..."gluhim prepevat" je bila samo prispodoba in ni letela na nikogar eksplicitno.
Ne razumem pa zakaj večno ta primerjava z BRP-jem...? Pri vseh modelih se z to znamko tako radi primerjajo. Iz tega lahko le sklepam, da je za ostale BRP nočna mora. Na vsak način bi ga radi dosegli in na vsi se trudijo dokazati, da so naredili enak ali boljši izdelek za manj denarja, nižje stroške servisa, manj vzdrževanja, boljšimi lastnostmi....a na koncu se zmeraj izkaže...

.
Brp je pač BRP...je drugačen in ima eno lastnost...ko ga poskusiš in če ti sede (in ZELO malo je tistih ki jim ne) boš za vedno ostal pri tej znamki...zakaj???...težko razložim...preprosto ima tisto NEKAJ!
In potem večne polemike o ceni, servisih itd. Ja je pač drag in servisi niso zastonj...ampak saj nihče nikomur ne zvija roke, da naj kupi BRP!
In potem se pojavi zgodba o CF-u X8. Imel sem ga priložnost videti v živo...klasična kitajska zgodba. Kopija in vse skupaj 10x predimenzionirano ker je pač v kalup lažje vlit par kil "železa" več, kot zagotovit ustrezno kvaliteto materiala. In če ni treba nič razvijat je to seveda znatno ceneje, še posebaj če to naredi nekdo za pest riža. Zadevo pošlješ na trg in najprej se greš primerjat z večno nočno moro...BRP-jem. Smešnica! Seveda nabutaš gor vse poceni dodatke kot je vitla, alu platišča.... in že si praktično boljši od "konkurenta"! Imam "dobre" izkušnje s takšno filozofijo in vem kaj pišem. Ko sem nazadnje vitlal mojega prejšnjega z takšno kvalitetno kitajsko vitlo je razneslo sklopko vitle, odtrgalo zajlo, motor pa sem iskal nekaj 10 metrov nižje med drevesi...in o tem govorim.
CF x8 je všečen motor ampak če je BRP predrag je CF precenjen. Je pa zagotovo doživel napredek in ni razloga, da ne bi našel svojega kroga zadovoljnih uporabnikov...še več...osebno mislim, da se bo pri večini prav dobro obnesel!
Ampak za božjo voljo...to je CF..Kitajski ATV...soliden, morda celo dober in izbiro, ali mu boste zaupali v kritičnih trenutkih, ki vas lahko stanejo glave prepuščam kupcem! Upam, da ne bo treba v delčku sekunde pomislit..."pi*** zakaj nisem dal še teh nekaj jurjev zraven, pa se mi to ne bi zgodilo"!
Pustimo primerjave in se posvetimo raje dejstvom, vtisom, opažanjem!
In ker že vsi veste o BRP-ju več kot lastniki sami bom še enkrat postavil vprašanje na katerega pa si odgovorite sami v svojih mislih..lahko pošteno, ker ne bo nihče nič izvedel
Pred seboj imaste mizo in na njej ključe najboljših modelov od vsakega proizvajalca atv-jev. Najboljše iz njihove palete in na koncu je še ključ BRP-jeve 800-ke XT-P ....torej klaso nižji od njihovega najboljšega modela.
Vzamete lahko le en ključ in motor je vaš! Katerega bi v
resnici izbrali?