Brute Force 750ccm

Odgovori
Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Apr 2009, 11:19

Včeraj končno poravila zavore. Po 2000 km sem se odločil, da odpeljem BF ja do Toneta, da pogleda kaj je z zavorami. Nekaj časa sem namreč počakal, da se zavore prilagodijo diskom vendar, ko se stvar ni nič popravila sem se odločil za servis. Z Tonetom ugotoviva, da je na ročici za polovico mrtvega hoda. Rešitev tako preprosta , da ne moreš verjeti. Po petih minutah dela sedaj zavore primejo,da je potrebno pošteno paziti ,da ne poletiš preko belavnice. Vožnja skozi ovinke je sedaj prava pesem :D . Krivi za to napako so izključno Amerikanci, ker niso bili pazljivi pri setavljanju. Uspelo mi je urediti tudi Italiansko šlamparijo pri sistemu zavor za vse štiri kolesa. Vendar sem vse skupaj odklopil , ker sem se v tem času naučil sam regulirati silo pri zaviranju spredaj in zadaj. Pa še pri kakem driftu prav pride :D . Sicer pa 2000 prevoženih km nobenih napak , motor suh , popil ni kapljice olja, olje še vedno lepe barve. Za menjavo olja se bom odločil ko bo preteklo 100 ur. Trenutno uporabljam original gume od KQ, ki so se zelo dobro izkazale. Cestne gume so bile popolnoma neuporabne na makedamu, ker so se ob dodajanju plina vrtele popolnoma v prazno. Z temi je pa tudi vožnja po asfaltu udobna in tudi hrupa na povzročajo pretirano. Upam da bojo zdržale eno sezono.

l.p.civava

Uporabniški avatar
Kovk
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kovk » 17 Apr 2009, 11:25

.... če prav razumem, več ali manj torej točno tako kot pri cofotu. :bravo: . Enkrat slab šraufajo Amerikanci drugič pa Kitajci. :4x:
Kar dober ga uštimej, če bo slučajno moj za šlepat kdaj. :prayer:

Eppur Si Muove !

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 17 Apr 2009, 11:48

Malce dvomim, da bi bili krivi američani, verjetno so napako naredili italijani ob predelavi zavor ....

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 17 Apr 2009, 11:57

@ civava _ Nisem hotel komentirati tvojih prejsnjih postov glede zavor ,ker si veliko veliko izkusenejsi ATV jevec od mene,ampak zdelo se mi je cudno ker moj od prvega dneva zavira za dvignit zadnja kolesa...Kombinirano zavoro sem tudi jaz postimal tako da je sedaj uporabna.
Daj civava ko bos kaj pri cajtu napisi prosim tocen postopek korak po koraku kako pravilno resetirati servis jermena.

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Apr 2009, 12:39

Branko napisal/-a:Malce dvomim, da bi bili krivi američani, verjetno so napako naredili italijani ob predelavi zavor ....
Italijani namontrirajo samo dodatno zajlo, ki je povezana z nožno stopalko in ročico na belavnici katera izvedba je pa katastrofa. Okoli diskov čeljusti ipd pa Italjani nimajo prstov zraven še sreča. Njihovo remek delo je pa izvedba takega sistema pri novem modelu BF 650. Človek ne ve a bi se jokal od smeha ali od žalosti.

Hunter66 bom opisal postopek resetiranja senzorja za jermen pri BF 750.

l.p.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 12:50

Kombinirane zavore na homologiranih ATV-jih morajo dol preden prvič zalaufaš motor. To je gor zaradi predpisov, svoje funcije pa ne opravlja. Poleg tega hočem ob stisku sprednje zavore, da zavirajo sprednja kolesa, od pritisku zadnje pa zadnja. Ne pa nekaj mešano... Če hočem zaviranje z vsemi, pač stisnem ober zavori. Amen.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 17 Apr 2009, 14:15

KQ ima kombinirano zavoro na nožnem pedalu in deluje BP...

