cf
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
število
mene pa zanima koiko forumašev je lastnikov cf-a.
oziroma ali ima gdo podatek koliko je v sloveniji lastnikov te svetovno znanega kitajca, ki ga vsi lasniki tako hvalimo na vse pretege,tako imam občetek da ima cofko tako veliko senco da se vsi ostali hladijo v njej.

oziroma ali ima gdo podatek koliko je v sloveniji lastnikov te svetovno znanega kitajca, ki ga vsi lasniki tako hvalimo na vse pretege,tako imam občetek da ima cofko tako veliko senco da se vsi ostali hladijo v njej.
- Deyan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Šentvid pri Stični
- Kontakt:
Imam eno vprašanje za vse lastnike kateri so morebiti imeli enak problem kakor jaz in pa predvsem za mojstra Jaka, kateri je verjetno že videl ta problem pri CF-u.
Kje razen v avtoemoni bi dobil aluminijast konektor na katerega se priklopi cev za vodo katera pride od vodne črpalke do tega konektorja skozi katerega gre voda potem v blok motorja?
Ta konektor je počil in rabim novega zato vsakršna pomoč več kot dobrodošla.
Kje razen v avtoemoni bi dobil aluminijast konektor na katerega se priklopi cev za vodo katera pride od vodne črpalke do tega konektorja skozi katerega gre voda potem v blok motorja?
Ta konektor je počil in rabim novega zato vsakršna pomoč več kot dobrodošla.
Avtoemona tega dela nima?
Imaš mogoče kataloško številko, ali pa vsaj sliko tega dela?
Imaš mogoče kataloško številko, ali pa vsaj sliko tega dela?
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Zadnjič spremenil jaka, dne 20 Nov 2012, 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
Re: cf
Sicer stara tema, pa dobro. Mojega starega kymcota(2005 11000 KM) mxu 250, je zamenjal cf 500(2014 1300 KM) . Zaenkrat sem zelo zadovoljen (4x4-zapora...vau to sem rabil), sicer poraba x2 proti kymcotu... na žalost pa perfomance tam, tam
. Trenutna končna hitrost je 80-85 km/h, poskočen ni preveč kaj...Torej kaj storiti? Izpuh bom defenitivno predelal, verjetno ga bom upasal od kakšnega KTM-a 525 + dodatno izoliral z Thermotec trakom. Prav tako razmišljam o grafiki, katera bi po moje pasala od Yamahe Grizzly 660. Ima kdo izkušnje z to "Lado Nivo" med štirikolesniki. 
4EWER RWD!!!
Če boš že zamenjal izpuh mu moraš tudi uskladiti mešanico goriva. Na končno hitrost se boš moral navadit ali pa z predelavami za večjo hitrost sprejeti dejstvo, da bo zaradi krhke zasnove, materjala začel naglo kazati težave svojega porekla. Grafike so edino, kar lahko zamenjaš brez, da si oslabil kakšno drugo komponento na motorju.
To niso izdelani agregati, da bi leteli preko tovarniške končne hitrosti in hitro začnejo kazati zobe
Pa srečno vožnjo z novo pridobitvijo
To niso izdelani agregati, da bi leteli preko tovarniške končne hitrosti in hitro začnejo kazati zobe
Pa srečno vožnjo z novo pridobitvijo
Da se bomo razumeli, končna hitrost se mi zdi za cca. 10 km/h premajhna. Torej bi rad samo dosegel da nebi vozil motor pri 80km/h v polnih obratih, trenutno je moja potovalna hitrost po asvaltu cca. 70 km/h. Mislim pa da bi motor moral biti tudi bolj živahen (doma imamo tudi preoblečenega kymcota-AC XC 450 efi), torej bi mu rad vsaj sledil. Po moje je problem v izpuhu, ker se mi zdi da ga ta zelo "duši". V neke predelave motorja-agregata pa se ne mislim spuščati, ker sem ga kupil za vožnjo po terenu. Ko sem se še imel voljo preganjati po cesti pa sem imel fazer 6 in t-max-a... sedaj pa uživam v off road vožnjah. 
4EWER RWD!!!
