CF Moto X8 EFI V-Twin 4x4 - WBC d.o.o.

Odgovori
Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: NAPOVED: CF Moto X8 EFI V-Twin 4x4 - WBC d.o.o.

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Jan 2012, 11:55

BIF napisal/-a:Uf...nočem "vroče krvi"! Mogoče kdaj na štiri oči ob kaki pijači! ;)
Tudi od Japoncev prideta le dva v poštev!
:-k , mislim, da te razumem :)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Jan 2012, 12:04

notranjc napisal/-a:
BIF napisal/-a:Uf...nočem "vroče krvi"! Mogoče kdaj na štiri oči ob kaki pijači! ;)
A mi lahko v parih stavkih poves v cem je AC 700 boljsi od KQ750 ali Yamaha Grizzly oz. Kawasaki BF750 ?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Jan 2012, 12:30

freshslo napisal/-a:
notranjc napisal/-a:
A mi lahko v parih stavkih poves v cem je AC 700 boljsi od KQ750 ali Yamaha Grizzly oz. Kawasaki BF750 ?
Narobe si razumel. Tega ti ne morem povedati, ker nobenega od naštetih nisem vozil. Razen Yamaha Grizzly 350, ta pa ni primerljiv. Z BIF-om sva že imela debato na to temo, predvsem primerjava BRP proti ostalim (AC, Polaris, Japonci). Jaz samo trdim, da v kvaliteti ni velike razlike, v ceni pa je, vsaj v Sloveniji in EU. BIF pa je prepričan, da je BRP vreden vsaj 30% višje cene. Jaz sem dal za novega (po homologaciji star 1 leto) AC 700 EFI Arctic Panther 7.800€. Zdaj pa združi ceno + kvaliteto, pa me zanima kateri je boljši.
Ko sem se odločal za nakup, sem zaradi cene takoj izločil BRP. Vsi trije, ki si jih naštel so bili opcija vendar so bili tudi krepko dražji. Še najbližji mi je bil KQ750. Kawasaki BF750 me je mikal zaradi močne mašine vendar ima občutno večjo porabo. Na koncu je prevagala cena, pa tudi opreme je imel AC največ.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Jan 2012, 13:29

notranjc napisal/-a:
freshslo napisal/-a:
notranjc napisal/-a: :-k , mislim, da te razumem :)
Narobe si razumel. Tega ti ne morem povedati, ker nobenega od naštetih nisem vozil. Razen Yamaha Grizzly 350, ta pa ni primerljiv. Z BIF-om sva že imela debato na to temo, predvsem primerjava BRP proti ostalim (AC, Polaris, Japonci). Jaz samo trdim, da v kvaliteti ni velike razlike, v ceni pa je, vsaj v Sloveniji in EU. BIF pa je prepričan, da je BRP vreden vsaj 30% višje cene. Jaz sem dal za novega (po homologaciji star 1 leto) AC 700 EFI Arctic Panther 7.800€. Zdaj pa združi ceno + kvaliteto, pa me zanima kateri je boljši.
Ko sem se odločal za nakup, sem zaradi cene takoj izločil BRP. Vsi trije, ki si jih naštel so bili opcija vendar so bili tudi krepko dražji. Še najbližji mi je bil KQ750. Kawasaki BF750 me je mikal zaradi močne mašine vendar ima občutno večjo porabo. Na koncu je prevagala cena, pa tudi opreme je imel AC največ.

LP
Lahko si preberes moje poste cca. pol leta nazaj, sem tudi sam trdil, da BRP ni vreden visje cene. A me je vseeno malce grizlo, da bi si ga kupil in sprobal na lastni kozi. Po dveh mesecih lastnistva lahko recem, da je vreden vsakega centa vec od ostalih.

