Olje za diferencial (Grizzly 350)

Odgovori
maxxis
Obiskovalec
Reactions:

Olje za diferencial (Grizzly 350)

Odgovor Napisal/-a maxxis » 12 Mar 2015, 22:12

Zanima me, katero olje je primerno za diferencial na Yamahi Grizzly 350?
V mašino ponavadi dajemo Motul 5100 ali Yamalube...velja mogoče kaj od tega tudi za diferencial?

----------------------------------------------------------------------------------------
Soliden motor pa MAXXIS gume gor :twisted:
----------------------------------------------------------------------------------------

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: Olje za diferencial (Grizzly 350)

Odgovor Napisal/-a brinovc » 13 Mar 2015, 09:34

maxxis napisal/-a:Zanima me, katero olje je primerno za diferencial na Yamahi Grizzly 350?
V mašino ponavadi dajemo Motul 5100 ali Yamalube...velja mogoče kaj od tega tudi za diferencial?
Jaz sem pred leti v grizzu menjal olje v obeh zadevah. Prednjem difu in zadnjem kotnem prenosu. Zadaj mi je že nekoliko olje puščalo na semeringih. Le toliko, da se je prah lepil na mastno. Kapljic ni bilo. In sem kupil nekaj od Motula. Žal se ne spomnim več, kateri točno. Možno da je ta: http://www.opieoils.co.uk/p-899-motul-g ... based.aspx
Rezultat je tak. na semeringih olje ne pušča več tako kot takrat, ampak le še malenkost oz. je od prahu umazan rob bistveno manjši. Tudi temp. zadnjega kotnega prenosa je po daljšem cestnem mučenju manjša.

Sicer pa za točen info vprašaj gugla ali kak pooblaščen servis.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Olje za diferencial (Grizzly 350)

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Mar 2015, 12:58

maxxis napisal/-a:Zanima me, katero olje je primerno za diferencial na Yamahi Grizzly 350?
V diferencial gre olje viskoznosti 75w90!

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori