Na ministrstvo za promet sem poslal tudi tole sliko, opis prevoznega sredstva in prosil za obrazložitev, če se lahko vozim z tem v naravnem okolju, po cesti, pločniku ali kje drugje.
Birokrati so mi poslali citat zakona (saj drugega tako ne znajo)
Pojmi in razlage:
(1)
»posebna prevozna sredstva« so invalidski vozički, otroška prevozna sredstva ter športni pripomočki in naprave, ki omogočajo gibanje, hitrejše od hoje pešca, kot so: skiro, kotalke, rolke, rolerji, smuči, sanke, otroško kolo, monokolo, motorne sani,
miniaturna motorna vozila, gokart in po namenu uporabe podobna prevozna sredstva, ki niso vozila po zakonu, ki ureja motorna vozila; (30. točka 1. odst. 3 člena ZPrCP).
(2)
Uporaba posebnih prevoznih sredstev, ki jih poganja motor, in ki presegajo hitrost gibanja pešcev (gokart, motorne sani, miniaturna motorna vozila ipd.),
v cestnem prometu ni dovoljena. (5. odst. 97 člena ZPrCP). Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z določbo petega odstavka tega člena. (7. odst. 97. člena ZPrCP).
(3) (5. Odst. 97 člena ZPrCP).
Ko jim obrazložim, da moje "posebno prevozno sredstvo"

ne poganja motor, temveč elektromotor z nič emisijami izpušnih plinov in nič hrupa, kar pa v zakonodaji ni opredeljeno oz izrecno prepovedano (kar ni izrecno prepovedano je seveda dovoljeno) se je vse skupaj ustavilo.
In birokrati so dobili "domačo nalogo" na katero mi morajo odgovoriti v 30 dneh.
Bom poročal, kaj bodo "izumili".