ACji so res zelo dobro opremljeni za razumno ceno, vendar je v zadnjem casu vse prevec napak na njih, da bi bili zaupanja vredni. Ce samo forum preberes koliko tezav je opisanih pri ACjih in koliko pri KQ ali Grizzly. Stevilo obcutno manjse, cene so pa tam-tam. Le pri japoncih moras dokupiti posebej vitelj, lite feltne in ostalo odvecno kramo. Ti pa kasneje prihranijo zivce ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Jan 2012, 14:28

ok, bom upošteval tvoje mnenje pri naslednjem nakupu, če bo, ko bo. Zanemarila sva tudi način vožnje. Jaz vozim v glavnem na makadamu (driftanje \:D/ ) in bi lahko imel tudi manj kvaliteten moped, pa tudi moči imam za svoja leta več kot dovolj. Me pa ego drega in moram priznati, da me vznemirja BRP 1000. Mogoče se bodo v prihodnosti cene BRP bolj približale drugim, tako kot je v ZDA.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Jan 2012, 14:39

No zdaj si pa zadel bistvo ! Zaradi ega ponavadi menjamo stvari in to nas najdrazje pride :) Na sreco me ze pocas malce mineva (leta), med starostjo od 20 do 30 let je bilo pa noro in predvsem zelo drago :) Vprasanje pa kaj bo prinesla kriza srednjih let cez par let :)

V ZDA je vse cenejse, ampak predvsem na racun mase folka in potrosnje ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Jan 2012, 14:51

freshslo napisal/-a:No zdaj si pa zadel bistvo ! Zaradi ega ponavadi menjamo stvari in to nas najdrazje pride :) Na sreco me ze pocas malce mineva (leta), med starostjo od 20 do 30 let je bilo pa noro in predvsem zelo drago :) Vprasanje pa kaj bo prinesla kriza srednjih let cez par let :)
Kriza srednjih let je še daleč, jaz sem kupil prvi moped pri 47+. Pa še vedno komaj čakam na sneg, hitro skidam, potem pa na moped in \:D/ po naselju, ko še drugi kidajo. Po njihovih pogledih sklepam, da si mislijo "glej ga kretena starega kaj dela" :lol:
No, po dveh kolesih sem se nehal voziti po naselju, ker me je žena nap...... :oops:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 18 Jan 2012, 15:22

notranjc napisal/-a:glej ga kretena starega kaj dela" :lol:
:oops:
Ej ,ejjjjj?????

Sicer izven teme, pa vendar:

Star si toliko, kolikor se počutiš. Stari in kreteni so tisti, ki te tako označujejo.

Sicer pa Prešernov verz pove vse o takih, ki te obsojajo:

Katra ven iz kajže teče,
vid' na njiv' soldate stat,
od veselja si jo mane:
''Moj ga 'ma t'ko sam za scat!''

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Jan 2012, 16:49

Marsikaj se znajde pod mojo ritjo pa vendar imam premalo terenskih ur, da bi lahko kot uporabnik (voznik) ocenil kvaliteto, zmogljivosti itd.. 4x4 zverin.
In tudi marsikaj se znajde v moji delavnici, kjer vidim veliko več, kot če bi bil samo uporabnik 4x4 modela. Na podlagi videnega, "prešraufanega" itd... bom,( če bom kupil 4x4 model) to samo in zgolj Yamaha. Z tem ne kritiziram ostalih 4x4 modelov. Tako pač vidim vse skupaj sam.
Kar pa se športnih modelov tiče, pa nima smisla zgubljati besed, ane. In ker DS 650 ne delajo več, ostane samo še LC 8 :finga: (lahko se tudi bere E-ATV adventure 990) #-o

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Jan 2012, 17:42

Kolega Notranjc....leta so tukaj irelevantna. Če pogledaš videe in prebereš tudi tuje forume....zdaj si v najlepših letih za atv in kar je najlepše...ni omejitve navzgor :D
Kar pa se tiče BRP-ja....moj dober prijatelj, ki ga visoko cenim mi je nekoč, ko sem še imel Kitajca, dejal nekako takole..." BRP je res drag motor toda dokler bo takšen kot je in dokler ne bo KTM naredil delovni model ATV-ja bom jaz vozil BRP in nič drugega"! Takrat se mi je to zdelo malce napinjeno in bil sem poln kontraargumentov ter razlag, da za manj denarja dobiš isto, da BRP pa res ni toliko boljši itd itd....pač vse kar si takrat sam "naliješ" v svojo tolažbo!
No in je pač naneslo, da sem kupil BRP...malo tudi zaradi "črva", ki grize vsakega ATV-jaša...kaj naj rečem. Moj dober prijatelj je govoril čisto resnico...iskreno kot jo lahko pove le pravi prijatelj!
In BRP-jev slogan ..." The ride says it all"...je več kot resničen.
Vsi tudi veste , da sva z kolegom Freshslo-jem na to temo večkrat "prekrižala tipkovnice" (prispodoba za prekrižane meče). In ne glede na njegovo zadnjo ugotovitev o BRP-ju ga cenim kot odličnega poznavalca razmer in velikega človeka (izjemno cenim ljudi, ki ko spoznajo drugačnost to tudi tako pokončno povedo), ki mi je ob izdatni pomoči kolega Brinovc-a in vsem znanega Jakata "odprl" še drugačen in argumentiran pogled na Japonska vozila!
Zahvaljujoč njim sem se poglobil tudi v ta vozila in mirno priznam, da gre za odlične izdelke širokospektralne uporabe!
Prav zato sem tudi napisal, da imajo Japonci ( KQ in Grizz) vedno prostor v moji garaži..seveda takoj za BRP-jem!
In če se povrnemo k izvirnemu grehu CF-MOTO X8.....verjamem, da bo tudi v Sloveniji našel kakšnega kupca morda dva...toda 9.400 za CF proti BRP-ju, ki je sicer res v Ameriki cenejši......kolegi morda bom malo nesramen....ampak kdor primerja CF z BRP-jem(in Japonci) na kakeršenkoli način.....nedvoumno potrebuje psihiatrično zdravljenje!
In nenazadnje....v resnici (prisegam z roko na srcu) mi je popolnoma vseeno kaj in kje kdo vozi. Sam pri sebi sem vesel za vsakogar, ki vozi karkoli...če je to BRP ali kateri od naštetih Japoncev še posebaj......vendar imam sebe (poleg družine) najraje na svetu....in zato vozim BRP!
X8....vso srečo potencialnim lastnikom....na slikah so vsi lepi! :D
P.S.
Če je Rotax dober za Pipistrela in Naso....lahko skromno pripomnem, da tudi meni "diši"!
Bi pa še dodal sposojeno prispodobo voditelja Denisa Avdić-a...če te vs štirikolesniki pripeljejo od točke "A" do točke "B"... te BRP pripelje od točke "A" do točke "G".. :D

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 18 Jan 2012, 22:03

No, da še jaz pristavim piskrček: kot voznik AC 700 moram priznati, da me kljub temu, da sva z BIF-om imela kar nekaj "vročih" debat na tem forumu, na račun nepokvarljivosti BRP-ja nekako vleče k rumeni barvi (beri BRP). Imam motor, ki sem ga nekajkrat peljal na servis, pa ne zaradi obveznega servisa, pač pa zaradi takšnih in drugačnih napak (v enem izmed mojih postov sem naštel, kakšne napake so mi odpravljali v garancijskem roku), trenutno pa motor dela brez problemov in to od njega, glede na "mladost" pričakujem še vsaj par 100 km oziroma delovnih ur, upam, da se bova s 4ciklom imela še naprej tako fino kot zadnja dva meseca. Kot bivši lastnik SMC Jumbo 700 4X4 Special Edition, ki je bil takrat 1. kupljen v SLO, in ki niti najmanj ni bil poceni imam za povedati naslednje, čeprav je čez to šel marsikdo izmed vas: ne kupujte motorja, ki na trgu še ni preizkušen, če govorimo konkretno o CF X8 ni ta motor nobena izjema. Le preizkušene zadeve so vredne zaupanja, ene manj, ene bolj, odvisno kakšno znamko voziš in koliko si pripravljen ali zmožen za tak hobi seči v žep. Ko sem jaz kupoval motor mi finance pač niso dovoljevale nakupa BRP-ja , drugače bi pod mojo ritjo definitivno predel Rotax. Kot sem rekel, mi sedanji pecikl služi, kot je treba, in čeprav je potovalna verzija zelo rad skoči v blato in tudi teren mu ni tuj. Glede na to, da takrat, ko sem nato nabavljal motor, ki ga trenutno vozim in glede na vso opremo, ki jo premore se mi je takrat ta nakup zdel najbolj smotern. Ko bo in če bo delodajalec vsak mesec na moj račun nakazal nekaj več € plače, bo v bajti motor s tisto "nikakvo" obliko značke, kot je v enem izmed postov rekel BIF.
Aha, če pa bo AC delal kot mi dela sedaj in če bo še naprej izpolnjeval ali pa celo presegal moja pričakovanja, pa bo še nekaj časa pri hiši, jebat ga, vizualno je pa reci in piši lepši kot BRP :twisted: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Jan 2012, 23:08

