčev naravovarstvenik se oglasi ko mu zaropota ATV, motorne sani ali hovercraft... zakaj so pa sedaj tiho, ko se res spušča emisije v zrak...
Jest tud s svojo familijo ki nas bo 5 kmalu živim na 30 kvadratih in trdo delam za svoj kruh... pa nič ne jambram... in ne kradem... in nič ne zahtevam od države kot oni... delat je treba pošten bit in vsega je dovolj za vse... saj jest tko mislim...
Še najbolj je postat rom danes...
Zakaj si ne najame enga flata, tako kot vsak državljan... in kje je socialna... ker če ima toliko denarja kot ga je kazala... Zakaj hudiča jim socialna daje denar... in zakaj jih nihče ne vpraša od kje ji toliko denarja... A ne izpolnjujejo dohodnine...
Dalje sem tudi opazil na tv... kako so kurili gume in polivinil, zraven pa stal policist v uniformi, vse posneto na kameri Pop tvja... Ali ni kurjenje gum kaznivo... in če da, zakaj ni nihče ukrepal, in je roka zakona stala zraven, in skrbela za varnost nekoga ki je v prekršku namesto da bi ga kaznovala za kurjenje gum... Res ne razumem...
Vsak kurčev naravovarstvenik se oglasi ko mu zaropota ATV, motorne sani ali hovercraft... zakaj so pa sedaj tiho, ko se res spušča emisije v zrak...
Jest tud s svojo familijo ki nas bo 5 kmalu živim na 30 kvadratih in trdo delam za svoj kruh... pa nič ne jambram... in ne kradem... in nič ne zahtevam od države kot oni... delat je treba pošten bit in vsega je dovolj za vse... saj jest tko mislim...
Še najbolj je postat rom danes...
Tole bi pa lahko bla izjava tedna!MAD napisal/-a:...Še najbolj je postat rom danes...
WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.
Moped ni. Žival ni.
Tema o Strojanovih je prisotna na vseh forumih. Mnenja so deljena, vendar so zagovorniki v manjšini.
V vso zadevo se preveč vpleta policija, saj so se spravili celo na vaščane, kateri se ne vozijo z neregistriranimi vozili, ne kradejo, ne ustrahujejo sovaščanov in plačujejo davke.
CItat iz 24kur.com:
Več oseb je celo prijelo deblo in ga skušalo vreči v policiste. Pri tem je 50-letni moški padel in se lažje telesno poškodoval. Prav tako je v času, ko je množica pritiskala proti policistom, padla 45-letna ženska in se lažje telesno poškodovala. Oba poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana, od koder pa so ju po zdravniški oskrbi odpustili, je v sporočilu za javnost zapisala Gramčeva.
V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kakor tudi v zvezi kršitev Zakona o javnem zbiranju, je še dodala. Konec citata.
Japajde, poškodovana civila sta padla, ko sta hotela vreči deblo na uboge policiste. In to večkrat. Če jaz pokličem policijo, da me hoče nekdo nabutat jih sigurno ne bo, saj jih moram najprej fasat, nato pa bodo oni "strokovno" raziskali dogajanje. Tu pa so se takoj odzvali na obvestilo, da vaščani ne nameravajo dovoliti Strojanom v vas in začeli pretepat ljudi. Jebemti tako policijo in njihovega ministra. Pa še to, zakaj so se sploh vpletli v spor med vaščani in Strojani, saj ni bilo nikakršne uporabe sile. Ko je bilo potrebno ščiti izmečke družbe, so bili takoj v akciji, ko pa so Strojani 12 let maltretirali vaščane, pa ni nihče mrdnil s k...
Še zanimivo branje o zgodovini ciganov, od kje beseda romi in kako se uporablja, ter o zgodovini podvigov družine Strojan ex.Brajdič http://www.hervardi.com/ciganska_problematika.php
Osebno poznam kar nekaj integriranih Ciganov, ki so pravo nasprotje tem izmečkom iz Ambrusa, oz. okolice in jim lahko rečem, da so Romi.
V vso zadevo se preveč vpleta policija, saj so se spravili celo na vaščane, kateri se ne vozijo z neregistriranimi vozili, ne kradejo, ne ustrahujejo sovaščanov in plačujejo davke.
CItat iz 24kur.com:
Več oseb je celo prijelo deblo in ga skušalo vreči v policiste. Pri tem je 50-letni moški padel in se lažje telesno poškodoval. Prav tako je v času, ko je množica pritiskala proti policistom, padla 45-letna ženska in se lažje telesno poškodovala. Oba poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana, od koder pa so ju po zdravniški oskrbi odpustili, je v sporočilu za javnost zapisala Gramčeva.
V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kakor tudi v zvezi kršitev Zakona o javnem zbiranju, je še dodala. Konec citata.
