Slovenska hovercraft scena je še bolj žalostna... prvič zato ker se ljudem bolj malo sanja kaj je hovercraft in kaj sploh ponuja, drugiča pa tudi zato ker hovercraft stane, tako kot vsaka adrenalinska igrača...
Jaz vem za eno samogradnjo hovercrafta, ki ga v živo še nisem videl...

Dalje vem še za en Avstrijski hover, ki je parkiran v hosti na Vrhniki in je potreben temeljite obnove... ne funkcionira...
Potem naj bi še nekdo imel 2 hoverja, katera tudi šenisem videl (enega ameriškega in enega angleškega) od teh naj bi bil eden razred F1, se pravi najhujši kar jih je... ker ga še nisem videl, močno dvomim da ga kdo ima v sloveniji ker se tovrstni hoverji običajno delajo le za dirkače in pomenijo navadnemu človeku smrt

pospešijo namreč v 3 sekundah do 100 končna pa je preko 160 km/h... kaj to pomeni... sprobaj moj hover s 50 HP ki je 3x šibkejši, pa nato pomnoži s 3
Kar se tiče mojih hoverjev - 1 hover imam jaz, ostali v sloveniji ki jih najdete pa so samogradnje... To pomeni da so bili kupljeni v KITU in jih vsak po svoje dokončuje in vgrajuje raznorazne motorje... Nekateri pa vidijo v tem tudi možnost zaslužka, kupijo lupino, jo dokončajo in nato preprodajajo
Tale naprimer ima vgrajen 60 HP kavasakijev motor...

Tale naprimer je v Ljubljani na poligonu na Lavrici... kjer ga imajo za ponudbo za piknike (rentanje), poganja ga rotaxov motor...

Tega poganja cestni motor 100 HP (owerpower) od motorja honda...

Tale bo dokončan naslednji teden zopet v lastni režiji in ga bo poganjal rotax motor... narejen pa je za eno firmo za promocijske namene... če boste kdaj blizu si lahko pogedate napise od blizu... so namreč v strukturi poliestra... imam občutek da bom na ta hover lahko zelo ponosen

... upam le da ga lepo sestavijo...

In še največji projekt samogradnje - MAD twin... 32 HP dvižni motor in 100 HP pogonski motor... baje trga gate... nisem še probal, baje pa ima v okvari motor...
In pa seveda moj hovercraft... se pravi v sloveniji skupaj ene 10 + eno lupino imam še na zalogi če koga zanima
Več o samogradnjah lahko preberete na
http://klub.mad-hovercraft.si/ v rubriki samogradnje... kjer so še ostale samogradnje iz tujine...