Po turi paše pošten počitek:
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 14:48

Vas ''delavce'' pa sploh ne zastopim... imate zavor skoraj več kot koles... :lol:
Pri meni je desna roka sprednja zavora in desna naoga zadnja. Ne pa, da ko pritisnem zadnjo zavoro, avtomatsko dela še sprednja... če rabim na progi motor samo obrniti, spraviti v drsenje v kratkem ovinku, potrubujem zadnjo zavoro. In ne obe hkrati.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Apr 2009, 19:53

Jaz sem se navadil tako kot pravi XXXL pa mi povsem odgovarja.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 17 Apr 2009, 20:05

XXXL napisal/-a:Vas ''delavce'' pa sploh ne zastopim... imate zavor skoraj več kot koles... :lol:
Pri meni je desna roka sprednja zavora in desna naoga zadnja. Ne pa, da ko pritisnem zadnjo zavoro, avtomatsko dela še sprednja... če rabim na progi motor samo obrniti, spraviti v drsenje v kratkem ovinku, potrubujem zadnjo zavoro. In ne obe hkrati.
Od viška glava ne boli. Sicer pa sam uporabljam le zavore na balanci. Je pa fajn imeti rezervo v primeru, če ti gre kakšna od pletenic.

Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 20:07

Pero napisal/-a: Je pa fajn imeti rezervo v primeru, če ti gre kakšna od pletenic.
Ali imaš hladilnika in štedilnika tudi dva, po enega za rezervo? :lol:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 17 Apr 2009, 20:18

Kako si pa to uganil? :?: :?: :?: :!: :lol: :lol: Ja, res imam!

Mi pa lahko poveš, kako je bremzat brez zajle, seveda po tem, ko boš po 14 dneh prišel iz nezavesti.... :lol: :lol:

Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Apr 2009, 20:20

Saj sta obe zavori ločeni tako , da i maš v vsakem primeru rezervo :D

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 17 Apr 2009, 20:25

V skrajni sili spustiš vitlo, kot sidro. Če ne drugače se ti med kolesa zaplete in lepo zablokira :mrgreen:

WEB Racer

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 20:26

Pero napisal/-a:Kako si pa to uganil? :?: :?: :?: :!: :lol: :lol: Ja, res imam!

Mi pa lahko poveš, kako je bremzat brez zajle, seveda po tem, ko boš po 14 dneh prišel iz nezavesti.... :lol: :lol:
To pa res ni problem. Jaz že nekaj časa to prakticiram, hidravlika se reče sistemu brez zajle... :lol:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Postopek za resetiranje lučke jermena

Odgovor Napisal/-a Civava » 18 Apr 2009, 09:17

Kot že veste ima BF 750 na armaturi kontrolno lučko jermena. Ta lučka posveti caa vsakih 100 ur delovanja motorja in pomeni , da je ob servisnem intervalu potreben vizualni pregled jermena. Če pa se ta lučka prižge med servisnim intervalom pa pomeni, da je senzor jermena zaznal poškodbo le tega ali pa istrošenost. Če se to lučko ignorira se po določenem času računalnik spravi v rezervni program in dopusti samo 3500 rpm. Seveda če se jermen normalno obrabi in se zaradi tega prižge kontrolna lučka seveda ne pomeni, da je vožnje konec apak je potrebno tak jermen čimprej zamenjati z novim. Resetiranje poteka na sledeči način. Ko se lučka ne ugasne več pri zagonu motorja je potrebno ugasniti motor. Kontakt ne sme svetiti. Nato odstranimo sedež. Pod sedežem se nahaja beli konektor.

Slika

Ta konektor je potrebno odpreti in ga spojiti z konektorjem , ki se nahaja na zadaj na desni strani v smeri vožnje.

Slika

Ta beli konektor paše samo v tega črnega tako, da napake niso možne.

Ko so konektorji spojeni se da kontakt. Takrat mora lučka za jermen pričeti pospešeno utripati. Ko se to zgodi izklopimo senzor za jermen. Konektor le tega se nahaja tik nad pokrovom jermena.

Slika

Ko se konektor izklopi prične lučka jermena utripati zelo počasi. Pustiti jo je potrebno utripati 5 sek. ali pa počasi preštejemo do šest. Nato kontakt ugasnemo. Konektorje se priklopi nazaj v prvotno stanje in resetiranje je opravljeno. Povdarjam , da omenjeno metoda pride prav nekje ko smo na vožnji drugače pa redno preverjajte jermen.
Upam, da vam bo v pomoč.

lp.civava

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 18 Apr 2009, 12:32

:bravo: :dober :111:
Hvala :!:

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 18 Apr 2009, 17:47

Civava, tudi iz moje strani lepa hvala za opis resetiranja jermena!
Sem le našel čas in stvar uspešno izvedel!