Japajde, poškodovana civila sta padla, ko sta hotela vreči deblo na uboge policiste. In to večkrat. Če jaz pokličem policijo, da me hoče nekdo nabutat jih sigurno ne bo, saj jih moram najprej fasat, nato pa bodo oni "strokovno" raziskali dogajanje. Tu pa so se takoj odzvali na obvestilo, da vaščani ne nameravajo dovoliti Strojanom v vas in začeli pretepat ljudi. Jebemti tako policijo in njihovega ministra. Pa še to, zakaj so se sploh vpletli v spor med vaščani in Strojani, saj ni bilo nikakršne uporabe sile. Ko je bilo potrebno ščiti izmečke družbe, so bili takoj v akciji, ko pa so Strojani 12 let maltretirali vaščane, pa ni nihče mrdnil s k...
Še zanimivo branje o zgodovini ciganov, od kje beseda romi in kako se uporablja, ter o zgodovini podvigov družine Strojan ex.Brajdič http://www.hervardi.com/ciganska_problematika.php
Osebno poznam kar nekaj integriranih Ciganov, ki so pravo nasprotje tem izmečkom iz Ambrusa, oz. okolice in jim lahko rečem, da so Romi.

- Balty
- Moderator
- Reactions:
- Kraj: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Oj
Kaj naj rečem, hvala da usaj moralno sočustujete z nami. vsi imate prav okoli ciganov, eni bolj eni manj jih poznate. ne poznate pa direktno te familije. res je da niso vsi cigani za v isti koš. tisti ki hodijo okoli in pobirajo odpadno železo in prosjačjo oz sprašujejo "če mate kj žame" so lahko bi rekli OK. Strojanovi pa niso nič druzga kot kriminalci. pač imajo le še to "napako" da so poleg tega še cigani, in so zato zaščiteni. pa pustmo tiste prometne prekrške in podobno. umes je že zelo dolgo vpletena droga in orožje. saj je povsod tega nekaj, tukaj pa je očitno "kapija". Vsi ki jih še bolje poznajo (so imeli že srečanja z njimi, živijo še bližje) pa samo pravjo... srečo imamo da sta zaprta vsaj tiste 2 brata, katera pa sta bla menda najhujša glede vsega pri njih.
Uglavnem, problem je ljudem dopovedat oz dokazat da to niso eni revčki brez strehe nad glavo, ampak kriminalci, katerih se vsi bojimo in jim nikakor ne moremo dopustit da se naseljo 500m stran od naše hiše v hosto, kjer naj bi jih civilizeral. v hosti... halo?
uglavnem to kar je bilo v soboto, je bilo nevrjetno. še dobr da vsaj ta "direktno prizadet" okoliš tako drži skupaj. je pa zelo žalostno da se "širša" okolica (center Ivančne in Stična - od tega stran 2km!!!) nikamor ne zgane, ker mislijo da se to njih ne tiče. zelo žalostno in zelo narobe si mislijo...
Kaj naj rečem, hvala da usaj moralno sočustujete z nami. vsi imate prav okoli ciganov, eni bolj eni manj jih poznate. ne poznate pa direktno te familije. res je da niso vsi cigani za v isti koš. tisti ki hodijo okoli in pobirajo odpadno železo in prosjačjo oz sprašujejo "če mate kj žame" so lahko bi rekli OK. Strojanovi pa niso nič druzga kot kriminalci. pač imajo le še to "napako" da so poleg tega še cigani, in so zato zaščiteni. pa pustmo tiste prometne prekrške in podobno. umes je že zelo dolgo vpletena droga in orožje. saj je povsod tega nekaj, tukaj pa je očitno "kapija". Vsi ki jih še bolje poznajo (so imeli že srečanja z njimi, živijo še bližje) pa samo pravjo... srečo imamo da sta zaprta vsaj tiste 2 brata, katera pa sta bla menda najhujša glede vsega pri njih.
Uglavnem, problem je ljudem dopovedat oz dokazat da to niso eni revčki brez strehe nad glavo, ampak kriminalci, katerih se vsi bojimo in jim nikakor ne moremo dopustit da se naseljo 500m stran od naše hiše v hosto, kjer naj bi jih civilizeral. v hosti... halo?
uglavnem to kar je bilo v soboto, je bilo nevrjetno. še dobr da vsaj ta "direktno prizadet" okoliš tako drži skupaj. je pa zelo žalostno da se "širša" okolica (center Ivančne in Stična - od tega stran 2km!!!) nikamor ne zgane, ker mislijo da se to njih ne tiče. zelo žalostno in zelo narobe si mislijo...
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kontakt:
Hehehehe,... ta je pa dobra... zanimiva taktika...MAD napisal/-a:V italiji naprimer so specialce kmetje zalili z gnojnico... kar s cisterno, probajte kaj takega naslednjič... pa še kot napad se ne obranvava pač pa kot žalitev...
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.
Moped ni. Žival ni.