CF Moto X8 EFI V-Twin 4x4 - WBC d.o.o.

Odgovori
Uporabniški avatar
Hawkeye
Začetnik
Reactions:
Kraj: Škofja Loka

Re: NAPOVED: CF Moto X8 EFI V-Twin 4x4 - WBC d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Hawkeye » 25 Jul 2012, 19:24

Roko na srce - pravega so se lotili kopirati, le včasih jim je kaj spodletelo. :D :D :D

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 26 Jul 2012, 07:14

brinovc napisal/-a:Če bo stroj tudi vzdržljiv, bo verjetno krepko pomešal štrene zlatarjem.

LP!
Če temu dodamo še ceno in servis, ki je BRP : 2 in, če slučajno niso skopirali , mislim, da 16 niplov za mazanje, potem je zmaga zagotovljena =D>

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Jul 2012, 13:53

@notranjc: glede servisa mi pa nikoli nebo jasno KAJ je pri BRP-ju toliko dražje... To v eno "strašite" nove kupce. Mogoče brp xps olje (2.2litra), ki stane 11eur liter? Mogoče oljni filter 18eur, svečka NGK 6.50eur, zračni filter TWIN AIR 45eur, Bakreno tesnilo 80centov? Si mogoče pogledal, da so motorni deli, hladilniki, ventilatorji itd pri vseh znamkah dragi?

Ne gre se tu samo za cofkota, ampak za vse, ki vedno napadete s to ceno. Sem že 1x dal dobro primerjavo med Japoncem in BRP-jem pa je bilo vse tiho v tisti tem, ko je razlika bila par 100eur.

Ta razlaga, da je BRP cena x2 konkurenci je nepravilna in kot sem že parkrat na forumu napisal primerjavo pa še vedno zavajate. menda ne greste na avto.net in označite najdražjega in potem tuhtate.. Cofko je v akciji 9400eur, so bili tudi po 10.000eur na začetku. Je TEŽJI za okoli 70kg kar ni zanemarljiv podatek, brez serva, x pnevmatike, kopiran in še vedno nepreverjen agregat, povrhu vsega je še vedno CF moto in bo tudi cena čez par let temu primerna.. Četudi je 800cc agregat se lahko kvečjemu primerja v performancu s Rotax 500 (sej poznamo tisto "kubiki niso vse") outlander max xt, kater je mimogrede 11.890eur, z warn vitlo, 650W alternator, daljincem, servo, preverjen rotax agregat, visco lock, carlisle act 26", možnost nakupa ogromno dodatne plug & play opreme kot so Plugi, gosenice, GPS, ogrevane ročke, novi hitro snemljivi kovčki, platišča, 2 leti GARANCIJE itd.

Če pa vi samo po ceni ocenite kvaliteto in rang mopeda potem vsa čast.. Ni pa zanemarljiv podatek, da je BRP prevzel vodstvo v novo registriranih atv-jih pri nas za leto 2012. (pustimo kitajce in buco uvoze)

Žal sem tak ,da vedno napišem to kar mislim.. Nikoli ne hvalim svojega konja ne maram pa takšne debate brez podlage, če napišeš pol napiši, da bo z obeh strani lepo videt. :-({|=
Zadnjič spremenil jay886, dne 26 Jul 2012, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2012, 14:35

....ti se pa še vedno mučiš gluhim prepevat.... :mrgreen:
Nimaš prav, kar pišeš ni res, pišeš neumnosti...BRP je jajca za po cesti...Japonci so zakon CF pa je itak zmagovalec! :-({|=
Nasvet brezplačno: Vozi kar imaš in uživaj...ni ti treba "pljuvat" po drugih znamkah in se tolažit z zadevami v katere več ne verjame niti velikonočni zajček! Imaš BRP-ja...sanjajo naj drugi! :butthead:

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 26 Jul 2012, 17:39

Pol zgleda da so to lazi da je za eno razdaljo zaostajal za brbjem-800?Nevem zakaj niso pol delali testa z 500 brp?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2012, 17:44

Za pravi denar ti naredim test da bo 1000-ka za 8 dolžin zaostajala za Bashananom... :mrgreen:
Zresnite se! ](*,)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 26 Jul 2012, 18:03

@gavry ! Ampak razdalje se merijo tudi v "svetlobnih letih" :D :mrgreen: :D

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gavry » 26 Jul 2012, 18:18

Najbolše je probat pa pol govorit,jst lahko samo iz svojih iskušenj povem, da ni primerjave z starim cf -jem 500 glede vožnje nasploh udobja in perfomanc,ker jst se s tem (zaprtim peljem 90km/h) brez da bi kaj roštalo in da bi bil motor glasen.Zdaj pa nevem zakaj so pol napisali da ma 62 konjev???Spet zavajanje potrošnikov :?

