yamaha grizzly 660

Odgovori
tomy30
Obiskovalec
Reactions:

Re: yamaha grizzly 660

Odgovor Napisal/-a tomy30 » 27 Feb 2013, 18:05

Nikoli ne reci nikoli [-X

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Feb 2013, 18:09

Na outlanderju pa tudi jaz dvomim, da jih bos sploh nasel :D

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Feb 2013, 18:10

freshslo napisal/-a:Na outlanderju pa tudi jaz dvomim, da jih bos sploh nasel :D
=D> :-$

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 17 Avg 2013, 13:54

Zadnje čase se mi je zdelo, da imam sršene pod grizzovim sedežem.
Ker so tovrstne vibracije nenavadne za tako tehniko, sem snel bočne plastike in zagledal sršenje gnezdo oz. mi je deloma počila pločevinasta temperaturna zaščita na ispuhu.

Zakaj je temu tako? Zato ker so se gumjasti blažilci vibracij za ta pleh že nekoliko utrudili in je prišlo do fizičnega obračuna med ispuhom in zaščitnim plehom.
Bom zavaril zaščito in nekoliko podložil vpetje. Do izdelave ali nakupa novih blažilcev bo pač tako ostalo.

Če pa kdo ve, kakšna je temperaturno obstojnejša guma in kje se jo kupi, bi bil pa vesel podatka, saj blažilcev ni težko narediti doma. Originalni so po vsej (nepreverjeni) verjetnosti precenjeni.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Avg 2013, 14:47

Kladivo in "ta okrogle prebijače" v roke in na delo. Material dobim tukaj.
http://www.gumitehna.si/?izdelki/tehnicne-plsoce.html.
Vmes pa "vtakneš" še podložke iz pertinaksa.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 17 Avg 2013, 16:46

jaka napisal/-a:Kladivo in "ta okrogle prebijače" v roke in na delo. Material dobim tukaj.
=D> HVALA =D>

lp!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 18 Avg 2013, 08:30

jaka napisal/-a:Kladivo in "ta okrogle prebijače" v roke in na delo. Material dobim tukaj.
Motiš se materijal že imaš v delavnici , če ga že nisi porabil . Tista guma , ki se ti jo jaz prinesel za pod torbo zdrži mnenda 120 stopinj. :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 04 Jul 2014, 11:18

Da malo osvežim temo po enem letu.

Danes sem prejel originalni variatorski jermen za grizza, katerega sem naročil v zda. Skupaj z carino vred me je stal 102, 70 €.
Pri nas je cena originala 210 €. :shock: #-o

Ga bom preventivno zamenjal, ker stari ima za seboj že cca 21.000 km. Vmes sem sicer lani montiral nek neoriginalni izdelek sicer znane firme, toda zdržal je le 500 km. ter mi pokvaril večdnevno furco. Rešil me je stari original, kateri bo šel zdaj spet v rezervo.

LP!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 08 Jul 2014, 11:46

brinovc napisal/-a:.. Vmes sem sicer lani montiral nek neoriginalni izdelek sicer znane firme, toda zdržal je le 500 km...
Potem je bil moj še dober, ker sem s podobnim naredil 2.000 km 8)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 09 Jul 2014, 10:58

No kaj naj jaz rečem v dobrih 500 km z štirimi jermeni Dayco HP 2000 ](*,) .Po tem sem vgradil Gates jermen,je bilo delovanje agregata bolj mirno in življenska doba pri novem lastniku mačke slabih 3000 km. Veliko bolje vendar še očitno premalo. Sedaj bo baje original naročen iz tujine. Bomo videli življensko dobo?Pri kontroli na BR sem videl ,da je precej zdelan in pri koncu,ker imam rezervnega in ga ni neki problem zamenjati na terenu ,če imaš orodje, sem ga kar pustil.Za čudo deluje brez nekih znakov ali opozoril,pa kar pridno nabiram kilometre. Ker pri mački ,ko je odpovedoval je vibriralo in več zob, ko je odpadlo na jermenu bolj je treslo.

uros116
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a uros116 » 30 Okt 2014, 21:46

Živjo....

Ve kdo kje bi se dalo dobit bencin pumpo za Yamaho Grizzly 700FI,letnik 2007....

Oznaka: Denso 291000 - 0670

Mislim samo pumpo (ne celega seta).....

Lp,Uroš

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 31 Okt 2014, 17:30

Samo pri pooblaščenem trgovcu,ali serviserju

2012 Yamaha Raptor 700R

uros116
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a uros116 » 01 Nov 2014, 11:53

To tk vem da se pri pooblaščenem dobi.Samo js bi imeu samo pumpo(ne celega seta ker je zlo drag).Ve kdo koliko ima ta pumpa pritiska???mogoče najdem podobno,ceneje, samo da bo delalo.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Jan 2015, 19:41

Petrol bi rad na vsak način mojega grizzlyja navadil na vodo.

V mrzlih dneh (takrat ko ruski asfalt drži cel dan) mi je zopet grizz hladen nekaj pokašljeval in se puntal ene par min.
Tako sem danes zjutraj poiskusil izpustiti nekoliko bencina po cevki iz uplinjačevega lončka. Rezervoar poln, a bencina od nikoder. Uhh, že spet je zmrznila voda v lončku. Sem se odpeljal v kontrolo gozdnega sestoja in po povratku je po nekaj vode tudi bencin pritekel na plano.

Bo treba malo lokalne pumparske šefe za rokav pocukat. :axe:

LP!

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 06 Jan 2015, 18:45

Pojdi mimo Petrola do Agipa, pa bo resen problem.... :twisted:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 16 Apr 2015, 20:27

Da ne bo tema splesnela...

Moj grizz je trenutno na bolniški.
Po cca. 22000 km. je na mojem grizzu pričel popuščati t.i. one way clutch (enkrat sem ga že menjal). No, pa bodo >zopet< stroški...
Če se prav spomnim, je tak ležaj pri deltaših 110 €. Amerikanc mi ga je >dostavil < domov za 35 €.
Razdiranje sem izkoristil še za popravilo osovine na t.i. Clutch Housing Comp, katera se je tekom let uporabe na ležajnem delu izrabila za 7 stotink (original ležaj je tudi bil v luknji pod mero za 4 stotinke, drugi sedaj pa nič), kar je med vožnjo povzročalo zoprne vibracije. Nekako tako kot pri zobarju. Zato sem tole ohišje notranje centrifugalne sklopke z osjo od variomata odnesel k Renduliču na hardkromanje. Upam, da ne bodo predolgo preučevali zadeve.

Vreme je prijetno in primerno za >gospodarjenje z gozdovi<, jaz pa na asfaltu primoran na malo hitrejšem ajnšpric sesalcu spoznavati vozniške navade sonarodnjakov. #-o

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Apr 2015, 06:08

Ni dvoma, da bo medek spet kmalu v polnem pogonu.
Redno vzdrževanje pač sodi zraven..jebi ga..občasno nas tudi dohtarji malo obnovijo...ampak za vstran vreč pa še nismo.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
možinc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a možinc » 24 Apr 2015, 09:53

brinovc napisal/-a:Petrol bi rad na vsak način mojega grizzlyja navadil na vodo.

V mrzlih dneh (takrat ko ruski asfalt drži cel dan) mi je zopet grizz hladen nekaj pokašljeval in se puntal ene par min.
Tako sem danes zjutraj poiskusil izpustiti nekoliko bencina po cevki iz uplinjačevega lončka. Rezervoar poln, a bencina od nikoder. Uhh, že spet je zmrznila voda v lončku. Sem se odpeljal v kontrolo gozdnega sestoja in po povratku je po nekaj vode tudi bencin pritekel na plano.

Bo treba malo lokalne pumparske šefe za rokav pocukat. :axe:

LP!
Za to ti pa Grizz tak mal kuri, k ga z vodo futraš :D. Kako si kej? Se moram kej naokol prpelat med počitnicam.

Ghoul
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: primorska

Odgovor Napisal/-a Ghoul » 05 Nov 2016, 14:45

Pozdravljeni!
Od danes naprej sem tudi jaz član ATV foruma, prihajam s primorske. Že kar nekaj časa (par let) imam veliko željo po ATV-ju, končno pa se je nabralo nekaj cekinov in je prišel čas za nakup katerega planiram nekje do spomladi.

Že kar nekaj časa prebiram forum in razmišljam kaj bi bilo zame najbolje. Vozil bi nekje približno 70% makedama (primarno predvsem za svojo sprostitev,od tega sčasoma po vsej verjetnosti tudi nekaj offroada) in pa nekje 30% ceste (npr. nedeljska potovanja, poleti do morja, itd..) Vozilo pa bi nekajkrat na leto verjetno izkoristil tudi za prevoz kakšne prikolice (drva itd..) :) Rad bi vozilo s katerim se bi primarno vozil, ne pa šravfal (se popolnoma zavedam da noben motor ni neuničljiv in da vsak potrebuje nego oziroma vzdrževanje) iz tega sem ugotovil da si bom omislil t.i. "primarne" znamke. Trenutno je moj budget nakaj čez 4000€ (se zavedam da za ta denar po vsej verjetnosti nebom dobil prav veliko) zato spremljam oglase tudi v sosednji Italiji kjer je ponudba nekoliko večja in pa tudi cene so za moj žep ugodnejše. Kar se tiče davkov pri uvozu sem se nekaj pozanimal in ugotovil da bi me prišlo še nekje max 500€ da bi zadeva bila na cesti.

Stvar pa je sledeča, kot sem že omenil planiram kupiti t.i. delovni model nekje od 600ccm+, homologiran za 2 osebi. Sedaj pa potrebujem vašo izkušenost. In sicer najraje bi si omislil polaris sportsman 800, suzuki kingquad za Can am (pa je ševedno nekoliko premalo denarja) in pa Yamaha grizzly kateri je po prebranem na forumu kar vzdržljiva zadeva(jih je pa zelo malo homologiranih za 2 osebi) Vendar pa sem danes videl oglas za Grizzly-ja in sicer:

Yamaha grizzly 660, letnik 2006, prevoženih 6900km, bo besedah prodajalca dobro ohranjen, z dobro ohranjenimi terenskimi gumami (po slikah nekje 80%, bighorn), novimi cestnimi, in pa z kovčki oziroma torbami spredaj in zadaj. cena 4100€ (mislim da bi se dalo tudi za kakšne € manj, ob ogledu dogovoriti).

Zanima me vaše mnenje kar se tiče letnika, prevoženih kilometrov glede na letnik, mogoče raznimi težavami tega motorja oz. letnika? Same moči motorja? In pa seveda kar se tiče cene?

uf sedaj sem se pa razpisal, upam da ne preveč, upam da sem bil dovolj jasen in ne preveč v "oblakih" glede mojih želja oziroma potreb. In pa da nisem "zasmetil teme" ni se mi zdelo smiselno odpirati novo saj jih je take vrste že xy. HVALAŽEN bom za kakeršenkoli komentar in mnenje. :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Nov 2016, 20:53

Oj!

Lepo pozdravljen novi forumaš.

Glede grizza ne boš falil, če je le vse res kar piše v oglasu. Ampak še nejeverni apostol Tomaž je kristusu vtaknil prst v rano, da se je prepričal...
Moj je enak letnik, verjetno ista pošiljka. Naklepal je že čez 45 k km in cca. 1500 del. ur (pišem na pamet) Letos je bil prvi resen poseg v mašino, ker sem menjal one way starter clutch. Je bilo potrebno menjati še os vodne pumpe, ker se je en delček odlomil in padel v karter. Koliko časa je delalo z na pol zlomljeno osjo ve samo nobeden. Menjal še verižico pogona oljne pumpe (je brez šponarja) ter gumjaste nosilce od mašine. Zdaj mi je pa prerjavel dušilec na izpuhu pod objemkami, katere držijo protivročinsko pločevino. Bo nov rostfraj kmalu. Zlat bi bil cenejši od originala (čez 500€). Aja, pa akumulator sem po 10ih letih preventivno zamenjal z original novim. Stari je še vedno dober za el. pastirja gonit.

Vedi pa, če boš kupil, boš imel zanesljiv a star stroj. Leta pač naredijo svoje, pa stroj dela ali pa stoji.

Od kje si točneje? Lahko na zs. Ker Primorska je velika in večina primorcev ne vidi morja niti z daljnogledom. Jebeš take primorke, k ne vidjo morja...praviva dva v vasi. Ampak jih res dobesedno dol dajeva, saj sti najimi ženi obe primorki.

LP!

Ghoul
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ghoul » 06 Nov 2016, 11:26

Brinovc šeenkrat hvala za odgovor!

Videl sem tudi oglas za Arctic Cat 700efi letnik 2010, z 8500km za približno 5000€...kako je s temi zadevami, jaz sem si po prebranem na forumu, ustvaril sliko, da ni tako zanesljiv kot grizzly (s tem ne mislim da je slab motor, daleč od tega!). Zato vprašam še za Vaše mnenje. Zanima me primerjava, AC 2010, 700EFI...Grizzly 2006,660 carb, 1500km manj, in približno 1000€ cenejši....kako je z močjo itd. Za katerega se bi vi odločili na podlagi izkušenj?.. Če ima slučajno kdo kakšno informacijo oziroma uporaben podatek. HVALA

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 07 Nov 2016, 07:58

Ghoul napisal/-a:Brinovc šeenkrat hvala za odgovor!

Videl sem tudi oglas za Arctic Cat 700efi letnik 2010, z 8500km za približno 5000€...kako je s temi zadevami, jaz sem si po prebranem na forumu, ustvaril sliko, da ni tako zanesljiv kot grizzly (s tem ne mislim da je slab motor, daleč od tega!). Zato vprašam še za Vaše mnenje. Zanima me primerjava, AC 2010, 700EFI...Grizzly 2006,660 carb, 1500km manj, in približno 1000€ cenejši....kako je z močjo itd. Za katerega se bi vi odločili na podlagi izkušenj?.. Če ima slučajno kdo kakšno informacijo oziroma uporaben podatek. HVALA
Zdravo,
jaz imam AC 700 letnik 2010. Kar nekaj kritike je bilo na forumu glede AC motorjev. Za razliko sem jaz z njim zelo zadovoljen. Moj moped ima cca 20.000 km in cca 400 delovnih ur. Puše, končnike in zavorne ploščice imam še prve. Off road praktično nikoli ne vozim. Moped drugače gre zelo dobro. Ker se boš vozil večinoma na makadamu, razlike v moči tega ali onega ne boš zaznal. Zdaj pa, če se prav spomnim, sem popravljal:
- motorček 4x4
- zaganjač je šel zaradi preperelega tesnila med EFI in glavo
- 2. jermen je šel po 2.000 km, ker sem šparal in kupil preko interneta
- semering na gredi
- ležaj na ohišju..(pri notranji sklopki)
- pred kratkim mi je menjal nosilce (vijake) motorja
- na variomatu mi je menjal tista vodila, valjčke
- gume sem menjal 4x
- kabel za zadnjo luč, ena žarnica, ene 4x parkirna luč
- 1x menjal akumulator

Večina napisanega spada med servis. Olje in filter sam menjam. Drugega se ne spomnim. Mogoče mi podvozje več zdrži, ker imam zadaj 24col, spredaj celo 23 col.

AC 700 4x4

Ghoul
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ghoul » 09 Nov 2016, 21:07

Notranjc, hvala za odgovor!
Na koncu sem še pogeldat tudi AC-ja, kateri me kakor yamaha žal zaenkrat ni prepričal (puščalo olje iz diferenciala, in še par zadev).

Tako da ševedno iščem pravo ponudbo, če slučajno kdo kaj prodaja oziroma pozna koga na dan z besedo :) pa tudi še za kakšnem uporaben nasvet...HVALA :)

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 10 Nov 2016, 09:23

Yamaha grizzly 660 z 7000km za 4100€ skoraj ziher ni homologiran. Kar pomeni da ne bo šlo registrirat za po cesti. Razen če tega ne rabiš. Vendar se moraš zavedati da boš ta motor ko ga boš enkrat imel izredno težko potem prodal.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 10 Nov 2016, 09:50

Oj, tudi jaz imam AC 700 in mi dela bp. Imam pa vprašanje za notranjca, kdo ti servisira. Baje Edi trade nekaj opušča dejavnost okoli AC. Imam pa prošnjo, ker sem pri menjavi izgubil velik del telefonskih, med njimi tudi od Batota. Če jo kdo ima bi prosil, če mi jo pošlje preko ZS.

Odgovori