Kolega Bohorc...najina križanja v postih osebno jemljem kot izjemno konstruktivno debato. Ne glede na različna stališča si v tisti "skupini" forumašev katerih poste vedno z zanimanjem preberem in ne glede na različna mnenja respektiram tvoje argumente.
Toda temu forum tudi je namenjen (vsaj po moje)...konstruktivni debati in izmenjavi mnenj, predvsem pa se mi zdi, da se vsi kaj naučimo ali izvemo kaj novega in zanimivega!
Ne glede na različna mnenja pa si priznajmo, da smo si v eni točki zelo podobni...vsi imamo radi atv-je ne glede na starost, znamko, spol ali raso...in to šteje.
In eno majhno korekturo imam...BRP ni stroj, ki se nikoli ne pokvari...tudi sam v to ne verjamem, čeprav (trkam na les) nimam slabe izkušnje do sedaj. Seveda se pokvari, kajti stroja, ki bi šel čez skozi vse kar peljemo naše konjičke brez kakršnih koli težav tisoče in tisoče kilometrov preprosto ni.
Vendar pa svoje poste vedno pišem iskreno in iz lastnih izkušenj ter doživetij in ta so do sedaj takšna kot ste jih prebrali. In ja strinjam se z vami...BRP je drag...svinjsko drag, a s tem pač moramo živeti...to je Europa. Liter bencina je pri nas 100% dražji kot v Ameriki...pa še slabše kvalitete je...a kaj hočemo! Vendar glede na to kar mi nudi (res vrhunski užitek) nikakor ni predrag in [-o< sem si ga lahko privoščil in ga enako privoščim vsem, ki ga imajo ali ga bodo imeli! Da pa ima vsak od strojev, ki jih vozimo svoje dobre in slabe strani pa je jasno tudi meni in idealnega pač ni.
Vendar po mojih izkušnjah in merilih je BRP še največji približek idealnega.
Zamislite si pa, da imamo vsi BRP-je...živ dolgčas....naše debate bi šle v smeri, kakšna krpica je boljša za plastiko, kakšen spray-ček bi bil boljši, je boljša sintetična ali jeklena zajla na vitli bla bla bla....umrli bi od dolgčasa!
Kakorkoli kolegi...zadeve so kakršne so....za večino med nami niso najboljši časi in stroji ki jih imamo so trenutno tisto kar nam nudi veselje in užitek v tej sivini dnevnih problemov. Zato jih čuvajmo, skrbimo za njih po najboljših močeh in naj nam karseda brez težav služijo!
Leto, ki smo komaj začeli se nič kaj perspektivno ne začenja, a iskreno upam in verjamem, da bodo priložnosti, ko se srečamo, kakšno :drinkers: in se skupaj popeljemo z nasmeškom od ušesa do ušesa...ne glede na starost, znamko motorja in prepričanje!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 19 Jan 2012, 07:20

Lepa debata, lepi, smešni, moralni in strokovni odgovori. Iz vsega tega mi pade prva misel, da bo res počasi treba nabavit BRP. Mogoče je to kot sindrom Coca Cole oziroma vpliv močnih osebnosti na tem forumu. Ampak prav imaš Bohorc, AC je pa veliko lepši :lol:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 19 Jan 2012, 12:10

