cf moto 500 a2
cf moto 500 a2
Pozdravljeni forumaši.Pred enim mesecem sem tudi jaz kot popolni laik na področju atv-jev pri Boštjanu prevzel svojega novega cf moto 500a2.To je hkrati tudi prvo novo vozilo,ki sem si ga privoščil.Moram pohvaliti WBC in Boštjana za korekten odnos in ugodno ponudbo.Sprva sem mislil,da mi bo atv služil kot delovni stroj,za pluženje,zapeljat kakšno malenkost z prikolico na polje in pomoč pri spravilu drv ipd.Sedaj vidim,da sem se pošteno uštel saj me neprestano srbi palec in bi se vozil in vozil...Upam,da mi bo cofko dobro služil in da se vam kdaj pridružim na kakšni vožnji na področju Gorenjske.Želim vam lepe praznike in veliko pirhov.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: cf moto 500 a2
Pozdravljen klun in dobrodošel. Mislim, da si se za prvi motor kar dobro odločil, sploh če si dobil, kot praviš ugodno ponudbo.
Tvoj opisan začetek je znan v glavnem vsem nam...."nekaj za malo plužit, mogoče kaj okrog hiše, za v trgovino....
.
Seveda smo vsi kmalu spoznali, da je to mnogo premalo. No ti si vsaj začel na, po ccm. spodobnem motorju tako, da v bistvu, če si ne boš želel kakšnih podvigov v smislu rally-ja Dakar, boš ob primernem vzdrževanju cofkota vozil lahko kar dolgo.
Kakorkoli...veliko varnih kilometrov želim in kot se v naših vrstah reče..."palec pod kontrolo"!
Tvoj opisan začetek je znan v glavnem vsem nam...."nekaj za malo plužit, mogoče kaj okrog hiše, za v trgovino....
Seveda smo vsi kmalu spoznali, da je to mnogo premalo. No ti si vsaj začel na, po ccm. spodobnem motorju tako, da v bistvu, če si ne boš želel kakšnih podvigov v smislu rally-ja Dakar, boš ob primernem vzdrževanju cofkota vozil lahko kar dolgo.
Kakorkoli...veliko varnih kilometrov želim in kot se v naših vrstah reče..."palec pod kontrolo"!
Hvala vama za dobrodošlico.Zelo sem vesel nekaj vzpodbudnih besed in predvsem nasvetov starih mačkov na formu kot sta vidva bif in čivava.Moram reči,da sem precej vašega{našega
}foruma pregledal in prebral,sploh pa tem,ki jih je o svojem cf500 napisal čivava.Na žalost moram reči,da sem forum odkril precej pozno,saj bi gotovo tudi nekako vplival pri odločitvi za nakup.Torej moj cofko ima sedaj okoli 300km in sedaj sem z atv več kot zadovoljen.Nabavil sem tudi rabljen snežni plug,kateri mi je tudi dobro služil saj je bil pri zadnjem sneženju sneg pretežak in premoker za snežno frezo
.Bil sem pozitivno presenečen,saj sem sneg z lahkoto porival precej daleč.Tukaj se pa izkaže 4x4 in reduktor.Seveda se ne morem meriti s starimi mački in lastniki prestižnih znamk vendar wbc-ju popolnoma zaupam glede suporta ,saj sem se o tem prepričal na tem forumu. l.p.
Pozdravljen @klun in pa seveda čestitke ob nakupu, hkrati pa ti želim veliko varnih in brezskrbnih kilometrov.
Kar se tiče podjetja WBC ti lahko povem le, da takega trgovca kot je Boštjan preprosto ni, z njim imam same pozitivne izkušnje, lahko rečem le: KAPO DOL
Kar se tiče podjetja WBC ti lahko povem le, da takega trgovca kot je Boštjan preprosto ni, z njim imam same pozitivne izkušnje, lahko rečem le: KAPO DOL
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
Pozdravljen.Potem me nima kaj skrbeti.Hvala in lep pozdravBohorc napisal/-a:Pozdravljen @klun in pa seveda čestitke ob nakupu, hkrati pa ti želim veliko varnih in brezskrbnih kilometrov.
Dobrodošel v " klub " 
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

-
golavsek65
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Prebold
pozdravljeni.Pri mojem cf ne morem pripenjati prikolice.Vzrok je nosilec tablice na prtljažniku.Razmišljam ,da bi nosilec odstranil in tabljico skupaj z lučjo prestavil višje na pokrov škatle za orodje.Zanima me ,če je kdo že rešil ta problem oziroma kako.L.p
Imam podoben motor(Goes520) in sem imel podobne problemeklun napisal/-a:pozdravljeni.Pri mojem cf ne morem pripenjati prikolice.Vzrok je nosilec tablice na prtljažniku.Razmišljam ,da bi nosilec odstranil in tabljico skupaj z lučjo prestavil višje na pokrov škatle za orodje.Zanima me ,če je kdo že rešil ta problem oziroma kako.L.p
A little party never killed nobody
Takole.Servis na 500 km in odstranitev blokade.Servis opravil pri Borutu iz Litije{priporočam
}sedaj pa je treba res upoštevati nasvet starih mačkov{palec pod kontrolo
},kajti sedaj je precej bolj poskočen in tudi hitrejši.Potrebno bo nabaviti še en komplet cestnih gum,da bodo te bolj prihranjene za zimo,potem pa gasa. 