Kaj se tiče pa sam primerjave BRP800 (tist 60+ks) in cf 800,če ga ma kater lahko naredimo primerjavo vsaj kaj se tiče perfomansov in udobnosti vožnje oziroma vodljivosti.In potem lahko damo svoje mnenje koliko je brp res boljši.Glede kvalitete oz. vzdržlivosti je oz. mora bit za toliko denarja več!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2012, 19:20

Glej...razprava o tem je brezpredmetna. Kupil si CF-a in gotovo ne boš rekel nič slabega čezenj. Tudi jaz ne, ker ga nimam...ampak Rotax (800-ka) z 71 KS in težo manjšo za 70 kg proti kitajskemu plagiatu...z 62 KS itd....dajmo bit realni in lepo vozimo vsak svoje...dokler bo kateri pač šel!
In da res ne zasmetimo teme, ki je namenjena CF-u....če kdo želi naj napiše kaj lepega o njem....in nehajte se že primerjat z BRP-jem, cenami, "zlatarji" bla bla bla in vedno iskat dlako v jajcu. Če koga žuli BRP naj si ga kupi sicer pa le čevlje sodi naj kopitar!
Živel CF! Srečno vožnjo in veliko kilometrov brez okvar!

Uporabniški avatar
borke
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a borke » 26 Jul 2012, 20:16

=D> =D> =D>

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 26 Jul 2012, 20:29

Ha, ha, ha....čas kislih kumaric...in branje za na plažo...brez pira seveda, ker gre lahko skozi nos O:)

Vsekakor bo čas pokazal svoje pri tamočnem cofotu.

Bomo vidli, kakšen bo (in koliko bo novega na in v njem) po prevoženih cca 40000 km. ali pa recimo temu tako po pretečenih 1000 del. urah.

Brez zamere, ampak naj velja zgornje merilo za oba opevana stroja.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2012, 20:34

Amen.... :weedman:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Jul 2012, 20:36

kaj te maš to nek zeliščarski smile ? :lol: :D

Slika

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gavry » 26 Jul 2012, 20:37

Ce si opazil sem gor omenjal staro verzijo 800 brp,ja res je da so zlatarji.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Jul 2012, 20:51

V testu je nova 800tka xtp. In če tanova zaostaja eno dolžino za cofkotom potem stara verzija tako voha samo izpuhe .. Da pa ti povem, je že razlika med BRP 800 in 800R. Ta posnetek sem dal predvsem gor, ker se poleg nasmejiš. Kot vsi ti primerjalni, sploh BRP vs Polaris.

Jaz mislim, da sem vse v prejšnem postu napisal predvsem o zlatarski ceni in ceni servisa o kvaliteti ne bom, ker to je najtežje in najbolj pekoče preko foruma debatirat. (ker cofko s 10.000e je pa verjetno srebrn) in če kdo ne kapira potem ni dobro prebral mojega posta. Razlika v teži je enakovredna povprečni ženski kilaži in to se precej pozna na performancu + dodamo še 10hp manj dobimo skupni znesek kakšen ?. Danes proizvajalci delajo na manjši teži, boljšemu izkoristku, boljšemu prenosu moči na pogon, drugi se pač ne ozirajo na to in delajo vse bližje pol tonam težke atv-je. In kot je Brinovc napisal, najboljše pogledat karte po 40.000km in voljno. Meni še manjka 33000km nekateri pa že imajo te kilometre za seboj.

Fajn vozi pa se vidimo na kakšnem srečanju. :drinkers:

LP

Slika

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gavry » 26 Jul 2012, 21:29

Ja res je 10 konjev vec in 61 kg manj,tudi 8k€ vec.Tu ni debate itak da je boljsi in jači!Upam da bom mu kdaj prilikoo probat :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2012, 21:39

...še za info....DEBEL kos v CF-u držijo Rusi.. ;)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 27 Jul 2012, 05:29

BIF napisal/-a:...še za info....DEBEL kos v CF-u držijo Rusi.. ;)
???

Moj znanec iz Perma ima dačo na Uralu. In poleg obveznih motornih sank tudi dva big bore štirikolesnika...z okroglo oznako na kateri so 3 črke in ne 6.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gavry » 27 Jul 2012, 05:41

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 27 Jul 2012, 07:05

jay886 napisal/-a:

Ne gre se tu samo za cofkota, ampak za vse, ki vedno napadete s to ceno. Sem že 1x dal dobro primerjavo med Japoncem in BRP-jem pa je bilo vse tiho v tisti tem, ko je razlika bila par 100eur.