Jaz mislim, da bo pocas treba nabavit POLARIS RZR800 ;) Sam, da se doma malce garaza sprazni.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDVg1h-VvfI :prayer:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 19 Jan 2012, 13:17

freshslo napisal/-a:Jaz mislim, da bo pocas treba nabavit POLARIS RZR800 ;) Sam, da se doma malce garaza sprazni.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDVg1h-VvfI :prayer:

Sem že videl, podoben je tudi ta http://www.youtube.com/watch?v=zLTK6wrI_wc vendar posnetka nista ravno v prid BRP :whistle: . Je pa res, da sta posnetka komercialne narave.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 19 Jan 2012, 14:02

Zanimivo... Bi bilo treba sprobat tega Polarisa 850. Se mi zdi, da je najvecji problem, ker v sloveniji ni dovolj mocno zastopan.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Jan 2012, 14:27

O UTV-jih imam bolj malo oz. natančneje nič pojma. A po do sedaj videnem in prebranem je Poralis v tem segmentu definitivno naredil presežek. Očitno so zadeli čarobno kombinacijo šasije, vzmetenja in motorja!
Vsekakor pohvalno! :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 19 Jan 2012, 15:20

BIF napisal/-a:O UTV-jih imam bolj malo oz. natančneje nič pojma. A po do sedaj videnem in prebranem je Poralis v tem segmentu definitivno naredil presežek. Očitno so zadeli čarobno kombinacijo šasije, vzmetenja in motorja!
Vsekakor pohvalno! :mrgreen:
Ja ob Polarisu, Commander zgleda kot bi bil na umetnih kolkih :lol:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Jan 2012, 15:45

No saj Polaris je na sploh morda zanimiva zadeva. To je edini pecikl, ki ga nisem imel možnosti vozit. Pa tudi na forumu ni ravno zaslediti, da bi se "gužvali"! Pozna kdo koga ali ima kakšne izkušnje? Glede na to, da je Amerigo....mogoče pa je dober. Seveda je zanimiva edino 550- klasa in navzgor. Letnik 2011 XP so celo na pogled všečni, za razliko od starejših "kutija za cipele" modelov!
Na Dirttrax kanalu Polarisa zelo čislajo. In glede na to, da so praviloma njihovi testni zelo korektni, po moje to sploh ni slab izdelek! :-k

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 19 Jan 2012, 16:19

Najboljs, da v spomladanski nakup Polarisa vrines pred brp in kq;) Da bo vsaj en na forumu, pa seveda ne skrtarit pri ccm !

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Jan 2012, 16:26

freshslo napisal/-a:Najboljs, da v spomladanski nakup Polarisa vrines pred brp in kq;) Da bo vsaj en na forumu, pa seveda ne skrtarit pri ccm !
Hehehe......ja spomladi leta 2248 bo pravšnji čas za Polaris-a :D Se mi zdi, da enkrat takrat zapade vezava v neki banki na Kajmanskih otokih...al na Cipru :-k ....mah moram Jurčka uprašat :butthead:
No roko na srce Polaris je pri nas (pecikle mislim) še nekako največja neznanka...vsaj meni! In glede na to, da imamo sedaj uradnega uvoznika in distributerja....za pogledat po moje je! :?

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Jan 2012, 19:24

BIF napisal/-a: "kutija za cipele"
:smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 19 Jan 2012, 20:34

Berm zanimivo debato! =D>

Lepo,da se je orkester "uglasil" \:D/

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Jan 2012, 20:59

lakl napisal/-a:Berm zanimivo debato! =D>

Hehehe...dolgo smo vadli... :axe:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 20 Jan 2012, 07:03

lakl napisal/-a:Berm zanimivo debato! =D>

Fora je v tem, da nima nobeden Polarisa, drugače bi bila spet tista zgodba..Kdo ima večjega? :)

AC 700 4x4

Odgovori