L.P. Primož

2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750 :twisted:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 20 Apr 2009, 17:45

Mene pa zanima, kako se obnese ročica zapore diferenciala na terenu? A ne bi bil boljš kar gumb? Ali jo je treba držat med vožnjo?
Kako se BF obnese po resnem off-roadu, klanci, nagibi, oz kako hitro se ga da skotalit?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 20 Apr 2009, 19:23

Ročica zapore diferenciala se na terenu obnese uredu. še posebej, ker je ergonomsko oblikovana. Lahko se priklaplja med vožnjo. Deluje sicer od 0 pa do 100% v teoriji v praksi pa zaradi kratkega hoda ročice na ohišju diferencijala pomeni vklučeno ali izključeno. Sam tudi ne vidim nobenega problema v tem , ker na terenu potrebujem zaporo ali pa ne. Tudi , če jo je potrebno držati med vožnjo ni nobenega problema, ker se lepo prilega ročki na belavnici. BF pride po terenu ravno tako daleč kot KQ . Glede stabilnosti in bočnega naklona pa tole z dvema potnikoma upam po vsaki vlaki brez skrbi, da bi se prevrnil nazaj sam pa sploh ni problema . Na čistem terenu pa dva nimata kaj iskati na motorju. Sam imam distančnike 3 cm na vsako stran kar izjemo poboljša bočno stabilnost in lego na cesti. Pri tej raširitvi pa tudi kolesa še ne gledajo toliko čez blatnike , da bi bil pretirano umazan. Je pa še ena dobra lastnost kolesa enostavno obrneš za 180 stopinj potem pa takega naklona ni, kjer bi se lahko prevrnil. Ostalo pa je vse odvisno od desnega palca :D

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 20 Apr 2009, 23:39

Aha, hvala. Kako pa je s servisom, deli na zalogi? A se ga da doma servisirat, ker se mi ne da, da bi ga kar naprej 200 km daleč na servis fural.
Ali je dovolj zaščiten za potaplanje po vodi in blatu?
Ali ima park pozicijo?
Kako se obnese v primerjavi z Outy-em 650?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 21 Apr 2009, 07:43

Za servise ne vem koliko jih je. Vem , da je pri Tonetu v Cerknici pa tudi blizu mene je eden tako , da predopstavljam, da ga imate tudi na vašem koncu. Sicer pa na internet poglej ali pa uvoznika vprašaj. Osnovne stvari ima Tone na zalogi kot so fitri manšete ipd. Sicer se pa v ponedeljek naroča in naslednji ponedeljek dobi. Popravljaš lahko tudi sam če imaš servis manual vendar dokler je garancija ne vidim razloga za to. Garancijo lahko podaljšaš na štiri leta verjetno to tudi nekaj pove o kvaliteti. Okvara te pa lahko doleti na vsakem atv ju. Variomat je isti sistem kot na Outy ju. Jermen stane caa 100€ filter 10€ servis caa 90€. O primerjavi ti težko kaj rečem vem samo to kar so mi povedali drugi. Torej Outy malo težji,če govorimo o podaljšani verziji, nekaj večja končna, poraba podobna, oba popolnoma premočna, da bi lahko to moč kvalitetno prenesla na podlago. Pri Outy ju znana težava z visko zaporo. Skratka kot v vsaki primerjavi neke dobre lastnosti in neke slabe stvar okusa pač. Sam lahko rečem le to, da je Kawl zelo stabiln privožnji navzdol kar je zelo pomembno in pa zelo nemiren pri vožnji nazgor :D . Kar se zaščite tiče glede vode je vse zaščiteno tako kot treba vendar ga jaz vseno nebi spuščal v vodo čez sedež , ker je pod sedežom vsa elektronika in kdo ve :?: . Je pa za moj okus spodaj preveč odprt in kaj rado se zgodi, da pobereš kako vejo z poti. Sam bom svojega malo bolj zaščitil.

l.p.civava

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 21 Apr 2009, 07:48

S servisom ni problema in vsi deli se dobijo v zelo kratkem času. Doma se ga da servisirati, tako kot vsakega, vendar odvisno kaj boš šraufal. Olje in kakšno manšeto pa ža lahko menjaš v garaži ;)
V vodo ga lahko potopiš do zračnega filtra, ki se nahaja cca. 15 cm pod balanco, vendar je takrat auspuh že pod vodo in ne smeš spustiti plina.
Primerjave za Outy-jem pa ti ne znam dati, mislim pa da sta po konjskih močeh tam-tam. Za stabilnost in vozne lastnosti pa ne vem.

lp Primož

2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750 :twisted:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 21 Apr 2009, 07:53

a elektronika ni zaščitena? Meni se včasih zgodi, da ga malo preveč poškropim. :roll:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 21 Apr 2009, 10:31

A je res tako neroden za v hrib. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=tWf57DmD0p4

Odgovori