Ta razlaga, da je BRP cena x2 konkurenci je nepravilna in kot sem že parkrat na forumu napisal primerjavo pa še vedno zavajate.
Nisem navedel cene najdražjega BRP 800 MAX ampak najcenejšega http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5353273 v primerjavi z najcenejšim CF MOTO 800 http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5709351. Res ni deljeno z 2 je pa razlika cca 6.000€ kar je zame ogromno.
Kar se tiče servisa, sem na tem forumu prebral, da je pri uradnem zastopniku SS cena servisa 250€, enako mi je povedal tudi serviser pri Španu in opravičeval visoko ceno z nastavljanjem ventilov, bla, bla, bla..
Z Bifom sva o tej temi že imela debate na tem forumu in pravi, da sem gluh [-( . BRP je relativno drag moped, to je dejstvo. Svojo ceno mora opravičiti s kvaliteto, performansami...., podobno kot Mercedes, no slednji me ni prepričal :D

Mi je pa Brinovc obljubil, da bom lahko poskusil BRP 650 MAX, mogoče se mi sluh povrne :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Jul 2012, 07:07

brinovc napisal/-a:
BIF napisal/-a:...še za info....DEBEL kos v CF-u držijo Rusi.. ;)
???

Moj znanec iz Perma ima dačo na Uralu. In poleg obveznih motornih sank tudi dva big bore štirikolesnika...z okroglo oznako na kateri so 3 črke in ne 6.
Fajn ded.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Jul 2012, 07:46

..."gluhim prepevat" je bila samo prispodoba in ni letela na nikogar eksplicitno.
Ne razumem pa zakaj večno ta primerjava z BRP-jem...? Pri vseh modelih se z to znamko tako radi primerjajo. Iz tega lahko le sklepam, da je za ostale BRP nočna mora. Na vsak način bi ga radi dosegli in na vsi se trudijo dokazati, da so naredili enak ali boljši izdelek za manj denarja, nižje stroške servisa, manj vzdrževanja, boljšimi lastnostmi....a na koncu se zmeraj izkaže... #-o .
Brp je pač BRP...je drugačen in ima eno lastnost...ko ga poskusiš in če ti sede (in ZELO malo je tistih ki jim ne) boš za vedno ostal pri tej znamki...zakaj???...težko razložim...preprosto ima tisto NEKAJ!
In potem večne polemike o ceni, servisih itd. Ja je pač drag in servisi niso zastonj...ampak saj nihče nikomur ne zvija roke, da naj kupi BRP!
In potem se pojavi zgodba o CF-u X8. Imel sem ga priložnost videti v živo...klasična kitajska zgodba. Kopija in vse skupaj 10x predimenzionirano ker je pač v kalup lažje vlit par kil "železa" več, kot zagotovit ustrezno kvaliteto materiala. In če ni treba nič razvijat je to seveda znatno ceneje, še posebaj če to naredi nekdo za pest riža. Zadevo pošlješ na trg in najprej se greš primerjat z večno nočno moro...BRP-jem. Smešnica! Seveda nabutaš gor vse poceni dodatke kot je vitla, alu platišča.... in že si praktično boljši od "konkurenta"! Imam "dobre" izkušnje s takšno filozofijo in vem kaj pišem. Ko sem nazadnje vitlal mojega prejšnjega z takšno kvalitetno kitajsko vitlo je razneslo sklopko vitle, odtrgalo zajlo, motor pa sem iskal nekaj 10 metrov nižje med drevesi...in o tem govorim.
CF x8 je všečen motor ampak če je BRP predrag je CF precenjen. Je pa zagotovo doživel napredek in ni razloga, da ne bi našel svojega kroga zadovoljnih uporabnikov...še več...osebno mislim, da se bo pri večini prav dobro obnesel!
Ampak za božjo voljo...to je CF..Kitajski ATV...soliden, morda celo dober in izbiro, ali mu boste zaupali v kritičnih trenutkih, ki vas lahko stanejo glave prepuščam kupcem! Upam, da ne bo treba v delčku sekunde pomislit..."pi*** zakaj nisem dal še teh nekaj jurjev zraven, pa se mi to ne bi zgodilo"!
Pustimo primerjave in se posvetimo raje dejstvom, vtisom, opažanjem!
In ker že vsi veste o BRP-ju več kot lastniki sami bom še enkrat postavil vprašanje na katerega pa si odgovorite sami v svojih mislih..lahko pošteno, ker ne bo nihče nič izvedel ;)
Pred seboj imaste mizo in na njej ključe najboljših modelov od vsakega proizvajalca atv-jev. Najboljše iz njihove palete in na koncu je še ključ BRP-jeve 800-ke XT-P ....torej klaso nižji od njihovega najboljšega modela.
Vzamete lahko le en ključ in motor je vaš! Katerega bi v resnici izbrali?

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 27 Jul 2012, 08:10

BIF napisal/-a:..."gluhim prepevat" ...
:D Vzel bi ključ od BRP, ga prodal za minus 2.000€, v Češki-Slovaški kupil Polaris 850 in ob tem zaslužil 3.000€ kar je dovolj velika razlika za morebitne servise :-({|=

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gavry » 27 Jul 2012, 08:22

BIF kaj ti voziš BRP :?:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Jul 2012, 10:10

Dobro jutro!

Odgovori