Bavarian napisal/-a:Da se bomo razumeli, končna hitrost se mi zdi za cca. 10 km/h premajhna. Torej bi rad samo dosegel da nebi vozil motor pri 80km/h v polnih obratih, trenutno je moja potovalna hitrost po asvaltu cca. 70 km/h. Mislim pa da bi motor moral biti tudi bolj živahen (doma imamo tudi preoblečenega kymcota-AC XC 450 efi), torej bi mu rad vsaj sledil. Po moje je problem v izpuhu, ker se mi zdi da ga ta zelo "duši". V neke predelave motorja-agregata pa se ne mislim spuščati, ker sem ga kupil za vožnjo po terenu. Ko sem se še imel voljo preganjati po cesti pa sem imel fazer 6 in t-max-a... sedaj pa uživam v off road vožnjah.
Lepo pozdravljen,
tudi sam sem bil mnenja da je problem v izpuhu vendar ni tako. Menjal sem lonec (od tam ko se štuka). Sedaj imam popolnoma odrtega z rahlo zvezdo notri, da vsaj malo zaduši zvok, vendar se je končna hitrost povečala za nekje maksimalno 3 km/h. To po mojem mnenju ni neke bistvene razlike, razliko edino opazijo sosedje.
Moje mnenje: Nakup motorja prilagajaj sebi ne pa motorja
Lahko noč
A little party never killed nobody
Točno tako!
Za povečanje hitrosti je potrebno storiti marsikaj drugega. Vsi posegi pa potem obremenijo kakšno drugo komponento in okvare so tukaj. Kot opisuješ imaš motor prvenstveno za off road in tam ne potrebuješ visokih hitrosti.
Z dvovalnikom imam potovalno hitrost po cesti med 60 in 70 km\h pa je končna preko 100. Ne razumem, zakaj je potrebna polna hitrost za užitek med vožnjo.
Za povečanje hitrosti je potrebno storiti marsikaj drugega. Vsi posegi pa potem obremenijo kakšno drugo komponento in okvare so tukaj. Kot opisuješ imaš motor prvenstveno za off road in tam ne potrebuješ visokih hitrosti.
Z dvovalnikom imam potovalno hitrost po cesti med 60 in 70 km\h pa je končna preko 100. Ne razumem, zakaj je potrebna polna hitrost za užitek med vožnjo.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Ker si z 60-70kmh na vseh cestah izven naselja ovira na cesti za tekoci promet.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja v Sloveniji...kjer je najpomembneje, da imaš glasen auspuh in si hitrejši kot vsi ostali...
Me ne moti.freshslo napisal/-a:Ker si z 60-70kmh na vseh cestah izven naselja ovira na cesti za tekoci promet.
Vozim po sredini voznega pasu, ker sem opazil, da, če se držim desnega roba asvalta me prehitevajo avtomobili v škarje in izsiljujejo. Tako pa ne dam prostora za tovrstne manevre in lahko prehitevajo le, če je nasprotni vozni pas prost.
Potem bi morali razni traktorji, Axiami, Apecarji in vsa mala počasna limitirana vozila voziti hitreje, kot 80 km\h.
CF žal ne doseže večjih hitrosti in vožnja na polno mu bo hitro začela škodovati. Ne samo CF-u, tudi drugim znamkam, ker ne dosežejo potovalne hitrosti z tričetrt ampak z polnim plinom. Z tem se je potrebno sprijaznit, ali pa zamenjat znamko za hitrejši motor.
Še enkrat... Vsaka predelava v želji po večji hitrosti bo oslabila neko drugo komponento in posledično bodo okvare vedno bolj pogoste. Ni dolgo nazaj, ko je nek član jokal zaradi okvar in v njegovih sedmih objavah je bilo razvidno, da je vse gibljivo predeloval in ker so nastopile težave se je preselil iz tega foruma na AvtoNet
V tej naši ljubi zavoženi državi je pač tako, da so motoristi banda divjakov, vsi ki katerih vozila pa ne dosegajo 90km/h smo pa ovira. Vozim tako kot je zgoraj že opisal laki, se pravi po sredini, v bolj ostrih ovinkih izkoristim cel vozni pas (mam vso pravico), vozim s tričetrt od polnega gasa, kar pri mojem SYM-u znaša 65-70 km/h.