Kako pa se odstranijo blokade?
Koliko je potem končna hitrost?
Koliko pa se poveča poraba?
Hvala
Koliko je potem končna hitrost?
Koliko pa se poveča poraba?
Hvala
Blokade se nahajajo na ročici plina in v vplinjaču,vendar pozor:Če je vozilo še v garanciji lahko blokade odstrani le pooblaščeni servis.Na žalost se še nisem toliko vozil,da bi ti lahko odgovoril na ostali dve vprašanji.Kar sem se peljal na probno vožnjo sem ugotovil,da so pospeški močnejši in hitrejši.Prej sem se peljal po ravnem okoli 65 km/h sedaj sem se peljal z lahkoto 75km/h pa še je bilo rezerve.Seveda sem do te hitrosti prišel mnogo hitreje kot prej saj naj bi sedaj imel motor okoli 32 km kar je 50 procentov več kot prej.So pa gor grobe terenske pnevmatike z traktorskim profilom.Kaj več ti bom lahko povedal,koga bolje preskusim.L.P.
No,pa je moj CF le dočakal svoj komplet cestnih gum.Razlika je očitna.Po cesti je pol manj vibracij,še večji pospeški in predvsem bolj umirjena vožnja tako ,da se 70km/h pelješ brez vseh težav.Seveda gre tudi več,vendar ne potrebujem.Na terenu pa seveda druga pesem,malo blata pa že vrti v prazno.Seveda ni problem makedam ali suh kolovoz.Pač nobena stvar ni za vse dobra.Če ima kdo rabljena platišča za CF za prodat,jih vzamem,da namontiram gor terenske gume,da bom le prešravfal,če bom šel na teren.L.P.
Pozdravljeni.Tako pa je moj cofo prevozil 2400 km,zaenkrat brez težav.No,menjal sem senzor za hitrost(garancija)in prednjo desno žarnico.Vozim večino po cesti z hitrostjo do 70 km/h,hitreje grem zelo redko le v nujnih primerih.Zelo mi pride prav vlečna kljuka saj si pri opravilih okoli hiše lahko zelo pomagam.Zanima me le,če kdo ve,koliko naj bi zdržal jermen?
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Super. Lepo je slisat da Cofkoti se kleplejo.
Zivljensska doba jermena pa je precej relativna zadeva. Odvisno od nacina voznje. Mislim pa da
kaksnih 10.000 ne bi smelo bit tezav za Cf, glede na to, da ni agresiven motor.
Mislim pa da bo Civava lahko povedal kaj vec...oz. se kak drug lastnik Cf--a.
Zivljensska doba jermena pa je precej relativna zadeva. Odvisno od nacina voznje. Mislim pa da
kaksnih 10.000 ne bi smelo bit tezav za Cf, glede na to, da ni agresiven motor.
Mislim pa da bo Civava lahko povedal kaj vec...oz. se kak drug lastnik Cf--a.
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Men je prvega raztrgalo pri caa 6500 potem sem menjal na 5000 in ni bilo nikoli več problema , če bo zdržal 10 000 km kar za mašo daj 
"če bo zdržal 10 000 km kar za mašo daj
Men že pri 2000 km cvili skor pri vsakem speljevanju
Je pa res da sem vsak teden vozil prikolico drv približno 250kg( sicer v dolino vendar je bilo pa potrebno potem prazno prikolico v hrib spravit), ampak sneg pa prikolica pa tudi malo načne jermen se mi zdi(Sem nov v tem biznisu ampak po mojih predvidevanjih).
Senzor za hitrost so ti menjali? Pa sedaj števec dela normalno?
A little party never killed nobody
pozdravljeni,prvi jermen sem menjal pri 9000km pa to preventivno,da mi ga nebi raztrgal.Zdaj imam prevoženih 16000km pa mislim da še ni potrebe po menjavi saj dela normalno,ne cvili,ne drsi ali kaj podobno.lep pozdrav mesar. 
Senzor za hitrost so mi menjali na prvem servisu na 500 km in sedaj dela popolnoma normalno.Serviser mi je rekel da,senzor pri nekaterih zataji in potem po menjavi nikoli več. 
Pozdravljeni.No po skoraj treh letih sem ponovno našel nekaj časa za forum.Veliko novega je tu gor.Moj cofo še vedno odlično služi namenu.Prevoženih ima 6600 km,večjih težav ni bilo,redni servis in dela.Enkrat sem pri vožnji na terenu dobil vejo v podvozje in mi je polomilo vodno črpalko (na srečo jo je imel Boštjan na zalogi).Edino plastika pozimi hitro poči,drugače pa v redu moped.Veliko sem si pomagal z njim v službi,sem si dostavil orodje in gorivo po gorskih terenih.Skratka če kdo potrebuje uporaben štirikolesnik za ugodno ceno priporočam.

Živjo atvjevci 500a2 ,sem začetnik prevozil komaj 1500km pa razmišljam o cesnih gumah,Ali ima gdo iskušne glede vožnje z cesnimi gumami.hvala za odgovor lp izi