In pas bi odgovornejši organi zategovali samo pri operativnem (koristnem) sestavu v javni upravi. To pomeni pri medicinskih sestrah in bratih, policajih na cesti, gasilcih, puzajočih soldatih, hišnikih, kuharcah, snažilkah, vzdrževalcih... Le nase vedno pozabijo. Oni so itak bogovi. Brez njih podrejeni kader ne zna niti jesti pravilno.
Moja pokojna nona je večkrat rekla; pobit delovne ljudi, gospoda bo itak sama od sebe crknila.
Moje mnenje; vsa ministrstva z pripadajočimi službenimi obeski v obliki številnih direktoratov, uprav, inšpektoratov, javnih skladov, sekretariatov ...do nevladnih organizacij za mešanje megle...naj takoj ODPUSTIJO samo VIP-ovce, kateri so se v 20ih letih zelo namnožili kot kolateralna nujnost zaradi uslug raznim visokim državnim uradnikom. Ostali zaposleni ne glede na komando itak delajo tako kot vedno, da >sistem laufa<.
Z tem ukrepom bi ogromno prihranili. Zdaj velika večina VIP -ovcev dobiva bogato mesečno nagrado za nedelo. Bolje da so za enako (nično) učinkovitost na zavodu za zaposlovanje. Pri vsaki glavi prihranimo najmanj jurja na mesec, pa še vedno bi tak odpuščeni VIPovec dobil dovolj za življenje .
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.