Sam se glavnim cest čim bolj izogibam in raje izbiram stranske ceste, ki povečini sploh nimajo dveh pasov ali pa so makadamske. In tukaj so vsi ostali meni ovira (ko smo že pri izbranih besedah), pa čeprav je tudi tukaj po večini omejitev 90km/h. In potem na kakšnem na frišno pošodranem makadamu, kjer se ti kadi v nos, naletim na počasneža in v večini primeru ni šans, da bi se "gospod" umaknil malo v desno, da smuknem mimo (v sosednji Avstriji v glavnem sploh ni problemov).
In potem sem jaz označen kot ovira, ker sem počasnejši od ostalega prometa edino na cestah, kjer me lahko prehiti čisto vsak, ki se mu zahoče. Pa še to. Opažam, da s svojo potovalno hitrostjo po razbitih koroških cestah, kar dobro sledim prometnemu toku, tako, da se ne počutim glih kot ovira.
LP
Sam se glavnim cest čim bolj izogibam in raje izbiram stranske ceste, ki povečini sploh nimajo dveh pasov ali pa so makadamske. In tukaj so vsi ostali meni ovira (ko smo že pri izbranih besedah), pa čeprav je tudi tukaj po večini omejitev 90km/h. In potem na kakšnem na frišno pošodranem makadamu, kjer se ti kadi v nos, naletim na počasneža in v večini primeru ni šans, da bi se "gospod" umaknil malo v desno, da smuknem mimo (v sosednji Avstriji v glavnem sploh ni problemov).
In potem sem jaz označen kot ovira, ker sem počasnejši od ostalega prometa edino na cestah, kjer me lahko prehiti čisto vsak, ki se mu zahoče. Pa še to. Opažam, da s svojo potovalno hitrostjo po razbitih koroških cestah, kar dobro sledim prometnemu toku, tako, da se ne počutim glih kot ovira.
LP
SYM Quadlander 250
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Eni imate itak svoj prav... Se pa oviranje prometa ravno tako kaznuje. In z 60kmh na cesti deklarirani 90 ali 110 je oviranje. Razni traktorji imajo v ta namen rumeno rotacijsko luc.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Za vse tiste, ki jim 70 km/h predstavlja oviro so že pred časom izumili ročico na levi strani volana.
Postopek je sledeč: ko se približuješ "oviri" in je cesta na nasprotnem voznem pasu prosta potisneš omenjeno ročico navzdol (spremlja jo značilno "klikanje" releja in svetlobni signal na armaturki) in zapelješ na nasprotni vozni pas. Ko "oviro" zagledaš v desnem ogledalu, vrneš ročico na sredino in z rahlim zasukom volana v desno zapelješ na svoj vozni pas in nadaljuješ v smeri vožnje, z hitrostjo za katero smatraš, da je pač zate najprimernejša. Nič zapletenega.
Drugače pa je pač tako, da so atv-ji ALL terrain vehicle...pomeni, da so vozni na VSEH oblikah podlage, pač glede na tehnične zmožnosti vozila. Vsekakor je nujno sprejeti kompromis, saj obstajajo na teh vozilih pač določeni limiti.
Večina, ki smo ta vozila kupili cenimo predvsem to vsestranskost in minimalne omejitve. Kupiti atv za vožnjo po cesti in pričakovati, da boš pariral ostalim za cesto narejenim vozilom je lunatično.
Torej vse se da, če je kultura voznikov normalna (kar v Sloveniji NI). Pri nas velja "kultura", da je dober voznik tisti, ki ob omejitvi 50 vozi 60 in pri omejitvi 90 vozi 110. Če pri tem zagledaš počasnejše vozilo, mu jebeš mater in ga poskušaš zrinit iz ceste, če ga ravno v tistem trenutku ne moreš prehitet z svetlobno hitrostjo, da pokažeš svojo nadmoč in uspešnost.
Približno tako funkcioniramo v tej deželi, kjer je nekdo, ki vozi 70km/h na cesti izven naselja čudak in "ovira", kar pa NI kaznivo, ker prilagajaš hitrost vožnje glede na razmere na cesti, svojim sposobnostim in tehničnim zmogljivostim vozila.
Po filozofiji, da je počasnejša vožnja kazniva, pomeni, da kolesar, ki vozi izven naselja vsekakor krši CVP z počasno vožnjo in ga je potrebno kaznovati (po slovensko pretepst, popljuvat in porinit v grabo)....sicer pa, ker se vozi tam ne potrebuje rotacijske luči, varnostnega trikotnika in podobno.
Postopek je sledeč: ko se približuješ "oviri" in je cesta na nasprotnem voznem pasu prosta potisneš omenjeno ročico navzdol (spremlja jo značilno "klikanje" releja in svetlobni signal na armaturki) in zapelješ na nasprotni vozni pas. Ko "oviro" zagledaš v desnem ogledalu, vrneš ročico na sredino in z rahlim zasukom volana v desno zapelješ na svoj vozni pas in nadaljuješ v smeri vožnje, z hitrostjo za katero smatraš, da je pač zate najprimernejša. Nič zapletenega.
Drugače pa je pač tako, da so atv-ji ALL terrain vehicle...pomeni, da so vozni na VSEH oblikah podlage, pač glede na tehnične zmožnosti vozila. Vsekakor je nujno sprejeti kompromis, saj obstajajo na teh vozilih pač določeni limiti.
Večina, ki smo ta vozila kupili cenimo predvsem to vsestranskost in minimalne omejitve. Kupiti atv za vožnjo po cesti in pričakovati, da boš pariral ostalim za cesto narejenim vozilom je lunatično.
Torej vse se da, če je kultura voznikov normalna (kar v Sloveniji NI). Pri nas velja "kultura", da je dober voznik tisti, ki ob omejitvi 50 vozi 60 in pri omejitvi 90 vozi 110. Če pri tem zagledaš počasnejše vozilo, mu jebeš mater in ga poskušaš zrinit iz ceste, če ga ravno v tistem trenutku ne moreš prehitet z svetlobno hitrostjo, da pokažeš svojo nadmoč in uspešnost.
Približno tako funkcioniramo v tej deželi, kjer je nekdo, ki vozi 70km/h na cesti izven naselja čudak in "ovira", kar pa NI kaznivo, ker prilagajaš hitrost vožnje glede na razmere na cesti, svojim sposobnostim in tehničnim zmogljivostim vozila.
Po filozofiji, da je počasnejša vožnja kazniva, pomeni, da kolesar, ki vozi izven naselja vsekakor krši CVP z počasno vožnjo in ga je potrebno kaznovati (po slovensko pretepst, popljuvat in porinit v grabo)....sicer pa, ker se vozi tam ne potrebuje rotacijske luči, varnostnega trikotnika in podobno.
Koliko poznam prometne predpise, kateri so še vedno v veljavi je najnižja omejitev hitrosti na slovenskih avtocestah 60 km\h na voznem pasu. Torej je CF še vedno dovolj hiter, da lahko obišče avtocesto in ne krši prometnih predpisov o najnižji dovoljeni hitrosti. Pa, pustimo sedaj oviranje prometa, ker smo vedno ovira, če nismo najhitrejši.
Torej naša potovalna hitrost (60-70 km\h )ne more biti povod za kaznovanje na lokalnih, magistralnih...cestah. Vse podatke se najde v zakonu o ... le prebrati je potrebno.
Jaz bi tega CF-pustil pri miru. Le ekologijo mu odstrani in zamenjaj zračni filter, da bo lažje zadihal. Slej, ko prej bo sam začel kazati zobe in ni potrebno, da ga z predelavamo še dodatno dražiš
Tako. Svoje sem povedal in grem sedaj malce ovirat promet, ali pa vsaj nekoga spravit v meje prometnih omejitev
Torej naša potovalna hitrost (60-70 km\h )ne more biti povod za kaznovanje na lokalnih, magistralnih...cestah. Vse podatke se najde v zakonu o ... le prebrati je potrebno.
Jaz bi tega CF-pustil pri miru. Le ekologijo mu odstrani in zamenjaj zračni filter, da bo lažje zadihal. Slej, ko prej bo sam začel kazati zobe in ni potrebno, da ga z predelavamo še dodatno dražiš
Tako. Svoje sem povedal in grem sedaj malce ovirat promet, ali pa vsaj nekoga spravit v meje prometnih omejitev
Bif in lakl kapo dam dol in se posujem za vaju s pepelom za izjavo v neki drugi temi.
Ce mad cf mas cf ce hoces hitreje bo treba menjat.Iz barose250 ki je sla cca 90 sem sel na cf 500.ni mi zal.pa nic ne mislim predelovat.
Ce mad cf mas cf ce hoces hitreje bo treba menjat.Iz barose250 ki je sla cca 90 sem sel na cf 500.ni mi zal.pa nic ne mislim predelovat.