Drugi je bil Linhai 300 - zelo dober, vendar malo preslab, zato sem se odločil za Cofka.
Sedaj pa ugotavljam, da ne vem, če je to to. S prejšnjima dvema imam prevoženih 5000 km, ker imam štirikolesnika bolj za "hobi."
Ta Cofko mi je pa začel delati težave že zdaj.
1. Puščanje motornega olja pri spodnjem senzorju, ki je na dnu oljnega korita, je magneten in tudi na servisu ne vedo, čemu služi. Poleg tega je ta senzor povezan s senzorjem, ki je pri vrhu motorja; v njem so bakrena točkovna mesta.
Sem avtomehanik in sem to zatesnil, nakar sem opazil, puščanje olja še pri sprednjem pogonu (diferencial) in posledica je bila: slab o ring pri motorčku za vklop pogona na vse štiri.
Sedaj sem opazil, da pušča tudi olje v zadnjem diferencialu pri desni polosi ter pri semeringu, ki je na strani ročnega vžiga.
Nisem pa še preveril semeringa pri variatorju. Po mojem mnenju tudi ta rosi.
ČE slučajno ima kdo podatke ali mere teh semeringov, bi ga prosil, da mi jih posreduje.
V motorju je olje Castrol magnetic 10W 40 pa me zanima, če je to dobro.
Mislim, da bi za te Kitajčke, ki imajo toliko odstopanj, bil najboljši Motul 15w40.
Če koga še kaj zanima, lahko kontaktiramo preko maila ali preko tega foruma, vesel bom vsakega odgovora pa tudi vsakemu bom po svojih močeh pomagal.
Pozdravljam pa tudi Jaka, ki mi bo verjetno kaj povedal o Kitajčkih.
Drugače je pa ta CF Moto 520 A2 pravi stroj. Če koga zanima, pa naj pride na Koroško, da se malo popeljemo po hribih.