Zavore na MXU 250/300

Odgovori
Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Zavore na MXU 250/300

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 01 Jul 2010, 09:01

Pozdravljeni!!
Vedno bol me moti,da zavore ne delujejo tako kod je treba poskusil sem jih prezračiti pa ni razlike.Preden pa se spustim v akcijo,bi mi pa prav prišla kakšna iskušnja ali nasvet.In sicer ,ko zaviram in stisnem zavoro imam občutek mehkih in niskih zavor in ,da me rahlo vleče v eno stran,Če predhodno pred zazaviranjem enkrat pritisnem na rahlo zavoro(napumpam)so zavore trde malo višje in normalno prime brez vleke na kakšno stran.Sem pa poiskusil MXU 300 pa se še slabše obnaša.Morda že kdo imel kaj podobnega in na kakšen način je odpravil,za kaj je potrebno predhodno stisnit zavoro ,da normalno deluje.No do sedaj še kateri koli atv (tudi ARCTIC CAT)sem imel in pritisnil ročno pri parkiranju mi je še vsak čes čas pobegnil(par ur,čez noč)tako da temu nisem nikoli posvečal preveč pozornosti.Hvaležen bom vsakega nasveta in iskušnje d,a ne tavam preveč v megli.

sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Odgovor Napisal/-a sendro » 27 Jul 2010, 18:40

Pri mojmu dela prav isto kot si reku.
Sm probal prezračit spredaj in zadaj
na čeljustih pa ni bilo učinka oz. ni
blo videt da bi biu kje zrak v čeljustih.
Sumim da zna bit zrak v razvodnem
ventilu al pa ta prav ne deluje,ki zapre dotok olja
na zadnjo zavoro ko pritisneš prvo,na balanci,v
obratni smeri ko pritisneš nožno zavoro
ti pa olje spusti še na prednje zavore.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Zavore na MXU 250/300

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 28 Jul 2010, 06:07

Zavore še nagajajo včasih imam občutek, da bolj včasih manj .Nožno zavoro zelo malo kdaj uporabljam,tako,ko jo pritisnem nimam občutka,se pumpa,nisem pa poskusil med vožnjo..Prišel sem pa do ugotovitve ,da ko držiš zadnjo zavoro je prva kod šus(na mestu seveda med vožnjo se nikoli ne spomnim poskusiti.)Ko bom naslednjič izumljal bom poskusil popustiti zadnjo zavoro,morda predhodni lastniki previsoko nastavili zavorno tačko in se batek ne vrne v prvotni položaj,tako ,da posledično v razvodnem ventilu se tudi batek ne vrne v prvotni položaj. Morda po tem zaradi tega ni ročna zavora taka kod bi morala biti..Bom poskusil še na temu kaj podelati,če ne bo rezultata bo pač treba še v kako drugo smer razmišljati, počakati,da kdo od serviserjev pove kakšno pametno ali kdo svojo izkušnjo .Čudi me ,da se nihče ne spusti v diskusijo saj je pri Kymco-tu to kar pogost problem..Najbolj me moti to zaviranje na slabi ozki asvaltni cesti navzdol in ,ko pred ovinkom zaviraš te razmeče po cesti,da po tem nisi čisto ziher, da nisi kaj spustil v hlače,če pa še kaj nasproti pripelje se pa tudi kakšna kapljica pojavi na čelu. Skratka to neprijetnost bo treba odpraviti,ni ravno užitek,ko stalno razmišljaš kaj se bo zgodilo,ko bo treba zavirati in kaj bo ,ko v situaciji ne bo časa predhodno napumpati ?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Jul 2010, 07:12

Pri mojem Kawasakiju je bil podoben problem na sprednjih zavorah. Na koncu se je izkazalo , da se ploščice niso lepo prilegale disku .
To pa zato , ker je gumica , ki tesni na batku tako močna , da je po končanem zaviranju le tega potegnila nazaj zato je bilo zmerom preveč lufta med diskom in ploščico. Rešitev je bila preprosta. potrebno je bilo sneti komplet čeljust iz diska in napumpati ročico tako, da sta ploščici prišli skupaj nato pa jih razpreti ravno toliko , da se je čejust tesno prilegala disku. Od takrat nimam več problemov z zavorami. Upam , da kaj pomaga.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 28 Jul 2010, 19:37

Sem šel prej probat enga KXR-ja 250,ki ima isti sistem zavor, dela prav isto kot pr mojmu:Ko prvič stisneš prednjo zavoro gre ročka
mehkeje in bliže balanci,u drugo je pa trša z manj hoda... :-k

Uporabniški avatar
magoslo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a magoslo » 28 Jul 2010, 20:34

sem probal na mojem mxu250 pa ni tega problema zavore odlične naslon dober

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 29 Jul 2010, 06:17

Tudi jaz na mojem MXU 250 nimam nobenih problemov z zavorami. Ko treba prime kolko rabim. Mam pa zadaj nove ploščice od lani.

Lp Boštjan

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 29 Jul 2010, 17:17

Saj ne pravim da bi mi zavore slabo držale ali pa bi mi vleklo na kakšno stran,do zdej sm prevozu z njimi 2500km in ko se je blo treba ustavt se je ustavlo še zmeraj.Malo me je pa vseskozi motila ta ročka ker več al manj zaviram na sprednje,nožni dela BP.

Uporabniški avatar
magoslo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a magoslo » 29 Jul 2010, 19:51

hm nevem nimam problemov pa mam narejenih 12000km

Odgovori